Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Po co komu Ocolus, jak bedzie morpheusz,

Bedzie po 15fps na oko czy moze po 30fps(z dropami)? Juz widze jak Ubisoft albo EA robi gre AAA pod VR :D

Całość wyróżnia 5,7-calowy wyświetlacz OLED o rozdzielczości 1920×1080, przy imponującym odświeżaniu na poziomie 120 Hz

Przetestowaliśmy tylko jedno demo - Heist. Sony prezentuje w nim jeden z kluczowych elementów Morpheusa. Sama demonstracja jest wyjątkowo bogata i kolorowa. Działa w 60 klatkach na sekundę, ale przy zastosowaniu technologii określanej jako reprojekcja zadbano o iluzję jeszcze wyższej płynności. Pomysł polega na tym, by podczas procesu renderowania natywnego obrazu, PS4 przechwyciło dodatkową klatkę obrazu na bazie danych z zestawu rzeczywistości wirtualnych.

Obecnie trudno ocenić tę metodę. Nie do końca można odczuć, że liczba klatek na sekundę jest dużo wyższa niż w rzeczywistości, a miejscami nie udaje się osiągnąć celu na poziomie 60 FPS. Ale nawet jeśli płynność nie jest absolutnie perfekcyjna, to wrażenie immersji jest wspaniałe i jeszcze na długo po pokazie pozostaje w myślach.

Prezentacja nie jest długa, lecz idealnie nadaje się do demonstracji tego, że PlayStation 4 ma wystarczającą moc, by wygenerować pełne szczegółów sceny w rzeczywistości wirtualnej, zachowując przy tym płynność obrazu. Wydaje się, że demo Heist mogłoby stać się pełną grą, ale trudno ocenić, czy byłoby to coś więcej niż wyjątkowo liniowa przygoda.

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-03-04-digital-foundry-test-niemal-ostatecznej-wersji-project-morpheus

Soban, VR ma ogromny potencjał, to może być kolejny wielki krok gier wideo. Wyobraź sobie Adrift z morpheuszem, przecież to zupełnie nowy poziom odbierania gier, nie wiem jak to można porównywać do kinekta czy mova :obama:

https://www.youtube.com/watch?v=R-5u6NhvDyg

Ubisoft on FC4: Complete Edition: "We have no plans to release it on Xbox One

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1041700

:scratch_one-s_head:

Niedługo na tiry i prosto na pustynie obok kardridży atari. Tak skończy ta pomyłka technologiczna microsoftu.

Edytowane przez YETI

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Xbox One bez tasiemców od Ubi i EA?  :fsg:

Byłoby cudownie przypieczętować w ten sposób wyższą kulturę konsolowości 

Edytowane przez asax

Opublikowano

Dla mnie te hełmy (bez obrazy) to "szajs" i wpychanie niepotrzebnego produktu klientom na zasadzie "musisz mieć, bo tak" - wmówimy ludziom, że bez tego jako gracze będą gorsi więc kupią. 

To jeszcze nie te czasy oraz technologia aby takie hełmy odniosły sukces.

Opublikowano

Jak myślicie, że 2 Tb to za dużo, to poczekajcie ze 2 lata i zobaczymy kto będzie siedział ze stockowym hdd gdy przeciętne gry z cyfrowej dystrybucji i DLC będą ważyć po kilka Gb.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Jakby tego było mało, dziś miał wyjść patch do MKX, który zdaniem twórców miał sprawić, że wersja na pc będzie tak samo dobra jak ta na konsole. Niestety dla Dejwa Czerwstego, patch został anulowany, bo odkryto że kasuje sejwy. Czyli Jaczes wraca do karcianki ze smartfona.

Aktualizacja Mortal Kombat X na PC usunięta - kasowała zapisy

Wstrzymano publikację najnowszej aktualizacji bijatyki Mortal Kombat X na PC po tym jak wyszło na jaw, że łatka usuwała zapisane stany rozgrywki.

Spora łatka - obejmująca aż 15,8 GB danych - szybko wywołała kontrowersje na forach dyskusyjnych, a deweloperzy zapewnili, że opracowują nową wersję, pozbawioną problemów.

W sytuacji nie pomaga fakt, że port PC autorstwa High Voltage uważany jest za najgorszą wersję produkcji.

Właśnie opublikowana wczoraj aktualizacja miała zmienić ten stan rzeczy: planowano usunięcie wielu błędów i kłopotów z kodem sieciowym oraz ogólne „wyrównanie” jakości z konsolowymi odpowiednikami.

Nie jest jeszcze jasne czy osoby, które utraciły swoje postępy, mogą liczyć na ich odzyskanie. „Szczerze przepraszamy za tę przerwę” - napisano w komunikacie High Voltage.

