Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

jedni chorągiewki, inni skaczą z kwiatka na kwiatek. jedni mają to w (pipi)e, inni urojenia.

Opublikowano

PC, PC, PC - a złożycie mi za 1600 takiego co ma moc jak PS4?

Oczywiscie ze nie, PC to segment premium, wiec jak kogos nie stac to konsola jest lepszym wyborem, zwlascza ze oferuje mnostwo cebulowania(ps plus, konta na allegro, share play, skladki).

Za 1600 zl nie,w us ten pc kosztuje tyle co ps4 ale z(pipi)any przelicznik powoduje,ze ten pc wychodzi ponad budzet ale jest mocniejszy od ps4. Plus pewnei gdyby mi sie chcialo i bym poszukal uzywanych czesci na allegro(np. ram i obudowe) lub uzywal wiecej niz 1 sklepu to bym sie zmiescil w tych 1600zl.

CPU AMD FX-6300 3.5GHz 6-Core Processor 419zl 
Motherboard Gigabyte GA-78LMT-USB3 Micro ATX AM3+ 217zl
Memory GoodRam DDR3 8192MB PC1600 229 zl
Storage Western Digital AV-GP 500GB 3.5" 5400RPM 245 zl
Video Card MSI RADEON R7 260X 2GB GDDR5 515 zl
Case Fractal Design Core 1100 MicroATX Mini Tower Case 153 zl
Power Supply EVGA 500W 80+ Certified ATX Power Supply 238zl

lacznie: 2016zl (patrzcie jak sie ulozylo,cena pc pokazuje rok w ktorym moze ps4 bedzie miala jakies dobre exy :D )

Monitora nie wliczam bo:
a) w cene konsoli nie wliczacie ceny tv
b) zawsze marudzicie,ze wolice grac na tv,wiec sobie podlaczcie pc pod tv.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

no to ja lekko zmienię temat. Przeszedłem Ryse w ten weekend. Sam oczywiście bym tej gry nie kupił ale kolega miał na steamie i mi pożyczył konto :) . Przed operacją miałem ochotę na jakiś odmóżdżacz a akurat gladiatora widziałem to padło na Ryse. Dodatkowo chciałem zrobić porządny test swojemu kompowi przed wiedźminem 3. 

Jako osoba co grała jednocześnie w the order i ryse porównam obie gry.

Graficznie Ryse na PC niszczy The order na otwartej przestrzeni ale w korytarzach The order 1886 jest o wieeele lepsze. Lepsze ma też oświetlenie .Czyli na konsoli można jak się chce.  Ogólnie graficznie 1-1 (PC- PS4) .

Fabularnie the order o niebo lepsze. Ryse to scenariusz z serii 'ale to już było' czy 'gdzieś już to widziałem' . Dobrze że gra na 6 h bo bym nie skończył.   2-1 dla order

MEchanika: The Order miał mało strzelania ale to strzelanie było o wiele ciekawsze niż qte w ryse. To gra w której nic nie musiałeś robić tylko finiszery trzepać. Na początku fajne po 1 h nudne a po 3 wkurzające.  3-1 dla order.

Także podsumowując januszy co ryse zachwalali swego czasu a z the order się śmiali. The Order 1886 to gra filmowa i prosta ale jednak wciąga fabułą i wygląda przy tym pięknie.

Ryse to benchmark co poza grafiką nie ma nic :)

Pozdrawiam

Janusz Cebula.

Opublikowano

i gta5 czy inne multiplatformy beda wygladac i chodzic tak samo dobrze jak na ps4?

Opublikowano

Bylo jeszcze porownac zakonczenia, gdzie Ryse ma naprawde ciekawe, a w the order najwieksze guwno w historii gamingu :kaz:

Opublikowano

no to ja lekko zmienię temat. Przeszedłem Ryse w ten weekend. Sam oczywiście bym tej gry nie kupił ale kolega miał na steamie i mi pożyczył konto :) . Przed operacją miałem ochotę na jakiś odmóżdżacz a akurat gladiatora widziałem to padło na Ryse. Dodatkowo chciałem zrobić porządny test swojemu kompowi przed wiedźminem 3. 

Jako osoba co grała jednocześnie w the order i ryse porównam obie gry.

