Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Widzę, ze tu nadal kłótnia czy PS4 jest za.je.biste czy tylko świetne, czy xbone powtórzy sukces saturna i świeży wątek, w jakim stopniu trzeba mieć porażenie mózgowe aby grać na pc.

Nie szkoda wam czasu na tę zbędne kłótnie? Nie lepiej kupić odnowionego Abea (oczywiście trzeba posiadać Nadkonsole, bo plebs musi czekać niewiadomo ile) jedną z perełek z czasów psx i ogrywac na 55 calowym hx850? Ja właśnie tak zrobiłem, co prawda kominek nie rozpalony, bo za gorąco, ale lampka wina jest.

Tak więc idę rozkoszować się tym świetnym tytułem, szlachta żegna chłopstwo i warchulstwo.

YETI - bot ktory stawia wyzszosc PS4 na Xbox One na podstawie doswiadczenia z jednej gry multiplatformowej ktora od premiery jest w fazie Bety.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

A wyszedł już pełniak czy dalej beta?

a grałeś?

Użyję podobnego porównania co kilka dni temu: nie trzeba chorować na dżumę, żeby stwierdzić, że to nie jest fajne.

Mnie podobało się BC2, trójka okazała się mega średniakiem i z tego co widzę to dalej jest tak samo. No i dlc w bc2 były darmowe (prócz vietnamu naturalnie, ale ten dodatek był świetny), a w następnych częściach każde po 50zł...

bc2 jest gorsze zarówno od BF3 jak i BF4, konsolomaniacy nie znający serii uznają tą abominację BF'a za najlepszą w serii, to niedorzeczne.

Opublikowano

i Cezar 3 ---> ponad 400h i rośnie. kocham tę grę

A Zeusa ogrywałeś?

nie, nie miałem okazji. Już np CezarIV mi nie podszedł jakoś. Warto spróbować?

Opublikowano

Słabe prowo MaZZeo.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Widać panom z Sony spodobał się taki model biznesowy.

http://www.forbes.com/sites/insertcoin/2014/07/12/sony-considering-steam-style-early-access-for-ps4/

Pamiętam gardłowanie konsolowców 10 lat temu, że PC to same problemy, niedorobione gry, trzeba patchować... ;)

Kolejny raz pecetowe kretynizmy przechodzą na konsole, jak grzyb do luksusowego apartamentu z meliny patologicznego sąsiada :confused:

Opublikowano

A Zeusa ogrywałeś?

Cezar, Zeus, Faraon, Cesarz to wlasciwie jedno i to samo.

Opublikowano

no nie wiem - czy jak chłopy w czasie rzeczywistym przenoszą towar ze spichlerza na targ to znika on w tym samym momencie jak wyjeżdża wózek? To BARDZO ważne.  :ninja:

Opublikowano

A taki hejt byl na cyfrowa dystrybucje:

Peter Moore - Chief Operating Officer
As Frank mentioned in his remarks, we saw about $71 million in full game downloads, which excludes mobile. And that was split about 50-50 PC versus console. And I had mentioned on the last call that we were seeing somewhere in excess of 10% now for full game downloads on the Xbox Live and Playstation network.

We’re seeing that continue to grow. Now it’s between 10% and 15% of the initial sales that is going digitally full game downloads on those platforms. And if we take UFC as an example, which only shipped with two weeks of the quarter left, we saw at the high range of that 10% to 15% band.

So we’re continuing to see a progressive move toward gamers being able to download, because they can now on the next-gen consoles, full games on day one and week one of the ship. I will also add that the transition, though, is working well with our retail partners. Progressive retailers such as GameStop are preselling well our sports titles that are the ultimate edition SKUs, which give $40 of digital content for only an incremental $10.

So our retail partners are able to play in that digital space as well, so I think we’re balancing out this transformation between physical packaged goods and digital well, and our retailers are able to play in that space.

http://seekingalpha.com/article/2331585-electronic-arts-ea-ceo-andrew-wilson-on-q1-2015-results-earnings-call-transcript?part=single

Opublikowano

Tylko ze gre ktora kupilem na Steam 5-10 lat temu moge dalej odpalac i sciagac mody z hd texturami, a ci co wydali kupe kasy na psn na ps3 musza trzymac konsole albo zapomniec o grach

Opublikowano

Tylko ze gre ktora kupilem na Steam 5-10 lat temu moge dalej odpalac i sciagac mody z hd texturami, a ci co wydali kupe kasy na psn na ps3 musza trzymac konsole albo zapomniec o grach

No i założę się, że Twoje gry Steamowe sprzed 5-10 lat nie mają takich cieni:

BtMXDs_CMAAbk7a.jpg

Opublikowano

Dzięki nowemu tabletowi, mogę sobie teraz bez problemu odpalić twitcha, i muszę przyznać że oglądanie klikadeł pokroju Pillars of Eternity i Divinity: OS, jest tak nudne że zacząłem traktować to jako pigułkę na sen. Działa wyśmienicie, pewnie lepiej podziałało by granie w te gry, ale nie jestem na tyle chory by kupować przehype'owane cenowo procki i karty grafiki, by grać w kickstarterowe gry z grafiką jak w Icewind Dale 2.  Aż mi żal tych blacharzy, nikogo nie widziałem na kanapie. Wszyscy na taborciku grzecznie zgarbieni, bo wygodnie może siedzieć tylko szlachta konsolowa, pc-towy plebs powinien niczym niewolnik, w pozycji zgarbionej bez oparcia na plecy. 

