Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Myslalem ze wiecej zlapie, no ale dobre i to.

Swoja droga troche smiesznie sie to czyta Dejw, piszesz:

Jak dla mnie grac w multiplatformy na konsolach, to trzeba miec kuku na muniu.

A na piecu grasz od miesiaca chyba :yao:

Chorągiewka jest w Tobie wyjatkowo silna tym razem :obama:

Baiseks, jesli na maturze dalej sa elementy czytania ze zrozumieniem, to masz przeyebane :reggie:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

We sold 1.6 million Xbox consoles during the third quarter of fiscal year 2015 compared with 2.0 million consoles during the third quarter of fiscal year 2014

1.6 mil x360 i xbone sprzedanych w Q3. Przychod Xbox -24%. Szczerze mowiac xbone to juz moze tylko uratowac zlamanie go,zeby odpalil piraty i obnizka ceny do 250eur.

XBX_zps6ia6xyo6.jpg

Fringe-S3x12-Outlook-not-so-good.jpg

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Baiseks, jesli na maturze dalej sa elementy czytania ze zrozumieniem, to masz przeyebane :reggie:

Mogles sie bardziej postarac a nie nick przekrecic i napisac cos o edukacji. Slabo. Wracajac do tematu...

Piszesz jakim trzeba byc ulomem aby na konsoli grac w multiplatformy (przypomnij sobie na czym w nie grales ostatnie X lat), potem wymieniasz argumenty o wyzszosci tychze multiplatform, wszystko to robisz z przekonaniem godnym Mendrka kiedy pisze o Playstation, jakbys byl jakims weteranem pc gamingu z XX letnim stazem, a w rzeczywistosci to ile ograles multiplatform na tym PC ? Z dwie? Trzy? BF i MKX? Zelazna wiarygodnosc :yao:

U ciebie blacha ma jeszcze miesiac miodowy, zobaczymy jak szybko sie skonczy i deseczka z castoramy poleci na strych :reggie:

Opublikowano

U ciebie blacha ma jeszcze miesiac miodowy, zobaczymy jak szybko sie skonczy i deseczka z castoramy poleci na strych :reggie:

Czeski po pierwszej grubszej akcji z niedziałającymi sterownikami:

tumblr_n2a5tyPWpw1rdsiguo1_500.gif

Opublikowano

A mozna miec PC i konsole czy to juz zakazane i musze wybrac jeden najlepszy na swiecie sprzet i go bronic do upadlego negujac i nazywajac guwnem wszystko inne?

Opublikowano

można, jeśli jest się normalnym.

Opublikowano

A mozna miec PC i konsole czy to juz zakazane i musze wybrac jeden najlepszy na swiecie sprzet i go bronic do upadlego negujac i nazywajac guwnem wszystko inne?

Widzisz, ja mam PC, konsole i wuchtę gier, a i tak głoszę jedyną słuszną prawdę. Prawdę płynącą nie z chorągiewkowatego widzimisię, tylko nabytą przez lata doświadczenia, dlatego zaprawdę powiadam - chcecie bezstresowej zabawy? Bierzcie Xboksa. Chcecie super grafy? Bierzcie PC-ta. Chcecie cofnąć się do beztroskich lat? Bierzcie Wii U. Chcecie być na czasie, gracie w FIFA i Battlefield raz na 3-4 dni? Weźcie PS4.

Opublikowano

No Czezky ma teraz PCta wiec granie na konsolach to beka i kuku na muniu, wiec chyba nie mozna, na pewno nie w CW :reggie:

Ok, a tak bardziej serio. Ja tam swoje problemy z PC gamingiem mam, ale nigdy nie bede negowal niektorych znakomitych gier na tej platformie tudziez jej zalet (60 fps i mody), ale jako glowna platforma do grania to mi nie pasuje, DLA MNIE negatywy przewazaja nad pozytywami.

