Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Śmieszne jest to, że gra sprzed roku na sprzęcie kilka razy mocniejszym jest poddawana cięciom graficznym i do tego firmuje to ND :sorcerer:

ale uncharted 4 bedzie 1080p i 60fps bez dropów, w końcu to ND.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ze wczesnych relacji wynika, ze frerate w The Last of Us jest "płynny" i przy 60 klatkach sa dropy animacji.

Opublikowano

Kiedy brakuje argumentu, forumowicze czepiają się literówek... :(

Opublikowano

Tyle beczuni z samego rana.

#Onlyonplaystation

Opublikowano

Śmieszne jest to, że gra sprzed roku na sprzęcie kilka razy mocniejszym jest poddawana cięciom graficznym i do tego firmuje to ND :sorcerer:

ale uncharted 4 bedzie 1080p i 60fps bez dropów, w końcu to ND.

ND w przypadku U4 nie zawiedzie, przynajmniej od strony technicznej. Możliwe, że 60fpsów nie zobaczymy (chyba, że czasami), ale i tak będzie zbieranie szczęki z podłogi. Nie zmienia to faktu, że od paru dni klapersy mają pod górkę.

Opublikowano

tez mam takie zdanie, nie wiem - moze TLOU bylo rzeczywiscie robione w kosmicznej technologi na tego programistycznego bubla, jakim jest PS3, moze im sie nie do konca chiclao albo zabraklo czasu, ale po tych filmach (mimo, ze w rozdzielczosci na pewno bedzie roznica) to gadki, ze Remaster wyglada jak gra pisana od poczatku pod PS4 mozemy juz uznac za marketingowy belkot.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Pogralem w bete Destiny i szalu nie ma. Gra jest dobra, Strike i misje fabularne w coopie sa fajnie, a multi to raczej padaka. Pewnie jak dojda inne planety to gra sie rozkreci ale i tak skonczy sie na tym ze po przejsciu fabuly beda klepal tylko Strike Missions dla legendarnego lootu.

Oczywiscie jako posiadacz najlepszej konsoli do gier nie musze sie obawiac o to ze Destiny mnie zawiodlo. Pod koniec roku beda mial inne gry do coopa i multi do obadania i wybiore te najlepsze. Nie musze sie czyms jarac na sile bo jest reklamowane na PS4 i dodaja biala konsole.

Opublikowano

No z FPSow poza FC4 to raczej wiekszego wyboru nie masz - no chyba ze nigdy nie grales i liczysz, ze HALO 1 i 2 bedzie mocniejsze w singlu i coopie  :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Akurat Halo 2 liczylem do multi ale jakos sie nie dziwie ze nie zalapales XD

Opublikowano

halo: cambat evolved > wszystko

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Maciomaniak mamy ci przypomnieć dropy na X1 w Witcher na 18fps? :)

50-55fps to dużo odczuwalne nie jest, prawie każda gra na PC tak ma

Players who are worried about 60 FPS in multiplayer portion will be happy to know that there is no drop whatsoever

Nie wiem czemu na siłe starasz sie pogrążyć ten świetny tytuł, w który i tak nie będzie grał

od jakiegoś czas ciśniesz po PS4, a pamiętam jak sie zarejestrowałem tu z 1msce temu byłeś miły :)

Wiedźmin 3 do czasu premiery będzie chodził bardzo dobrze na konsoli Microsoftu, prawdopodobnie bez żadnych spadków. Byłem miły bo...? Nie cisnąłem PS4? :D Przecież dalej jestem miły. 

Maciomaniak powoli staje się klapkiem numer jeden z obozu Microsoftu. Gdzieś tam spadnie liczba klatek raz na jakiś czas do 55 i afera i śmieszny marketing Sony. Do daddiego coraz bliżej.

Bo marketing Sony ssie po całej linii. The Order miało być kompletnie inne, poza tym jakie oni prezentują materiały z tej gry? DriveClub podobnie - przez długi czas nic nie było wiadomo, albo wrzucano do sieci jakieś ochłapy z wczesnej alphy. Teraz The Last of Us. 

Zrozumcie, że to remaster gry z PS3 wydawany na wielokrotnie mocniejszą konsole. NIE MOŻE być żadnych dropów i koniec. 60 klatek ze wszystkim na full, a nie jakieś chore akcje w stylu ustawień na 30 i lepszej grafy. Co to jest?! Dlatego mam bekę, Jak w kolekcji Halo będą dropy, to też będzie wpadka.

Opublikowano

Maciomaniak wie, ze Widzmin bedzie chodzil bardzo dobrze na konsoli MS, choc nawet Tworcy w prywatnych rozmowach tego nie wiedza.  :teehee:

Opublikowano

No bo ty akurat znasz prywatne rozmowy tworcow  :teehee:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

No nie - w sumie nie musisz mi wierzyc kogo znam w stolicy - Maciomaniak ma rzetelniejszych insiderow ! Niedlugo wszystkie multiplatformy beda wygladaly lepiej na Xbox One - sprawdzone info!  :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Players who are worried about 60 FPS in multiplayer portion will be happy to know that there is no drop whatsoever

Nie wiem czemu na siłe starasz sie pogrążyć ten świetny tytuł, w który i tak nie będzie grał

od jakiegoś czas ciśniesz po PS4, a pamiętam jak sie zarejestrowałem tu z 1msce temu byłeś miły :)

Wiedźmin 3 do czasu premiery będzie chodził bardzo dobrze na konsoli Microsoftu, prawdopodobnie bez żadnych spadków. Byłem miły bo...? Nie cisnąłem PS4? :D Przecież dalej jestem miły.

