Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

trzeba było zjeść. podbiłbyś doznania, szczególnie bez papieru toaletowego.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

xD

nie no, granie zainfekowanym to zbyt duzy hardkor dla takiego :kaz: -uala jak ja

Opublikowano

osobiste zatrucie to taki new game+ ultra edyszyn

Opublikowano

Ja mysle ze to raczej dodatkowa kampania po drugiej stronie apokalipsy

Opublikowano

Jaaaa pierdoooolleeeee, no już się rozpędzam, robię gówniaka i czekam 12 lat jak figaro żeby zagrać w TLOU :dynia:

Bo bez dziecka i drabiny w garażu nie dostrzegę geniuszu. Może jeszcze biczować się po pleckach w trakcie gry? :fsg:

Gra wideo ma mnie bawić. Ta rozrywka nie ma polegać na tym, że nie czuję klimatu i wmawiam sobie, że tak powinno być.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Siedzisz z lupa i co minute sprawdzasz reputacje? Strach minusa dac bo instant wp.ierdol :kaz:

Opublikowano

Chwila zleciała od premiery GTA na PC, pójdę na PCLaba poczytam czy wreszcie doszli do gameplayu.

98603948774367794783.png

zastanawia mnie z czego wynikają w większości problemy, ja zakupiłem box, po instalacji z płyt 4 godziny ściągał mi sie z social club patch, nie bawiłem się w ściąganie patcha z mega, głowiłem się po instalacji dlaczego mnie wywala z gry (calkowite zawieszenie kompa tylko reset pomagał), zmieniałem sterowniki nic nie dało, okazało się że jak obniżylem taktowanie mojej karty fabrycznie podkręconej gra zaczęła działać bez zająknięcia, przechodząc do konkretów, zmniejszając taktowanie o kilkanaście mhz gra przez 4 dni nie zaliczyła ani jednego crasha, ustawiając z głową parametry pod sprzet który się ma, działa naprawde płynnie (40-50fps)bez spadków fps a GTA IV również oryginał potrafił się wykrzaczyć podczas sesji 2-3 godzinnej ze 3 razy. Kurcze cieszmy się bo naprawdę Rockstar odwalił kawałek dobrej roboty (na poczatku sam się wkurzałem na nich a okazało sie jak napisałem wczesniej), a problemy które się przewijają może jednak spowodowane są poprzez chęć jak najszybszego zagrania (Mega, ściąganie z p2p, ustawianie bez pomyślunku opcji na wyrost - przekraczanie pamięci dostepnej fizycznie na karcie graficznej itp.) 

Ja ściągałem 3 razy i dopiero ściągnęło jak trzeba. Potem mordęga z ustawieniami, bo na i7 i gtx 970 przecież na średnich grał nie będę tongue.gif Geforce experience też się nie popisał w tej kwestii, aż w końcu DjXBeat napisał bardzo przydatną rzecz, że ustawienie Nvidia PCSS jest kiepskie i rzeczywiście! Po przełączeniu cieni z NV PCSS na bardzo miękkie grafika nie dość że wygląda lepiej to jeszcze działa płynniej i problemy z przycinkami już są na prawdę niewielkie i tak nie irytują bigsmile.gif

Ja mam wrażenie, że spadki fps-ów w terenach porośniętych roślinnością to jakiś bug.
Wskazują na to dwie rzeczy:
1. Na pierwszy rzut oka nie są to najbardziej wymagające graficznie tereny - w mieście jest więcej obiektów i więcej się dzieje, a optymalizacja jest super.
2. Zużycie gpu / vram / cpu wcale nie jest specjalnie duże podczas dropów. Powiedziałbym, że poniżej średniej.
Mam nadzieję, że to naprawią z jakimś patchem lub nową wersją driverów smile.gif

12369033066943997024.png

Ktoś sobie poradził ze spadkami na 970 GTX?. zjechałem lekko z detali zablokowalem fps na 30 ale nadal w dzien podczas jazdy samochodem spadają do 29 i występuje przy tym taka denerwująca przycinka.

13241464515387469349.png

56489039789875673325.png

Ile mniej problemów by mieli gdyby zamiast w google szukając rozwiązania na problemy to kupili sobie

27104663208018164415.png

Żeby nie było, o gameplayu nie dowiedziałem się nic, podsumujmy sytuacje.

Obama-lol.gif

shaq.gif

Opublikowano

kurde jak czytam że komuś spadają fpsy z 30 do 29 i on już marudzi i czuje zgrzyty animacji to mi sie chce srać...

(pipi)a jedna klatka rónicy i już ktoś biadoli?

w dupach sie poprzewracało

a w dodatku urojenia mają, 1fpsa róznicy nikt normalny nawet nie zauważy

Opublikowano

Wchodzenie na pclaba, żeby poczytać o gameplayu to tak jakby wchodzić na to forum aby poczytać jakieś wartościowe posty experta.