Oczywiscie kazdy ma inne doswiadczenia, perspektywe etc. wiec moze sie nie zgodzic z moimi negatywami, mogl ich rownie dobrze nigdy nie doswiadczyc (choc watpie, no chyba ze nawet roku nie przegral jeszcze na pc), a zatem, zonglerka z originem, steamem, uplayem, r* social clubem i bnetem, nie, osobiscie wole wszystko scentralizowane. Always online przy niektorych grach (z internetem problemu nie ma, ale z serwerami juz jest), brak rynku wtornego, instalacja sterow przy nowszych grach oraz szeroka gama bledow ktore ot tak z dupy moga sie pojawic. Kiedys mi sie chcialo z tym wszystkim tanczyc, ale po setnej rutynie fixow i sterow mozna sie zniechecic, mimowolnie zdarzaly sie tez sytuacje gdzie bardziej gapilem sie na frapsa w rogu ekranu niz na to co sie na ekranie dzieje, nie daj bosz spadnie o kilka fps i znowu 15 minut siedze w ustawieniach i zastanawiam sie co jest grane, o cheaterach na multi nawet nie wspominam (pozostaje tez kwestia roznych framerate'ow, ustawien graficznych dzieki ktorym masz na multi lepsza widocznosc - jednak wole jak wszyscy maja to samo, rowne szanse).

Mam pc i konsole, zadna nie jest bez wad, obie maja zalety, z obiema spedzilem w cholere czasu, opierajac sie na tym, przemyslalem na czym wole grac i wybor padl na konsole jako glowny sprzet. W razie czego druga opcja jest na wyciagniecie reki jakby mi sie cos odwidzialo, ale poki co, pc bedzie sluzyc tylko do exow a la cities, poe, wasteland etc.

Teraz tylko pozostaje druga kwestia... ktora konsola :whyyy:

Opublikowano

A  myślisz że te posty to konsolowcy klepią padem podpiętym do konsoli?

To jest właśnie ta różnica. Każdy posiadacz konsoli ma też PC, bo każdy ma PC. Ja mam 2 pc w domu i trzeci w pracy. To sprzęt powszechny jak lodówka czy uchwyt na papier toaletowy. Można powiedzieć, że w dzisiejszych czasach PC to sprzęt AGD, przeciętne gospodarstwo domowe ma go na stanie. Konsola to z kolei sprzęt ekskluzywny, wyspecjalizowany do rozrywki i nie każdego na takie luksusowe urządzenie stać. Z tego powodu dyskusje pc vs konsole są śmieszne - każdy fan konsol ma PC, natomiast rzadko który blacharz ma konsole, bo na "komputer do nauki" dało się mamę naciągnąć, a na sprzęt do rozrywki już nie bardzo. Jedna strona ma doświadczenie i wiedzę o obu rodzajach sprzętu, a druga - nie. Dyskusję z takimi "PC Master Race" to tak jakby wysłuchiwać patola, który przekonuje że jego czajnik elektryczny jest lepszy od włoskiego ekspresu ciśnieniowego - "a herbatke se zrobisz na swoim ekspresie, nie haha, a ja na CE Master Race tak, Tetley Steam na wyprzedaży w Biedronce i jeszcze ją sobie zmodyfikuję mleczkiem, a do tego taniocha, a ty na tym swoim ekspresie to co ile taka kawa, 200 zł za kilo?" - i tak powtarza się jak czezki film, nie wiedząc jaką biedotę z siebie robi. Nędzarzu - każdy ma czajnik. Każdy ma PC. To nie jest powód do dumy.

Co innego dobry ekspres ciśnieniowy albo konsola.

