Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

i Agenta

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Pewnie juz na PS5 beda robic :pawel:

Ten humorek blacharzy :dog: 

Wiadomo szrot sprzedaje sie dobrze bo to konsola dla casuali i nintendozbokow. Nie trzeba przypominac ze na wspaniale plejstejszon wychodzi wykastrowane graficzne Uncharted 4, 5 remasterow i na deser super gierki w plusie.  Beka

Opublikowano

Ja cały czas czekam na Agenta, bo od Rockstar. :frog:

Opublikowano

Co to za rak ?

Opublikowano

Że też taptalk nie uwzględnia listy ignorowanych użytkowników. :frog:

Opublikowano

Ja pierdziele, czy tylko mi się wydaje , że jesteśmy w ciemnej (pipi)e? Niedorobione wydawane byle szybciej tytuły ,DLC, Season passy .mikrotransakcje  gry Freetostart .Debilne wymówki (czy to Sony EA  MS czy królowie idiotyzmu : Konami , Crapcom, oraz Square Enix- nieważne kto) . Rosnące niebotyczne koszty tworzenia gier, marketingu . To jakaś chora paranoja.  

Myślę ,że rozwój technologi prześcignął rozwój zdolności ludzi. Po prostu zespołom deweloperskim/wydawcom trudno udźwignąć produkcje gier na  7 i 8 generacje.  Gry zrobiły się sztampowe  bezpieczne. A cała moc konsol/pc  leci w grafike.   Eksperymentowanie jest po prostu za niebezpieczne.

Rynek zbyt szybko stał się "poważny". Niestety gry nie są na tyle zakorzenione w świadomości ludzi aby być "poważne". Nie są na tyle rozwinięte aby być brane na "poważnie". Na "szacunek" ludzi pracuje się latami jak nie dekadami wypełnionymi wybitnymi dziełami. A gry  szczerze mówiąc są ledwo za  linia startu w  swoim rozwoju a już ostro wyhamowały i  w 99%nie badają tego czego jeszcze nie było a jedynie zmieniają lakier na inny i jadą dalej.  A gry Indie rozmywają problem. Brakuje nam średniej sfery pomiędzy AAA a indie. Takiej  która kosztuje   połowę tego co blockbustery w dniu premiery i zarabia na siebie przy mniejszym nakładzie. Przecież z takich  średnich tytułów  wykluły się serie takie jak gothic czy wiedźmin.  Niestety nigdzie nie idzie szukać poprawy  oprócz rosnącej chciwości wydawców*  

*Chyba ,że  technologia rozwinie się na tyle, że  najlepsi deweloperzy gier indie  będą mogli wejść poziom wyżej  i budować gry klasy średniej.. 

A tak serio nie wiem czemu  ale przestała jarać mnie grafika... po prostu o wiele bardziej  doceniam desing  gier. Ale przyznaje GTA4 na modach czy Skyrim na dopałce sprawił ,że zbierałem szczene z podłogi

PS: PC=PS4=Xone=WiiU Bo liczą się  gry. A grać mógłbym nawet na  Toitoi Gaming System byleby miał dobre gry

Edytowane przez Heviro (Fanboy BDG)

Opublikowano

Co to za rak ?

W twojej du.pie jest rak. :shotgun:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ładnie trzeba mieć słaba psychikę żeby dawać ignory xD

Opublikowano

co to za random tl;dr wyżej?

mroku, daj mi tylko powód, przyjmij wyzwanie 

Opublikowano

Ja pierdziele, czy tylko mi się wydaje , że jesteśmy w ciemnej (pipi)e? Niedorobione wydawane byle szybciej tytuły ,DLC, Season passy .mikrotransakcje  gry Freetostart .Debilne wymówki (czy to Sony EA  MS czy królowie idiotyzmu : Konami , Crapcom, oraz Square Enix- nieważne kto) . Rosnące niebotyczne koszty tworzenia gier, marketingu . To jakaś chora paranoja.  

Myślę ,że rozwój technologi prześcignął rozwój zdolności ludzi. Po prostu zespołom deweloperskim/wydawcom trudno udźwignąć produkcje gier na  7 i 8 generacje.  Gry zrobiły się sztampowe  bezpieczne. A cała moc konsol/pc  leci w grafike.   Eksperymentowanie jest po prostu za niebezpieczne.

