Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

najwieksze produkcje pokroju wieska czy gta nigdy by nie powstaly bez konsolek, także blaszka nie zapędzać się tylko cieszyć, że target poszerzył się o konsole

speechless.gif

Chyba ktos zapomina,ze wiesiek 1 wyszedl tylko na pc,a wiesiek 2 wyszedl na pc i po roku na x360.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

podsumowujac - pc ma moc ale bez konsol nawet wieska po downgoradzie by nie zobaczyli

Dopiero FM5 dała mi taka frajdę z jazdy i "czucia" nawierzchni jaka dało mi GT5.

o kur.wa znowu on :dynia:

Opublikowano

chodzilo mi o 3 czesc oczywiscie w domysle

porownywac rozmachem, wykonaniem, budzetem czesc 1,2 do 3 sie po prostu nie da

Opublikowano

W dobie dzisiejszej powszechnej i darmowej dostępności dużych silników graficznych, jak Source 2, UE4 czy Unity 5, kwestią czasu pozostaje stworzenie dobrych i bardzo ładnych gier na PC ;)

#thisiswaiting

Jedynej szansy na eksy na PC bym upatrywał w strategii podnoszenia cen nowych gier na Steamie, dzięki czemu nowe gry PC kosztują tyle co konsolowe (ale bez możliwości odsprzedaży). Jak wreszcie będzie sie opłacać robić gry AAA tylko na PC to może w końcu jakiś eks z grafiką z tej epoki powstanie. Na razie blacharzom pozostaje pisanie petycji o porty ładnych gier z konsol a w międzyczasie granie w karcianki z komórek, bo na razie tylko gry z taką grafiką się opłaca na tę platformę wydawać z pominięciem konsol.

Opublikowano

gralem na pc w czasach swietnosci gdzie hity wychodzily co chwile - red alert, kknd, Z, commandos, homm3, homeworld, planetscape, half life, faraon,blade runner,  pelno point&click - z tych wszystkich jednak jedna gra sprawila, ze sie nawrocilem na konsole - final fantasy vii, ktory pierwszy raz ogralem na pc sluchajac midi utworkow

rozwoj grafy blokuja konsole, ale jak sie zapytamy czemu nie ma zatem gier jak bajki pixara w hitach eksluzywnych na pc to sie dowiadujemy, ze przeciez mali niezalezni, ze przeciez to sie nie oplaca - zawsze jest wymowka

To nie żadna wymówka, jak masz wielkie studio, które robi gry i wydajesz kilkadziesiąt milionów dolarów na ich produkcje i drugie tyle na marketing, to chcesz zarobić jak najwięcej hajsu - po co ograniczać się tylko do PC? 

Z drugiej strony, jeżeli masz wydać miliony dolarów na stworzenie nowego silnika graficznego i wydać grę tylko na PC z oszałamiającą grafiką, to nikomu się to nie będzie opłacać. 

Dlatego sytuacja może się zmienić, kiedy uzdolnieni ludzie sięgną po duże, darmowe silniki graficzne ;)

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

observer jak zwykle punktuje w sendo

Opublikowano

Że ktoś jeszcze dyskutuje z maćkiem z klanu xd Przecież ten typ to większa chorągiewka niż czerstwy. Teraz #tylkoPC, a wcześniej Knack 6x i robienie z siebie przygłupa na YT dla M$.

Opublikowano

macio piszesz tak jakby pecety istnialy od roku - ten rynek ma sto lat i od stu lat istanieja silniki i niby nieograniczone konsolami mozliwosci, a ja dalej czekam na cos co pokaze ten mityczny raj, w miedzy czasie caly czas jedne i te same wymowki - bo konsole, bo na jedna platforme sie nie oplaca, bo male studia itp

chyba tylko pierwszy unreal wyprzedzal epoke i od tamtego czasu echo

Opublikowano

3 bez probelmu by powstala bez konsol. I mnieszy downgrade by gra zlapala. Przeciez nawet Ubi wykastrowalo Watch_Dogs,zeby :klapek: i boty nie plakaly jak to ladnie wyglada na pc.

Opublikowano

3 w takiej skali i z takim rozmachem nigdy by nie powstala pc only, bez konsol - chyba ze cdprojekt chcialby robic gry pro bono

Opublikowano

3 bez probelmu by powstala bez konsol. I mnieszy downgrade by gra zlapala. Przeciez nawet Ubi wykastrowalo Watch_Dogs,zeby :klapek: i boty nie plakaly jak to ladnie wyglada na pc.

