Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

W najbliższy wtorek zapowiedź nowego Assassina. Czekaliście równie mocno jak każdy szanujący się gracz, prawda?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

W najbliższy wtorek zapowiedź nowego Assassina. Czekaliście równie mocno jak każdy szanujący się gracz, prawda?

Buldupera dzis nie widać, pewnie na zawał z podekscytowania padł.
Opublikowano

@niktcienielubi

To co się dzieje po trzeciej minucie, słodki jezu. Niebieska linia koło 20fps przez większość czasu, przecież to jest nieludzkie. Jak można takie coś do produkcji wypuścić?

Opublikowano

Nie Lem. To janusze którzy nie potrafili dostrzec geniuszu gier FS, Atlusa, czy Platinum nie mogą sobie poradzić bez dobrych marek jakie znali od czasów psxa, a ssą kulki od VII gen. Ja piszę ogólnie o exach. 3 z mojego top 5 ps3 zostały wyprodukowane przez Japończyków. W 2008 miałeś zarówno jap. Valkyrię i MGS4, jak i amerykańskiego Wipeouta i brytyjskiego Pacific Rift.

Teraz poza jednym pewniakiem sprzed miesiąca jeden wielki chooy. :kaz:

Pewnie również przez januszy skasowano Silent Hills i wykopano Kojimę, bo nie dostrzegli jego geniuszu? Wcześniej wyłożyłem ci prawdę o japońskim game devie, a teraz będzie coś o exach. No więc exów 3rd party nie będzie, bo to się nie opłaca. W 2008 miałeś MGS4, a w 2015 dostaniesz MGS5. Czy przez multiplatformowość będzie ci się w niego gorzej grało? No nie sądzę, a dzięki większym przychodom gra może być większa i bardziej rozbudowana niż kiedykolwiek.

Poza tym amerykański WipEout... :mog:

Tak nadrabiają, że jedyny porządny ex na ps4 pochodzi z KKW i został już okrzyknięty mesjaszem. Japoński "dev leży", a stawiam flaszkę, że BB wraz z MGS V i może P5 będą głównymi pretendentami do tytułu GOTY 2015.

Stawiaj sobie co chcesz, ale to są dwie gierki z których jedną przyklepał i sfinansował amerykański oddział SCE, a druga kosztowała producenta stołek.

Opublikowano

btw ciekawe kiedy exp3rt zda sobie sprawę, że nawet grając na 21-calowym telewizorze firmy naughty dog o odświeżaniu 60hz z 4m 120fps wciąż jest lepsze i płynniejsze od 60fps :cool:

bo jak na razie, mój drogi przyjacielu, za każdym razem, kiedy próbujesz się z tego nabijać, po prostu się błaźnisz :lapka:

Opublikowano

Nie wiem. Zapytaj posiadaczy Crackdown, albo pierwszego Mass Effect w 2008.  :cool:

Opublikowano

Crackdown przeszedłem całe, fajna gierka. Ale to było prawie na samym początku jak X360 dostałem, więc łykałem wszystko wniebowzięty. Takie Mass Effect nie byłem jednak w stanie przejść, swoją drogą BioWare zreważnowało się posiadaczom PS3 dając im Mass Effect 3, który potrafi do 14-16 fps zanurkować :hi:.

Opublikowano

nawet grając na 21-calowym telewizorze firmy naughty dog o odświeżaniu 60hz z 4m 120fps wciąż jest lepsze i płynniejsze od 60fps :cool:

bo jak na razie, mój drogi przyjacielu, za każdym razem, kiedy próbujesz się z tego nabijać, po prostu się błaźnisz :lapka:

A ten janusz technologii dalej nie rozumie że telewizor 60 Hz po prostu fizycznie wyświetla 60 klatek na sekundę i więcej ci po prostu nie wyświetli bo jest to FIZYCZNIE NIEMOŻLIWE. Żadna wiara w gabena nie wyświetli ci na takim wyświetlaczu więcej klatek niż 60 na sekundę, a że tobie się wydaje że tam jest płynniej to nic dziwnego - tobie się wydawało że na YT widziałeś niesamowitą ilosć klatek animacji więcej niż konsolowe 30, bo nie wiedziałeś że YT miał wtedy jeszcze locka na 30 fps i więcej tam się po prostu nie mogło wyświetlić. Więc to co tobie się wydaje płynniejsze nikogo nie zainteresuje, chyba że twojego okuliste.

Przy okazji - Janusz w AMA na wykopie ładnie podsumował ten temat:

STrFXnD.png

:dafuq:

Edytowane przez Observer

Opublikowano

O, Observer! Już nie widziałem 60 fps tylko "więcej niż konsolowe 30"? Będziesz ostro w to brnął, co :) :) :)? Szanuję jednak, że przekonałeś się do funkcji cytowania, poczyniłeś ogromne postępy w tej kwestii.

Powiedz mi tylko, że jeszcze Ty uważasz, że nie ma różnicy między 120fps i 60fps NAWET na wyświetlaczu o częstotliwości 60Hz.

Opublikowano

Wcześniej wyłożyłem ci prawdę o japońskim game devie, a teraz będzie coś o exach.

:dynia:

Lemie którą z poniższych gierek ograłeś i co sądzisz na ich temat:

MGR, Bayonetta, Vanquish, Catherine, Dead Or Alive 4&5, Resonance Of Fate, Dragon's Dogma, SFIV, Demon's i Dark Souls, Valkyria Chronicles, Dragon's Crown

i dlaczego coś czuje że w żadną. 

Jeśli to ci ułatwi sprawę to dodam że żadna nie spadła poniżej 80% na MC.  Nie wiem czemu w to radośnie mieszasz sprawę z Kojimą i Konami. Ja mam na myśli te które wyszły i się sprzedały. 

