Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Że gdyby teraz był hejt to inny wydawca zrozumiałby że 1080p to nie wszystko i z guwna bata czasem nie ukręci, w szczególności jeśli jest się takim randomem co do next genów jak Redzi.

Dobrze jest tak jak jest. Przynajmniej rok chcą przy tym dłubać, to framerate połatają, a boner utkwił w 900p na amen.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Tak, połatają gdy dodatek w październiku ma wyjść. xD

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Exy od M$ nie kosztują 250zł w dniu premiery patrz Forza H2

FPSy - no tak dropy w grach występują i to prawda że na obu konsolach, także nie wiem o co caman - odnosiłem się ogólnie do konsol, a nie wojenki PS4vsXBOX....

Cena subskrypcji zawsze była droższa - rok u M$ 110-120zł, PS + 170 i więcej (zdrapki) - nie mówię nawet teraz jak dolar ciągle idzie w górę.

Karta sieciowa może i tak samo gówniana, ale gierki pobierają się 2x szybciej na live.

Headset za 350 po co? Ja pier a myślałem, że żyjemy w XXI wieku i człowiek wymaga jakiejś tam jakości dźwięku oraz rozmów podczas multika. To jak porównać ziomka, który wydaje 5 kafli na PC, ale chce zaoszczędzić na porządnym Dacu ze słuchawkami i kupuje jakieś (pipi) za 50zł. 

Przejdę do meritum ostatnich stron tego tematu - wyzywacie się od klapów i botów, a nie widzicie że to jeden uj za przeproszeniem i obie firmy są siebie warte. W niektórych kwestiach lepsze jest Sony, w innych M$, ale w ogólnym rozrachunku obie maszynki/firmy ssą. Poczekajmy na E3, ale wtedy bomby prawdy mogą okazać się dla niektórych "zabójcze".

FH 2 na premiere kosztowala 220 zl ! Tyle samo co 3/4 gier z PS4.

Za PS+ zaplacilem 160 zl, 40 zl to nie 2 razy drozej, a przez ostatnie 2 lata w tej usludze rozdana 10 razy wiecej hitow niz w GWG.

Nie raz mialem locka przez Wifi i srednia predkosc 15Mb/s przy 100 Mb laczu na Xbox Onie, bo sieciowka bezprzewodowa w tej konsoli jest tak samo tragiczna jak w PS4.

Co do dzwieku - juz sam sie gubisz. Porownujesz sluchawki 7.1 za 350 zl do tego:

6b538a60-8a3e-4d2a-b1b8-92f2e53142e0.png

No badzmy powazni ! Chcesz znalezc cos podobnego, to poszukaj w odpowiedniej kategori cenowej :

41oy1AuPHRL._SY300_.jpg

11 zl  :cool:  :lapka:

Edytowane przez easye

Opublikowano

sam się sobie dziwie ale imo najlepszą platformą do ogrywania Wieśka jest pc. ofkors podłączony do tv wraz z padem (60 fps, lepsza fizyka włosów i futer ghe ghe). raz że pierwszy Wiesiek wyszedł tylko na nim. dwa że konieczność posiadania 360-tki, oraz problemy z dropami z częsci drugiej praktycznie tam nie istnieją.

przynajmniej patrząc na to z perspektywy osoby która nigdy nie grała w tę serię, a Sapkowskiego zna tylko z Trylogii Husyckiej.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Czołowe boty jak ja, Czezky czy Ins zrozumiały, że lepiej samemu dyktować warunki, niż być posuwanym w dupsko jak konsolowcy :reggie:

Dobrze, że nVidia nikogo nie rucha xD
Opublikowano

Oczywiście, że gra nie będzie mieć STAŁYCH 30 fps. Korytarzyk tak, ale nie gra o takiej skali. 

Oczywiscie ze bedzie miec, jak silnik napisza takie molochy jak Rockstar, Bethesda itp.

Opublikowano

No badzmy powazni ! Chcesz znalezc cos podobnego, to poszukaj w odpowiedniej kategori cenowej :

Kolego w ogóle nie zrozumiałeś mego postu ;/

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Oczywiście, że gra nie będzie mieć STAŁYCH 30 fps. Korytarzyk tak, ale nie gra o takiej skali. 

Oczywiscie ze bedzie miec, jak silnik napisza takie molochy jak Rockstar, Bethesda itp.

Bethesda robiąca gry z grafiką sprzed paru lat. XD

GTA V jest mniej rozbudowane niż W3 i jest remasterem. Zobaczysz przy RDR 2, też nie będzie mieć stabilnych 30fps. 

Opublikowano

Kolego w ogóle nie zrozumiałeś mego postu ;/

Zrozumialem, chcialem tylko podkreslic ze w wielu kwestiach mijasz sie z prawda. 

