Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

esport na konsolach  :dynia:

Siedziałem w tym, próbowaliśmy, staraliśmy się ale to jest niemożliwe z wielu powodów. Niech to już umrze.

No może esport jako taki nie, nie wiem, nie znam się, ale ciężka rywalizacja jak najbardziej. Kliknij w poniższy link, są to tablice punktów w wyścigach speedrunowych Super Metroida w obecnym "sezonie", no nie wmówisz mi że nie robi to wrażenia jak sobie to kolesie organizują.

http://www.speedrunslive.com/gamelist/#!/supermetroid/1

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

halo to ta gra co twórcy odwołują turnieje z powodu swojego partactwa xd ?

Tak to jest jak się daję zrobić grę "komuś" to pierwsze Halo które miało-ma takie problemy i oby ostatnie, liczę na to, że Halo 5 przywróci dawny blask tej genialnej serii i wróci z wielkim hukiem na arenę e-sportową, przypominam, że Halo1/2/3 zrobiło robotę może i 5 coś zawojuje...

Edytowane przez Soul

Opublikowano

No może esport jako taki nie, nie wiem, nie znam się, ale ciężka rywalizacja jak najbardziej. Kliknij w poniższy link, są to tablice punktów w wyścigach speedrunowych Super Metroida w obecnym "sezonie", no nie wmówisz mi że nie robi to wrażenia jak sobie to kolesie organizują.

http://www.speedrunslive.com/gamelist/#!/supermetroid/1

Speedruny to jest już inna bajka i się do tego nie odnoszę mówiąc o esporcie. Ale propsuje mocno, nieraz się za głowe łapałem oglądając streamy GDQ

Opublikowano

Jak tam expert?

Skladasz juz peceta dla dirt rally?

Czy za trudna, bo prawdziwy sim?

Serio pytam.

Odpowiem serio.

Skręca mnie ze ja pierd.ole z powodu nowego Dirta, do tego Asseto Corsa, PCars i ku.rwa mnie strzeli.

Opublikowano

Esport ma różne oblicza i nikt nie wmówi mi, że scena bijatyk i organizacja tego, to nie esport konsolowy.

A to że jakiś rycerz blachy zabierał się najwidoczniej od du*y strony, to też jeszcze nic nie oznacza...

Opublikowano

W sumie Mendrek jesteś specem od bijatyk to mi pewnie odpowiesz bo kiedyś byłem ciekaw.

Ile zarabiają pro gracze grajacy w bijatyki? Jest jakiś europejczyk żyjący z tego? Da się w ogole żyć z grania w bijatyki?

A co do twojego posta, jeśli myślisz, że Sony będzie organizować turnieje w bijatyki pokroju evo to uważam, że się mylisz. Esport w wydaniu Sony to będą tabelki z wynikami online i walka o PS Plus na miesiąc.

Opublikowano

Tak jak piszesz.

Opublikowano

Esport ma różne oblicza i nikt nie wmówi mi, że scena bijatyk i organizacja tego, to nie esport konsolowy.

A to że jakiś rycerz blachy zabierał się najwidoczniej od du*y strony, to też jeszcze nic nie oznacza...

Ch.uj wie co będzie z tymi bitkami skoro każda licząca się wychodzi na pc. Teraz ciężko coś wyrokować, bo nadal o jakiekolwiek sensowne nagrody gra się tylko w USF4.

Kocham PS <3, ale trzeba mieć ch.uja w oczach, by nie zauważyć faktu, że konsole są obecnie są mega miałkie, wprawdzie czasem zdarzają im się przebłyski, ale towarzyszy mi uczucie, że xbąk i pszrot są skierowane po prostu do ludzi, którzy nie mogą sobie pozwolić na wywalenie 4-5k na wypasionego pieca :reggie: (Nintendo nie uwzględniam,bo oni są tym kolesiem z imprezy, który z nikim nie gada i idzie się nakwasować do drugiego pokoju).

@adi

SONY coś tam działa z bijatykami albo ma zamiar skoro dali 500k $ do puli tegorocznego capcom cup.

