Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

don akurat najgorszy typ gracza, bo polaczek dodatkowo, strasznie go rzyć piekła że ktoś nagrody ufundował w rywalizacji w DC

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Guantanamo widać się amunicja skończyła, a i tak przecież ślepakami strzelał :reggie:

Opublikowano

Trochę śmiesznie będzie jak M$ sypnie exami na E3, a sprzedaż podskoczy tylko o 10% (biorąc aktualną sytuacje na rynku wcale bym nie był zaskoczony). 

Opublikowano

No napisz jeszcze że kłamie, nie będę się teraz przekopywał przez 4000 stron. Dupka strasznie piekła wtedy że klapy się dobrze bawią :kaz:

Opublikowano

Trochę śmiesznie będzie jak M$ sypnie exami na E3, a sprzedaż podskoczy tylko o 10% (biorąc aktualną sytuacje na rynku wcale bym nie był zaskoczony). 

Na sprzedaż konsol wpływ mają w większości cena + ilość danej konsoli wśród znajomych. Exy są gdzieś pod koniec stawki ;)

No napisz jeszcze że kłamie, nie będę się teraz przekopywał przez 4000 stron. Dupka strasznie piekła wtedy że klapy się dobrze bawią :kaz:

Nie piekła, miałem tylko bekę jak się do gry motywujecie :) Sony oczywiście się nie odezwało do Ficka, no jakoś mnie to nie dziwi, heh.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Na sprzedaż konsol wpływ mają w większości cena + ilość danej konsoli wśród znajomych. Exy są gdzieś pod koniec stawki ;)

W sumie racja ;) Czyli co, M$ obniży znowu cenę na E3?

Edytowane przez Starh

Opublikowano

No klapom niewiele trzeba do szczescia. Wystarczy taki order i maja mokro w majtach. :kaz:

Opublikowano

Jak będzie re.wizja konsoli to pewnie tak. Jeśli nie, to wątpliwe. Biorąc pod uwagę, że większość konsol jest w zestawie z jakimiś grami, to cena i tak już jest niska.

PS. Dlaczego "re.wizja" zmienia na "kupa"? :P

Opublikowano

Jak będzie re.wizja konsoli to pewnie tak. Jeśli nie, to wątpliwe. Biorąc pod uwagę, że większość konsol jest w zestawie z jakimiś grami, to cena i tak już jest niska.

1200zł (odliczając gry) to nadal stanowczo za drogo jak na to, co oferują te konsole. 

Opublikowano

1200zł (odliczając gry) to nadal stanowczo za drogo jak na to, co oferują te konsole. 

Bez przesady Sarh. W analogicznym czasie gołe X360/PS3 z HDD kosztowały nominalnie 200-400 zł więcej, a siła nabywcza PLN była te 7 lat temu większa, więc teraz konsole są raczej wyraźnie tańsze.

Zresztą o czym tu mówimy - MS dopłaca generalnie do Xone, więc raczej niezbyt drogo jak na to co konsole oferują.

Opublikowano

Nie popadajmy w paranoje, te konsole sa w cenie średniego telefonu komórkowego.

Ja uważam ze sa w dobrej cenie.

Opublikowano

Bez przesady Starh. W analogicznym czasie gołe X360/PS3 z HDD kosztowały nominalnie 200-400 zł więcej, a siła nabywcza PLN była te 7 lat temu większa, więc teraz konsole są raczej wyraźnie tańsze.

Zresztą o czym tu mówimy - MS dopłaca generalnie do Xone, więc raczej nie zbyt drogo jak na to co konsole oferują.

I były jak na tamte czasy 3x wydajniejsze niż obecne puszki.... 

Pensje w Polszy nie zwiększyły się przez te 7 lat tak bardzo aby mówić, że konsole kosztowały "dużo drożej". Ba nawet dolar wtedy stał 2,5zł. 

UP

Ekspert, mój telefon kosztuje więcej niż nowa konsola i czasem mam wrażenie że jest nawet wydajniejszy  :frog:

BTW

Tak czytam gafa i chyba przestanę :(

Polecam popatrzeć na teksturki budynków

PmftrVN.jpg

Kamienie

roYN62h.jpg

A tu bonus w spoilerze żeby nie wklejać X zdjęć na forumku

Hmm Kapłana widać z daleka

roYN62h.jpg

Nadal go nie ujrzałem na ps4

nlFYJy9.jpg

Hmm....

MUxjBLK.jpg

No brawo 

HWewg0I.jpg

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Blacharz mówiący coś o przepłacaniu za sprzęt i kiepskiej ofercie gier, brzmi jak ekspert w tych sprawach ;] Wszak praktyk.

