Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

wtf mazzeo i mate?

GTA SA to była świetna gra, masa możliwości do zrobienia, być może mieliście wtedy 12 lat i nie potrafiliście tego docenić

tymczasem GTA4 to napewno dobra gra, ale fabuła mocno zalatuje smętem, misje nie porywają, a samochody prowadzą się jak łódki

tymczasem GTA5 - ma za(pipi)iscie dużo zalet (mimo że brakuje kilku opcji z SA), i ma znikomą ilość wad (model jazdy mógłby być troche bardziej zbliżony do GTA4, ale nie aż tak rozbujany)

ogolnie co chcecie mi powiedzieć? że GTA5 jest słabe? że 4 była lepsza? że w edycje na ps2 nawet nie graliście bo mieliście wtedy 12 lat?

czy to właśnie chcecie powiedzieć waszymy śmiesznymi postami?

zabastujcie, i zacznijcie sie uczyć do matury, serio

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

@Kubson

Ja osobiście uważam GTA 4 za świetną grę. Przeszedłem ją 3 razy i cenię bardzo za klimat, fabułę, super postacie i to, że pokazała mi w 2008 roku co to jest prawdziwy next gen :)

Opublikowano

Znowu to nudne pjerdolenie o GTA ... jeszcze pogadajcie o tym ktory pad/usluga sieciowa jest lepszy/a. Na dodatek Yano zrobil przerwe od swojego panicznego strachu przed religia/kaczynskim i znowu zaczal sie udzielac. Brawo panowie.

Opublikowano

ja tylko sie zastanawiam jakie ktoś może mieć podstawy żeby twierdzić że gta4 jest lepsze niz gta5?

jakie są argumenty?

Opublikowano

IV ma ciekawszą fabułę i lepiej napisanych bohaterów. V błyszczy jeżeli chodzi o gameplay. Obie super, można się rozejść.

że co? Sam Trevor >>>>> boharowie z GTA IV, aczkolwiek bardzo szanuję GTA IV i DLC bo są za(pipi)iste!

ale postaci lepszej ni z trevor ci ezko szuka c

Opublikowano

ja tylko sie zastanawiam jakie ktoś może mieć podstawy żeby twierdzić że gta4 jest lepsze niz gta5?

jakie są argumenty?

Dla mnie to dwa kompletnie różne style narracji. GTA IV jest takie bardziej brudne, więcej jest tam takiego dramatyzmu a V to taka część z jajem trochę. Obie części wybijają się na polu bohaterów, miast i klimatu. Dobrze pamiętam jak zobaczyłem GTA IV w 2008. To było coś. 

Opublikowano

Przepis na najlepszą odsłonę GTA. Miejsce: Sziedziba Rockstar. Rok: 2005.

Wyrzućmy wszystko co było za(pipi)iste w SA i VA, czyli:

- tuning aut i podtlenek azotu

- dowolność zmiany fryzur i tatuaży

- samoloty

- kasyna, pokera, ruletkę i blackjacka

- nurkowanie

- rowery

- tereny wiejskie, małe miasteczka, wsie, wzgórza, rzeki, jeziora, pystynię i lasy

- bouncowanie na dyskotece podczas randki, oraz z laseczką w low riderze w stylu Parappa The Raper

- spadochron ratujacy życie z płonącego śmigłowca i zapewniający bezpieczne lądowanie po skoku na ścigaaczu ze skoczni na krawędzi górskiego szczytu

- wojny o terytoria i związane z tym finansowe profity

- statystyki postaci wpływające wymiernie na siłę uderzeń, posturę postaci, lepsze obchodzenie się z bronią, dłuższe wstrzymanie oddechu, trudniejsze wypadnięcie z motocykla, a nawet wskaźnik seksapilu

- rozwałkę w stylu Destruction Derby i triki na motocrossie na dedykowanej arenie

- katanę

- piłę spalinową

- gatling guna

- miotacz ognia

- monster trucka

- misje policyjne, które aż prosiły się o implementację po dodaniu swobodnego mierzenia zza kółka samochodu

i drugie tyle mega rajcujących rzeczy, które już zapomniałem

Właśnie przez większość tych głupot nie dałem rady ukończyć SA i zrobiłem to dopiero prawie 10 lat później tylko po to by smaczki z GTA V mi nie umknęły. SA to dla mnie najsłabsza część serii.

