Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Lokowanie przeciwnikow jest dla slabych, Tylko szybkie ataki, tancze z mieczem pomiedzy wrogami odcinajac im konczyny i okazjonalnie przypalajac znakiem Igni :banderas:

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

@suteq da się grać w jedynkę na padzie 360-tki, czy trzeba (pipi)ć się z mapowaniem buttonów, albo pogodzić z myszką i klawiaturą itp?

Opublikowano

to trochę choynia. :< mogliby zremasterować 1&2 na current genach.

Opublikowano

Graj na myszce, nie pierdul. :problem:

Opublikowano

W te 1ke to sie imo nie oplaca grac, nawiazania sa ze 3-4 przez cala 3ke, a reszte zamietli pod dywan, a gra sie bardzo zle starzeje.

No fajny byl jedynie akt na polach, ale na jutubie mozna zawsze obejrzec :lapka:

Edytowane przez Copper

Opublikowano

spoko już się z tym pogodziłem, ale wpierw nadrobię http://www.ceneo.pl/34666403

coś czuje że z myślą o trójce przyda się nowy pc, albo dojdzie kolejny argument do bonera pod koniec generacji :kaz: 

Opublikowano

niektórzy fani action/rpg na tym forum narzekali na system walki i problemy z dowolnym zmienianiem i lockowaniem na grupkach przeciwników, za wzór podając DS, czy BB. i nie były to żadne klapy :reggie:

Gra próbuje pod tym względem naśladować Soulsy, ale jest skrajnie niedorobiona. Wady systemu walki można by wymieniać długo, ale najgorsze są hitboxy (filmiki oczywiście nie moje - od nagrywania mam ludzi 8) ):

https://www.youtube.com/watch?v=yQFi9pUGLcU

https://www.youtube.com/watch?v=LvcE15oywss

Geralta często sięgają niewidzialne pazury, za to z potworami zwłaszcza dużymi bywa odwrotnie i czasem ciosy przechodzą przez np. wysunięty łeb przeciwnika nie zadając żadnych obrażeń. Na niskich poziomach trudności nic wielkiego, ale na najwyższym lekko podnosi ciśnienie.

Takie erpegowe drobiazgi jak ekwipunek czy rozwój postaci również wypadają słabo. Na szczęście zadania, klimat i cała otoczka równoważą to z nawiązką. Problem pojawia się, kiedy trafiasz na bugi, bo tutaj również CDP wyznacza nowe "standardy" i dla niektórych gra jest praktycznie niegrywalna.

Wracając do tematu płynności, pozwolę sobie przypomnieć super ex m$ z początku poprzedniej generacji:

Nie było kolorowej kreski na filmikach Digital Foundry, to nie było płaczu, że grać się nie da?

Edytowane przez Lem

Opublikowano

Jak to nie było płaczu? Ja np. od zawsze czułem obrzydzenie do Mass Effect na X360, strasznie ch,ujowy framerate. W połączeniu z 14fps w ME3 na PS3 możemy dojść do konkluzji, że jest po równo i cała trylogia Mass Effect na konsolach działa ch,ujowo.

Pozdrawiam.

Opublikowano

ME znam z praktyki tylko z dośc długiego dema ME2, chodziło okay, ale najwyraźniej to wyjątek na tle tej serii. 

te hitboxy w Wieśku chyba spaczują, bo żałośnie to wygląda. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

ME2 na obu platformach było w porządku. Wersja na PS3 nawet potrafiła uzyskać >30fps (jednakże wtedy był wyłączany v-sync).

Przynajmniej tyle jestem w stanie powiedzieć widząc demo na PS3 i filmik na youtube, co biorąc pod uwagę standardy tego tematu czyni ze mnie eksperta (nie mylić z eXp3rT_PL).

Opublikowano

ME na X360 cięło ostro. Ah te 15fps w dymie. xd

Opublikowano

ME znam z praktyki tylko z dośc długiego dema ME2, chodziło okay, ale najwyraźniej to wyjątek na tle tej serii.

Nie ma co się srać o te hitboxy jest o niebo lepiej niż w wiesku 2 a jeśli chodzi o rpg to trójka ma jeden z najlepszych i najbardziej satysfakcjonujący systemów walki w grach rpg ever. Gorszy od Soulsów, Mon Huna i Dragon Dogma, ale z tych bardziej fabularnych a nie typowych action rpg to chyba top.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Co tak spokojnie dziś? Klapy taktycznie łebków nie wychylają?

Opublikowano

Przeczuwam, że na E3 Król tak zaora, że z PS4 zostanie tylko ten stopiony plastik jak u WIesławy...

Opublikowano

Nie ma co się srać o te hitboxy jest o niebo lepiej niż w wiesku 2 a jeśli chodzi o rpg to trójka ma jeden z najlepszych i najbardziej satysfakcjonujący systemów walki w grach rpg ever. Gorszy od Soulsów, Mon Huna i Dragon Dogma, ale z tych bardziej fabularnych a nie typowych action rpg to chyba top.

Lepszych w sensie "po jakimś czasie przyzwyczajasz się do ułomności tego systemu i nawet spoko się gra". Jeżeli hitboxy są zrąbane w grze opartej o tego typu system, to o najlepszości mowy być nie może. Założenia ma bardziej skompilkowane niż system np. Diablo, więc w teorii daje więcej satysfakcji, ale w praktyce ten system z Diablo działo dokładnie tak jak powinien, a ten z Wieśka nie.

Opublikowano

Przeczuwam, że na E3 Król tak zaora, że z PS4 zostanie tylko ten stopiony plastik jak u WIesławy...

tyle że u Wiesławy nic się nie stopiło....

Opublikowano

Lepszych w sensie "po jakimś czasie przyzwyczajasz się do ułomności tego systemu i nawet spoko się gra". Jeżeli hitboxy są zrąbane w grze opartej o tego typu system, to o najlepszości mowy być nie może. Założenia ma bardziej skompilkowane niż system np. Diablo, więc w teorii daje więcej satysfakcji, ale w praktyce ten system z Diablo działo dokładnie tak jak powinien, a ten z Wieśka nie.

Póki co nie miałem żadnego problemu z hitboxami także wiesz, w takim Bloodbornie lali mnie przez sciane czy oznacza to, że cała gra jest uber ch.ujowa i system walki do pieca? Diablo? Mehhhhhhhh

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

PS. Ktoś już wie, co te boty ćpają?

To co ty z pośladków waldka.

Opublikowano

No to jak, ustalcie jakąś wspólną wersje, ale nie wydaje mi się, aby chłopstwo i bieda grająca na hd ready wciągała czysty, kolumbijski koks. Obstawiam za jakimś rozpuszczalnikiem,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.