Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Konsole Micro są dla mnie obecnie tym, czym były lata temu konsole SEGA.

Ping tak pięknie opowiadał dziś o konsolach MS. Sama obsługa live jak i pad świadczą tylko za nim, a później nadchodzi ten moment gdy uświadamiam sobie że:

- najlepszy multiplayer tpp minionej generacji mogę ogrywać w 60 fps tylko na ps4  :czezky:  

Od kiedy pudziany wychodzą na plejstejszyn? 

:kaz:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

- najlepsza gra singlowa wszechczasów aka Bloodborne wyszła i pozostanie tylko na ps4  :kaz:

Jezusmaryja chryste panie

jeszcze się w sobie duszę czy aby nie Okemi, ale od czasu usłyszenia podobnej wypowiedzi od etam5 coraz mniej się wstydzę tej kontrowersyjnej opinii. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Już słyszę ten dialog w sklepie przy wyborze konsoli:

"- Noooo, kierowniku ale to musi być najlepsza grafa, najsilniejszy sprzęt, w końcu tyle pieniędzy wydać to musi być najlepsze, trzeba się szarpnąć hehe

- W takim razie proponuję PlayStation 4 bo gry z telefonu komórkowego za darmo, powtarzam za darmo w usłudze PLUS."

Podczas gdy skromne BOTY posiadające wystarczające aktywa by móc pozwolić sobie na mocnego PC/PS4/XO/Wii U delektują się czystym brudnym gameplayem tam gdzie sprawia on więcej frajdy - multiplaformy na X1 z cudownym ekosystemem, sprawnie działającym LIVE, komfortowym menu konsoli i brakiem problemów z dupy, PS4 jako przycisk do papieru i odpalanie exów od czasu do czasu - z Guernicą mieliśmy wbić trofi w Dragon Ballu, którego mam jakoś od kilku tygodni i nie wbiliśmy, bo jeszcze nie podpiąłem konsoli od ostatniego wyjścia z nią (musiałem pokazać znajomym BOTOM jaki to jest szrot bo mówili że przesadzam), Wii U jako wehikuł czasu do dziecięcej beztroski, a PC do pracy, bo jednak wygodniej gra się na konsoli.

Widzicie, bo BOTOM nie zależy na liczeniu klatek. Gdyby zależało, graliby na swoich mocarnych pecetach. Z wiekiem przychodzi otwarcie na pewne kompromisy. A klapki wiadomo, chcą móc się szczycić, że mają najlepszy sprzęt, bo to niestety jedyny sprzęt na jaki często mogą sobie pozwolić zatem działa tu mechanizm obronny połączony z racjonalizowaniem sobie kiepskiego zakupu.

:master: :master: :master::banderas::fsg: :fsg: :sir::obama::daddy: :daddy: :daddy::shotgun:

Botom nie zależy na liczeniu klatek i pixeli od kiedy podkonsola dostaje gorsze multiplatformy czyli od listopada 2013 roku. Dlaczego nie krytykowałeś bociarni w latach 2007 - 2013. Wtedy różnica w rozdzielczości i klatkach wynosiła jakieś 5% a teraz 30%. Przecież xboty zapoczątkowały wojnę o rozdzielczośc w grach a teraz masz ból dupy razem ze swoimi kolegami i staracie się wyciszyć/wyśmiać temat. Przestań trolować i przyłącz się do teamu dominacja jak za czasów ps2.

#KARMA TO SUKA :kaz:

Opublikowano

Ping tak pięknie opowiadał dziś o konsolach MS. Sama obsługa live jak i pad świadczą tylko za nim, a później nadchodzi ten moment gdy uświadamiam sobie że:

Jeden remaster rocznej gry i gry które jeszcze nie wyszły a część z nich nie jest nawet zapowiedziana.

fix'd

Nie wiem czy śmiać się czy płakać.

Opublikowano

5% lepszych multiplatform na 360 :obama: najlepsza gra ever na ps4, najlepszy multiplayer na ps4

DOMINACJA JAK ZA CZASÓW PS2

Opublikowano

Nie 5 a 50% w samym tylko 2014, wg wyliczeń najbardziej obiektywnego (do czasu wyjścia ps4) serwisu DF.  :sorcerer:

Opublikowano

jak drives.raka, bambolomelo?

- najlepsza gra singlowa wszechczasów aka Bloodborne wyszła i pozostanie tylko na ps4  :kaz:

jeszcze się w sobie duszę czy aby nie Okemi, ale od czasu usłyszenia podobnej wypowiedzi od etam5 coraz mniej się wstydzę tej kontrowersyjnej opinii.

ja mówiłem, że najlepsza gra miyazakiego, a nie singlowa w ogóle.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

etam5 znośna gra 7/10 idealna ocena

Opublikowano

Jeden remaster rocznej gry i gry które jeszcze nie wyszły a część z nich nie jest nawet zapowiedziana.

fix'd

Który konkretnie z tych tytułów prócz BB (który wg ciebie najwyraźniej jest remasterem) nie został zapowiedziany? 