Uwaga,bo te gry zarobiłyby na siebie przy ekskluzywności dla PC. Co te blachy :dafuq:

Opublikowano

Że ktoś jeszcze dyskutuje z maćkiem z klanu xd Przecież ten typ to większa chorągiewka niż czerstwy. Teraz #tylkoPC, a wcześniej Knack 6x i robienie z siebie przygłupa na YT dla M$.

Ty robisz z siebie przygłupa każdego dnia na forum, ta sama kategoria co Lemonka - król betonów.

Opublikowano

3 w takiej skali i z takim rozmachem nigdy by nie powstala pc only, bez konsol - chyba ze cdprojekt chcialby robic gry pro bono

Tak sobie wmawiaj.

Uwaga,bo te gry zarobiłyby na siebie przy ekskluzywności dla PC. Co te blachy :dafuq:

Przy Wiesku 1 i 2 Cd projekt nie narzekalo. A WD nie musi byc ex,tylko niech po chamsku nie wycinaja efektow z gry,zeby klapki i boty nie lapaly depresji jak gowniano wyglada gra na ''next-gen''

Opublikowano

az sie prosi przypomniec

KYbLVN.gif

Opublikowano

Przy Wiesku 1 i 2 Cd projekt nie narzekalo. A WD nie musi byc ex,tylko niech po chamsku nie wycinaja efektow z gry,zeby klapki i boty nie lapaly depresji jak gowniano wyglada gra na ''next-gen''

Tego się już pewnie nie uniknie. Mi tam wystarczy, że każda multiplatforma wygląda najlepiej na PC i chodzi w 60fps

Opublikowano

x86 w konsolach znalazło się właśnie po to, żeby można było obniżyć koszty wytwarzania software na wszystkie platformy (Wii U nie ma x86 i każdy widzi jak wygląda tam sprawa z multiplatformami).

Skorzystają na tym zarówno blacharze jak i konsolarze, dodatkowo istniejące zaawansowane i tanie silniki graficzne pozwolą na dalsze zmniejszenie kosztów programistycznych i przekierowanie tej kasy np. na rozbudowę fabuły, mechaniki i innych rzeczy (ale to, że pozwolą nie znaczy, że tak będzie bo marketingowcy mogą stwierdzić, że nie trzeba się aż tak starać skoro ludzie kupują wszystko z ładnym i głośnym tytułem, a oszczędzoną kasę można wydać na więcej reklamy).

Opublikowano

Tak sobie wmawiaj.

on serio w to wierzy O_o

Opublikowano

rzuc no jakis tytulem o skali wieska3, ktory ukazal sie tylko na pc jako potwierdzenie tego co piszesz

Opublikowano

moze jemu chodzi o to ze jakby chcieli to by mogli (tyle ze firma by zbankrutowala i o cyberpunku bysmy mogli poczytac jedynie na wiki)

Przeciez nawet Ubi wykastrowalo Watch_Dogs,zeby  :klapek: i boty nie plakaly jak to ladnie wyglada na pc.

2568202-8600879110-yGCQW.jpg

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Elite dangerous i Arma mapy chyba maja podobny rozmiar.

W sumie mam kolejny przyklad gry ktora zostala zniszczona przez wydanie gry na konsolach:

- PCars.

Mial byc za(pipi)isty symulator wyszlo (pipi) wie co.

Opublikowano

kazdy blacharz jest taki sam kazdy - jaranko, kupowanie zderzaczy hydronow, jaranko rozdzielczoscia i fpsami, a przychodzi co do czego to ogrywa indyki, jakies mmo wygladajace jak z amigi albo zanurza sie dzieki emu i wsteczna kompatybilosc (to jedyne sensowne powody kupowania pc wg mnie, tym bardziej ze dzieki zatoce to emu i biblioteka jest darmowa) w retro gaming

kumple tez - ilu to ja mam tych pecetowcow co tak gardza konsolami, a potem przy piwie tylko rozmowa o tym czy im nowa gierka pojdzie albo kiedy znowu zagraja meczyk w quake live lub w homm3

Opublikowano

Elite dangerous i Arma mapy chyba maja podobny rozmiar.

W sumie mam kolejny przyklad gry ktora zostala zniszczona przez wydanie gry na konsolach:

- PCars.

Mial byc za(pipi)isty symulator wyszlo (pipi) wie co.

Super rozmach z tym, że to jedna wielka mapa składająca się w 80-90% z lasu :kaz:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.