Edytowane przez Soban

Opublikowano

największy turniej to chyba Evo, w tym roku pula nagród zdaje sie ok 250.000$

http://evo.shoryuken.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_Championship_Series

nie znam tej sceny, ale wydaje mi sie, że z tego ciężko żyć bo tych turniejów nie ma dużo porównując do StarCraft2 czy LoL

Zobaczymy co Sony pokaże na konferencji 13 maja

choć specjalnie na nic wielkiego raczej nie ma co liczyć

Opublikowano

Nie wiem czy da się żyć z grania w bijatyki, w zasadzie to nawet nie wiem czy gdzieś poza Koreą esport może być traktowany jako sprawdzony sposób na życie.

Natomiast wiem że nagrody w turniejach bijatykowych są wysokie, oprawa profesjonalna, są sponsorzy i są emocje dziesiątek tysięcy widzów. Są teamy, tytani, i są konsole. Evo zaliczany jest do wielkich turniejów, gdzie nagrody sięgają powyżej 100 tysięcy dolarów.

Jak chcesz być ignorantem Adi, to sobie bądź, ale innych nie przekonasz w obliczu faktów.

I nie sądzę by nagle przerzucono by bijatyki na PC-ty na takich turniejach...

Opublikowano

Kocham PS <3, ale trzeba mieć ch.uja w oczach, by nie zauważyć faktu, że konsole są obecnie są mega miałkie, wprawdzie czasem zdarzają im się przebłyski, ale towarzyszy mi uczucie, że xbąk i pszrot są skierowane po prostu do ludzi, którzy nie mogą sobie pozwolić na wywalenie 4-5k na wypasionego pieca :reggie:

P(pipi)enie ludzi, ktorzy kupuja Pecety za 5k dla 120fpsow grajac na paru letnich 60hz telewizorach, albo 21 calowych monitorkach. To juz nawet ja wole 900P Łoniaka na 55calach. Jedyne do czego mozna sie przyczepic to do malej ilosci gier na wylacznosc, ale z kazdym rokiem ta biblioteka bedzie sie powiekszac (no chyba ze MS calkowicie chce zakopac swoja konsole), wszytskie pozostale multiplatformy mozna zas ograc na konsolach. Fani konsol kupuja je takze dla gier, ktore na PC nigdy nie wyjda - jak Bloodborna, DC, Forza, HALO, Sunset i wielu innych. Najlepsze gry w jakie gralem w ostatnich 2 latach to scisla biblioteka konsolowa, wiec czym mialbys mnie przekonac do zakupu peceta ? Ba - do niedanwa sportowki na PC robily budzetowe zespoly na od(pipi)l i czesto nie mialy one nic wspolnego z konsolowymi odpowiednikami. w tym roku calkiem mozliwe ze tendencja wroci, w 2014 ponownie zapoczatkowalo to Konami, co juz dla mnie deklasuje wybor PC jako podstawowej platformy do grania.

I jasne, rozumiem, ze tam biblioteka tez jest szeroka i wszystko zalezy od gustu, ale skoro dla mnie najlepsza gra w jaka gralem od dluzszego czasu jest np. Bloodbone, to nie sprzedam konsoli by pograc w z Czezkym (pipi)owego Hardlina tylko dlatego ze ma wyzsza rozdzielczosc...

Edytowane przez easye

Opublikowano

No ale ja nie neguje tego, że w bijatyki się gra na turniejach z nagrodami tylko, że bijatyki są obecnie tym, czym na PC obecnie arena shootery. Poza EVO (a w tym drugim przypadku Quakeconem) to takie troche ktokolwiek widział ktokolwiek wie. Przynajmniej z mojej perspektywy, jeśli się mylę to będę wdzięczny za jakieś informacje.

Nie wiem czy da się żyć z grania w bijatyki, w zasadzie to nawet nie wiem czy gdzieś poza Koreą esport może być traktowany jako sprawdzony sposób na życie.

