Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

@lem

janusz biznesu zamawia za pobraniem, wystawia na allegro, zapas juz wyczerpany bo migusiem sie wyprzedaly, ale tysiace sztuk grzeje sie na allegro, wszystkie sie nie sprzedaly bo za drogo, janusze nie odbieraja zamowien  a ludzie ktorzy chcieli je miec maja juz prawdopodobnie zwykle edycje kupione w dzien premiery kiedy sporo limitek wraca do cedepow. W przypadku braku opcji za pobraniem musza zaplacic albo anulowac jeszcze przed premiera i leci do rezerwy.

Z ktorej strony nie spojrzec, brak tej opcji ma wiecej sensu. Dziw mnie bierze ze absolwent jakiegos tam uniwerku tego nie pojmuje, no chyba ze jestes jednym z tych typow ktorym jak sie wytknie blad to dalej ida w zaparte :dafuq:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Zwlaszcza ze ma zywe przyklady na forum jak nasz ostatni rekin biznesu xD

Opublikowano

Z za(pipi)istego roku 2015 robi nam sie kolejny (pipi)owy i odtworczy, jak nie pokaza nic na e3 to zaczne chyba mocniej inwestowac w retro :/

2015 słabym rokiem? BB, Wiedzmin, MGS, Batman, Halo, Project Cars, Mad Max, wymieniłem tylko gry, które mają już ustaloną premierę, a zapewne o czymś zapomniałem. Ten rok dla graczy jest bardzo dobry. Jeżeli ktoś narzeka, to serio niech zastanowi się nad zmianą hobby.

Miała być Zelda U, Uncharted 4, QB i coś tam jeszcze. Na konsolach wyszła w tym roku póki co jedna fajna gra także jest ku.wa słabo. Czekam na MGSa, Xeno X oraz Persone, reszta koło ch.uja lata (zagram w W3 i Batmana, ale to nadal sequele) i póki co nie zapowiada się nic świeżego na ten rok :<

Ale jest Dying Light, MKX, BB, czy Xenoblade i Ori (plus reszta wymienionych). Zresztą od kiedy brak świeżości definiuje rok jako słaby? 2010, 12, czy 14 nawet nie mają do niego startu. 

Opublikowano

W 2010 wyszło RDR więc lepiej edytuj posta, ja Ci dobrze radzę. :shotgun:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Nie ma co przesadzać. Na przestrzeni całego roku pojawi się sporo bardzo dobrych gier od różnych wydawców. Trzeba się tylko przestać samemu ograniczać.

Opublikowano

RDR ten prościutki samograj, gdzie mogłeś spowolnić czas aby sczelić w bandziora? xDDDDDDDDDD

xDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

RDR GOTY fajna gierka, ale ja oceniam ogół roku. Tak samo w 2012 dostaliśmy bardzo zacne Dishonored, MP3 i Witcher 2, ale do combo BB, MGSV, W3, H5, Ori, Xeno, Persona to startu nie ma. :problem:  

Opublikowano

Niekochany, jaki hipster. Nie pisze "Wiedźmin" tylko "Witcher". Lul, nie podoba Ci się polski język, poszołwon na Ukrainę.

Edytowane przez Majin Buu

Opublikowano

RDR ten prościutki samograj, gdzie mogłeś spowolnić czas aby sczelić w bandziora? xDDDDDDDDDD

xDDDDDDDDDDDDDDD

Mam Cie na oku, kolego. :problem:

Opublikowano

Niech od razu wszystko tlumaczy, Zhanbiony, Maks Bul 3, Przenoszonyprzezkrew, Solidne Metalowe Zebatki V, tylko polski, yebac lewakow.

Opublikowano

No ale wiedźmin to wiedźmin :) Witcher to tłumaczenie oryginalnego tytułu :D

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Niekochany, jaki hipster. Nie pisze "Wiedźmin" tylko "Witcher". Lul, nie podoba Ci się polski język, poszołwon na Ukrainę.

rzekł gość co nick Marian wymienił na Majin. :reggie:

Opublikowano

RDR zacna giera, jedna z niewielu którą nabyłem na premierę. Dopracowana, specyficzna, GOTG dla fanów westernów :)

O Mad Maxa jestem z jednej strony spokojny - bo robią go mistrzowie kodu z Avalanche (przecież JC2 to był majstersztyk koderski). Robią go długo, bo i chcą żeby wyszedł dobrze. Z drugiej strony przyćmić go może filmowa wizja Rodrigueza. No ale i tak myślę, że nawet jak MM to będzie Just Cause na bezdrożach, to i tak będzie bardzo grywalne...