To się po prostu nie dodaje. :cool:

Oczywiście w tym czasie mógłby poczytać sobie Wiedźmina do premiery 3 albo nadrobić poprzednie dwie części jeśli jeszcze tego nie zrobił, ale po co, lepiej czytać jakieś głupoty. xD

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Najgorsze ze konsolowcy robia dokladnie to samo, pieprza o FPS'ach, rozdzielczosciach całe dnie, rzucaja sie gifami. No i smutne jest wyszukiwanie postów gimbazy albo debili, ze tez sie exactowi chce siedziec i wertować to bagno, chociaz nie powiem smieszne to jest ze zwracaja uwage na takie detale i na GTX 970 wyciagaja tylko 30 FPSów. Pewnie wsadzaja TĘ karte do zasilacza 400W, 2gb ramu i procek z 2005 roku, ale karta musi byc mocna (pipi) jazda :reggie:

Edytowane przez Velius

Opublikowano
a w dodatku urojenia mają, 1fpsa róznicy nikt normalny nawet nie zauważy

Na konsolach, nie, ale na PC jest zawsze jakas szeroka gama problemow, tutaj typek specyficznie napomknal o przycinkach ktore sie robia podczas tego spadku, tzw. stuttering, nie mylic z dropami fps. Prawdopodobnie vram w gtx 970 mu muli (sa z nim problemy) co powoduje te scinki, ewentualnie bottleneck proca, ale to tylko moj strzal, nie interesuje sie juz fixami/problemami PCowych gier :dafuq:

Opublikowano

I tak nic nie przebije beki z wypowiedzi klapów po premierze zamówienia 1886

Opublikowano

Expert jaki try hard xd, najlepsze, że zarzuca np sutqowi granie na yt a sam ku.rwa mistrz kopiowania opinii o grach z forum dla podgraczy. Typie to dziecko twoje jest w tym momencie mądrzejsze niż ty.

Opublikowano

Niedługo przeczytamy na TVN24 newsa w stylu:

Ojciec zgubił dziecko bo 24h na dobę lurkował PCLABA.

Opublikowano

kurde

w takim przykładowo dark souls - jak sie zeszło do blight town, to spadki animacji atakowały oczy, ale to były naprawde mocne spadki, nie bede tu podawał liczb bo nie mam licznika fps w oczach, ale spadki były srogie i naprawde sie słabo grało przy tyakim slide-show

ale naprawde jak ktokolwiek mówi że boli go spadek 1fps i że to widzi... to ja taką osobe mam głebokow w (pipi)e, bo to troll albo prawdziwy debil

Opublikowano

pograłem dziś w cudowne Ori na Xbox One, dobrałem się do wnętrza urokliwego Xbox 360 którego zakupiłem, jest moc, witam zielonych braci :fsg:

Opublikowano

Expert jaki try hard xd, najlepsze, że zarzuca np sutqowi granie na yt a sam ku.rwa mistrz kopiowania opinii o grach z forum dla podgraczy. Typie to dziecko twoje jest w tym momencie mądrzejsze niż ty.

Znow sie gąbka kuchenna podcierales i pomyliłeś strony?

Niedługo przeczytamy na TVN24 newsa w stylu:

Ojciec zgubił dziecko bo 24h na dobę lurkował PCLABA.

Te wypowiedzi to zbior wypowiedzi z moze 4 stron, ja wiecej stron głupiego pi.erdolenia w CW nadrabiam co dwie godziny.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Te Ori and the blind forest jest świetne na prawilnego prawdziwego next genową nadkonsole Xbox One.

Nie ma zadnej takiej wspanialej gry na szrocie jak Ori,nawet zaden "ex" na szrota nie dorasta do piet wspanialemu Ori.

Biedaki musza grac na szrocie w remastery remasterow. Nawet mi was nie jest szkoda.

:reggie:

Opublikowano

Jak miło że naskrobałeś swoje farmazony z rana , nie ma to jak zacząć dnia od dania ci minusa ^_^

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Boty beda to bronic

11164700_10153116289860219_2339038841822

screen udowadniajacy moc xone, konsola sie nawet nie spocila renderujac dlon fightera, co innego na ps4

Opublikowano

Jak miło że naskrobałeś swoje farmazony z rana , nie ma to jak zacząć dnia od dania ci minusa ^_^

Najpierw zagraj,zobaczylbys co to znaczy posiadac prawilnego next gena. Wy na szrocie macie pedaula w rurkach,remastery i korytarze.

Ficus, wersja na XOne ma lepsze tekstury i ma stale 60 klatek a na plejstejszon to wygląda troche kiepsko i konsola chodzi jak odkurzacz

Opublikowano

Najpierw zagraj,zobaczylbys co to znaczy posiadac prawilnego next gena. Wy na szrocie macie pedaula w rurkach,remastery i korytarze.

Poczekam aż zbierze się więcej gierek do ogrania (na razie tylko Ori i DLC do SO mam z zaległości ) , czyli przy obecnym podejściu knura do gówna rozmazanego pewnie pod koniec generacji ;)

Edytowane przez Karas

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.