Opublikowano

5% lepszych multiplatform na 360 :obama: najlepsza gra ever na ps4, najlepszy multiplayer na ps4

DOMINACJA JAK ZA CZASÓW PS2

zawsze sie smialem z tego hasla ale cos w nim musi byc skoro wybrales hejtowanego przez ciebie ps4 zamiast xone, ograles jedynego exa jaki cie interesowal i teraz zostalo ci ogrywanie sredniakow w twoich oczach albo multiplatform, ktore lepsze mialbys na pc

Opublikowano

niktmnienielubi to w ogóle ma PS4? :reggie:

nie, ale jak tak patrzę na te gify to myślę że będzie to moja ulubiona gra jak już zagram!

@mate5

dlatego podkreśliłem podobnej wypowiedzi :ogor:

Opublikowano

Zagraj nobody wreszcie w Super Metroida, mnie chłopaki przekonali kilka miesięcy temu i SM stał się jedną z moich kilku ulubionych gier. Twojej wymówki żeby nie zagrać nie będę ujawniał publicznie.  :shotgun:

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Pyerdolisz Mendrek od rzeczy. MS robi więcej dla graczy niż to zapyziałe Sony. Niektórzy pewnie dorabiają sobie ideologię do mojego hejtu, ale sprawa jest prosta - nie lubię firm, które nie szanują graczy. Sony nas nienawidzi, Sony nie chce zadowalać graczy, Sony myśli tylko o zyskach. A co przynosi zyski? Casuale. Dlatego Sony casualizuje rynek gier wideo - tytuły first party są krojone pod typowego Dariusza, który kupuje sobie jak to mówią "SONKĘ" po to, żeby mieć i czasem zagrać mecz w FIFA lub BATTLEFIELD i zajarać się, że LBP3 to mesjasz gier platformowych.

Ping, odłóż to tłuste żarcie, bo odkłada ci się nie tylko na pasie, ale i chyba w mózgu powoli go zżerając. Sony wydaje bardziej casualowe gry? Kto wydał fps,  w którym podczas gry z graczami można tez strzelać do botów?. Kto wydał bijatykę w której podczas pojedynków online nie można przegrać? Kto wydał wyścigi, które wynagradzają cięcie zakrętów, po trasie prowadzi linia, a jak coś nie wyjdzie to wąsaty janek cofnie sobie czas? Xzłom720p to obecnie definicja sprzetu dla janusza, który po powrocie z roboty wpierdala pyry ze schabowym, spędzie godzinkę z xzłoem, a pod wieczór za jego pomocą zamawia pizze. Microsyf do tego stopnia zadbał o januszy, że nawet nie muszą wymieniać swoich telewizorów hd ready na full hd.

Kochane Electronic Arts, które sprowadziło też na Xboksa One wspaniały model subskrypcji na mocy którego za 80zł ROCZNIE mam dostęp bez limitów do następujących gier:

- Madden 25

- Battlefield 4

- FIFA 14

- NFS: Rivals

- Peggle 2

- NHL 15

- NBA 15

- Madden 15

- Plants vs Zombies w które gram podczas pisania tego posta

- EA UFC

Znam wiele klapów w realu, którzy mówili mi:

"Kurcze, Paweł, chyba dokupię Xboksa, bo fajnie macie ta usługa EA Access taka dobra, tanio i można w fajne gry poszpilać, szkoda że na PS4 głupie EA nie dało..."

na co odpowiadam:

"Widzisz Jarek, to nie jest tak, że EA nie dało. EA wyszło z propozycją modelu subskrypcyjnego zarówno do Microsoftu jak i Sony. Sony jednak stwierdziło, że nie ma zamiaru wprowadzać czegoś takiego na PSN, bo gracze nie potrzebują takich rzeczy. Między wierszami powinieneś wyczytać prawdę - Sony nienawidzi graczy. Sony nie chce żeby było Ci dobrze. Sony chcę zarabiać, to jedyny cel tej firmy. Widzisz tego gościa?"

- w tym momencie pokazuję na luzaka siedzącego sobie z deskorolką na murku -

"No widzę."

"A widzisz tego smutnego typa z teczką?" (wskazuję na korpo szczura)

"No widzę."

"No to ten smutny, to jest właśnie takie Sony, gość wyprany ze wszystkiego, który wkłada ręce w coś, na czym się nie zna - świat konsol na przykład - by niczym Midas Guwna zamienić złoto w fekał. Microsoft natomiast, to ten luźny gość, od graczy dla graczy, pomyśl o tym wszystkim co Ci dzisiaj powiedziałem i wybierz właściwą drogę."

