Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Serio pora już spać. Mercenary gniecie inne Killzony...

No to nie jest trudna sztuka. xd

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

bartoszek skad wiesz? grales? potajemnie miales vite?

grałem, grałem 

taaa chyba na vicie rayosa jak przyniosl do selecta

nie kumplowi za 3ds z pokami Y się wymienilem na jakis czas

Opublikowano

Nowe Marki u Sony? Bloodborne = DS tylko w innym klimacie. Uncharted hmm to już chyba 4? Killzone chyba też 4, ale zmienili podtytuł. Obie firmy mają w (pipi)e nowe IP, bo to ryzyko. Rime od sony? No hmm gdzie to Rime? Pokazali to ponad 2 lata temu, a gra nawet daty premiery nie ma, ba nawet gameplaya nie widzialem... Pamiętasz Lem The Witness? Taka giereczka pokazana podczas pierwszej konfy z grami na ps4 - wyszła już? Deep Down chyba też jeszcze leży i kwiczy...

Bredzisz, jak zwykle zresztą. Tylko w tym roku Order, Bloodborne i wkrótce Until Dawn. Wcześniej DriveClub i - średnio udany, ale jednak - Knack. Co to jest wg ciebie jeśli nie nowe marki? Gdyby to był m$, DriveClub miałby w nazwie Gran Turismo, a Knack biegał z mordą Crasha. Naughty Dog mając pod ręką udane i popularne Uncharted dostało możliwość zrobienia The Last of Us. Stig Asmussen zamiast klepać bezpiecznego Boga Wojny utopił blisko sto baniek w czymś nowym. Guerilla Games tworzy nowe ip, kiedy w tym samym czasie m$ zarzyna świeży projekt Black Tusk na rzecz kolejnych Gearsków. Tak, tak, obie firmy mają w pupie nowe ip :lol: 

Szczerze to ja dla samych nowych gearsów + remastera kupiłbym łana. Kumpel ostatnio z emigracji wrócił (na kilka dni) i tak sobie wspominaliśmy ile godzin przegraliśmy w każde gearsy na kanapie eh aż bym pograł znów przez live'a z nim. 

PC jest obecnie najlepszą platformą do grania w multiplatformy. 

1 nowy EX Sony na całe 12 miesięcy toż to jak plaskacz w ryj skierowany w stronę konsumenta. Ogólnie 1-2 exy obu firm na rok to niesmaczny żart.

No i wyszło żeś farbowany xbot i blachara w jednym. Po co ty się typie w ogóle z PS4 męczysz? Z matematyką widzę bardzo kiepsko. Na przestrzeni roku LBP3, DriveClub, The Order, Bloodborne, MLB i Until Dawn, że gier z cyfrowej dystrybucji w ogóle nie liczę = 1 nowy ex Sony.

Opublikowano

Kupiłeś tego MLB leomonka bo ponoć fanem jestes?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Że też masz czelność wymieniać tego crapa - The Order w jednej linii z Bloodborne - z rozumem widzę bardzo kiepsko :/ 

Opublikowano

Kupiłeś tego MLB leomonka bo ponoć fanem jestes?

Jeszcze nie, bo czas zajmuje mi kilka dużych gier z otwartym światem, ale ciągle mam go na liście. Trochę mnie rozczarował brak europejskiej premiery na fizycznym nośniku  :/

Że też masz czelność wymieniać tego crapa - The Order w jednej linii z Bloodborne - z rozumem widzę bardzo kiepsko :/

Ty, miękkie r, a co ma jakość gry do faktu, że Sony wyłożyło zapewne niemałą kwotę na zupełnie nowe ip? No i wy jakoś nie mieliście problemów z wymienianiem gier na 6 czy 7, kiedy trzeba się było pałować ilością exów na bonera.

