Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Mam przegrane 30h w W3, w tym 20 na starym patchu bez locka i jestem pewien, że gra nie spadła ani razu poniżej 25fps, takie coś bym zdecydowanie odczuł. 

Suteq wiedziałeś że w prologu GTA V dropy dobijają miejscami nawet do 22 fps? Do czasu zobaczenia video DF byłem przekonany że fps działa tam bez zarzutu, bo dropy nie trwały zazwyczaj więcej jak 1 sek. Takich rzeczy w ferworze akcji nie da się wyczuć/ nie kłują tak bardzo, gdy trwają tak krótko. Cały czas wykazuje że problemy z czytaniem (lub nie czytaniem) analiz mają tu tylko boty (dziwnym przypadkiem od czasów VIII generacji) czego wyrazem są posty jak te:

Suteq im nie wytkumaczysz digital foundry to bogowie

20fps na bagnach kontra 25-30. No faktycznie płynniejsza.  :pawel:

no szczególnie jak por. dotyczyło wersji sprzed locka na 30, a do bagien prawdopodobnie nie doszli.  :pawel:

no i co zrobisz? nic zrobisz?  :dunno:

ale spoko. optymistycznie założę że potyczki z amebami z gayonly całkowicie rozleniwiły was intelektualnie.  :usmiech:

Edytowane przez nobodylikeyou

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Akurat z tym zwrotem Valve to bardzo fajna sprawa - kupujesz, pograsz 1h i gra Ci nie podeszła lub po prostu chrupie na twym sprzęcie (spartaczony port) = zwrot kasy w szybkim tempie.

Miło 

Opublikowano

Mam przegrane 30h w W3, w tym 20 na starym patchu bez locka i jestem pewien, że gra nie spadła ani razu poniżej 25fps, takie coś bym zdecydowanie odczuł. 

Suteq wiedziałeś że w prologu GTA V dropy dobijają miejscami nawet do 22 fps? Do czasu zobaczenia video DF byłem przekonany że fps działa tam bez zarzutu, bo dropy nie trwały zazwyczaj więcej jak 1 sek. Takich rzeczy w ferworze akcji nie da się wyczuć/ nie kłują tak bardzo, gdy trwają tak krótko. Cały czas wykazuje że problemy z czytaniem (lub nie czytaniem) analiz mają tu tylko boty (dziwnym przypadkiem od czasów VIII generacji) czego wyrazem są posty jak te:

Ale wszystkie porównania pokazują, że nawet w cutscenkach na XO gra nie dropnęła poniżej 25 klatek (na gameplayu stałe 30 z dropami do 28). Także no nie wiem.

big EDIT:

Nie wiem dlaczego nie scaliło (gdyby jakiś mod mógł, to byłbym wdzięczny)

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Ale wszystkie porównania pokazują, że nawet w cutscenkach na XO gra nie dropnęła poniżej 25 klatek (na gameplayu stałe 30 z dropami do 28). Także no nie wiem.

big EDIT:

Nie wiem dlaczego nie scaliło (gdyby jakiś mod mógł, to byłbym wdzięczny)

ależ oczywiście że chrupała na cut scenkach poniżej 25:

od 1.00 masz 3 sekundowy drop z 40 fps do 22 na cut scence.

Nie wiem co większość z was wy chce osiągnąć. Że DF też już jest skorumpowany przez Sony, bo zamiast robić analizę przez 8-10h (czas potrzebny na dojście do bagien) zrobili tylko w Novigradzie? 

z12869452O.jpg

Opublikowano

To porównanie jest z patcha 1.1, polecam obejrzeć 1.3... i nie mieć klap na oczach. 

2s9ulub.jpg

15wgysg.jpg

A tu masz bagna, o które tak prosiłeś (Gameplay, a nie cutscenka)

122d8hu.jpg

"Przekupione DF"

PS4 and Xbox One are both capped to 30fps now, but Microsoft's console does hold a steadier line on balance. In almost every segment of gameplay tested, the performance overhead on Xbox One prior to the patch now translates to a confident 30fps cap - and with far fewer stutters below. It's possible further optimisation on the Sony release could bring it up to speed, but for now Xbox One enjoys a noticeable advantage in terms of overall consistency.