"Dzięki Paweł, jesteś super kolega!"

Tak było :frog:

Ja mu o casulowym guwnie od microsoftu, a ten mi o ea access, a boty to plusują i piszą o jakimś zaoraniu. Zaorał to was w tej generacji microsoft i nawet mi was nie żal.

Opublikowano

o jezu no przecież to nie ex playstation:<

dobra daj namiar na dobry emu i settings na PM :ogor:

Opublikowano

Już słyszę ten dialog w sklepie przy wyborze konsoli:

"- Noooo, kierowniku ale to musi być najlepsza grafa, najsilniejszy sprzęt, w końcu tyle pieniędzy wydać to musi być najlepsze, trzeba się szarpnąć hehe

- W takim razie proponuję PlayStation 4 bo gry z telefonu komórkowego za darmo, powtarzam za darmo w usłudze PLUS."

Podczas gdy skromne BOTY posiadające wystarczające aktywa by móc pozwolić sobie na mocnego PC/PS4/XO/Wii U delektują się czystym brudnym gameplayem tam gdzie sprawia on więcej frajdy - multiplaformy na X1 z cudownym ekosystemem, sprawnie działającym LIVE, komfortowym menu konsoli i brakiem problemów z dupy, PS4 jako przycisk do papieru i odpalanie exów od czasu do czasu - z Guernicą mieliśmy wbić trofi w Dragon Ballu, którego mam jakoś od kilku tygodni i nie wbiliśmy, bo jeszcze nie podpiąłem konsoli od ostatniego wyjścia z nią (musiałem pokazać znajomym BOTOM jaki to jest szrot bo mówili że przesadzam), Wii U jako wehikuł czasu do dziecięcej beztroski, a PC do pracy, bo jednak wygodniej gra się na konsoli.

Widzicie, bo BOTOM nie zależy na liczeniu klatek. Gdyby zależało, graliby na swoich mocarnych pecetach. Z wiekiem przychodzi otwarcie na pewne kompromisy. A klapki wiadomo, chcą móc się szczycić, że mają najlepszy sprzęt, bo to niestety jedyny sprzęt na jaki często mogą sobie pozwolić zatem działa tu mechanizm obronny połączony z racjonalizowaniem sobie kiepskiego zakupu.

:master: :master: :master::banderas::fsg: :fsg: :sir::obama::daddy: :daddy: :daddy::shotgun:

Botom nie zależy na liczeniu klatek i pixeli od kiedy podkonsola dostaje gorsze multiplatformy czyli od listopada 2013 roku. Dlaczego nie krytykowałeś bociarni w latach 2007 - 2013. Wtedy różnica w rozdzielczości i klatkach wynosiła jakieś 5% a teraz 30%. Przecież xboty zapoczątkowały wojnę o rozdzielczośc w grach a teraz masz ból dupy razem ze swoimi kolegami i staracie się wyciszyć/wyśmiać temat. Przestań trolować i przyłącz się do teamu dominacja jak za czasów ps2.

#KARMA TO SUKA :kaz:

kiedy słyszę xbox myślę o graczu który ma kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy gamerscore'a, z którym można podyskutować na wszelkie tematy bo ma ogromny bagaż growych doświadczeń.

kiedy słyszę playstation widzę janusza siedzącego w białej żonobijce, który wrócił po nocce z taryfy i odreagowuje w battlefielda, bluzga na ciebie bo zarysowałeś mu czołg który traktuje jak swojego kochanego lanosa. A w tle słychać starą która woła na mielone, "zamknij mordę kryśka, nie widzisz że jade rudym?". A wieczorem włącza fifę, otwiera puszkowego harnasia i wchodzi na multiplayer. Oczywiście wybiera barcelonę.

No najwięcej growych doświadczeń mają xboty, szczególnie Ci, którzy neguja niemalże wszystkie gatunki, bo swoją przygodę z konsolami zaczeli od xboxa 360, psxa poznali u kuzyna, konsole Nintendo kiedys w markecie, dodatkowo poza Halo i Gearsami nie interesuje ich nic innego. Naprawdę jest z nimi o czym pogadac! xD

https://www.youtube.com/watch?v=sOrBePZTM2U&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DsOrBePZTM2U&has_verified=1

Opublikowano

o jezu no przecież to nie ex playstation:<

dobra daj namiar na dobry emu i settings na PM :ogor:

W 16-bitach nawet nie trzeba settingów kręcić, ale jeśli chcesz zrobić to dobrze, kup sobie OUYA za 120zł czy po ile to schodzi, na PM Ci rozpiszę co i jak z emulatorami, podepniesz sobie pada od pleja (chociaż ja wolę od XBOKSA) i METROIDZIK w FULL HD 1080p UPSCALE z opcją SCANLINES :banderas: to jest piękne.

