Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

(wystarczy spojrzeć na te puste pola z drugiego zrzutu).

Puste pola bo zrzut z trailera robiony po zniwach, lemmingu

Dynamiczny i tetniacy zyciem swiat w Wiedzminie confirmed. Co to bedzie za giera :obama:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Moje 2 ulubione porownania:

JjyfctD.png

gQybtzD.png

Powiekszcie sobie koniecznie gorny obrazek i zerknijcie na te kompresje, po hudzie najlepiej widac. Drugi tez pieknie pokazuje screenshot z jutuba vs pobrany material zrodlowy. Byl jeszcze jeden gdzie ktos w photoshopie zblurowal specjalnie obrazek 2015 i narzucil sharpen na ten z 2013.

Downgrade byl, ale ku*wa te porownania sa przekomiczne. No i w przeciwienstwie do ubi nigdy nie pokazali ciaglego gameplayu i mowili ze to na zwyo wszystko lata, jedyne co zrobili to jakies urywki na trailerach w dodatku zanim dowiedzieli sie o specyfikacji konsol nowej generacji, piekna musieli miec wtedy mine jak zobaczyli bebechy ps4 i xo, "whoops".

Od dluzszego czasu pokazuja jak gra wyglada wiec dla mnie sie tym zrehabilitowali troszke, ale niesmak lekki pozostanie.

Beka Ciebie, mini Bossie i resztek tej Wieśniakowej zarazy broniącej tego raka. Downgrade jeszcze większy niż przy sraj psach ale chu.j z tym, bo boski wieśmin. Trailer z VGA 2013 i następny z maja 2014 mija taki sam styl graficzny, więc dawało to co niekórym nadzieję, że gra faktycznie tak będzie wyglądała. Tymczasem pokaz z E3 tego samego roku, rozwiał wszystkie wątpliwości. O wyglądzie gry na PC za 5 kafli, nawet nie warto wspominać. Brońcie dalej takich praktyk, to w przyszłości będziecie mieli kompletnie inne gry niż na trailerach. Chociaż Guwnoszoko z 2013 i tak to nie przebije( pokaz z 2011, przypominam prawilnie, zawierał kompletnie inną mechanikę niż finalna wersja gry :reggie:). Święta krowa, (pipi)a wasza kać.

Opublikowano

Mimo wszytko troche beka, ze od paru dni jest Racer, jakiego konsole jeszcze nie widzialy, a Ci na Forze 6 czekaja...

ja rozumiem że na szrota4 nie było dobrego racera przez 1,5roku do premiery PC i się rzuciliście jak szczerbaty na suchary (bo nie ma w co grać) ale na nadkonsole jest FM5 i FH2 a za jakieś 5mc FM6.

Sam czekam na E3 i prezentacje FM6, jeśli będzie słabo kupuje PC  :)

Opublikowano

Brońcie dalej takich praktyk

A gdzie dokladnie bronie tej praktyki? Mowiac ze downgrade jest obecny? Majac beke ze specjalnie pogarszanych w photoshopie porownan obecnej wersji dla zmaksymalizowania bolu dupy ludzi takich jak ty?

chu.j z tym

Guwnoszoko 

Święta krowa, (pipi)a wasza kać.

:reggie:

Opublikowano

No ja wciąż nie mogę uwierzyć, że dalej są ludzie którzy naprawdę biorą na serio "gameplaye" z trailerów. 

Opublikowano

Moje 2 ulubione porownania:

Powiekszcie sobie koniecznie gorny obrazek i zerknijcie na te kompresje, po hudzie najlepiej widac. Drugi tez pieknie pokazuje screenshot z jutuba vs pobrany material zrodlowy. Byl jeszcze jeden gdzie ktos w photoshopie zblurowal specjalnie obrazek 2015 i narzucil sharpen na ten z 2013.

Downgrade byl, ale ku*wa te porownania sa przekomiczne. No i w przeciwienstwie do ubi nigdy nie pokazali ciaglego gameplayu i mowili ze to na zwyo wszystko lata, jedyne co zrobili to jakies urywki na trailerach w dodatku zanim dowiedzieli sie o specyfikacji konsol nowej generacji, piekna musieli miec wtedy mine jak zobaczyli bebechy ps4 i xo, "whoops".

Od dluzszego czasu pokazuja jak gra wyglada wiec dla mnie sie tym zrehabilitowali troszke, ale niesmak lekki pozostanie.

Beka Ciebie, mini Bossie i resztek tej Wieśniakowej zarazy broniącej tego raka. Downgrade jeszcze większy niż przy sraj psach ale chu.j z tym, bo boski wieśmin. Trailer z VGA 2013 i następny z maja 2014 mija taki sam styl graficzny, więc dawało to co niekórym nadzieję, że gra faktycznie tak będzie wyglądała. Tymczasem pokaz z E3 tego samego roku, rozwiał wszystkie wątpliwości. O wyglądzie gry na PC za 5 kafli, nawet nie warto wspominać. Brońcie dalej takich praktyk, to w przyszłości będziecie mieli kompletnie inne gry niż na trailerach. Chociaż Guwnoszoko z 2013 i tak to nie przebije( pokaz z 2011, przypominam prawilnie, zawierał kompletnie inną mechanikę niż finalna wersja gry :reggie:). Święta krowa, (pipi) wasza kać.