Patrząc prawdzie w oczy, to pc-towy gejming to festiwal żalu i hipokryzji. Jakby nie konsolowe multiplatformy, to mieliby taką biedę, że prędzej by przerzucili się na wędkarstwo albo zbieranie znaczków. Nic dziwnego, że pc-towe ex'y nie mogą nawet musnąć prestiżowych nagród, zdobywanych rok rocznie przez konsolowe tytuły na wyłączność. PC-ta ratują multiplatformy z konsol, okrojone z shaderów czy słabo zoptymalizowane. Innymi słowy, PC-towcy powinni całować konsolowców w prawy i lewy pośladek, i modlić się by wydawcy nie kazali ich całować w sam środek. 

No blaszki, daliście mi minusa? Nie boli już pupa? No może trochę, to idźcie się pobawić z aimbotami, optymalizacjami ustawień, pisaniem petycji o przeniesienie gier z konsol i wyczekiwaniem na 1 dolarowe cebundle. Tylko z dala od kanapy! To nie dla was, tak samo jak najlepsze gry na wyłączność  ;)

Opublikowano

A Zeusa ogrywałeś?

Dla mnie GOTY. Grałem jak po(pipi)any. 

Była jeszcze Kleopatra ale nie miałem okazji liznąć.

Ogrywałeś może Waldku Settlers'ów albo Warcraft'y? Dla mnie nadal dają radę mimo postępu technologicznego ;)

Opublikowano

No i założę się, że Twoje gry Steamowe sprzed 5-10 lat nie mają takich cieni:

BtMXDs_CMAAbk7a.jpg

A teraz idź odpalić Destiny na kompie z 2006 i pokaż nam, jakie ma cienie.

Albo nie, po prostu idź odpalić Destiny na kompie. Nie da się? :rofl:

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Dzięki nowemu tabletowi, mogę sobie teraz bez problemu odpalić twitcha, i muszę przyznać że oglądanie klikadeł pokroju Pillars of Eternity i Divinity: OS, jest tak nudne że zacząłem traktować to jako pigułkę na sen. Działa wyśmienicie, pewnie lepiej podziałało by granie w te gry, ale nie jestem na tyle chory by kupować przehype'owane cenowo procki i karty grafiki, by grać w kickstarterowe gry z grafiką jak w Icewind Dale 2.  Aż mi żal tych blacharzy, nikogo nie widziałem na kanapie. Wszyscy na taborciku grzecznie zgarbieni, bo wygodnie może siedzieć tylko szlachta konsolowa, pc-towy plebs powinien niczym niewolnik, w pozycji zgarbionej bez oparcia na plecy. 

Patrząc prawdzie w oczy, to pc-towy gejming to festiwal żalu i hipokryzji. Jakby nie konsolowe multiplatformy, to mieliby taką biedę, że prędzej by przerzucili się na wędkarstwo albo zbieranie znaczków. Nic dziwnego, że pc-towe ex'y nie mogą nawet musnąć prestiżowych nagród, zdobywanych rok rocznie przez konsolowe tytuły na wyłączność. PC-ta ratują multiplatformy z konsol, okrojone z shaderów czy słabo zoptymalizowane. Innymi słowy, PC-towcy powinni całować konsolowców w prawy i lewy pośladek, i modlić się by wydawcy nie kazali ich całować w sam środek. 

No blaszki, daliście mi minusa? Nie boli już pupa? No może trochę, to idźcie się pobawić z aimbotami, optymalizacjami ustawień, pisaniem petycji o przeniesienie gier z konsol i wyczekiwaniem na 1 dolarowe cebundle ;)

Czemu ma boleć pupa? Ja jako blacharz nie dość, że mam świetną, wydajną maszynę do grania, to jeszcze wszystkie konsole (no, oprócz Xbone z którym chwilę poczekam). Tysiące gier. Do tego brak klapek na oczach. Kocham gry, nie platformy :).

@Iras

Destiny mogę sobie odpalić w każdej chwili na PS4, ale jakoś nie kręci mnie strzelanie z kiepską grafą, wolę zagrać na PC w Counter Strike.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Zingorujcie po prostu ten obleśny post mendrka proszę.

Opublikowano

U Mendrka jak w grze nie ma pif pafa i trzeba czytać to nuda i spać się chce. Typowy janusz i każual.

