Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

W sumie to za czasów ps2 GT wszystko straciło na rzecz fm.

Gt3 i GT4 byly rewelacyjne, czy lepszy byly FM1 i FM2 rzecz dyskusyjna ale jakosci odslon gran turismo na ps2 odmowic nie mozna, w przeciwienstwie do tych urojonych tworow na ps3 gdzie kaz calkowicie sie zatracil

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

gt3 i gt4 - cos pieknego, potem tylko forza

Opublikowano

Jeśli chcecie poczytać posty zaślepione bardziej niż mendrek w playstation to polecam temat Wiedźmina. Downgorad jak s(pipi)ysyn, a te lemingi bronią tego jak godności matki xD Takiego festiwalu hipokryzji to dawno moje oczy nie widziały, bo jak bylejaka gra zaliczy taki downgorad to już lecą obelgi, ale jak jest to "nasza polska" gra to nagle jest "co z tego skoro jest super klimat i fabuała(ch.uj, że żaden w to nie grał xd). Pompa sroga z takich zakłamańców.

Na chwilę obecną to W3 wygląda niewiele lepiej niż cross-genowy Dragon Age z zeszłego roku :kaz:

Opublikowano

Na chwilę obecną to W3 wygląda niewiele lepiej niż cross-genowy Dragon Age z zeszłego roku :kaz:

Jakby obecne konsolki nie były takie słabe, to może Wiedźmin 3, Dragon Age, Project CARS czy masa innych gier wyglądałaby lepiej, ale trzeba równać w dół też wersje PCtowe, by nie było shitstormu konsolowców.

Opublikowano

Ja kupiłam PS2 wyłącznie dla GT4, nie byłam wtedy bardzo konsolowa i znajomy mi do pracy przyniósł PSXExtreme z recenzją GT3, po miesiącu uzbierałam fundusze i kupiłam konsolę z grą. Bawiłam się naprawdę nieźle - kupiłam nawet kierownicę DFP ale jednak Forza jedynka z online i zaawansowaną telemetrią to był spory krok naprzód, to jak porównanie Dooma z Wolfensteinem 3D. GT5 prologue wspominam jako mega-parodię gry, online żenada, szczególnie system kar, który wrzucał kary losowo sprawcom i ofiarom. O lagach nie wspominam - rzeź. Pełna wersja GT5 naprawiła sporo spraw i setka godzin pękła lekko ale nawet do FM2 było daleko. PS4 trzymam w domu wyłącznie z myślą, że za kilka lat wyjdzie GT7 (i Ratchety) jednak król konsolowych wyścigów jest tylko jeden i jest nim FM.

Opublikowano

kolejny co wierzy, ze wiesiek3 by wygladal jak ten zaklamany render gdyby nie konsole

Opublikowano

No to beka z PC czy ze wspierania firm, które wydają kasę nie na nowe gierki, tylko na to, żeby przypadkiem multiplatformy na ich bieda sprzętach nie wyglądały jak kupa przy PC wersji?

Opublikowano

Soban jak nisko trzeba upaść, żeby dostać plusa od Lemonczello. [*]

Pewnie was boli dupa, że W3 może być lepszy niż wszystkie exy plejstejszyn 4(cóż, w sumie i tak będzie lepszy od większości obecnych exów na PS4 jedynie z BB może rywalizować). :reggie:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Jakby obecne konsolki nie były takie słabe, to może Wiedźmin 3, Dragon Age, Project CARS czy masa innych gier wyglądałaby lepiej, ale trzeba równać w dół też wersje PCtowe, by nie było shitstormu konsolowców.

Jakby Wiedźmin 3 był exem na PC to by wyglądał tak jak inne exy na PC:

ilyGKCtspuAiM.gif

Wiec na kolana i dziękuj konsolowcom że masz na PC grafikę.

Opublikowano

kolejny co wierzy, ze wiesiek3 by wygladal jak ten zaklamany render gdyby nie konsole

Kiedyś rozwój grafiki w grach uzależniony był od konsol, a każda nowa generacja przynosiła wiele więcej mocy obliczeniowej, wyprzedzając to, co dostępne było na PC.