Dokładnie,  niech idą stąd i wychędożą się sami :kaz:

Opublikowano

Mam wrażenie, że gdzieś kiedyś czytałem wywiad z kimś z Red-ów, i tam wypowiadał się właśnie o cięciach graficznych, i że wynikają one z progresu który przechodzi gra w trakcie produkcji. Na początku gdy gra jest we wczesnej fazie produkcji, można sobie pofolgować graficznie. Potem jednak dochodzą kolejne możliwości, opcje, detale - i gra zaczyna się rozjeżdżać, zaczyna gubić klatki, przestaje być spójna - bo nie można zrobić nagle mega-ładnego korytarza który przechodzi w brzydką otwartą przestrzeń.  O ile od Ubi można oczekiwać politycznego downgrade'u, o tyle CDPR raczej był jeszcze za pan brat z PC-tami, toteż downgrade musi po prostu wynikać z ograniczeń technicznych i możliwości optymalizacji...

Powyżej du*y nie podskoczysz, CDRP to nie Naughty Dog. Nie mają też ogromnego zaplecza, jak first party, czy wielcy wydawcy, którzy mogą dywersyfikować zasoby ludzkie na dziesiątki sposobów. Powinniście być i tak wdzięczni, że będziemy mieli przynajmniej pewnie jednego nominowanego do GOTY na gali nagród TGA.
Opublikowano

ale na nadkonsole jest FM5 i FH2 a za jakieś 5mc FM6.

Widać przespałem moment gdy na PS4 wyszły Forzy :frog:

Opublikowano

Jeszcze tak uzupelniajac moja szydere ze specjalnie dobieranych screenow w (pipi)owej jakosci, mozna sie tak zabawic w druga strone:

uyRJ1vQ.jpg

t4IdcVF.jpg

Tak jak mowilem, downgrade byl, niesmak jest, ale takie porownania maja na celu jedynie wylonienie bolu dupy takich napinaczy jak Marian, ch*j z tym ze porownujemy source ze screenem jutubowym w niskiej jakosci, potem jeszcze narzucamy blur i sharpen dla uwydatnienia efektu, ma byc bol dupy januszy. :reggie:

Wyjdzie gra, beda materialy w porzadnej jakosci z PC na ultra i wtedy sie porzadnie oceni jak bardzo w czlona polecieli.

Opublikowano

No już, już GSR, broń świętej krowy :kaz:

Ależ ciebie boli dupa, że mimo oczywistego downgradu gra i tak będzie świetna, czego kompletnie nie można powiedzieć o pacz psach. 

CDRP to nie Naughty Dog.

A co niby ND takiego zrobiło skoro multiplatformowe GTA V z otwartym światem wyglądało lepiej niż TLOU? 

A może to, że przy remasterze Rockstar kolejny raz pokazał tej firemce jak należy robić prawdziwe remastery, a nie tylko podbicie rozdziałki i 60fps z poszarpanymi cieniami? 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

No i znów się zaczęło porównywanie sandoxa do korytarza - sandboxa który nawet w zremasterowanej wersji nie osiągnął stałych 30 fps.  :teehee: Pod względem wykonania postaci, wrogów, lokacji żaden sandbox nie będzie się nigdy równał z korytarzówką na sprzęcie o zamkniętej architekturze. Ta druga w kwestiach technicznych z sandboxami. Odpuście takie porównania. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Nie

:buziak:

Opublikowano

No i znów się zaczęło porównywanie sandoxa do korytarza - sandboxa który nawet w zremasterowanej wersji nie osiągnął stałych 30 fps.  :teehee: Pod względem wykonania postaci, wrogów, lokacji żaden sandbox nie będzie się nigdy równał z korytarzówką na sprzęcie o zamkniętej architekturze. Ta druga w kwestiach technicznych z sandboxami. Odpuście takie porównania. 

Spoko, na gafie ktos wczoraj powiedzial ze Order odstawia Wiedzmina lata swietlne w kwestii oprawy i w ogole nie robi nic na nim wrazenia, juz myslalem ze to forum nie moze nizej upasc ale na szczescie inni userzy go z blotem zmieszali za porownanie 5 godzinnego korytarza do open worlda.