Opublikowano

Bredzisz, jak zwykle zresztą. Tylko w tym roku Order, Bloodborne i wkrótce Until Dawn. Wcześniej DriveClub i - średnio udany, ale jednak - Knack. Co to jest wg ciebie jeśli nie nowe marki? Gdyby to był m$, DriveClub miałby w nazwie Gran Turismo, a Knack biegał z mordą Crasha. Naughty Dog mając pod ręką udane i popularne Uncharted dostało możliwość zrobienia The Last of Us. Stig Asmussen zamiast klepać bezpiecznego Boga Wojny utopił blisko sto baniek w czymś nowym. Guerilla Games tworzy nowe ip, kiedy w tym samym czasie m$ zarzyna świeży projekt Black Tusk na rzecz kolejnych Gearsków. Tak, tak, obie firmy mają w pupie nowe ip :lol:

No i wyszło żeś farbowany xbot i blachara w jednym.

The order nowa mara, ale za to "jaka świetna", z tym crashem to doje... acti ma do niego prawa więc nie rozumiem do czego pijesz. Until dawn to będzie kolejny średniak - naprawdę za takie exy chcesz walczyć? O takie exy prosiłeś przed premierą tej generacji? Do gier, które podałem oczywiście się nie odniosłeś (rime, deep down, Witness - wszystko to nowe IP, ale daty premiery nie widać). Przypomnę Line up ps3 po dwóch latach od premiery w EU - wyszły takie marki/gry jak Motorstorm, Resistance, Killzone 2, Demon's Souls, Heavenly Sword, LittleBigPlanet. Ja chcę exów na poziomie chociaż tych z ps3, a nie ochłapów byle tylko userzy na forach licytowali się tytułami... 

Wstyd

Btw

Taki ze mnie bot i blacha, że nie mam ani PC gamingowego ani xboxów, a najwięcej od początku tej generacji przegrałem w gierki od nintendo, ale co ja się tam będę  :reggie:

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Ty, miękkie r, a co ma jakość gry do faktu, że Sony wyłożyło zapewne niemałą kwotę na zupełnie nowe ip?

Nie obchodzi mnie, ile hajsu w to włożyli - skoro nie było im go szkoda, to mogli trochę dołożyć do lepszej ekipy, która zrobiłaby dobrą grę. Przynajmniej dobrą. A The Order dobry nie jest.

Opublikowano

Next-gen pełna gębą. Na PC powoli standardem staje sie 1440p

Velius szanuję Cię, ale teraz się trochę zagalopowałeś - sam montior z taką rozdzielczością i porządna matrycą sporo kosztuje (więcej niż konsola). Miną jeszcze z 3-4 lata zanim większa rozdzielczość niż FHD będzie upowszechniona. 

Dlatego napisalem "powoli". Zreszta taki QNIX 1440p 60hz, z mozliwoscia OC do 120hz chodzi za około tysiac złotych, moim zdaniem przystepna cena za 27 calowy monitor.

No i prosze pamietac ze jestesmy w CW, tu mozna sobie na duzo pozwolic :sir:

1 nowy EX Sony na całe 12 miesięcy toż to jak plaskacz w ryj skierowany w stronę konsumenta. Ogólnie 1-2 exy obu firm na rok to niesmaczny żart.

No i wyszło żeś farbowany xbot i blachara w jednym. Po co ty się typie w ogóle z PS4 męczysz? Z matematyką widzę bardzo kiepsko. Na przestrzeni roku LBP3, DriveClub, The Order, Bloodborne, MLB i Until Dawn, że gier z cyfrowej dystrybucji w ogóle nie liczę = 1 nowy ex Sony.

Propsy za MLB, ale w tym kraju ile osob w to zagra? Na forumku pewnie mozna policzyc te osoby na palcach jednej reki, albo i w ogole. Szkoda bo seria swietna. Wersja PS4 podobno graficznie miazga.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

średnio udany, ale jednak - Knack

urodzony dyplomata  :pope:

a tak serio to co za różnica czy marka jest nowa lub stara, jeśli nie wychodzi co 2-3 lata? 

wrzesień

październik

grudzień

(chyba  :obama: )

wraz z BB ja tu widzę więcej ciekawiących mnie exów na ten rok, a TR i tak wyjdzie na ps4 co Spencer sam potwierdził:

Is there a time limit on the exclusivity period?