Opublikowano

byl limit sztuk na zamowienie

jedna osoba mogla zamowic maksymalnie dwie kolekcjonerki przeciez

Limit to był, ale na adres mailowy, bo rezerwowało się chyba nawet bez podawania nazwiska. Jak ktoś zarezerwował na kilka maili, to wszystko mógł zrealizować płacąc tą samą kartą i zamawiając na jeden adres. Albo sprzedać konta dawno temu kosząc przy tym ładną sumę.

:kaz:

...

Nie mam pojęcia po co tak kombinujesz. Jak ktoś chce płacić z góry za kota w worku na trzy tygodnie przed realizacją, to niech płaci, ale fakty są takie, że w ten sposób sprzedaży w internecie prowadzić nie wolno. Jako absolwent uniwersytetu mogę ci nawet paragrafem rzucić:

Art. 11 Ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z 2000 r. Nr 22, poz. 271):

Umowa nie może nakładać na konsumenta obowiązku zapłaty ceny lub wynagrodzenia przed otrzymaniem świadczenia.

Rozumiem, że CDP to nasze dobro narodowe, ale żeby od razu święta krowa i złego słowa powiedzieć nie wolno?

Edytowane przez Lem

Opublikowano

No to podaj ich do sadu :facepalmz:
Czyli mialem racje, jestes jednym z tych typow co ida w zaparte, smutne :reggie:

janusze nie odbieraja zamowien  a ludzie ktorzy chcieli je miec maja juz prawdopodobnie zwykle edycje kupione w dzien premiery kiedy sporo limitek wraca do cedepow. W przypadku braku opcji za pobraniem musza zaplacic albo anulowac jeszcze przed premiera i leci do rezerwy.

I gdzie ty tu kombinowanie widzisz?

Opublikowano

A co, miałbym ci odpuścić, jak nawet prawo stoi po mojej stronie? :yao:

Opublikowano

Limit to był, ale na adres mailowy, bo rezerwowało się chyba nawet bez podawania nazwiska. Jak ktoś zarezerwował na kilka maili, to wszystko mógł zrealizować płacąc tą samą kartą i zamawiając na jeden adres. Albo sprzedać konta dawno temu kosząc przy tym ładną sumę.

...

Nie mam pojęcia po co tak kombinujesz. Jak ktoś chce płacić z góry za kota w worku na trzy tygodnie przed realizacją, to niech płaci, ale fakty są takie, że w ten sposób sprzedaży w internecie prowadzić nie wolno. Jako absolwent uniwersytetu mogę ci nawet paragrafem rzucić:

Art. 11 Ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z 2000 r. Nr 22, poz. 271):

Umowa nie może nakładać na konsumenta obowiązku zapłaty ceny lub wynagrodzenia przed otrzymaniem świadczenia.

Rozumiem, że CDP to nasze dobro narodowe, ale żeby od razu święta krowa i złego słowa powiedzieć nie wolno?

Wyczuwam pierdo.l.e.nie  :shout: Jak tam trofea? nadal ukryte?  :sorcerer:

Opublikowano

nawet prawo stoi po mojej stronie? :yao:

No widzisz, tak jak mowilem, cdpr = chemioterapia branzy, sa w stanie zlamac prawo aby upewnic sie ze kazdy fan ktory chce limitke, dostanie ją, poniewaz zadna sztuka nie bedzie lezec na poczcie z powodu pobraniowych januszy :yao:

Ludzie na reddicie, gafie i n4g wypisuja ze anuluja zamowienia MGSa V z powodu Silent Hills, ciekawe ile w tym prawdy, ale fajnie by bylo gdyby konami dostalo finansowy prztyczek w nos bo ostatnio mocno w kulki leca.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że raven wydał na GTAV ponad 500zł, nakręcił hajp u konsumentów przed premierą gry nie powiedziałbym, że miał negatywny wkład w sytuację finansową R*.

