Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Starh - jaki stek bzdur ^^

Gry na Ona i PS4 kosztuja tyle samo w dniu premiery, dodatkowo te na Onie w ogole trudno dostac, bo nikt ich w Polsce nie zamawia, sprzedaja sie po sztuce na kwartal, nawet w Saturnach xD. Porownujesz gry premierowe do ostatniej desperacji MS i ich cen pudelek po 120 zl tylko dlatego, ze zalegaja na magazynach.

PS4 na premiere byla tansza niz Xbox One (ktorego na premiere i tak u nas zabraklo, bo MS dokladnie pokazal gdzie ma polskich)

Cena subskrypcji PS+ nigdy nie byla 2 razy drozsza, chyba ze ktos porownuje oficjalna cene ze stora ze zdrapkami z allegro.

Co 2 gra z dropami ? Chyba tylko na Twojej konsoli. Powinienes sie zatem cieszyc, ze nie kupiles Ona, na ktorym nawet jego uzytkownicy czesto najlepsze gry omijaja szerokim lukiem, przez to jak chodza (ostatni przyklad Project Cars, najlepszej scigalki, ale wszyscy czekaja na Forze, badz na Patcha ^^)

Bezprzewodowa karta sieciowa w PS4 jest tej samej klasy co w Xbox One - tak samo gowniana.

Headset za 350 zl? Ale po co ? Konsola znacznie tansza, jak chcesz miec identyczny headset jak do 360tki/Ona mozesz kupic Orba za 15 zl i tak wychodzi taniej !

Itd, itd...

Exy od M$ nie kosztują 250zł w dniu premiery patrz Forza H2

FPSy - no tak dropy w grach występują i to prawda że na obu konsolach, także nie wiem o co caman - odnosiłem się ogólnie do konsol, a nie wojenki PS4vsXBOX....

Cena subskrypcji zawsze była droższa - rok u M$ 110-120zł, PS + 170 i więcej (zdrapki) - nie mówię nawet teraz jak dolar ciągle idzie w górę.

Karta sieciowa może i tak samo gówniana, ale gierki pobierają się 2x szybciej na live.

Headset za 350 po co? Ja pier a myślałem, że żyjemy w XXI wieku i człowiek wymaga jakiejś tam jakości dźwięku oraz rozmów podczas multika. To jak porównać ziomka, który wydaje 5 kafli na PC, ale chce zaoszczędzić na porządnym Dacu ze słuchawkami i kupuje jakieś (pipi) za 50zł. 

Przejdę do meritum ostatnich stron tego tematu - wyzywacie się od klapów i botów, a nie widzicie że to jeden uj za przeproszeniem i obie firmy są siebie warte. W niektórych kwestiach lepsze jest Sony, w innych M$, ale w ogólnym rozrachunku obie maszynki/firmy ssą. Poczekajmy na E3, ale wtedy bomby prawdy mogą okazać się dla niektórych "zabójcze".

Edytowane przez Starh

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

U mnie loadingi kilka sekund.

No przeciez te GDDRy i wyspecjalizowane procesory do gier, no co sie dzieje Kalinko?

Opublikowano

20 fps lock w wiedzminie na ps4

XD

TYLKO SONY! :kaz:

Ej, a co sie stalo z ta wersja co byla "taka sama jak na PC"?

Hahhahahaha xD

A z kazdym dniem, tygodniem i miesiacem PRZEPASC bedzie sie powiekszac, skoro PC za $350 dolcow zlozony na premiere PS4 odpala gry lepiej niz wyspecjalizowana jednostka do gierek dla dzieci :reggie:

Hehe, chyba zaraz nagram filmik z bagien 1080p na ultra z 60 fpsami xD

AHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHA xD

I jeszcze placa za online i podwojnie za gierke xD

Ostatnio odpaliłem GTAV na 4 letnim PC siostry kupionym za 3 kafle - framerate 40-50 FPS wszystko na high :newell:

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No przeciez te GDDRy i wyspecjalizowane procesory do gier, no co sie dzieje Kalinko?

ja nie wiem co tak słabo, ale przynajmniej trofea som  :kaz:

Opublikowano

Podejrzewam, ze komputery z 

No na PC masz do wyboru czy chcesz acziwki na gogu czy na steam i taka wersje kupujesz :kaz:

Na PC za granie masz dodatkowo rozne prezenty :) Na PS4 sie cos dostaje oprocz lezacych serwerow i predkosci transferu jak na modemie z polowy lat 90?

Moze cos innego znajdziesz...?

Jakies inne atuty...?

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Podejrzewam, ze komputery z 

No na PC masz do wyboru czy chcesz acziwki na gogu czy na steam i taka wersje kupujesz :kaz:

Moze cos innego znajdziesz...?

