Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

:facepalmz:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

wina developera, ac unity miało 22 fpsy

Oczywiście. Niemożliwe, żeby konsola o wartości trzech rent iluminatów z irca nie domagała wydajnościowo

Opublikowano

Ciągle wierzę, że dla experta jest jeszcze jakiś ratunek. :frog:

no ten przeszczep mózgu od małpy jedynie

Abstrach... Abstrahując od tej małej aferki, to wyobraziłem sobie takie Console Wars Live, gdzie na żywo można byłoby wcielić się w konsolowych wojowników i skonfrontować się z drugim obozem. Każdy obóz wyznaczyłby czterech zawodników, którzy braliby np. udział w trzech konfrontacjach: debata 1v1 w czterech rundach z każdym z osobna; freestyle'owa bitwa na rymy (3v3); wolna amerykanka (4v4, wszystkie chwyty dozwolone, oczywiście bez przemocy fizycznej). Wszystko byłoby nagrane i wrzucone na forum, gdzie userzy decydowaliby w ankietach o zwycięzcach.

Ofkoz potem można byłoby kulturalnie wypić razem piwo i zjeść lody ;)

ty serio chciałbyś gadać o gierkach i zabawkach dla dzieci w realu?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Ale to jest aż przykre, ta gra chodzi w 20 klatkach, prawie tak, jakby miała locka, grać się nie da xD

Jeżeli recenzenci na całym świecie grali w tę wersje i mimo takiego działania przyznawali 10/10, to co by było, gdyby dostali 60 klatek? Nie wiem jakim sposobem Digital Foundry mogło napisać, że mimo wszystko polecają wersję na PS4.

Opublikowano

Jak nie wiadomo o co chodzi to już wiadomo o co chodzi.

Opublikowano

To czemu kazdy dostał wersje na PS4 zamiast XOne?

CDPR sraja do własnego gniazda?

Opublikowano

Nie wiem jakim sposobem Digital Foundry mogło napisać, że mimo wszystko polecają wersję na PS4.

po tym wale juz za kazdym razem beka z ich "rekomendacji"

no niby mamy dropy do 20fps ale jednak 180p swoje robi c'nie, tylko sony

Opublikowano

Widzisz to porównanie? 

Może i srają, cholera wie, ale wysyłanie recenzentom gry, która chodzi w 20 klatkach, a podczas walki, burzy i znaków spada do 15, gdzie trzeba omijać warunki pogodowe medytacją i gdzie średnia klatek wynosi 20 to jest strzał w kolano. 

A mimo tego i tak Wiesiek zebrał kosmiczne oceny. 

Grając na PC jestem bardziej niż zadowolony, ale nie grałbym w to na PS4, bo to trochę robienie sobie jaj z posiadaczy tego sprzętu.

Kij tam, dobrze, tylko Xbox :shotgun:

Opublikowano

Może MS za mało posmarował, bo ma w du.pie?

Edytowane przez Hum

Opublikowano

jaka srednia klatek 20fps? przeciez praktycznie tylko bagna chodza tak tragicznie co zreszta pokazuje ten filmik

bialy sad, wyspy, wiele obszarow velen, twierdza wiedzminow itp dzialaja fajnie

nawet te problematyczne bagna jak nie ma deszczu dzialaja plynniej niz te 20fps, juz nie dopisuj sobie historii, ze ta gra caly czas chodzi w 20fps, a w deszczu w 15fps

Opublikowano

nawet te problematyczne bagna jak nie ma deszczu dzialaja plynniej niz te 20fps, juz nie dopisuj sobie historii, ze ta gra caly czas chodzi w 20fps, a w deszczu w 15fps

DriveClub to najładniejsze wyścigi, ale w deszczu, w nocy i na konkretnych trasach, Uncharted 4 to najładniejsza gra, ale tylko przy odpowiednim oświetleniu, gdy Drake jest mokry i pod odpowiednim kątem - ja sobie nie dopisuje żadnej historii, posiadacze PS4 mają tak cały czas :D

Tutaj jak nie ma deszczu, znaków, bagien, to jest spoko, dalej muszą być zachowane pewne wytyczne xD

Opublikowano

Bo ps4 sprzedaje sie lepiej, bo ma magiczne 1080p a ostatnio tylko tym żyją gracze, wiec jeśli dostali by wersje xo a w digital foundry napisali ze mimo ze gorsza rozdzielczość ale klatki duzo lepsze i polecają wersje na znienawidzonego xboxa to serio internet by spłonął, a neogaf by eksplodował pod nadmiarem (pipi)burzy

Opublikowano

4000 :banderas:

Opublikowano

Sam wjazd na bagna to już od razu drop na 20, a dodaj do tego postacie, przeciwników, magie etc i jest ciężko o czym pisałem wczesniej wręcz ledwo grywalne a zdecydowanie mało przyjemne.