Opublikowano

fix'd

Który konkretnie z tych tytułów prócz BB (który wg ciebie najwyraźniej jest remasterem) nie został zapowiedziany? 

Ty czytasz te swoje posty?

- najlepsza gra singlowa wszechczasów aka Bloodborne wyszła i pozostanie tylko na ps4   :kaz:

jej kontynuacja, lub podobny projekt to tylko kwestia czasu   :obama:  

- najlepszy multiplayer tpp minionej generacji mogę ogrywać w 60 fps tylko na ps4   :czezky: ( A tu masz ten remaster bo najwyraźniej o TLOU piszesz)

po ukończeniu prac nad U4 doczekam się jego godnego następcy w topowej oprawie   :banderas:

- w Personę, Star Ocean V i nowego jrpg Level-5 na sprzęcie MS raczej na pewno nie ogram   :reggie:  

- Największe community fanów MGS V i MGOnline znajdę właśnie na ps4   :fsg:

To chyba jakaś choroba jak nie wiesz co pisałeś chwilę wcześniej.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

@DonSterydo

Jezus Don xD Ja rozumiem że ty desperacko zawsze chcesz mieć rację, ale naprawdę mógłbyś sprawdzić dokładnie swoje informacje zanim wyskoczysz z czymś takim:

- pomijasz pierwszy tytuł, który remasterem nie jest, ale nie przeszkadza ci to czepiać się kolejnego z nim związanego

- nowy jrpg Level-5 zostanie ujawniony na E3 i planowany jest na rok 2016, czyli dokładnie tak samo jak zaprezentowany już Star Ocean, czy bonerowy Scalebound i Phantom Dust (prawdopodobnie będzie to NNK2)

- ND zapowiedziało że prace nad TLOU2 zostały spowolnione na rzecz ukończenia U4 (które notabene także chętnie ogram), co za tym idzie tytuł został nieoficjalnie zapowiedziany

Innymi słowy na 9 tytułów niewiadomą pozostaje Jeden - kontynuacja BB - które aktualnie ogrywam, a minimum jeden, (MGSV) lub dwa więcej (Persona 5) ogram do końca tego roku. To chyba nieco inna sytuacja niż: 

Nie sądzisz?

@ping

dzięki, będę rad za pomoc na PM. :>

Opublikowano

O Jezu, jeśli bulduper ocenia DriveCluba na 7/10 podczas gdy na Xboxie jedyne co wyszlo to średniaki 5/10 lub nie wyszło jeszcze wcale, to wiedz że liczy się tylko Playstation.

Opublikowano

W 16-bitach nawet nie trzeba settingów kręcić, ale jeśli chcesz zrobić to dobrze, kup sobie OUYA za 120zł czy po ile to schodzi, na PM Ci rozpiszę co i jak z emulatorami, podepniesz sobie pada od pleja (chociaż ja wolę od XBOKSA) i METROIDZIK w FULL HD 1080p UPSCALE z opcją SCANLINES :banderas: to jest piękne.

Brzmi nieźle, może sobie sprawię coś takiego. Naprawdę 120 zł? A jak sobie radzi z emulacją PS1 i N64?

Opublikowano

>kupowanie konsoli ktora rymuje sie ze slowem "(pipi)a" :reggie:

<czeka na jakies sprytne rymy do playstation i xbox>

Opublikowano

xbox= góvno  :Coolface:

Opublikowano

O Jezu, jeśli bulduper ocenia DriveCluba na 7/10 podczas gdy na Xboxie jedyne co wyszlo to średniaki 5/10 lub nie wyszło jeszcze wcale, to wiedz że liczy się tylko Playstation.

Dla Januszy na pewno. :lapka:

Opublikowano

Nobody, Ty udajesz czy rzeczywiście jesteś niepełnosprytny?

Żadna z tych gier, które zaznaczyłem nie została oficjalnie zapowiedziana. Więc przestań odwracać kota ogonem. Chciałeś żebym Ci pokazał które nie zostały zapowiedziane, zaznaczyłem Ci 3, a ty piszesz teksty w stylu "zostanie ujawniony na E3" XD

Ty wiesz jak działa czas? :P

Pisałem o grach które nie wyszły: Persona 5, Star Ocean 5, MGS.

Remaster: TLOU

Gry które nie zostały zapowiedziane: te 3 co zaznaczyłem wcześniej.

Co za koleś :D 

Nie obchodzi mnie czy to dla ciebie jakieś niewiadome czy nie gierki, tylko stwierdziłem fakt co wymieniłeś, czyli gry, których nie zapowiedziano (3), jeden remaster (TLOU) i gry które nie wyszły (MGS, Persona 5, Star Ocean 5).

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.