Rynek zbyt szybko stał się "poważny". Niestety gry nie są na tyle zakorzenione w świadomości ludzi aby być "poważne". Nie są na tyle rozwinięte aby być brane na "poważnie". Na "szacunek" ludzi pracuje się latami jak nie dekadami wypełnionymi wybitnymi dziełami. A gry  szczerze mówiąc są ledwo za  linia startu w  swoim rozwoju a już ostro wyhamowały i  w 99%nie badają tego czego jeszcze nie było a jedynie zmieniają lakier na inny i jadą dalej.  A gry Indie rozmywają problem. Brakuje nam średniej sfery pomiędzy AAA a indie. Takiej  która kosztuje   połowę tego co blockbustery w dniu premiery i zarabia na siebie przy mniejszym nakładzie. Przecież z takich  średnich tytułów  wykluły się serie takie jak gothic czy wiedźmin.  Niestety nigdzie nie idzie szukać poprawy  oprócz rosnącej chciwości wydawców*  

*Chyba ,że  technologia rozwinie się na tyle, że  najlepsi deweloperzy gier indie  będą mogli wejść poziom wyżej  i budować gry klasy średniej.. 

A tak serio nie wiem czemu  ale przestała jarać mnie grafika... po prostu o wiele bardziej  doceniam desing  gier. Ale przyznaje GTA4 na modach czy Skyrim na dopałce sprawił ,że zbierałem szczene z podłogi

PS: PC=PS4=Xone=WiiU Bo liczą się  gry. A grać mógłbym nawet na  Toitoi Gaming System byleby miał dobre gry

Zbyt dużo literek jak na trollfest, z takimi postami lepiej uderzać do http://www.psxextreme.info/topic/108948-konsolowa-t%C4%99cza/page-77

Opublikowano

nie no czasem tej defekacji mentalnej nie da się czytać i łatwiej sobie tak ogarnąć

Opublikowano

Podwójne spacje, spacje przed przecinkami, brak spacji przed znakiem minus ("-" to nie jest myślnik, to jest myślnik: "–"), znalazłbym pewnie więcej, ale nie chce mi się zagłębiać w tekst. Rażąca interpunkcja, jak trollować to polecam ze smakiem, tak jak robię to ja.

Opublikowano

To tego, piwko, grilek a wy co dalej w tym rozmazanym?

Szczerze mówiąc o Xboxie nikt tu chyba nie wspomniał od jakiś 50 stron.

Opublikowano

kobik jest 16 a ty już piany?

W Żabce dają czteropak kasztelana za 8zł. To protip.

Opublikowano

Napisalem mu to w wiadomosci na XOne, nie dostalem odpowiedzi :frog:  Chyba ze tam tez mi dal ignora

:dog:

Opublikowano

jaki gaming taki rap, tylko konsole MS i Sony

yebać pc granie

ps3girls.jpg

z tym mi sie blacha kojarzy

HhsmYGE.jpg?1

siano.jpg

Opublikowano

Pewnie pisales tego posta 3 miesiace, cyzelowales kazde zdanie, czytales w myslach i naglos.

Dzisiaj postanowiles zebrac sie na odwage i zrobiles ctrl c ctrl v.

Poszlo.

Nie da sie cofnac czasu.

Moze bedzie dobrze? Moze mnie zaakceptuja?

Madrze przeciez napisalem.

Zeby sie nie klocic.

W nicku mam ze jestem fanboy BDG, hehe.

BARDZO DOBRYCH GIER :banderas:

f5 f5 f5 f5

No slabo.

Cos nie odpisuja :frog:

Ok, let me do this 4 ya:

Twoja szkolna rozprawka opiera sie na blednym stwierdzeniu, ze devi nie nadazaja za postepem technologicznym.

Smiechlem, nie powiem.

Po prostu zespołom deweloperskim/wydawcom trudno udźwignąć produkcje gier na  7 i 8 generacje.

Ustalmy fakty, jak to mowi inny, tobie podobny, expert:

- x360, ps3: w dniu premiery wydajnosc dwuletnich pecetow

- wii: gamecube w nowej obudowie

- ps4, xb1: wydajnosc laptopa z biedronki

- wiiu: wydajnosc smartfona

Jak widzisz producenci konsol w swojej zayebistosci przewidzieli, ze nie nadaza za postepem i wypuscili archaiczne szroty.

Z tym, ze chyba zapomnieli powiedziec o tym devom, bo gry i tak sa niedoyebanym guwnem obesranym :yao:

pozdrawiam!

Opublikowano

Dejf tym razem tobie sie udalo 7/10

Opublikowano

:sir:

Dziekuje, zawsze jestem sklonny odlozyc console wars na bok, zeby dojechac randoma.

Opublikowano

czezki ale podasz ten model tv czy ku.rwa będziesz pajacował?

Opublikowano

Naughty Dog FHD 0IL DB 0RT BTVE

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.