Nowa wersja łatki ma ukazać się jeszcze dzisiaj. Tymczasem fani zdążyli już rozpocząć internetową petycję, domagając się zwrotu pieniędzy lub innego zadośćuczynienia.

http://www.eurogamer.pl/articles/2015-05-06-aktualizacja-mortal-kombat-x-na-pc-usunieta-kasowala-zapisy

Jest przezabawnie, nie powiem :obama:

Nie wiem czy śmieszniejsze jest to jak blacharze są ruchani w dupę, czy śmieszniejsze jest jednak to że Dave Czezky skasował swoje wpisy w których wychwalał MKX na PC jako najlepszą wersję, opisując jak  rzekomo zagrywa się w 60fpsach na PC w tryby, które do dziś od czasu premiery nie działały ani przez chwilę xD

Trzeba tych łapserdaków cytować z każdą bzdurą, bo honoru nie mają za grosz. Master race :oh_you:

Edytowane przez Observer

Opublikowano

czezky ostatnio w CW taki bayern z dzis

Opublikowano

Jak myślicie, że 2 Tb to za dużo, to poczekajcie ze 2 lata i zobaczymy kto będzie siedział ze stockowym hdd gdy przeciętne gry z cyfrowej dystrybucji i DLC będą ważyć po kilka Gb.

A kto Ci każe je trzymać cały czas na dysku? 

Ja rozumiem, że w cyfrowej dystrybucji trafiają się dobre gry, sam mam parę na oku no ale ogram i jeżeli gra nie ma fajnego multi(a przeważnie nie ma w ogóle multi) to nie widzę sensu jej trzymać. 

Opublikowano

Nie wiem czy śmieszniejsze jest to jak blacharze są ruchani w dupę, czy śmieszniejsze jest jednak to że Dave Czezky skasował swoje wpisy w których wychwalał MKX na PC jako najlepszą wersję, opisując jak  rzekomo zagrywa się w 60fpsach na PC w tryby, które do dziś od czasu premiery nie działały ani przez chwilę xD

Serio? Ciekawe czy upadnie jeszcze nizej  :dafuq:

Opublikowano

Witcher 3 Xbox, też wam tu czegoś brakuje?

elk2.jpg

VCSa2p7.jpg?1

Opublikowano

Może już wystawił kompa na allegro. xD

Opublikowano

Jest przezabawnie, nie powiem :obama:

Skislem :dynia:

Dave Czezky skasował swoje wpisy w których wychwalał MKX na PC jako najlepszą wersję, opisując jak  rzekomo zagrywa się w 60fpsach na PC w tryby, które do dziś od czasu premiery nie działały ani przez chwilę xD

Trzeba tych łapserdaków cytować z każdą bzdurą, bo honoru nie mają za grosz. Master race :oh_you:

W CW nic nie zginie

Gdyby nie to, ze mk musi wyjsc tez na konsole, to mielibysmy fotorealizm na PC.
Takze mozecie marzyc dalej, ze konsola ma lepsza wersje od PC xDDDDDDDDDDDDD

Kupilem sobie mortala w kilka dni po premierze za 8 dyszek.

Najlepsza wersja i jeszcze parokrotnie tansza od wydan na konsole tzw. nowej generacji (czyli smartphone-like).

:dafuq:

Najlepsza wersja, pamietamy [*]

Opublikowano

Widziałem u niego mortala i wygląda identyko jak wersja ps4. Soul tylko mówił, że lepiej niż na konsoli i nie ma dropów, ale on grał na xbonie, więc :reggie:

Opublikowano

Nastepnym razem pamietaj zeby zerknac model telewizora jak sie odwroci, exact dalej umiera z ciekawosci. :taknieco:

Opublikowano

Oj tam panowie 120 klatek ! grafika 4k ! Na PC tak łazi MK X ! A to co na youtubie pokazują to spisek Sony Googla i MS ! i to wersja z Ps2 udaje PC!                                                           

Ale serio Ludy blachy powinni zrobić WB i High Voltage wjazd motywacyjny.

Ragus Pije za dużo to mi się łapy trzesą

Edytowane przez Heviro (Fanboy BDG)

Opublikowano

Co ty odpie,rdalasz z tą spacją xD?

Opublikowano

Co ty odpie,rdalasz z tą spacją xD?

Pisze morsem 

Opublikowano

Nie moga, betoniarnie moderuja tylko GSR i Admini

Opublikowano

a nie mógł zwyczajnie posta wyedytować :oh_you:

Opublikowano

Ciekawy artykul sie pojawil na Kotaku, "Konami Sucks" :dynia:

The Internet’s angry at something new every day. With P.T., there’s a good god damn reason.

Look, I don’t give a shit that Konami and Hideo Kojima are having a spat. I care about Konami burying an amazing piece of gaming history, and players not having any way to stop them...

axys3nfdise6gefag0cf.jpg

http://kotaku.com/konami-sucks-1702695162

No nie powiem, odwazna nazwa artykulu :reggie:

Opublikowano

Bardzo dobrze, powinni pisać tak również o EA i UBI - ogólnie to własnie dziennikarze są przyczyną tych jaj w obecnej i poprzedniej generacji, bo nie bojkotowali należycie tego gówna wciskanego nam przez największych wydawców. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.