ND na pewno w kwestii oprawy sa mistrzami, to co z konsoli wyciagaja jest godne pochwaly i raczej nikt tego nie moze podwazyc, U2 w czasie premiery przeciez wypalal galki oczne, az boje sie pomyslec jakby wygladal taki Wiedzmin gdyby byl exem na 1 platforme oraz mial budzet choc w polowie taki jaki ma Uncharted czy Halo :obama:

Opublikowano

Już nawet zbywając ND wątpię czy w GTA VI R* uda się osiągnąć poziom postaci zbliżony do ostatniej Lary bez drastycznych dropów framerate. Remaster V nie trzymający rock solid 30 fps poddał w wątpliwość moc tej generacji. :<

Opublikowano

Mimo wszytko troche beka, ze od paru dni jest Racer, jakiego konsole jeszcze nie widzialy, a Ci na Forze 6 czekaja...

ja rozumiem że na szrota4 nie było dobrego racera przez 1,5roku do premiery PC i się rzuciliście jak szczerbaty na suchary (bo nie ma w co grać) ale na nadkonsole jest FM5 i FH2 a za jakieś 5mc FM6.

Sam czekam na E3 i prezentacje FM6, jeśli będzie słabo kupuje PC :)

Forza 5 przy PCars wyglada jak Call of Duty przy Armie.
Opublikowano

Już nawet zbywając ND wątpię czy w GTA VI R* uda się osiągnąć poziom postaci zbliżony do ostatniej Lary bez drastycznych dropów framerate. Remaster V nie trzymający rock solid 30 fps poddał w wątpliwość moc tej generacji. :<

Biorac pod uwage to co zrobili przy GTA V na PS3 i X360 jakos nie bede watpil w ich umiejetnosci, kto wie ile uwagi faktycznie przylozyli do tego remastera, wstrzymam sie z osadem dopoki nie pokaza czegos z VItki.

Opublikowano

Ale PS360 były mocniejsze swego czasu niż obecnie PS4/XBO. Myślę, że w tej generacji dojdziemy do pewnego poziomu, którego już nie polepszymy, na pewno nie w tej generacji. Być może to będzie poziom Wiedźmina albo RDR 2. Zobaczymy. 

Opublikowano

Jednak nie zmienia to faktu ze majac 512 ram potrafili zrobic tak olbrzymi, zywy i bogaty swiat w swietnej oprawie, teraz majac ok. 6-8gb ramu (nie wiem dokladnie ile te konsole tego maja) i jeszcze lepsze bebechy wierze w to ze jednak jeszcze nas zaskocza.

btw. RDR2 wyszedl na X360 i PS3, mowisz chyba o 3jce kolego :Coolface:

Opublikowano

Japa ryj tam koniu. :Coolface:

Obecne konsole do dyspozycji mają chyba po 5,5gb ramu. Wiadomo, że z czasem developerzy bardziej poznają architekturę, ale jak to się mówi "z gówna bata nie ukręcisz" dlatego ta generacja może być znacznie krótsza niż poprzednia, a wtedy przez kolejną generację znowu 2-3 lata będą wydawane remastery. xd

Opublikowano

No ale obecna architektura jest dla devów bardziej przejrzysta. Poziom skoku z U1 do 2 był ogromny, 3 i TR w kilku aspektach podniosły go jeszcze wyżej. To samo z GTA IV które w przypadku ps3 chodziło w zblurowanym 576p, w RDR - w 640p, a w V w natywnym 720p i co najlepsze z najlepszą oprawą i z najlepszym framerate. Teraz devi sami przewidują że szczyt nastąpi max w 2017. Mi to rybka może skupią się bardziej na ważniejszych kwestiach.

Opublikowano

No ja mam nadzieje ze nie beda ciagneli tej generacji cholera wie ile, maks 5-6 lat i wypad z takim sprzetem, bo to jest akurat fakt ze PS3 i X360 to byly dosc dobre i drogie maszyny jak startowaly.

Opublikowano

Japa ryj tam koniu. :Coolface:

Obecne konsole do dyspozycji mają chyba po 5,5gb ramu. Wiadomo, że z czasem developerzy bardziej poznają architekturę, ale jak to się mówi "z gówna bata nie ukręcisz" dlatego ta generacja może być znacznie krótsza niż poprzednia, a wtedy przez kolejną generację znowu 2-3 lata będą wydawane remastery. xd

Mozna pomysleć to samo znając specyfikacje past genów przed uruchomieniem GTA V.
Opublikowano

Powyżej du*y nie podskoczysz, CDRP to nie Naughty Dog

C'nie Redzi przynajmniej trochę ambitnej podchodzą do tworzenia gier robiąc wielkiego rpg z otwartym światem a nie kolejną pif paf kapiszon 4 z lekką dozą swobody (możesz schować się w krzakach omfg, ale jarango :obama:), który pewnie nie będzie chodził w 60fpsach tak jak obiecywali. 

Opublikowano

Powyżej du*y nie podskoczysz, CDRP to nie Naughty Dog

który pewnie nie będzie chodził w 60fpsach tak jak obiecywali. 

po co 60? przecież 30fps to jest najlepsze do gejmingu!

QvpAfM9.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.