Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Kubson, ani to ani to ;D

Macio nie mow ze sprzedales ixa tylko dlatego ze jakas gierka byla w 900p xD i nie dales rady grac hehe

BTW, cos mnie ominęło?

Maciek sprzedał XOne?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Okazuje się, że teraz ludzie patrzą już tylko na graficzkę. Przerzucają się na PC tylko dlatego, żeby udowodnić sobie, że można grać dziś na ekstrawaganckim poziomie. PS4 może i nie jest tak mocne jak PC z prockiem Core i7, 16GB RAMu i kartą Titan X ale zadajmy sobie pytanie czy za 1600 zł złożymy PieCyka ze zbliżoną mocą PS4. Ceny podzespołów zmieniają się systematycznie. 

Opublikowano

Pewnie nie zlozylymy, ale za jednego mortala kupimy cztery i nie zaplacimy haraczu za niedzialajace granie po sieci :lapka:

Opublikowano

Dejw, dobrze wiem, że przerzuciłeś się na PC tylko dlatego, że to jest trendy i musisz być odskocznią od reszty.

Opublikowano

Nie wiem gdzie granie na PC jest trendy (bo na pewno nie na tym forum), ale MK nie kosztuje 4 razy taniej, nawet jak zaplaciles za niego 80 zl ^^ Zreszta, Ty kupiles Mortala 50 zl taniej niz w sklepie, ale juz fani konsol tak kupic nie moga? ^^ juz teraz Mortal mozna miec za 160 zl, jeszcze tydzien i ceny beda w ogole zblizone.

Edytowane przez easye

Opublikowano

5 lat ? Dunno jak to jest teraz, na moim przykladzie:

Ja mam kompa z 2011 roku, ciagle gram na High/Ultra, dopiero do wieska 3 chce dowalic mocniejsza konfiguracje a i tak zmieniam TYLKO karte graficzna. Po 4 latach.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

24 lata! Przeciez niektorym na komputerze z komuni pojdzie Wiedzmin i Batman na full! xD

A tak powaznie, to ile za niego musiales w takim razie w 2011r. dac xD

Przeciez gdyby Czezky zlozyl komputer przy premierze PS4, a nie 2 tyg temu, to juz by wymienial czesci pod Batmana xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Napewno mniej niz na gierki miesiecznie do kolekcji xD

Opublikowano

Ja tam gier nie kolekcjonuje, nie che skonczyc jak Dave xD

Opublikowano

bzdura, kompa składałem luty 2013, unreal turnament pre-alpha chodzi bez zająknięcia na full detalach nie pisząc o innych multiplatformach więc srry :reggie: dopiero przy batku lub wieśku komp zacznie sie pocić, a nie dałem fortuny 2 lata temu za kompa

Opublikowano

Co to znaczy nie dalem fortuny? Ale kosztowal wiecej niz konsola (bo niektorzy to za 700 zl potrafia zlozyc sprzet do wszystkiego xD), a teraz wychodzi na to, ze po 2 latach warto byloby go podrasowac...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Okazuje się, że teraz ludzie patrzą już tylko na graficzkę. Przerzucają się na PC tylko dlatego, żeby udowodnić sobie, że można grać dziś na ekstrawaganckim poziomie. PS4 może i nie jest tak mocne jak PC z prockiem Core i7, 16GB RAMu i kartą Titan X ale zadajmy sobie pytanie czy za 1600 zł złożymy PieCyka ze zbliżoną mocą PS4. Ceny podzespołów zmieniają się systematycznie.

oho, jaka zmiana śpiewki po dwóch latach masturbowania się do 1080p, efektów cząsteczkowych w inFamous i gifów w DeszczClubie xD

Czyli rozumiem nadszedł czas na zmianę płyty z "muh graphix" na "ale przecież na konsolach są miodne gierki"

No ale średnio co ile musicie dopakowywać PC?

co miesiąc, za conajmniej 5000 zł

Opublikowano

Możesz mi z łaski swej nie wmawiać klaperstwa? Pokaż mi gdzie się jarałem inFamous. DC faktycznie robi wrażenie. Ale nie będę wywalał po 3 tysie tylko dlatego, żeby pisać komuś posty w stylu:

- "Odpaliłem GTA V na ultra, na obrzeżach miasta widać nawet krzaczki w oddali a Wy na konsolach tego nie macie"

Czyż to nie jest żałosne?