Graficznie Ryse na PC niszczy The order na otwartej przestrzeni ale w korytarzach The order 1886 jest o wieeele lepsze. Lepsze ma też oświetlenie .Czyli na konsoli można jak się chce.  Ogólnie graficznie 1-1 (PC- PS4) .

Fabularnie the order o niebo lepsze. Ryse to scenariusz z serii 'ale to już było' czy 'gdzieś już to widziałem' . Dobrze że gra na 6 h bo bym nie skończył.   2-1 dla order

MEchanika: The Order miał mało strzelania ale to strzelanie było o wiele ciekawsze niż qte w ryse. To gra w której nic nie musiałeś robić tylko finiszery trzepać. Na początku fajne po 1 h nudne a po 3 wkurzające.  3-1 dla order.

Także podsumowując januszy co ryse zachwalali swego czasu a z the order się śmiali. The Order 1886 to gra filmowa i prosta ale jednak wciąga fabułą i wygląda przy tym pięknie.

Ryse to benchmark co poza grafiką nie ma nic :)

Pozdrawiam

Janusz Cebula.

Ryse ma multi podobno.

Opublikowano

i gta5 czy inne multiplatformy beda wygladac i chodzic tak samo dobrze jak na ps4?

jak w ustawieniach karty włączysz lock na 30fps to tak

Opublikowano

Bylo jeszcze porownac zakonczenia, gdzie Ryse ma naprawde ciekawe, a w the order najwieksze guwno w historii gamingu :kaz:

Mi sie otwarte zakończenie the order podobało a ryse tak samo miałkie zakończenie jak cała historia (

tja bogowie się nami bawili i biedny marius był narzędziem w grze jednego z nich, Rzym dzięki niemu jeszcze całe wieki przetrwał bla bla bla

) no to ma być fajne zakończenie ? chyba bajki na cartoon network :D

Opublikowano

Bronić ordera xd

Żeby nie było to ryse to takie samo (pipi)

Edytowane przez suteq

Opublikowano

niedoje,banym odtwrzaczem który napisów z .txt nigdy nie odtworzy,.

Jakim odtwarzaczem? ps4 dalej nie odpala filmow mp4/avi/mkv itp. a napisow w formie .txt/.srt to pewnie nie bedzie obslugiwac nigdy.

Opublikowano

PC, PC, PC - a złożycie mi za 1600 takiego co ma moc jak PS4?

Oczywiscie ze nie, PC to segment premium, wiec jak kogos nie stac to konsola jest lepszym wyborem, zwlascza ze oferuje mnostwo cebulowania(ps plus, konta na allegro, share play, skladki).

Za 1600 zl nie,w us ten pc kosztuje tyle co ps4 ale z(pipi)any przelicznik powoduje,ze ten pc wychodzi ponad budzet ale jest mocniejszy od ps4. Plus pewnei gdyby mi sie chcialo i bym poszukal uzywanych czesci na allegro(np. ram i obudowe) lub uzywal wiecej niz 1 sklepu to bym sie zmiescil w tych 1600zl.

lacznie: 2016zl (patrzcie jak sie ulozylo,cena pc pokazuje rok w ktorym moze ps4 bedzie miala jakies dobre exy :D )

Monitora nie wliczam bo:
a) w cene konsoli nie wliczacie ceny tv
b) zawsze marudzicie,ze wolice grac na tv,wiec sobie podlaczcie pc pod tv.

Ty, jak mi tu od ze sto stron tłukli przy premierze GTA że Radeon to Xbox One wśród konsol.

Opublikowano

1. Gramy na Linuxie, czekamy na Win10 w nadziei, że da się go przycebulić za darmo czy z blacharskiego przyzwyczajenia sięgamy do zatoki?

2. Założę się, że grubo przed końcem generacji pojawią się gry, gdzie karta z 2GB vramu nie załapie się na minimalne, a w wielu innych nie pozwoli na grę w jakości PS4.

Jakim odtwarzaczem? ps4 dalej nie odpala filmow mp4/avi/mkv itp. a napisow w formie .txt/.srt to pewnie nie bedzie obslugiwac nigdy.

Avi, mkv? Czyli jednak zatoka? PS4 odpala filmy na blu-ray, czego większość waszych pecetów nie robi.