Edytowane przez Starh

Opublikowano

:facepalmz:

Opublikowano

:facepalmz:

Polecam się na przyszłość  :empathy2:

Opublikowano

dokładnie :facepalmz: jak się czyta nobodiego, który grę widział jeno na filmikach

hatred 47 na meta xd mówilem od początku, że bedzie crap wypromowany na tanim chwycie, muh violence, muh controversy beka

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

To porównanie jest z patcha 1.1, polecam obejrzeć 1.3... i nie mieć klap na oczach. 

xD

a ja polecam wziąć pod uwagę że analiza i werdykt DF miały miejsce przed tym patchem, oraz że prawdopodobnie nawet nie doszli do tych yebanych bagien.  :sleep:

Opublikowano

No to beka z nich po całości skoro nie sprawdzili wszystkich albo większości miejscówek. I jak tutaj ich brać na poważnie skoro robią analizę po łebkach aby szybciej?

Opublikowano

niekochany skończ pliska

Opublikowano

dokładnie :facepalmz: jak się czyta nobodiego, który grę widział jeno na filmikach

ale weź się ode mnie odbujaj jak nie znasz mojej sytuacji. tak samo jak zarzucałeś mi że nie grałem w DC, kiedy ogrywałem go miesiące przed tobą, na chacie u smallv86. :lapka:

Opublikowano

hatred 47 na meta xd mówilem od początku, że bedzie crap wypromowany na tanim chwycie, muh violence, muh controversy beka

Obejrzałem recenzję jedną i usłyszałem tam właśnie to czego się spodziewałem, mierna gra z całkiem przyjemną fizyką.

Opublikowano

że prawdopodobnie nawet nie doszli do tych yebanych bagien.  :sleep:

No kova faktycznie nie doszli.

Przed patchem, przed patchem to chodziło Panie jeszcze gorzej.... może i dobrze, że nie zrobili porównania w wersji 1.0 bo byłby armagedon. 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

No to beka z nich po całości skoro nie sprawdzili wszystkich albo większości miejscówek. I jak tutaj ich brać na poważnie skoro robią analizę po łebkach aby szybciej?

no i do tego kurfa zmierzam abyście zrozumieli dlaczego werdykt był wówczas jaki był ale trepy pokroju Bartosza zarzucają mi klapy na oczy i sugerowanie że Wiesiek na ps4 działa lepiej.  :yao:

edit:

@Starh

czy ty widzisz jaki numerek patcha widnieje nad tym filmikiem? 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

No spoko nobody, ale w tym kontekście powoływanie się na ten werdykt skoro odwalili fuszerkę jest zwyczajnie idiotyzmem . xD

Opublikowano

Przez blisko dwa tygodnie werdykt był słuszny, a wy dalej nie wiecie, czym jest s(pipi)y frame pacing i dlaczego 30 > 33 :dafuq:

Cenzura na pie.prz? lol

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Niby tak, z tym że Wiedźmin miał premierę 19 maja. Analiza DF  tydzień przed premierą. Nikt z posiadaczy ps4 nie mógł tego przewidzieć.

Opublikowano

Odkad na bonie jest lock na 30 jest to zdecydowanie lepsza wersja konsolowa, (pipi) z tym 180p, wole juz 900p i 30 fps niz 1080p i lockniete 20 fps na bagnach czy miejscami nawet w novigradzie, czy przy ogniu, mgle, dymie (no lista sie ciagnie), cos jest mocno nie tak z tym portem, jak tylko klatki spadaja ponizej pewnej wartosci robi sie lock na 20 dopoki znowu nie bedzie wyrabialo 30, jakby triple buffering brakowalo.

Opublikowano

ci goście powinni podawać analizy i werdykty przy każdym patchu poprawiającym stabilność gry. 

Opublikowano

A Ci dalej o Wiedzminie  :dafuq: , ok to wracam do PCars który jest grywalny tylko na PS4.

Opublikowano

Oho, exact znowu się czegoś nawciągał. :dafuq:

Pewnie z pośladków lemonki jak to "baroni" mają w zwyczaju.

xD

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Oho, exact znowu się czegoś nawciągał. :dafuq:

Pewnie z pośladków lemonki jak to "baroni" mają w zwyczaju.

xD

Pewnie baka. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.