Konsolowiec zawsze stawia na gameplay a nie lizanie pikseli, co jest z kolei cechą Blacharzy. A że oceniamy grafikę to normalne. Nie jest ona jednak wyznacznikiem wszystkiego. Gdyby tak było - konsole by nie istniały i każdy rzucałby się na PC.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

5 lat ? Dunno jak to jest teraz, na moim przykladzie:

Ja mam kompa z 2011 roku, ciagle gram na High/Ultra, dopiero do wieska 3 chce dowalic mocniejsza konfiguracje a i tak zmieniam TYLKO karte graficzna. Po 4 latach.

Śmiechłem
Opublikowano

Konsolowiec zawsze stawia na gameplay a nie lizanie pikseli, co jest z kolei cechą Blacharzy. A że oceniamy grafikę to normalne. Nie jest ona jednak wyznacznikiem wszystkiego. Gdyby tak było - konsole by nie istniały i każdy rzucałby się na PC.

ty chyba inne CW czytales
Opublikowano

Możesz mi z łaski swej nie wmawiać klaperstwa? Pokaż mi gdzie się jarałem inFamous. DC faktycznie robi wrażenie. Ale nie będę wywalał po 3 tysie tylko dlatego, żeby pisać komuś posty w stylu:

- "Odpaliłem GTA V na ultra, na obrzeżach miasta widać nawet krzaczki w oddali a Wy na konsolach tego nie macie"

Czyż to nie jest żałosne?

Wlasnie sobie zdalem sprawe, ze my ta gre generacji przeslismy wlasnie w 2013r. a te wszystkie super zestawy z Tytanami ciagnely jeszcze stare silniki EA. Na pastgenach z 512MBr drybling 360, nowy silnik - komp za 5 tys i stary silnik z budzetowa wersja FIFY z 2009r. Taki to jest wlasnie rynek ^^

Edytowane przez easye

Opublikowano

Konsolowiec zawsze stawia na gameplay

a tymczasem w tym temacie 3,5k stron toczenia beki z Xbox One jak to ma gierki w 900p a na plejstejszon jest 1080p, 100 stron gifów z gier w które klapy nawet nie grają, no i ostatnie 50 stron masakrowania konsolowego chłopstwa przez pc mustard race

Opublikowano

No ale średnio co ile musicie dopakowywać PC?

co miesiąc, za conajmniej 5000 zł

Kruczy syn mowi jak jest!

Opublikowano

a tymczasem w tym temacie 3,5k stron toczenia beki z Xbox One jak to ma gierki w 900p a na plejstejszon jest 1080p, 100 stron gifów z gier w które klapy nawet nie grają, no i ostatnie 50 stron masakrowania konsolowego chłopstwa przez pc mustard race

Bo jednak beka gdy MS wydaje "nextgena" na ktorym gierki chodza w tej samej rozdzielczosci co na 360tce...

Edytowane przez easye

Opublikowano

a tymczasem w tym temacie 3,5k stron toczenia beki z Xbox One jak to ma gierki w 900p a na plejstejszon jest 1080p

Bo trzeba być turbo debilem, żeby za 720/792/900p płacić równowartość PS4 albo z kinektem nawet więcej i NIC się w tym temacie nie zmienia. Nauczcie wy się wreszcie, że w porównaniu z bonerem PS4 zawsze będzie oferować więcej za mniej, a na blaszce o ile możecie mieć lepszą grafę, to zapłacicie za nią znacznie więcej.

Poza tym to jest forum konsolowe i blachy #nikogo  8)

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Sorry,ale jest różnica oglądać 900p na 55 calach a 1080p na 55 calach, ale co Ty ku.rwa mozesz wiedziec grajac na 26calach z 4 metrów.
Opublikowano

Bo jednak beka gdy MS wydaje "nextgena" na ktorym gierki chodza w tej samej rozdzielczosci co na 360tce...
nie żeby nie było beki z ps4 na której gry chodzą w takiej samej ilości klatek jak na ps3...
Opublikowano

przynajmniej roznice w grafice zobaczysz ^^

2015r - EA po raz pierwszy wprowadzilo nowy silnik FIFA dla uzytkownikow PC xD. Szkoda, ze przy okazji to najgorsza czesc serii i gdy wszyscy wrocili do bardzo dobrego PES'a, ten z wersja PC nie ma za wiele wspolnego (bo nawet budzetowe Konami rynek PC zlewa).  :cool:  :lapka:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Sorry,ale jest różnica oglądać 900p na 55 calach a 1080p na 55 calach, ale co Ty ku.rwa mozesz wiedziec grajac na 26calach z 4 metrów.

nie wiem, my tutaj w Poland nie mamy takich dużych telewizorów, ale mają odświeżanie 60Hz i przynajmiej wiem co to znaczy grać w GTA V w 60fps :lapka:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.