Opublikowano

Mi sie otwarte zakończenie the order podobało a ryse tak samo miałkie zakończenie jak cała historia (

tja bogowie się nami bawili i biedny marius był narzędziem w grze jednego z nich, Rzym dzięki niemu jeszcze całe wieki przetrwał bla bla bla

) no to ma być fajne zakończenie ? chyba bajki na cartoon network :D

Jak komus moglo sie podobac "otwarte" (hehe, chyba urwane) zakonczenie w de smrorder to ja nie wiem. Otwarte zakonczenie to ma gra ktora zamyka wiekszosc watkow i zostawia sobie cos na czesc nastepna, a nie zamyka 1 watek i 15 zostawia "otwartych" :dynia:

No i w Ryse glowna gre gra gra (nie suteq, to nie jest blad, przeczytaj dokladnie zanim wstawisz jpega), co prawda troche monotonna, ale jednak w dalszym ciagu gra, gdzie przez wiekszosc czasu latamy i ciachamy a nie ogladamy nudne cutscenki i chodzimy po waskich alejkach godzine zanim sie cos dziac zacznie.

Ryse mimo iz uwazany za pustaka, jest znacznie ciekawsza i fajniejsza gra od the order.

Order to jest cos o czym kazdy powinien zapomniec i cieszyc sie ze niedlugo potem wyszedl Bloodborne (najlepsza gra tego roku poki co) ktory zamazal ten smak guwna.

Opublikowano

1. Gramy na Linuxie, czekamy na Win10 w nadziei, że da się go przycebulić za darmo czy z blacharskiego przyzwyczajenia sięgamy do zatoki?

2. Założę się, że grubo przed końcem generacji pojawią się gry, gdzie karta z 2GB vramu nie załapie się na minimalne, a w wielu innych nie pozwoli na grę w jakości PS4.

Avi, mkv? Czyli jednak zatoka? PS4 odpala filmy na blu-ray, czego większość waszych pecetów nie robi.

1. piszesz z kompa z win? czy jestes jak medrek ktory pc niema i pisze z ps3?

Co do avi i mkv,na liscie 50 osob na ps4, 1(JEDNA) osoba kupuje legalnie filmy i seriale reszta ciagnie z neta. Wiec przyganial kociol garnkowi a sam smoli.

Jak rozumiem ty masz same legalne filmy,serialem,muzyke itp. Czy tak sie przypierdalasz o cos co sam robisz?

Opublikowano

ja pier,dolę

Jak dorośniesz, to może odejdziesz od złodziejskich przyzwyczajeń. Jest wiele legalnych alternatyw dla avi i mkv.

Opublikowano

ja pier,dolę

Jak dorośniesz, to może odejdziesz od złodziejskich przyzwyczajeń. Jest wiele legalnych alternatyw dla avi i mkv.

Dawaj zdjecie swojej legalnej kolekcji filmow/seriali.

Opublikowano

Lem nie (pipi) xd Tędy droga do zwycięstwa nie wiedzie. Tu się (pipi)ie tylko za pirackie gierki,bo filmy i muzykę to 99% forumowiczów ciągnie z torrenta.

Opublikowano

Ale pokażesz ten psnid do kur.wy nędzy czy nie gimbusie? 

@Bansai

Widzę, że dalej Cie coś boli.  :buziak:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Jest tyle legalnych alternatyw :kaz:

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Dawaj zdjecie swojej legalnej kolekcji filmow/seriali.

Proszę bardzo:

6c1e32504453f14f87eebe1ab4ce2bfb.png

Kinowe hity kilka miesięcy po premierze i najlepsze seriale na bieżąco - nie muszę biec z płaczem do moderacji, bo ktoś wrzucił spoiler z Gry o Tron sprzed roku :kaz:

Lem nie (pipi) xd Tędy droga do zwycięstwa nie wiedzie. Tu się (pipi)ie tylko za pirackie gierki,bo filmy i muzykę to 99% forumowiczów ciągnie z torrenta.

Jak ktoś musi piracić, to niech robi co chce, ale niech się z tym przynajmniej w internecie nie obnosi. Ja zdania nie zmienię i dla mnie piractwo to niedojrzałość (w przypadku filmów, bo ściąganie z torrentów muzyki w erze spotify to po prostu upośledzenie).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.