Dla kogoś kogo dotychczasowy, eksluzywny lineup zarówno bonera jak i ps4 nie zachęcił do ich kupna - obecny stan exów nadal do tej decyzji nie przekonuje. O braku tej "tożsamości" wykładam ci trzecią stronę.  :pechowiec::lapka:

@raven

dobra, wyczerpały mi się kontr dissy. pasuje.  :smutas::lapka:    

Opublikowano

jakieś takie rozmazane

aU2uU5I.jpg?1

QtHMKsF.jpg?1

NkxK2Bx.jpg?1

Opublikowano

Na łoniaku jest brak grafiki  :shieeet:

Opublikowano

Lemie którą z poniższych gierek ograłeś i co sądzisz na ich temat:

MGR, Bayonetta, Vanquish, Catherine, Dead Or Alive 4&5, Resonance Of Fate, Dragon's Dogma, SFIV, Demon's i Dark Souls, Valkyria Chronicles, Dragon's Crown

i dlaczego coś czuje że w żadną. 

Jeśli to ci ułatwi sprawę to dodam że żadna nie spadła poniżej 80% na MC.  Nie wiem czemu w to radośnie mieszasz sprawę z Kojimą i Konami. Ja mam na myśli te które wyszły i się sprzedały. 

Dla kogoś kogo dotychczasowy, eksluzywny lineup zarówno bonera jak i ps4 nie zachęcił do ich kupna - obecny stan exów nadal do tej decyzji nie przekonuje. O braku tej "tożsamości" wykładam ci trzecią stronę.  :pechowiec::lapka:

Ale co ty mi chcesz udowodnić? :dynia:

Platinum poniża się robiąc 5/10 za pieniądze Koticka, Atlus sprzedany firmie robiącej gry na komórki, Dogma kończy jako f2p z mikropłatnościami, o kasę na SFV Capcom żebrze u Sony, et cetera, et cetera. To jest prawdziwy obraz japońskiej branży gier wideo a nie 80% na metacritic. Kojima wpasowuje się w to idealnie, bo na pewno nie wyleciał za posuwanie córki szefa tylko prezesom znudziła się jego zabawa z hollywoodzkimi gwiazdkami i wolą szybciej i taniej.

Czas wielkich gier z KKW - tym bardziej exów - mija bezpowrotnie i serdecznie współczuję, jeśli ktoś tylko z nimi utożsamia konsolki :lapka:

Opublikowano

Jak kogoś interesuje, to DF już zrobił porównanie wersji konsolowej i PS4 wygrywa pod każdym względem. Zresztą to mało istotne, jeżeli weźmiemy pod uwagę ze koalicja blacharsko botowska gra na tv/monitorach 24 calowych... z 4 metrów. Więc dla nich to bez różnicy, bo i tak jej nie zauważą.

Ps. Wyobrazacie sobie jak kolejny xbox już będzie radził z magicznym full hd i boty będą masowo wymieniać swoje hd ready? To dopiero będzie przeskok.

Opublikowano

Iras w formie

Opublikowano

tak kurfa, MS inwestuje w exa 5/10 po kozackiej trójce MGR-Van-Bayo, a Persona 5 od Atlusa wychodzi w plusie jako port z komórek w stylu pixel art.  :pawel:

jakość DD i Soulsów z ps360 przemilczana. bijatyk które przejęły schedę po Tk i SC,  chińskich bajek i reszty - tak samo.  

innymi słowy w żadną nie grałeś, ale zyebiesz każdą jedną, lub przynajmniej jej zapowiadaną kontynuacje  byle by wyjść na swoje. Podziwiam ten upór i ignorancję.  :fsg:

EoT z mojej strony bo dostaje raka

Opublikowano

Iras gra tylko w watch dogs na kierownicy przeciez, zauwazcie ze on sie nie wypowiada w zadnym temacie growym na forum by nie wydalo sie w co gra i jakie ma gusta - tylko tepa retoryka w cw

Opublikowano

jakieś takie rozmazane

Dokładnie, znowu słabe AF na ps4 daje o sobie znać

17221685548_c867a69623_b.jpg

Edytowane przez marcin33

Opublikowano

Lem czuje się zawiedziony twoją postawą. Mam wrażenie że wpisujesz się w stereotypowy obraz klapersa/ bota który ps3 znał tylko przez pryzmat Killzone, Uncharted, God Of War, Gran Turismo i LBP. [*] :(

Opublikowano

cześć kochani!

nie wczytywałem sie ale chyba gadacie o project cars?

mam nadzieje że nie było - tu macie porównanie deszczu w project cars, driveclubie i forzy

co ciekawe i dziwne deszcz na szybie oczywiście w driveclubie wygląda cudownie, ale okazuje sie że w project cars wygląda beznadziejnie w (pipi), nawet o wiele gorzej niż w forzy, wtf?

w pozostałych aspektach jak deszcz na karoserii albo na podłodze różnice są dosyć niewielkie, ale mocno mnie zdziwiło jak bardzi driveclub przewyższa project cars któy był reklamowany jako killer gran turismo i wszystkich inncyh ścigałek razem wziętych... hmm

Opublikowano

btw ciekawe kiedy exp3rt zda sobie sprawę, że nawet grając na 21-calowym telewizorze firmy naughty dog o odświeżaniu 60hz z 4m 120fps wciąż jest lepsze i płynniejsze od 60fps :cool:

błaźnisz to się kolego Ty, bo guwno masz pojęcia, i nie skacz mu tyle po kolanach bo w ciąże zajdziesz.

Nie odbiegając od tematu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.