"Yes, the deal has a duration. I didn't buy it. I don't own the franchise."

http://www.eurogamer.net/articles/2014-08-13-microsoft-confirms-rise-of-the-tomb-raider-xbox-exclusivity-deal-has-a-duration

Opublikowano

nobody jeżeli P5 dostanie POTWIERDZONĄ datę premiery w tym roku (na zachodzie), to faktycznie będzie miodzio i wtedy będę więcej niż zadowolony (w sumie to będzie już mi wtedy obojętnie co jeszcze wyjdzie w tym roku i na początku przyszłego) ;]

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Soma i KF 2 to przeciez nie exy xDDD

8eff5a71a5f9f1befd965ecf4ac60138-98.jpg

2dc07b7e5051d69e3bb1b8f0179d978d-98.jpg

5843992dc2e8642f0418a8919cfd827e-98.jpg

f6ff9864232833cf05db1913cf4808da-98.jpg

bc83e4da3e9f272a7fcb3b7200935469-98.jpg

SAME KONSOLOWE ULTRA EXY 

myślałeś że nie byłem gotów na ten argument?  :yao:

Opublikowano

Nobody z takim myśleniem w przód zapraszam do hearthstona :lapka:

Opublikowano

Nobody z takim myśleniem w przód zapraszam do hearthstona :lapka:

tylko TripleTriad z FF8 :fsg:

tripodscreenshot.jpg

Opublikowano

Soma i KF 2 to przeciez nie exy xDDD

SAME KONSOLOWE ULTRA EXY 

myślałeś że nie byłem gotów na ten argument?  :yao:

Chyba sie nie zrozumielismy, ale mniejsza z tym.

Ja odkad przeczytalem na kiblu w latach 90'tych w NEO PLUS ze Resident Evil bedzie exclusivem na Gamecube'a, przy kieszonkowym 10zl miesiecznie stałem sie przeciwnikiem EXów. Chcialbym zeby kazdy mogl zagrac w jak najwieksza ilosc dobrych gier nie zaleznie od platformy. No ale wiadomo ze to nie mozliwe.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

myślę że chyba zostało już jasno (i wielokrotnie) ustalone że ex konsolowy pozostaje exem dla każdego kto preferuje konsole. jeśli przyjrzysz się dotychczasowym wypowiedziom części green side zobaczysz że i oni uważają podobnie (hi Copper, Hum, Mazzeo & others :lapka: )

no i bez exów wszyscy bylibyśmy blacharzami, ale czy życie bez CW miałoby wtedy sens? :reggie:

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Za dwa tygodnie o tej porze będziemy już po prezentacji Fallout 4. Czujecie to? :fsg: Jeszcze z premierą na jesień i rok 2015 osiągnie status legendarnego:

1. Wiedźmin 3

2. Bloodborne

3. Fallout 4

4. The Last Guardian :obama:

Opublikowano

jeszcze Agent i Half Life3 w tym roku

Opublikowano

the last guardian realna opcja :notsure:

Opublikowano

Czyli kolejny rok w plecy dla Xboxa jesli sie to potwierdzi.

Opublikowano

dobra, wracam z wojaży po Skellige, czytam CW oczywiście beka z klapów na każdej stronie - niektórzy dalej czekają na magicznego pacza który im usunie 1/2 drzew w lasach i mgłe, inni dalej skipują burze.. jak was serio ten xbon tak gryzie w dupe to dokupcie sobie uzywane gpu do blachy z komunii (pewnie wyjdzie taniej niż the order na premiere z kanady) 

a do tego na 2 tyg przed najlepszymi targami e3 w historii xboxa dostaniemy dziś trailer nowego Tomb Ridera (13 CET) - czy można było wybrać lepszą konsolę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.