Jakies inne atuty...?

imo CDPR specjalnie zrobiło na nadkonsoli te loadingi, aby lepsza wczówka była i walka o życie ciekawsza

#4theplayers, #onlyonplaystation

Edytowane przez Kalinho_PL

Opublikowano

aaa no tak, wtedymozesz pomyslec co zrobiles zle, czemu zginales, itp.

Chyba zaraz plik .ini sobie zedytuje i przedluze loadingo chociaz do tych kilkunastu sekund :kaz:

Opublikowano

aaa no tak, wtedymozesz pomyslec co zrobiles zle, czemu zginales, itp.

Chyba zaraz plik .ini sobie zedytuje i przedluze loadingo chociaz do tych kilkunastu sekund :kaz:

To jak w bloodbornie przed patchem - mogłeś przeanalizować sytuacje i przyjąć taktykę przed następnym podejściem do bossa. Gorzej jak padłeś w drodze, a potem na samym bossie 10 razy  :wallbash:

BTW 

Z gafa

It's as I presumed the PS4 version likes to lock to 20fps. I definitely noticed that when there were slowdowns they were very consistent. Here are the graphs from both vids:

Ps4

http://i.imgur.com/a8L6QGb.png

bildschirmfoto2015-05l0suw.png

xbox

http://i.imgur.com/vA3PDI2.png

bildschirmfoto2015-05eysm4.png

Next geny, (pipi) mać!

lsncMVu.jpg

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Bardziej zaorac sie nie da.

Klapy cichutenko :banderas:

ALE SPOKOJNIE!

PO E3 TO ZOBACZYMY JAKIE ONI GRY KIEDYS DOSTANA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Spokojnie Starh, expert to stonoga, moze zrobic kilkanascie hedszotow w kolano dziennie :kaz:

Opublikowano

expert jeszcze próbuje walczyć xD

Opublikowano

expert jeszcze próbuje walczyć xD

Opublikowano

Tak jedziecie po tych fpsach a nie rozumiecie ze to Sony jest takie dobre. Gierka jest taka miodna, ze chcialoby sie w nia grac jak najdluzej, cos jak dobra ksiazka ktora "nie chcemy zeby sie juz konczyla", dlatego mniej fpsów i dluzsze loadingi = dluzsza rozgrywka i przyjemnosc z rozgrywki :banderas:

Opublikowano

s2z7dy.png

Ale pamiętajcie, DF napisało, że lepiej grać na PS4 niż Xone, bo jest 1080p, kij z tym, że 20 FPS i doczytujące się tekstury 1080p!!!

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

:dynia:

Opublikowano

NO CO (pipi)A NIEPRAWDA?

Opublikowano

Proszę się nie śmiać, zawsze gdy czytam forumka na telefonie to odpisuje kolejno na posty, nie czytam tematu do końca a później wracam, nie wiedziałem że przez chwile natrzepaliście tyle postów więc zadałem proste pytanie co do miejscówki w W3, czy jest filmik porównawczy jak to wyglada na bonerze, gdy zjechałem parę postów niżej to zobaczyłem drugi filmik Bansaia z tą samą miejscówką z X1, co mogę stwierdzić, na Xboxie jest płynniej, nie podlega to dyskusji, pocieszający jest fakt że gdyby gra chodziła w 900p na PS4 to byłoby tam 40 fps a nie 23fps, oczywiście presja 1080p była i jak to się skończyło dla PS4 to dobrze widać.

Wychodzi na to że zmieniły się moje plany co do zakupu W3, jeśli redzi nie zrobią z tym nic i gra nie będzie miała stałych 30 fpsów to mogą mnie pocałować w dupe - świetny układ :banderas:

Opublikowano

pocieszający jest fakt że gdyby gra chodziła w 900p na PS4 to byłoby tam 40 fps a nie 23fps,

Zastanawiam się co w tym "pocieszającego" :D

Opublikowano

Oczywiście, że gra nie będzie mieć STAŁYCH 30 fps. Korytarzyk tak, ale nie gra o takiej skali. 

Opublikowano

pocieszający jest fakt że gdyby gra chodziła w 900p na PS4 to byłoby tam 40 fps a nie 23fps,

Zastanawiam się co w tym "pocieszającego" :D

Że gdyby teraz był hejt to inny wydawca zrozumiałby że 1080p to nie wszystko i z guwna bata czasem nie ukręci, w szczególności jeśli jest się takim randomem co do next genów jak Redzi.

Opublikowano

Myślę, że wydawca tutaj nie ma nic do rzeczy, prędzej Sony naciska na jakieś rzeczy jak 1080p aniżeli developerzy/wydawca. 

Tak jak było z diablo 3 gdy MS zażądał 1080p i tyle. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.