Dziękuję za wstawienie się za mną mate, ale szczerze mówiąc nie daję je,bania o ten ból du,py o spiracenie gierki. Każdy tutaj wciąga nosem gigabajty seriali z zatoki, filmy też płyną szerokim strumieniem, muza też pewnie bon_jovi_its_my_life_mp3_teledyski_info.mp3 gigabajtami na dyskach zalega, windowsy, office'y i photoshopy też pirackie w wielu przypadkach, z winrara korzystają po zakończeniu 30-dniowego okresu próbnego, ale olaboga jak ktoś gierkę zassał to na krzyżu trzeba go powiesić, bo szkodzi naszej kochanej branżuni! No ja sobie nie mam za wiele do zarzucenia w kwestii wspierania R* jak i całej branży, więc jak ktoś chce może sobie szczekać, fajnie widać wtedy, że totalnie wypstrykał się z argumentów, jak musi wkraczać na te wyżyny hipokryzji.

Proszę przedstawicieli rasy panów o komentarz odnośnie płatnych modów na steam,jak bardzo czujecie sie wytentegowani w pupe.

PS tak wiem ze opłaty nie obowiązkowe i jak na razie do Skyrima ale jednak beka z blachy

Boty i blacharze to nie fani plejstejszyn, nie będziemy się uśmiechać i cieszyć z deszczu jak nam ktoś pluje w twarz. Tak jak nikt się nie zachwyca średnimi eksami na X1, tak samo ja zdecydowanie nie jestem zadowolony z tego, co gruby wymyśla. Płatne mody w takim wydaniu (wciąż i tak nieskończenie lepsza opcja jak na konsolach, ale nie o to chodzi) to bardzo zły ruch i obawiam się, że mocno negatywnie wpłynie to na całą modderską scenę. Całe społeczeństwo nie jest z tego zadowolone i sypią się negatywne recenzje dla Skyrima, Valve jest zalewane mailami, petycje o wyje,banie tego zdobywają grube tysiące podpisów, nawet na Reddicie, gdzie Gabe'a czczono jak Boga, ostro po nim jechali w jego AMA. Odbiór tego jest bardzo negatywny i gruby może z tego już tylko wyjść z twarzą jak się z tego wycofa. Miejmy nadzieję, że nie okaże się totalnym chciwcem.

Ja tam życzę Steamowi jakiegoś sporego konkurenta (co z tym GOG Galaxy?), który będzie w stanie skutecznie zniechęcać do monopolistycznych praktyk i będzie trzymać ich chore pomysły w ryzach. Za HL3 by się k,urwa wzięli, a nie wbijali z buciorami w miejsca, które średnio ich pomocy potrzebują.

Z nadzieją patrzę na zagrania Microsoftu, który ostatnio podejmuje szereg trafnych decyzji. Były jakieś głosy, że interesują się rynkiem PC gamingu (nic dziwnego, ich własne podwórko, które z roku na rok generuje coraz większe przychody). Oni mają środki i możliwości, by stworzyć sensowną odpowiedź na Steam. Raz już zrobili totalny clusterfuck z GFWL, mam nadzieję, że wyciągną z tego jakieś wnioski.

Opublikowano

wersja tl;dr:

wszyscy jestesmy piratami

nikt nie jest zadowolony z tego pomyslu + lekka zaczepka w strone klapow

steamowi przydalaby sie konkurencja (gog? ms?), oraz niech wezma sie za hl3

:cool::lapka:

Swoja droga ciekaw jestem czego gruby sie spodziewal robiac ama na reddicie, ze nikt mu sie nie odwazy wygarnac w twarz tych bzdur i utonie w glorii i chwale pozytywnego PR za pojawienie sie? Bo za wiele to on tam nie zdzialal.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Nie można piracenia, tłumaczyć piraceniem innych. Tłumaczenie się ze złego czynu tym, że ktoś gdzieś też tak robi, to zła metoda, i na dobrą sprawę nie przechodzi w normalnych kodeksach moralności i sprawiedliwości. Także sorry raven, ale nie stawia Cię to w lepszym świetle. Ciekawe jakby ktoś Ciebie okradł np. z wygranej w konkursie. Skopiowałby nielegalnie Twoją pracę i zgarnął nagrodę. A jakbyś podniósł głos, to by powiedział: "A co, Ty nie kradniesz muzyki/gier/winrara?" Nonsens.

A gruby jest uparty, chyba że zwietrzy gdzieś większą kasę - vide jego zdanie o PS3, a potem kajanie się gdy przyszło na E3 wypromować Portala 2 na tą konsolę...

Opublikowano

...

Jest Jedno "ale".

Ta ustawa przestała obowiązywać z dniem 25 grudnia 2014 r.  :reggie:

Opublikowano

xD

Opublikowano

PO mnie okłamało, bo nowe przepisy miały być w trosce o konsumentów :nvmnd:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.