Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No i są. Doucz się koleżko albo zostaw to osobom, które mają z tymi przepisami do czynienia :cool::lapka:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

JAKI TWIST FABULARNY

:obama:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ten przepis to trupek, który zresztą kłóci się z istotą umowy sprzedaży. Sprzedaż, jako umowa konsensualna, a nie realna, nie wymaga wydania rzeczy jako koniecznej przesłanki jej zawarcia. Jest to tylko element wykonania zawartej umowy.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Uczy sie prawa, ma pomaranczowy czepek oraz ciemne okulary.

Przyszly sidekick Daredevila?

Opublikowano

No i są. Doucz się koleżko albo zostaw to osobom, które mają z tymi przepisami do czynienia :cool::lapka:

No właśnie widać - płac z góry za kota w worku na trzy tygodnie przed premierą. W poprzednim stanie prawnym to by nie przeszło.

BTW umiłowane CDP rozsyła kody rabatowe:

38f994202f959d9e7ce35ae003cf7737.png

Już widzę tę (pipi)burzę, jakby Sony rozesłało kody zniżkowe z wyłączeniem Bloodborne :reggie:

Opublikowano

Dlaczego za kota w worku? Płacisz za to co zamówiłeś. Gdzie tu kot w worku?

Ja płaciłem za GTA V 2 miechy przed premierą i dlaczego miałbym z tego powodu płakać? :cool:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ludzie na reddicie, gafie i n4g wypisuja ze anuluja zamowienia MGSa V z powodu Silent Hills, ciekawe ile w tym prawdy, ale fajnie by bylo gdyby konami dostalo finansowy prztyczek w nos bo ostatnio mocno w kulki leca.

No i bardzo dobrze. Ja na pewno nie kupie tego raka od jakiegos za przeproszeniem geja Kojimy, ok ? Najwidoczniej zasluzyl sobie na to ze go wyje,bali. Zdaje sobie sprawe ze sa tutaj fani tej serii ale dla mnie MGS juz dawno sie skonczyl, placic za 10 minutowe demko w dniu premiery 50 euro,niech mi ktos powie ze to nie rak branzy

:yao:

tumblr_inline_msq2bzjPKy1qz4rgp.jpg

Edytowane przez Mroku333

Opublikowano

Kojima ma tam big bossa, ty pewnie masz tam co najwyzej the boss :taknieco:

Opublikowano

No właśnie widać - płac z góry za kota w worku na trzy tygodnie przed premierą. W poprzednim stanie prawnym to by nie przeszło.

Przeszło, bo przepis był martwy nawet gdy obowiązywał. Wystarczy spojrzeć na artykuł 7 mówiący o przedpłacie, która może opiewać na 100% wartości ceny. Artykuł ten tak naprawdę wykluczał możliwość zastosowania artykułu, który żeś przytoczył.

Na zakup kota w worku się godzisz i tak jak pisałem - essentialia negotii umowy sprzedaży nie jest wydanie rzeczy, więc wszystko jest ok. Jeżeli dostarczona rzecz ma wady, to możesz dochodzić odpowiedzialności od CDP czy to z rękojmi, czy z zasad ogólnych kodeksu cywilnego.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Kobiety zdejmują bieliznę na dźwięk takiego języka prawniczego?

Opublikowano

Nie :lapka:

Opublikowano

Bansai nie obraz sie, ale u Ciebie nad avatarem jest mini boss :taknieco:

Opublikowano

obwtroT.png

Opublikowano

@ragus - przepis nie był martwy. Zapoznaj się proszę z decyzją UOKiK Nr RKT – 08 /2012 przeciwko Globalsport sp. z o.o. sp. k. z siedziba w Czestochowie :hi:

- termin opłacania preorderów: 27 kwietnia 2015

- pierwsze materiały z wersji konsolowej: wg Momota "naprawdę niedługo", ale embargo do 27 kwietnia 2015

To też pewnie z miłości do graczy i w ramach uzdrawiania branży :oh_you:

Opublikowano

Bansai nie obraz sie, ale u Ciebie nad avatarem jest mini boss :taknieco:

TYCZY SIE AVATARA CONIE :taknieco:

obwtroT.png

Emotka ma potencjal ale wyglada paskudnie na ciemnej skorce forumka ;f

Opublikowano

@ragus - przepis nie był martwy. Zapoznaj się proszę z decyzją UOKiK Nr RKT – 08 /2012 przeciwko Globalsport sp. z o.o. sp. k. z siedziba w Czestochowie :hi:

- termin opłacania preorderów: 27 kwietnia 2015

- pierwsze materiały z wersji konsolowej: wg Momota "naprawdę niedługo", ale embargo do 27 kwietnia 2015

To też pewnie z miłości do graczy i w ramach uzdrawiania branży :oh_you:

Ale termin opłacania to wszystkich preorderów czy tylko kolekcjonerek?

Bo w sumie kolekcjonerkę to i tak przeważnie się kupuje aby stała, tylko mały procent kupuje na handel i rozpakowania. 

Jeżeli zwykłe też to wystarczyło złożyć gdzieś indziej, najwyżej nie dostałbyś steelbooka. 

Poza tym i tak większość nie ma wyboru i bez względu na to czy pokażą wersję na konsolę czy nie i tak kupi konsolową edycję. Tylko nieliczni z mocnymi kompami skuszą się na wersję pecetową. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Lem - jakiego kota w worku? Przecież możesz zwrócić zakupione przedmioty na cdp.pl w ciągu 30 dni od dnia ich otrzymania bez podania jakiegokolwiek powodu. Masz problemy, serio.

Opublikowano

obwtroT.png

Specjalnie tak zrobiłem bo uznaję tylko jasną skórkę.  :problem:

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Lem - jakiego kota w worku? Przecież możesz zwrócić zakupione przedmioty na cdp.pl w ciągu 30 dni od dnia ich otrzymania bez podania jakiegokolwiek powodu. Masz problemy, serio.

Wydawało mi się, że napisałem na ten temat wszystko... Ja naprawdę mam to głęboko w tyłku, bo wszystkie moje kopie idą na handel, ale dziwi mnie, że nie widzicie problemu w sytuacji, kiedy embargo na materiały z gry pokrywa się z terminem opłacania preorderów. Nie wiem czy CDP stara się coś ukryć, czy to tylko niefortunny zbieg okoliczności (taa, jasne), ale tak nie buduje się pozytywnego obrazu firmy i odrobinę mierzi mnie ciągłe wystawianie im laurek, bo to nie jest pierwsza wpadka.

Opublikowano

lem jakie rozkminy, moze zaczniemy rozkminac czemu masz ukryta liste trofeow na profilu i jakie tam skrywasz tajemnice gorsze niz sekrety cd project red, przeciez wytlumaczenia "ze nie chcesz by inni widzieli" to zbyr niefortunny zbieg okolicznosci

Opublikowano

Nie wiem czy CDP stara się coś ukryć

Wiadomo od dawna ze wersja na ps4 bedzie slabiutka pod wzgledem wizualnym jak i plynnosci. No nie wiem czy bedziecie zadowoleni z 900p i 25 fpsach co nie ?

Ja na szczescie ogram wersje na Peceta w 1080p i stalych 30 fpsach na wysokich ustawieniach bo niestety moj PC nie uciagnie ultra hehe. Zyleta bedzie a nie jakies rozmazane obrazy etc.

Opublikowano

obwtroT.png

Specjalnie tak zrobiłem bo uznaję tylko jasną skórkę.  :problem:

Rasista :shotgun:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.