Maciomaniak powoli staje się klapkiem numer jeden z obozu Microsoftu. Gdzieś tam spadnie liczba klatek raz na jakiś czas do 55 i afera i śmieszny marketing Sony. Do daddiego coraz bliżej.

Bo marketing Sony ssie po całej linii. The Order miało być kompletnie inne, poza tym jakie oni prezentują materiały z tej gry? DriveClub podobnie - przez długi czas nic nie było wiadomo, albo wrzucano do sieci jakieś ochłapy z wczesnej alphy. Teraz The Last of Us.

Zrozumcie, że to remaster gry z PS3 wydawany na wielokrotnie mocniejszą konsole. NIE MOŻE być żadnych dropów i koniec. 60 klatek ze wszystkim na full, a nie jakieś chore akcje w stylu ustawień na 30 i lepszej grafy. Co to jest?! Dlatego mam bekę, Jak w kolekcji Halo będą dropy, to też będzie wpadka.

No w kolekcji halo, halo 2 w kampanii może nie osiągnąć full HD. Zresztą, sam nie do końca ogarniasz temat. Łatwiej jest przenieść grę z PC na ps4 jak tomb raider, czy metro, znacznie gorzej grę, która pisana była od początku do końca na ps3 i tu jest właśnie problem.
Opublikowano

no zwlaszcza, ze przez cala generacje ciagle slyszelismy, ze PS3 pod wzgledem oprogramowania ssie !

No i dokladnie - HALO 2 - gra z XBOXa 1 - 2004r, a nawet w 1080p nie bedzie chodzic. No ale wystarczy napisac, ze to przez przycisk ktorym wracamy do oryginalnej graficzki wiec w sumie jest okej  :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czemu tomb raider miał spadki na xo? Przecież to niedopuszczalne!

Opublikowano

No w kolekcji halo, halo 2 w kampanii może nie osiągnąć full HD. Zresztą, sam nie do końca ogarniasz temat. Łatwiej jest przenieść grę z PC na ps4 jak tomb raider, czy metro, znacznie gorzej grę, która pisana była od początku do końca na ps3 i tu jest właśnie problem.

To jest wytłumaczenie? A co mnie to obchodzi jako potencjalnego konsumenta? To po co biorą się za remaster? Gra nie mogła zostać na PS3 w takim wypadku?

Opublikowano

Czemu gra z 2004r nie chodzi w rozdzielczosci Full HD ? Co mnie obchodzi jako konsumenta ich problemy z 1 przyciskiem ? Gra nie mogła zostać na Xboxie w takim wypadku?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czemu tomb raider miał spadki na xo? Przecież to niedopuszczalne!

Jakie spadki? Spadki to on miał na PS4. 

yt5tco8i5tb1.jpg

Opublikowano

Tak - w cutscenkach, podczas gry to nawet ja nie widze spadkow z 60 do 53...

Niedopuszcalne bylo to, ze zrobili w ogole remastera w 30fpsach, zamiast 60ciu jak na PS4 !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czemu gra z 2004r nie chodzi w rozdzielczosci Full HD ? Co mnie obchodzi jako konsumenta ich problemy z 1 przyciskiem ? Gra nie mogła zostać na Xboxie w takim wypadku?

Gra już wyszła? Twórcy nie powiedzieli, że na pewno nie będzie w Full HD. Tylko, że mają z tym kłopot. Przynajmniej nie cisną kitu jak Sony - 1080p/60fps bez dropów! I ze słabszą grafą.

Opublikowano

ale o takim Wiedzminie i grach, ktore wychodza w 2015 to moge pisac, ze na bank roznic miedzy konsolami nie bedzie ?  :sorcerer:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tak - w cutscenkach, podczas gry to nawet ja nie widze spadkow z 60 do 53...

Niedopuszcalne zas bylo to, ze zrobili w ogole remastera w 30fpsach, zamiast 60ciu jak na PS4 !

No niesamowite - zobacz porównanie na Digital Foundry - framerate pływa na PS4 w tej grze. Stałe 60 klatek to masz co najwyżej przez jakiś procent czasu gry.

ale o takim Wiedzminie i grach, ktore wychodza w 2015 to moge pisac, ze na bank roznic miedzy konsolami nie bedzie ?  :teehee:

Nic nie ogarniasz i pojęcia nie masz, co jest możliwe, a co nie ;) 

Opublikowano

Nie zgadzam się. Marketing SONY zbiera żniwo swojej pracy w postaci 2x większej sprzedaży konsoli niż konkurencja, więc nie ssie na całej linii. Przecież to, że udało im się sprzedać konsolę na niespełnionych obietnicach i oczekiwaniach, to jest dla nich tylko wartość dodana. Przypomninam jeszcze o Deep Dawn który niszczył wszechświat. Naprawdę dobra robota marketingowa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.