Ponad 60% rzeczy z powyższej listy wróciła w GTA V i nikt na nie nie narzekał, a wprost się ich domagano. No ale fajnie że możliwość kustomizacji naszej postaci, samoloty, rowery, tuning aut, gatling gun, czy spadochron to od czasów V jednak nie głupoty.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Nie wiem, ja tam lubiłem chodzić napakowanym bydlakiem, ubranym w gangsterskie ciuchy i wozić się moim lowriderem. Zawsze byłem i będę za tymi dodatkowymi opcjami w GTA. Nie rozumiem hejtu na nie, jeśli ktoś nie chce to nie musi z tego korzystać.

Ja tu nie widzę hejtu, tylko beczkę / pogardę dla ludzi którzy te ficzery stawiają jako jeden z najważniejszych elementów i wymieniane ich jako powodów dlaczego rewelacyjna IV jest kiepska przyprawia mnie o uśmiech politowania.
Dla mnie największym plusem SA był humor i kompletnie poryte postaci; począwszy od świetnie zagranego przez Samuela L. Jacksona skorumpowanego gliniarza Tenpennego, beztalencia OG Loca, młodą Catalinę z GTA 3, czy ćpuna Rydera, szukającego wody w ogrodzie. Wszystko to, wraz z o wiele lepiej zrealizowanymi misjami tworzyło brudny, acz zrealizowany z jajem klimat murzynskich i latynoskich osieldi LA pierwszej połowy lat 90', w akompaniamencie funku, muzyki 2Paca , NWA, wczesnego Dr Dre i Snoop Doga, Rage Against The Machine, czy Soundgarden. Do tego tereny wiejskie i 3 różne miasta, o zupełnie innych klimatach i wątkach fabularnych. Za podobne aspekty wyżej od "czwórki" cenię też Vice City.

#roczniki +90' nie zrozumiejom

Tych aspektów jednak nie wymieniłem, bo były czysto subiektywne.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Biedronka szaleje, podliczając to zostawię tam 240 zł.  :whistling:

Sporo tytulow na allegro w podobnej cenie. Ze mam urlop to sie przejde rano, zobacze jak wygladaja takie promocje i ile ludzi bedzie
Opublikowano

IV ma ciekawszą fabułę i lepiej napisanych bohaterów. V błyszczy jeżeli chodzi o gameplay. Obie super, można się rozejść.

że co? Sam Trevor >>>>> boharowie z GTA IV, aczkolwiek bardzo szanuję GTA IV i DLC bo są za(pipi)iste!

ale postaci lepszej ni z trevor ci ezko szuka c

Mam na myśli bohaterów, dla których wykonujemy zlecenia. Little Jacob, Packie, Gay Tony, Yusuf czy Vlad.

Opublikowano

Czyli podsumowując dzisiejszy news dostarczony przez Maciomaniaka, Playstation 4 jest o 50% mocniejszy niż konsola konkurencji,a nie jest w stanie odpalić gry z tamtego roku w 1080p 60fps bez cięć na cieniach / grafice xD hahah czyli mozna spokojnie założyć że kolejne produkcje beda miec suwaki w ustawieniach grafiki normalnie jak na PC hahahaha

Nie wiem jak w ogóle można poważnie traktować tego "remastera"  czyt.wydzieracza kasy z portfeli lemmingów. Idę o zakład, że to było robione na kolanie minimalnym nakładem środków i zasobów ludzkich, stąd problemy ND o których wspominali, a pewnie jeszcze SONY ich goniło, żeby tylko były jakieś "exy" na PS4 w 2014.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Trudno się dziwić że ND nie pokazywało gameplayu na zwiastunach bo różnic praktycznie nie widać. Nie postarali się tym razem.

Co najgorsze pewnie zejdzie z milion kopii w tydzień, więc po co się wysilać?

Edytowane przez Dobos

Opublikowano

Marek weź Krzyśka, Piotrka i Cześka, bo pasowałoby rzucić jakieś ochłapy w tym roku. Co? Za mało? 4 wystarczy, kitajce dają  3 miesiące i skrzynkę piwa. Że się im śpieszy? Wiadomka, w tym tygodniu poszło tylko 2133131221 plejstejszonów i boją się, że ktoś mógł zauważyć, że nie ma na tym w co grać.