Edytowane przez Observer

Opublikowano
"Na oficjalnej stronie MSI pojawiła się informacja mówiąca o tym, że Wiedźmin 3: Dziki Gon i Batman: Arkham Knight mają w przyszłości korzystać z API DirectX 12. Oba tytuły będą debiutować już za kilka tygodni, więc najprawdopodobniej otrzymają stosowny patch, gdy na rynku pojawi się już system operacyjny Windows 10"

4K i 120 klatek nadchodzi. A konsole co? 900p i 30 fps? :kaz:

Opublikowano

Dla mnie konsole są do większości multiplatform. To znaczy że zdanie pc towego fana z miesięcznym doświadczeniem jest ważniejsze od fana blachy since 1995. Zawsze miałem pc'ta a pierwszą konsole kupiłem w 2002 roku i było to ps2.

Wiedźmina 3 przejdę na pc z kilku powodów. Takie dragon age czy far cry 4 mimo że mam kompa aby to w full hd działało wolałem przejść na ps4. Pc dla mnie to platforma wyspecjalizowana do pewnych gatunków gier których na konsoli NIE ZNAJDZIESZ. Jak chcę bezmyślnie po napierdalać w batmana, dmc czy far cry wybiorę konsole ale jak chcę pograć w total wara, civke, pillarsy czy football managera wyboru brak i pc jest tą jedyną.

Szczerze bez pc ta bym nie mógł funkcjonować gamingowo a bez xboxa czy ps4 mogę. Nie znaczy to jednak że będę hejtował konsole. Oprócz multiplatform konsole dały mi kilka fajnych gier jak RDR, gears of war, halo, uncharted, mario kart, mario 3d world czy bayoneta.

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Dave'a szanowałem dopóki nie okazało się, że jest strasznym hipokrytą. Zresztą, wszystkie te jego jaranka to Nintendo w zeszłym roku, to PC w obecnym to tania zagrywka pod publiczkę. Szkoda, bo sądziłem że jest inaczej.

Ja sie w ogole dziwie ze im sie jeszcze nie znudzily te dysputy. Przeciez od lat jest to samo - Czezky czyms sie zajara, kupuje - wychwala, po 2 miesiacach sprzedaje by w "koncu moc napisac o tym gownie prawde".Ze wszystkim tak bylo - od Vity ("na ktorej ogral wszystko!!" - czyli dokladnie 5 gier z plusa), Nintendo (gdzie biedak nawet nie doczekal sie na rewelacyjnego Splatoona, bo "ile mozna grac w te pedalskie Mario?") po Xboxa gdzie nawet zaliczyl epizod wielkiego fana HALO ^^. Teraz kupil kosmicznego PeCeta i najwiecej czasu poswieca na gry z Androida i emulacje xD I jeszcze kogos probuje przekonac, ze lepszego wyboru nie ma.

No Beka xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wiedźmina 3 przejdę na pc z kilku powodów. Takie dragon age czy far cry 4 mimo że mam kompa aby to w full hd działało wolałem przejść na ps4. Pc dla mnie to platforma wyspecjalizowana do pewnych gatunków gier których na konsoli NIE ZNAJDZIESZ. 

ale przejdziesz na pc mimo ze nie zalezy ci na lepszej grafie, mimo ze da3 przeszedles na ps4? jesli chodzi o sterowanie mycha + klawa to ci co grali mowia ze gra jest stricte pod pada i duzo lepiej sie gra niz na klawie, wiec nie wiem czym sie kierujesz

Opublikowano

Tu nie ma zadnej prowokacji przyjacielu.
Siedzialem ma kiblu, cd action akurat zostalo w salonie, wiec przeczytalem te mierne wypociny.
Zadnego argumentu, tylko mity o sterownikach i gloryfikowanie niedorobionych wersji gier za 3-4 razy wieksza kase.
Ze niby ekskluzywne xD

I jeszcze beka z deseczki. No beka to jest z typow ktorzy graja W SHOOTERY NA PADZIE.

W. SHOOTERY. NA. PADZIE.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Poza tym typy nie rozrozniaja laptopa z biedronki od gaming nasa pc.