Ps. Starh: masz PSN ID? ;)

Opublikowano

Jeśli to i tak jest wydatek na kilka lat, to nie widzę powodu dla którego nie kosztują trochę więcej. Są dość tanie, ale nie bierze się to znikąd. Mam wydać 1200-1500 zł za coś, co wydajnością przypomina mojego dwuletniego budżetowego PC i nie ma gier? To już wolałbym 2,5k zł za coś, co chociaż dorównywałoby dzisiejszym PC-tom.

Opublikowano

Starh - nie były 3x wydajniejsze, po prostu kod gier na PC był na porównywalnym sprzęcie o wiele gorzej optymalizowany i dlatego sprawiało takie wrażenie. Obecnie optymalizacja na PC poszła mocno do przodu i zmierza do tego by wykorzystywano zasoby jak na konsolach - DX12 itp. to kolejny krok.

Opublikowano

Przestańcie juz wklejać to guwno rozmazane.

Redzi to randomy jesli chodzi o konsole a w szczegolnosci na nowej generacji.

Gra chodzi syfiasto i to jest fakt, ale po co to dalej drążyć.

Opublikowano

Blacharz mówiący coś o przepłacaniu za sprzęt i kiepskiej ofercie gier, brzmi jak ekspert w tych sprawach ;] Wszak praktyk.

Ps. Starh: masz PSN ID? ;)

Mam

Starh - nie były 3x wydajniejsze, po prostu kod gier na PC był na porównywalnym sprzęcie o wiele gorzej optymalizowany i dlatego sprawiało takie wrażenie. Obecnie optymalizacja na PC poszła mocno do przodu i zmierza do tego by wykorzystywano zasoby jak na konsolach - DX12 itp. to kolejny krok.

Z tym DX12 to żeby nie była ściema jak z chmurą. 

Opublikowano

Przestańcie juz wklejać to guwno rozmazane.

Redzi to randomy jesli chodzi o konsole a w szczegolnosci na nowej generacji.

Gra chodzi syfiasto i to jest fakt, ale po co to dalej drążyć.

Nie mogą się niczego innego przyczepić. Proste. Głodny pies szczeka długo do obiadu.

Redzi jeszcze nie dotarli do poziomu wysokiej polityki, gdzie robi się na konsole najlepiej, nie dlatego że są silniejsze, ale dlatego że się to bardziej wszystkim opłaca. Może kiedyś to pojmą i będą bogaci jak Ubisoft czy EA? ;)

Opublikowano

Przez weekend 3 wiiu trafily na pchli, nie ma przyszlosci ten sprzet.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o konsole to powiem tak: kupiłem Xone za 1400 zł i kupiłem ostatnio nowego lapka typowego do pracy za 1350 zł. Gdy czasem przeglądarka na lapku muli, to na Xone mam odpaloną w tle grę, w snapie leci TV, a na głównym ekranie przeglądarka leci jak złoto :)

Te konsole są w cenach marnych laptopów, a wydajność mają nieporównywalnie lepszą, a gdy zacznie się drugi cykl życia i optymalizacji, to już w ogóle :)

Opublikowano

Przez weekend 3 wiiu trafily na pchli, nie ma przyszlosci ten sprzet.

Niestety nina nie podała oficjalnej daty premiery xeno w EU, to im podziękowałem. Konsola jest fajna, gry są świetne ale ile można grać w 3-4 tytuły? Mam nadzieję, że następny właściciel będzie zadowolony, bo konsola nie jest zła, powiedziałbym że oferuje więcej niż ps4 czy xo (exy), tylko jest mniej przyszłościowa ;/

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Na WiiU gra się od jednej premiery Niny do następnej. Normalne, że jak ktoś ogra, to pewnie sprzeda i wyda kasę na gry na inne platformy. Przez to community nie istnieje bo i co mieliby robić - malować mario w tym miiverse ;)

Opublikowano

Dlatego cena next genow jest słuszna, one nigdy nie były tak tanie w stosunku do zarobków, przecież ps4 ke moge sobie za tygodniówkę kupic, zreszta jak cała Europa poza Polska.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Dlatego wiiu pewnie kupie jak wii, pod koniec generacji, ogra się te 10 gier i do żyda.

Opublikowano

Ja obstawiam 4 mocne pozycje: Gears of War 4, Horizon 3, Quantum Break i coś z zestawu - Scalebound, gra Rare .

Chciałbym żeby MS jednak zaszalał i wydał tą 5 w przyszłym roku ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.