Opublikowano

krecic drame bo firma co nie zna sie na konsolach, nie zna sie na optymalizacji, pierwszy raz robila cos na kilka systemow, pierwszy raz na playstation, od stu lat tworzy pod directx wiec pisanie na xone bylo latwiejsze, nie zna sie na api pochrzanila cos w optymalizacji W3 na ps4 xD

nawet jakby W3 chodzil na ps4 w 900p to pewnie dalej by dropil, to jak ta wersja dziala nie ma nic wspolnego z moca konsoli

Opublikowano

A co jeżeli się mylisz i Sony po prostu od dwóch generacji robi zj.ebane konsole?

Edytowane przez Hum

Opublikowano

nie zna sie na optymalizacji

nawet jakby W3 chodzil na ps4 w 900p to pewnie dalej by dropil, to jak ta wersja dziala nie ma nic wspolnego z moca konsoli

Na optymalizacji to się zna, bo Wiesiek na kompie za 900 zł chodzi lepiej niż na PS4 xD i wygląda ładniej. 

Mocą konsoli - mocy to tam za dużo nie ma, dlatego Sony powinno nadrabiać za(pipi)istymi exami, ale od premiery sprzętu ciągle czekamy... 

Jeden Bloodborne na 2 lata, w takim tempie do końca generacji będą może 3 warte uwagi exy.

Opublikowano

krecic drame bo firma co nie zna sie na konsolach, nie zna sie na optymalizacji, pierwszy raz robila cos na kilka systemow, pierwszy raz na playstation, od stu lat tworzy pod directx wiec pisanie na xone bylo latwiejsze, nie zna sie na api pochrzanila cos w optymalizacji W3 na ps4 xD

Ale Ficek tu nie chodzi o drame, tylko o to ze grono klapersow wszędzie głosiło jak to wersja na xbox one bedzie niedorozwinięta, wrzucanie info ze lepiej grac na low niz na xbox one, ze wersja ps4 bedzie miała ustawienia high z PC itd xD

Po prostu kolejny raz beka z klapersow, a ze przy okazji im pęka dupa bo wiedźmin 3 okazał sie gra rewelacyjna która najgorzej działa na plejce to już skutek uboczny xD

Edytowane przez kubson

Opublikowano

faktycznie to wina sprzetu, ze na mocniejszej ps4 chodzi gorzej niz na slabszej xone xD

pc to tez directx przeciez

xone mocy nie ma tym bardziej powinno nadrabiac zayebistymi exami i ile ich wyszlo? jeden horizon2 na 2 lata, w takim tempie do konca generacji beda moze 3 warte uwagi exy

Opublikowano

Wielkie pasy w Evil Within to też nie wina konsoli tylko deva?

e: zresztą nieważne w sumie. W3 wygląda jak wygląda i chodzi jak chodzi. Nieważne czyja to wina, szkoda tylko, że taką dobrą gierkę ogrywacie w tragicznych warunkach

Edytowane przez teddy

Opublikowano

:lapka:

Opublikowano

dobry z ciebie hipokryta, ostatnio jak była dyskusja o bloodbornie, którego ja broniłem smiejąc się z optymalizacji wiedzmina to mało co cegły nie wysrałeś i siadłeś na kolana czezowi bo wrzucił filmik jak w multiplayerze dropi framerate i w ogole WIELKA POLSKA wiedzmin chrystusem narodów a teraz nagle redzi ch.uj xD bo żle zrobili grę na twoje świete plejszrot4. No zobacz a ekskluzyw od Sony Japan nadal nie trzyma framerate'u, chociaż chodzi w tych 30 klatkach a przed patchem loadingi trwały 40 sekund - nadal ch.ujowy dev? 

Opublikowano

Ja tam mam i tak na Wieśka wywalone, bedzie framerate, beda pieniążki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.