PS4/Xone zadebiutowały z przestarzałą już i słabą architekturą. Mamy dzisiaj trochę inne realia, niż 10 czy 15 lat temu. 

Opublikowano

ale to jest najprawdziwsza prawda co pisze - wiesiek wyglada fajnie ale to co dostaniemy za 2tyg obojetnie od posiadanej wersji nawet nie stoi obok tego pierwszego trailera

Kiedyś rozwój grafiki w grach uzależniony był od konsol, a każda nowa generacja przynosiła wiele więcej mocy obliczeniowej, wyprzedzając to, co dostępne było na PC.

PS4/Xone zadebiutowały z przestarzałą już i słabą architekturą. Mamy dzisiaj trochę inne realia, niż 10 czy 15 lat temu. 

to czemu pecetowe exy nie ograniczone chuyowscia konsol nie wygladaja jak bajki pixara, a wiekszosci jak produkcje z amigi600?

Opublikowano

co nie zmienia faktów, że dla moderów podciągnięcie grafiki na PC (która została zablokowana, bo  konsole) zajmie kilkadziesiąt roboczogodzin

Opublikowano

11035843_886285988111652_264572056617668

Taaa. Te dziwne niebieskie pudełeczka.

Jezu, jak ten profil kaleczy boty, Maciu, wez Ty tam powiedz kolegom ze chcesz Ty go przejąć.
Opublikowano

ale to jest najprawdziwsza prawda co pisze - wiesiek wyglada fajnie ale to co dostaniemy za 2tyg obojetnie od posiadanej wersji nawet nie stoi obok tego pierwszego trailera

to czemu pecetowe exy nie ograniczone chuyowscia konsol nie wygladaja jak bajki pixara, a wiekszosci jak produkcje z amigi600?

Bo obecnie dużo gier robią niezależni twórcy, których na to nie stać? Jakoś różnorakie strategie większych zespołów wyglądają bardzo dobrze. No, ale pewnie strategii nie wliczamy bo trzeba myśleć nie?

@Obsi

Mam przypomnieć jak wyglądał W2? Tutaj też powiesz, że to dzięki konsolom? :reggie:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Pewnie was boli dupa, że W3 może być lepszy niż wszystkie exy plejstejszyn 4(cóż, w sumie i tak będzie lepszy od większości obecnych exów na PS4 jedynie z BB może rywalizować). :reggie:

Dupa mnie tak boli, że aż mam złożony pre-order ;) Nie zmienia to faktu, że twórcy polecieli w (pipi)a,a wy nadal stoicie ślepo zapatrzeni w świętą krowę "bo polskie".

Opublikowano

gdyby chcieli robic wieska z grafa jak z renderow na pc, poszlo by to może na kilku kompach nasa minus piraty - czytaj sprzedaż na poziomie xboxa w japonii

najwieksze produkcje pokroju wieska czy gta nigdy by nie powstaly bez konsolek, także blaszka nie zapędzać się tylko cieszyć, że target poszerzył się o konsole

Opublikowano

Tylko, żeby ceny kolekcjonerek na allegro nie spadły w dół po tym downgoradzie :obama:

Opublikowano

na papieza polaka narzekali, a wiedzmina bronia

Opublikowano

Gdybyś kiedykolwiek grał na PC, wiedziałbyś, że takie gry jak Pillars of Eternity, Cities: Skyline czy Endless Legend nie zostały stworzone po to, by oszałamiać grafiką. 

W dobie dzisiejszej powszechnej i darmowej dostępności dużych silników graficznych, jak Source 2, UE4 czy Unity 5, kwestią czasu pozostaje stworzenie dobrych i bardzo ładnych gier na PC ;)

Ale nie uważam, by PC kiedykolwiek wyparły konsole, dużym devom nie opłaca się tworzyć gry tylko na PC, skoro mogą zarobić za jednym zamachem dużo więcej, wypuszczając grę na PS4/Xone.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Dupa mnie tak boli, że aż mam złożony pre-order ;) Nie zmienia to faktu, że twórcy polecieli w (pipi)a,a wy nadal stoicie ślepo zapatrzeni w świętą krowę "bo polskie".