Chodzi ci o same bijatyki czy ogólnie esport? Bo jeśli ogólnie to może być sposób na życie jak najbardziej, nawet w Polsce masz przykład Pashy który w kilku wywiadach mówił o tym jaki jest szczęśliwy z tego, że może z grania w gry utrzymać żone i dziecko. Oprócz samych kontraktów z organizacjami Twitch i Youtube bardzo pomagają takim graczom w zarobieniu przyzwoitych pieniędzy.

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

http://shoryuken.com/tournament-calendar/

Tu zawsze można zobaczyć listę większych turniejów. Nie wszystkie mają wielką, medialną oprawę. O którą w przypadku PC-ta dbają sponsorzy bardzo rozproszonego hardware - od myszek, procesory, po taborety słuchawki. Natomiast bywa i na bogato.

Aż tak dokładnie tego nie śledzę, bo esport mnie aż tak nie jara, ale polecam Ci samemu się tym zainteresować, nim zaczniesz znów być ignorantem.

Ps. Nie wątpię, że pro gracze w bijatyki mogą utrzymywać się z turniejów i umów sponsorskich...

Opublikowano

Jak widac na obrazku z 2014 esport na konsolach tez istnieje (glownie bitki) ale z duzo mniejszym rozmachem (pula nagród tez mniejsza z tego co widze, chociaz Call of Duty ciekawe ze az bańka).

LnvbH8G.jpg

Opublikowano

Ps. Nie wątpię, że pro gracze w bijatyki mogą utrzymywać się z turniejów i umów sponsorskich...

Ale mam nadzieje, że mówimy dalej o graniu na tych turniejach a nie tak jak na shoryukenie ktoś napisał w znalezionym przeze mnie przypadkiem wątku

zDKYgME.png

:Coolface:

@easye

jak zedytujesz post jeszcze 2 razy to może dojdziesz wreszcie do wniosku, że próbujesz uargumentować zakup przestarzałego sprzętu nie oferującego nic poza 2 grami.

Opublikowano

Wszytkie pozostale, ktore mnie interesuja takze moge zagrac na konsoli, zas jako fan wirtualnej pilki noznej w 1 roku, gdzie w koncu FIFA nie rozni sie na PC (najgorsza czesc ostatnich lat) juz w takiego PESa bym sobie nie pogral, wiec chyba sam rozumiesz, ze interes dla mnie slaby wydac 4 kafle dla wyzszej rozdzialki i gorszej jakosci gry  :reggie:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie wiem o czym mówisz bo takie gry dla januszy grane są tylko na imprezach a po kilku piwkach każdemu wszystko jedno na jakim silniku te ludki kopią piłkę i czy to FIFA 2015 czy 2012.

Opublikowano

Ja tez nie wiem o czym mowisz, bo jezeli Ty nie prezentujesz zadnego poziomu w jakas gre, to nie oznacza ze sie niczym nie rozni, jest latwa, nie wymaga skilla, czy jest dla Januszy.

Zreszta powiedzmy sobie szczezrze - nawet u Ciebie 3/4 profilu to porty z konsol. xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ja tez nie wiem o czym mowisz, bo jezeli Ty nie prezentujesz zadnego poziomu w jakas gre, to nie oznacza to, ze jest latwa - nie wymaga skilla, czy jest dla Januszy.

Zreszta powiedzmy sobie szczezrze - nawet u Ciebie 3/4 profilu to porty z konsol. xD

Piłka nożna jest dla januszy.

Dawali te konsolowe arcydzieła w bundlu za dolara. 

Opublikowano

Mendrek dostal je za darmo w plusie ! xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie no ta gadka na początku trochę żenada. Zalatuje mi to takim kucem piwnicznym który w internecie podpisuje się nickiem zadymiarz666 albo coś w ten deseń.

Opublikowano

Jak widac na obrazku z 2014 esport na konsolach tez istnieje (glownie bitki) ale z duzo mniejszym rozmachem (pula nagród tez mniejsza z tego co widze, chociaz Call of Duty ciekawe ze az bańka).

LnvbH8G.jpg

znajdz na obrazku playstation xd

Opublikowano

znalazłam, obok PC:

9sruya.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.