I tak - z konsolami to bylo prowo. Czesto jak mowilem, ze sprzedalem, to i tak je mialem pod telewizorem  :)

A hity trzymalem zawsze. Teraz wszystkiego sie pozbylem.

To jest ostatnia generacja konsol.

Nacieszcie sie nia. Szkoda tylko, ze najlepsza gra na te konsole sa, jak to napisalo najlepsze pismo o grach w polsce, "gorsze, latwiejsze soulsy" i dalo ocene 8.

:lapka:

Opublikowano

Wiedźmina 3 przejdę na pc z kilku powodów. Takie dragon age czy far cry 4 mimo że mam kompa aby to w full hd działało wolałem przejść na ps4. Pc dla mnie to platforma wyspecjalizowana do pewnych gatunków gier których na konsoli NIE ZNAJDZIESZ.

ale przejdziesz na pc mimo ze nie zalezy ci na lepszej grafie, mimo ze da3 przeszedles na ps4? jesli chodzi o sterowanie mycha + klawa to ci co grali mowia ze gra jest stricte pod pada i duzo lepiej sie gra niz na klawie, wiec nie wiem czym sie kierujesz

Na pc mam pada od x360 i ds4. teraz gram ponownie w w2 na pc na padzie czy naprawdę myślisz że na pc pada nie można uruchomić? Chodzi o moje sejwy z w 1 i w2. Chodzi o to że mam 2 ek pc towe i 3 ek do kompletu będzie. Chodzi o to że za rok jak wymienie kompa na kolosa z tytanem zagram sobie jeszcze raz z expansion packiem na ultra. Chodzi o to że po co mam grać w gorszą wersje tej samej gry Jak mogę w lepszą. Boję się spadków fps na ps4. Konsole niestety w open world nie domagają.

Da 3 po pierwsze miało fajny edytor w którym mogłeś ustawić świat przed graniem tak jak chciałeś. Po drugie da 3 było źle na pc zoptymalizowane na premierze. Po trzecie ja nie lubię origina i innych drm. Wolę goga albo gry wolne od drm. Dlatego na steamie mam tak mało gier. Po 4 da było do przejścia i sprzedaży a wiedźmin do kolekcji bo wiem że będę w to grał za rok i za 4. Tak jak w1 2 razy przeszedłem i w2 teraz ponownie przechodzę. Konsoli pozbywam się jak już nie ma w co na nie grać (x360 out 2 lata temu) a pc będę miał zawsze.

Opublikowano

Czezky pisze ze mity, no to ja mu zaufam, w koncu jego miesieczne doswiadczenie (glownie z hearthstone) budzi respekt wiec wie co mowi. :obama:

Opublikowano

ja tez, zreszta ma racje - wystarczy spojrzec na oceny najlepszej gazety w Polsce. :lol:

(pipi)ac HALO 5, sprzedaje Loniaka - zmianiam karte i zaczynam przygode z myszka i klawiatura w BF:Hardline i swietnego Far Cry'a (tam to dopiero sa roznice!). Tylko Hardline, tylko Hearthstone - tylko 4K i 120 FPSow!

Edytowane przez easye

Opublikowano

myslalem ze jak kupie pc to xbon w obliczu mocy dżiforsa zostanie w piwnicy, ale po ograniu tych crysisów, modów, ultra, pultra wróciłem do xbona. pc to do gierek z poprzedniej gen, gta czy do pillarsów jest ok

tylko xbox, ta cała "grafika" jest strasznie przereklamowana

Opublikowano

A konsole co? 900p i 30 fps? :kaz:

Na Xbonie tak, na PS4 nie. :reggie:

Jaczes, tak w ogóle, to ile dałeś za pc plus klawiatura i myszka?

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Na Xbonie tak, na PS4 nie. :reggie:

watch_dogs_60fps.jpg

Opublikowano

Kilkanascie gier na ps4.

Opublikowano

Co nie wejdę do CW, to tylko PC, framerate itp.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.