Co do nextgenow, to zgadzam sie w 100% - chyba juz wolalbym, by te konsole byly te 500-1000 zl drozsze, mialy jakis zapas mocy obliczeniowej, niz takie kwiatki 1,5 roku po premierze, gdzie gra (nawet jakby mialy to byc wybrane lokacje) chodzi w 20-26 fpsach...

Edytowane przez easye

Opublikowano

ale w tym przypadku nawet nie chodzi o moc konsoli tylko o z(pipi)any port na PS4, jak pisałem kilka stron wcześniej

skoro na Xbox jest na bagnach prawie ciągle 30fps na sporo słabszym hardware

Opublikowano

Wychodzi na to ze choc raz insiderzy Macka sie sprawdzili! xD

Wiedzmin swoja droga, ale spojrz na caloksztalt - niecale 2 lata na rynku - jeden nextgen ma problemy dzwignieciem rozdzialki z HD, ktora miala byc standardem, druga konsola jak juz wypluje jakas gre w 1080p, to z reguly chodzi w 30 klatkach... No troche slabo to wszystko wyglada.

Edytowane przez easye

Opublikowano

hehehe :D

Opublikowano

ale w tym przypadku nawet nie chodzi o moc konsoli tylko o z(pipi)any port na PS4, jak pisałem kilka stron wcześniej

skoro na Xbox jest na bagnach prawie ciągle 30fps na sporo słabszym hardware

Unity też działało lepiej na XO - też zrąbany port? 

To jest kpina, żeby po 1,5 roku od premiery gry chodziły jak pod koniec poprzedniej generacji (tj. pełna moc wykorzystana, ledwo trzymają jakąś normalną liczbę fpsów). 

Może i nvidia/amd dyma na cenach kart, ale nie można zaprzeczyć że taka 970 wydusi ponad 2 razy więcej klatek niż ps4.

Opublikowano

Unity po 5 patchach załatali do poziomu grywalności, tak że było prawie cały czas te 25-30fps na PS4

grałem na ostatnim patchu

asax - wiadomka, hardware nie ma mocy, którą powinien mieć, ale w tym przypadku przy słabszym Xboxie na PS4 port jest zepsuty - nie widze innego logicznego wyjaśnienia

ciężko pomyśleć co będzie z multiplatformami za rok, skoro teraz już takie schody

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Moim zdaniem chodzi o hardware Fanek, przykro mi ale wykresy z Sony Defense Force Cie oklamaly. PS4 ewidetnie jest zbyt slabe

Opublikowano

czyli już oficjalnie:

-beka z DC który bez deszczu wygląda 5 gorzej niż cross genowa FH2 

-beka z kłamstw develeperów n.t. wyższości ps4 nad x1

-beka z partaczy od PCars, Dying Light, Alien Isolation, Oddworld, Mordoru, MGS GZ, 3/4 remasterów i reszty multiplatform poniżej 1080p, lub z większymi dropami i bardziej skoszoną kosodrzewiną  

i na tym skrypcie jedziemy aż do końca generacji.  :pope:

Opublikowano

:pope: :pope: :pope: :pope: :pope: 

Opublikowano

czyli już oficjalnie:

-beka z DC który bez deszczu wygląda 5 gorzej niż cross genowa FH2 

-beka z kłamstw develeperów n.t. wyższości ps4 nad x1

-beka z partaczy od PCars, Dying Light, Alien Isolation, Oddworld, Mordoru, MGS GZ, 3/4 remasterów i reszty multiplatform poniżej 1080p, lub z większymi dropami i bardziej skoszoną kosodrzewiną  

i na tym skrypcie jedziemy aż do końca generacji:pope:

Nie bo na e3 Spencer pokaże nowa wersję XO z mocniejszymi bebechami zapomniałeś ?

Opublikowano

Wiedzmin swoja droga, ale spojrz na caloksztalt - niecale 2 lata na rynku - jeden nextgen ma problemy dzwignieciem rozdzialki z HD, ktora miala byc standardem, druga konsola jak juz wypluje jakas gre w 1080p, to z reguly chodzi w 30 klatkach... No troche slabo to wszystko wyglada.

oho widze łatwy się powoli łamie xd

Opublikowano

No bo król jest tylko jeden. 

Król Spencer

:pope:

Opublikowano

Spencer przynajmniej do tej pory nie kłamał jak niektórzy z Sony (wcześniej spoty o pożyczaniu gier, a teraz pitolenie jaka to cyfrowa dystrybucja jest za(pipi)ista).

To przemilczę

15.png

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Do E3 chciałeś powiedzieć, król Spencer ostatecznie rozwiąże sprawę klaperską.

Póki co idzie mu o 10 milionów gorzej.
Opublikowano

odnosnie spiny o wiedzmina i ps4, ci co jeszcze nie kupili - nie róbcie tego, tak zle zoptymalizowanej gry jeszcze nie widziałem hehe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.