Dobrze zapowiadających się gier zawsze bronię, z GTA V było tak samo, a jakoś nie polskie. :reggie:

Nowego Deus Exa też będę bronił i masę innych gier, na które mocno czekam. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

najwieksze produkcje pokroju wieska czy gta nigdy by nie powstaly bez konsolek, także blaszka nie zapędzać się tylko cieszyć, że target poszerzył się o konsole

Tutaj to tylko klapy chcą, żeby wszystko wychodziło na plejstejszyn i żeby w dobre gry miało okazje zagrać mniej graczy

Opublikowano

Fm1 była na pierwszego ixa, i tu nie ma co porównywać, pełna dominacja w każdym aspekcie gry. Jednym słowem nie porównujcie GT z ps2 do fm1. A co do fm2 ( x 360 ) to mnie lekko rozczarowała.

Opublikowano

Ja kupiłam PS2 wyłącznie dla GT4, nie byłam wtedy bardzo konsolowa i znajomy mi do pracy przyniósł PSXExtreme z recenzją GT3, po miesiącu uzbierałam fundusze i kupiłam konsolę z grą. Bawiłam się naprawdę nieźle - kupiłam nawet kierownicę DFP ale jednak Forza jedynka z online i zaawansowaną telemetrią to był spory krok naprzód, to jak porównanie Dooma z Wolfensteinem 3D. GT5 prologue wspominam jako mega-parodię gry, online żenada, szczególnie system kar, który wrzucał kary losowo sprawcom i ofiarom. O lagach nie wspominam - rzeź. Pełna wersja GT5 naprawiła sporo spraw i setka godzin pękła lekko ale nawet do FM2 było daleko. PS4 trzymam w domu wyłącznie z myślą, że za kilka lat wyjdzie GT7 (i Ratchety) jednak król konsolowych wyścigów jest tylko jeden i jest nim FM.

Masz prawo tak myślec ale ja sie z tym nie zgadzam, owszem, moze Forza była bardziej dopieszczona od GT, co zreszta jest jej atutem po dzis dzień, ale najważniejsze czyli radość z jazdy i sam sposób prowadzenia kariery to mocne GT>FM

Dopiero FM5 dała mi taka frajdę z jazdy i "czucia" nawierzchni jaka dało mi GT5.

Forza z części na cześć robiła sie bardziej "narowista" w prowadzeniu ale to wciąż były poduszkowce w ktorych wystarczyło dodać mocy na tylne koła i latało sie driftami po całej trasie.

Opublikowano

Gdybyś kiedykolwiek grał na PC, wiedziałbyś, że takie gry jak Pillars of Eternity, Cities: Skyline czy Endless Legend nie zostały stworzone po to, by oszałamiać grafiką. 

W dobie dzisiejszej powszechnej i darmowej dostępności dużych silników graficznych, jak Source 2, UE4 czy Unity 5, kwestią czasu pozostaje stworzenie dobrych i bardzo ładnych gier na PC ;)

Ale nie uważam, by PC kiedykolwiek wyparły konsole, dużym devom nie opłaca się tworzyć gry tylko na PC, skoro mogą zarobić za jednym zamachem dużo więcej, wypuszczając grę na PS4/Xone.

gralem na pc w czasach swietnosci gdzie hity wychodzily co chwile - red alert, kknd, Z, commandos, homm3, homeworld, planetscape, half life, faraon,blade runner,  pelno point&click - z tych wszystkich jednak jedna gra sprawila, ze sie nawrocilem na konsole - final fantasy vii, ktory pierwszy raz ogralem na pc sluchajac midi utworkow

rozwoj grafy blokuja konsole, ale jak sie zapytamy czemu nie ma zatem gier jak bajki pixara w hitach eksluzywnych na pc to sie dowiadujemy, ze przeciez mali niezalezni, ze przeciez to sie nie oplaca - zawsze jest wymowka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.