Opublikowano

image_halo_the_master_chief_collection-2

Gdzie grafika? :ninja:

Opublikowano

przecież przy takiej ilości textur i polygonów na budynkach, autach i innych rzeczach, GTA V na X1 będzie chodzić pewnie na 900p

a co do TLOU to wszystkie gameplaye na yt były póki co w 720p, porównując statyczne screeny różnica vs PS3 jest ogromna

jeśli ktoś tego nie zauważa to do okulisty trzeba iść

http://www.psxextreme.info/topic/106296-the-last-of-us-remastered-edition/?p=3140049

efekt i tak będzie dopiero w ruchu

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Gdzie grafika? :ninja:

nie przypominaj mi. ta mapka od kiedy wyladowała w demku to była graficzna mega-tona, ale kiedy już pograliśmy to na długo odepchnęła od halosa :(.

Opublikowano

http://youtu.be/dxHC8imCwYc

Nie dla psa kiełbasa

Opublikowano

Ze wczesnych relacji wynika, ze frerate w The Last of Us jest "płynny" i przy 60 klatkach sa dropy animacji.

http://www.gamepur.com/news/15548-tlou-remastered-ps4-early-impression-fps-drops-50-55-once-streamscreen-do.html

Players who are worried about 60 FPS in multiplayer portion will be happy to know that there is no drop whatsoever, but during intense sequences with lots of particle effects, it hovers around 50-55 FPS.

AKyemeni said:

It's pretty solid. I haven't noticed any frame drops EXCEPT when during extremely heavy particle effects and lots of movement is happening, which only happened once. During that part, it dropped to may be 50-55.

To co panowie? Moze lepiej 30fps z lepsza grafika?

Sony i ich marketing. NASZA GRA CHODZI W GLORIOUS 1080p/60fps (ale ma opcje 30fps i słabsza grafike i dropy)

Opublikowano

Klapki bekuja z ustawien PC a juz za niedlugo bedzie to samo na PS4 XDDDD

BE CZU NIA

Opublikowano

No rzeczywiście, sprawa jest poważna. Chyba przerzuce się na konsole microsoftu.

Opublikowano

Maciomaniak mamy ci przypomnieć dropy na X1 w Witcher na 18fps? :)

50-55fps to dużo odczuwalne nie jest, prawie każda gra na PC tak ma

Players who are worried about 60 FPS in multiplayer portion will be happy to know that there is no drop whatsoever

Nie wiem czemu na siłe starasz sie pogrążyć ten świetny tytuł, w który i tak nie będzie grał

od jakiegoś czas ciśniesz po PS4, a pamiętam jak sie zarejestrowałem tu z 1msce temu byłeś miły :)

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Maciomaniak powoli staje się klapkiem numer jeden z obozu Microsoftu. Gdzieś tam spadnie liczba klatek raz na jakiś czas do 55 i afera i śmieszny marketing Sony. Do daddiego coraz bliżej.

Opublikowano

Śmieszne jest to, że gra sprzed roku na sprzęcie kilka razy mocniejszym jest poddawana cięciom graficznym i do tego firmuje to ND :sorcerer:

Opublikowano

Ze wczesnych relacji wynika, ze frerate w The Last of Us jest "płynny" i przy 60 klatkach sa dropy animacji.

http://www.gamepur.com/news/15548-tlou-remastered-ps4-early-impression-fps-drops-50-55-once-streamscreen-do.html

Players who are worried about 60 FPS in multiplayer portion will be happy to know that there is no drop whatsoever, but during intense sequences with lots of particle effects, it hovers around 50-55 FPS.

AKyemeni said:

It's pretty solid. I haven't noticed any frame drops EXCEPT when during extremely heavy particle effects and lots of movement is happening, which only happened once. During that part, it dropped to may be 50-55.

To co panowie? Moze lepiej 30fps z lepsza grafika?

Sony i ich marketing. NASZA GRA CHODZI W GLORIOUS 1080p/60fps (ale ma opcje 30fps i słabsza grafike i dropy)

Ja wam mówie, w którymś update będzie możliwość zmiany tekstur z konsolowego medium na pastgenowe low, żeby chodziło bez zacięć. Ewentualnie efekt mgły jak na nintendo 64.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.