Opublikowano

Wierzyć się nie chce że od czasów Warcraft 3 Frozen Throne, ta seria wciąż nie doczekała się klasycznego rtsa. Jedno z najmilej spędzonych zdradzeń marki. :3

Opublikowano

No blaszki, daliście mi minusa? Nie boli już pupa? No może trochę, to idźcie się pobawić z aimbotami, optymalizacjami ustawień, pisaniem petycji o przeniesienie gier z konsol i wyczekiwaniem na 1 dolarowe cebundle. Tylko z dala od kanapy! To nie dla was, tak samo jak najlepsze gry na wyłączność  ;)

Kolega zapomniał o indie ( i to takich fest jak FTL czy Darkest Dunegons ), o freeware ( Dwarf Fortress, Aurora 4x, Cataclysm DDA czy Elona ), o modach ( Europa Barbarorum, GOT mod na Ck2, BlackIce i w hooj innych ) i o tym że na PC mozna robić tak "troche" wiecej niz tylko grać. Te wasze Destiny za miliony dolców zostaja zjadane na sniadanie przez byle szpile z PC bez popitki. 

Opublikowano

Nie rozumiem po co Ty Mendrek jeszcze próbujesz skoro nawet wielu konsolowcom robi się niedobrze na sam widok twoich postów w tym temacie.

Opublikowano

A Zeusa ogrywałeś?

Ogrywałeś może Waldku Settlers'ów albo Warcraft'y? Dla mnie nadal dają radę mimo postępu technologicznego ;)

Warcraft mi nie podszedł bo to zdecydowanie mój klimat. Za to w Settlersów męczyłem sporo i do tej pory lubię pyknąć, choć już częściej w wersję online niż w tradycyjnych...

jakby co to znalazłem nowy diss w Internecie: "ty nierobolo-mamlasie na garnuszku rencistki..drugiej grupy .TFU,TFU......" jakby ktoś potrzebował w CW to zbić szybkę i śmiało używać. 

Czemu ma boleć pupa? Ja jako blacharz nie dość, że mam świetną, wydajną maszynę do grania, to jeszcze wszystkie konsole (no, oprócz Xbone z którym chwilę poczekam). Tysiące gier. Do tego brak klapek na oczach. Kocham gry, nie platformy :).

ping Ty chyba nie za bardzo czujesz klimat CW? CO TO MA ZNACZYĆ KOCHAM GRY NIE PLATFORMY CO TO KUR.WA MA ZNACZYĆ SIĘ PYTAM - WYBIERASZ LUB UMIERASZ

to nie zabawa, tu sprawy są poważne chłopcze

tylko PlayStation

Opublikowano

Ping, masz wydajną maszynę z potencjalną, przepłaconą mocą, którą miałeś czelność polecić jako priorytetową.

Wiesz, że mogłeś komuś zrobić krzywdę, gdyby zamiast konsoli, wybrał PC?

Wiesz w ile najlepszych gier by nie zagrał?

Wiesz ile by musiał harować by mieć wcale nie najlepszy sprzęt do grania?

Wiesz na ile potencjalnych problemów i bolączek byś go skazał?

Wiesz... co? Nie trolluj tak, bo ktoś weźmie to na serio...

Przemyśl swoje zachowanie...

Opublikowano

Wierzyć się nie chce że od czasów Warcraft 3 Frozen Throne, ta seria wciąż nie doczekała się klasycznego rtsa. Jedno z najmilej spędzonych zdradzeń marki. :3

Niestety. Obecnie Blizzard ma na uwadze tylko kasę i prędko nie doczekamy się nowej odsłony.

Opublikowano

Za to jakby czytał Twoje posty to dostałby raka.

Opublikowano

A Zeusa ogrywałeś?

Warcraft mi nie podszedł bo to zdecydowanie mój klimat. Za to w Settlersów męczyłem sporo i do tej pory lubię pyknąć, choć już częściej w wersję online niż w tradycyjnych...

jakby co to znalazłem nowy diss w Internecie: "ty nierobolo-mamlasie na garnuszku rencistki..drugiej grupy .TFU,TFU......" jakby ktoś potrzebował w CW to zbić szybkę i śmiało używać. 

ping Ty chyba nie za bardzo czujesz klimat CW? CO TO MA ZNACZYĆ KOCHAM GRY NIE PLATFORMY CO TO KUR.WA MA ZNACZYĆ SIĘ PYTAM - WYBIERASZ LUB UMIERASZ

to nie zabawa, tu sprawy są poważne chłopcze

tylko PlayStation

Dlatego głoszę w temacie jedyną prawdę. PC jest lepszy. Nawet jeśli masz wszystkie konsole i miliardy gier. Pogódźcie się z tym.

@Mendrek

Jakich problemów, jakich bolączek? Ostatnia awaria jaką miałem na PC/wyrzucenie z gry na pulpit to był 2001 rok, kiedy miałem Windowsa 98 na PIII 450mhz, Riva TNT 32mb, 128mb ramu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.