Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No Czezky, takiej odpowiedzi się nie spodziewałem, ale rozkłada temat na czynniki pierwsze i dobitnie niszczy dzisiejszych konsolowców ;) 

O ile jeszcze rozumiem "konsolowy feeling" w czasach PS3/X360 (nie wspomnę o wcześniejszych konsolach, bo tam to one dyktowały warunki) tak dziś zarówno PS4 jak i Xone to marnej jakości PC zamknięte w prostych pudełeczkach, które niebawem zostaną zmieszane z błotem przez Steam Machines. 

Dziś na komputerze masz kilka możliwości. Możesz odpalić PC, który odpali TV i jednocześnie Steam Big Picture szybciej, niż wybudza się z uśpienia PS4, a co najlepsze, masz lepszą jakość grafiki, dokładnie takie same kontrolery (z tym, że większą możliwość ich konfiguracji), więcej ustawień (żeby np. zadbać o płynne 60 klatek) i niższe ceny gier. Bezawaryjną sieć (w dodatku darmową) i wsparcie modderów/społeczności, jeżeli coś jest dokumentnie s(pipi)e. 

A na konsolach jest PCars w pływających 24-60 klatkach, brak trawy w GTA V czy BF:H, który wygląda gorzej od BF2 na PS2.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

kiedyś to prezenty przynosił Mikołaj a Spice Girls były spoko - po prostu byliście szczawiami dla których nawet klocek lego miał charakter

no dobra, ale kiedys na konsolach byly fajne gry, ktory byly tylko na danej konsoli.

A teraz daja alphe demo mocno sredniej gry, na dodatek spoznionej o rok i reklamuja #thisisfortheplayers i ze mesjasz gier nowej generacji. Ponadto gra miala byc za darmo, a skonczyla jako platne demo (250zl!!!!!!!!!!!!!!) apdejtowane przez lata :pawel:

Ja pyerdole, a ludzie to lykaja. NIedobrze sie czlowiekowi robi, nie chce miec z tym nic wspolnego.

Opublikowano

Tak jest ! pora kupić porządnego PeCeta !

tw2b84ttw55s.jpg

Opublikowano

Czezky wlecial do CW i pozamiatal konsolomaniakami :obama:

iboIvBXQ8mmbqQ.gif

Opublikowano

ale ty ulegly jestes soul, moglbys sie troche poklocic z czezkym, troche pikanterii miedzy was dodac

Opublikowano

cw przejete przez pcowcow

kto by sie spodziewal takiego obrotu spraw

Opublikowano

Ostatnie slowo: niech co wiekszy "maniak konsol" spojrzy na swoje polki, zajrzy do szafy. Obczai perelki.

Teraz niech sobie oszacuje wartosc tej kolekcji.

Wyjdzie na to, ze kupi sobie za to 4 kompy z nasa i kontener gier.

GLU-PO-TA.

Spoko, sam bylem takim lolkiem.

Opublikowano

Jaczes masz tam jeszcze jakieś wolne miejsce na swoich kolanach?

Edytowane przez Soul

Opublikowano

ssfoybegyt8j.jpg

Prawdziwy piec (widac jak sie w nim pali, widac bebechy, dla mnie kozacki klimat), bezprzewodowa mycha i klawiera do zwyklej obslugi kompa, gier niewymagajcych duzej precyzji, itp

Obok bezprzewodowy headset z dzwiekiem 3d (trzyma dobe uzywania nonstop) oraz padzik.

j0fwpmz0uyix.jpg

A tak gram w CSa, UT i inne gry wymagajace prezycji.

Kupilem taka deseczke w leroy merlin, w kolorze mebli. Jest leciutka, klade ja sobie na kolanach i gra sie WYGODNIEJ niz przy biurku, nie mecza sie rece/nadgarstek, bo wszystko jest na idealnej wysokosci (ramiona w calkowitym spoczynku).

Co ciekawe, NIC nie trzeba przelaczac - mozna naraz korzystac z dwoch klawiatur i dwoch myszek, dodatkowo mozna sobie ustawic kilka profili sterowania i przelaczac sie miedzy nimi w ulamku sekundy... :)

Pod tv hub usb z ladowaniem tak szybkim jak z gniazdka (7 zlacz, wszystkie usb 3.0), z przodu obudowy 2 x usb 2.0, 2 x 3.0.

Gralismy juz na 5 kontrolerow, docelowo 8 na nastepnym spotkaniu u czezkiego... :) (pro evolution szosteczka na ps2 :banderas:, fire pro wrestling, giery ze steama)

Takze nie wiem chlopaki, jakc chcecie oszukiwac sie dalej, oddawac wiekszosc swojej kasy na idee, ktorej juz dawno nie ma, a jest gdzie indziej - wasza sprawa.

pzdr.

Soul

no dawaj kupuj pieca, nie bedziesz chyba gral w batmana w ubogiej wersji.

Opublikowano

Ale masz czysto w domu. Az sie wezme za sprzatanie bo syf, tyle kurzu te konsole generuja :reggie:

Opublikowano

No miazga, co tu dużo pisać  :master:

Opublikowano

3417944_o.gif

Opublikowano

:obama:

Opublikowano

Po przeczytaniu tych bomb popatrzyłem na moje białe ps4 i zrobiło mi się smutno :(

Opublikowano

Ale i tak xbox one lepszy, szrot sie nie liczy bo to pasy i 24 fpsy. Moj monster pc ma tez fajna obudowe i podswietlana niebieskimi ledami. Nawet mi nie jest zal nintendo fagow i posiadaczy szrota. Czezky w Cs'a nie masz ze mna szans.

Opublikowano

:dog: tak zaorał, że aż mi się smutno zrobiło...

Po raz pierwszy od 12 lat bycia na tym forum muszę komuś dać ignora.... nie da się inaczej. :frog:

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Najwiekszym szokiem byla dla mnie mycha.

Ostatnio gralem ze 12 lat temu na kompie na jakiejs tam standardowej myszce. Potem fpsy/tpsy na padzie. Nigdy sie w sumie nie nauczylem dobrze grac na padziku, ale dalem sobie wmowic, ze i tak jest fajnie.

Nie bede komentowal, wezcie wlaczcie sobie jakiegos fpsa na kompie u kolegi z myszka z gornej polki i to uczucie was zniszczy.

Nie wiem nawet jak opisac jak wjyebane w kosmos sa teraz te urzadzonka dla graczy  :obama:

W kazdym razie przepasc, nie dajcie sobie wmowic, ze na konsolach dobrze sie gra w shootery.

To nieprawda.

Opublikowano

Na konsolach dobrze się gra w platformówki, wyścigówki i bijatyki ;) 

Każdy inny gatunek, TPS, FPS, RTS, RPG będzie lepszy na PC ze względu na o wiele bardziej precyzyjne sterowanie.

Opublikowano

single_3024221_featured_image.jpg

Opublikowano

Czezky, a jakiego kompa sobie złożyłeś i ile Cie kosztował?

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

http://bit.ly/1E9CffL

:sorcerer:

Edytowane przez Hum

Opublikowano

niech ktoś na facjatę czezkiego przerobi i dorobi zakola. sypnę plusami 

Opublikowano

Mialem taki pomysl ale nie umiem. Bansai do dziela.

Opublikowano

niech ktoś na facjatę czezkiego przerobi i dorobi zakola. sypnę plusami 

daj mi tylko fotkę Czezkiego

Opublikowano

ktoś pewnie ma w fapfolderze, niech się podzieli :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.