Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie kupic takiej gry jak Ori bo 20 euro za drogo  :facepalmz: I dziwic sie ze pozniej blacharze sami musza sobie finansowac gierki.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Chill, Bansai doskonale wie, że to będzie nieuniknione - pozostać w tej generacji tylko z PS4 to tak jakby strzelić sobie w kolano, łydkę, stopę i głowę na samym końcu ;)

Zawsze lepiej mieć dwie platformy do grania niż jedną. 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Najlepiej mieć wszystkie, ale nie idzie to w parze z istotą CW ;) 

Dlatego tylko Xbox/PC, czyli Windows 10 + DX12  :fsg:

Opublikowano

70 zł za taką grę jak Ori, to jakby ją za darmo rozdawali.

Opublikowano

Najlepiej mieć wszystkie, ale nie idzie to w parze z istotą CW ;)

Dlatego tylko Xbox/PC, czyli Windows 10 + DX12  :fsg:

Jeżeli DX12 da naprawdę takiego boosta jak mówią plotki, to faktycznie będzie ciekawe. 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Nie kupic takiej gry jak Ori bo 20 euro za drogo  :facepalmz: I dziwic sie ze pozniej blacharze sami musza sobie finansowac gierki.

Pewnie bym ja i zatrzymal gdyby nie ta akcja ze zwrotami I(!) akcja z wyprzedaza za 6 dni. Plulbym sobie w brode jesli by gra byla -50%-75% za 6 dni. W ten sposob kupie sobie dwie-trzy gierki zamiast jednej. Będzie na moim koncie na 100% więc nie bój żaby. Też nie jest tak, że jak widzisz gre na konsole za 300zł a wiesz że gdzieindziej ją dostaniesz za stówkę to byś łykał po wyższej cenie jak młody pelikan.

Opublikowano

Dla mnie druga połowa roku z combo Xone/WiiU będzie wyglądać tak:

hugh_zps6d31b504.GIF

Jak łączyć, to najlepiej sprzęty leżące na przeciwległych biegunach :)

Opublikowano

a jakie gry wychodzą na wiiu w drugiej połowie? 

Opublikowano

Jeżeli DX12 da naprawdę takiego boosta jak mówią plotki, to faktycznie będzie ciekawe. 

Testy mówią o tysiącach procent lepszej wydajności w porównaniu do DX11  ;) W przypadku PC przynajmniej (i określonych wytycznych, żeby nie było - ale i tak robi to wrażenie).

Cytat od Digital Foundry:

AMD rehabilituje się z nawiązką po przejściu na Mantle i DirectX 12. Przy niemal każdym procesorze notujemy ogromne wzrosty przetwarzanych poleceń rysowania. Największy w duecie FX 8350 i R9 290X - monumentalne 2 tysiące procent (!) w porównaniu z DX11. 

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Xenoblade X + Project Zero

Opublikowano

Xenoblade + Fatal i wystarczy... chociaż ja sprzedałem swoją konsolke, bo to miało już dostać dawno datę premiery na zachodzie. Może kiedyś kupie ponownie. 

Edytowane przez Starh

Opublikowano

Testy mówią o tysiącach procent lepszej wydajności w porównaniu do DX11  ;) W przypadku PC przynajmniej (i określonych wytycznych, żeby nie było - ale i tak robi to wrażenie).

Cytat od Digital Foundry:

AMD rehabilituje się z nawiązką po przejściu na Mantle i DirectX 12. Przy niemal każdym procesorze notujemy ogromne wzrosty przetwarzanych poleceń rysowania. Największy w duecie FX 8350 i R9 290X - monumentalne 2 tysiące procent (!) w porównaniu z DX11. 

No właśnie wszędzie mowa o PC, na gafie kilka dni temu był temat o xo i tam podobno tak kolorowo już nie jest. 

Poza tym ktoś z redów kiedyś się wypowiadał, że DX12 nic nie daje w przypadku ich silnika na XO (chociaż im to bym raczej nie ufał...)

Edytowane przez Starh

Opublikowano

DX12 jest ważny dla wszystkich graczy na świecie, bo zmieni podejście dużej ilości devów do procesu optymalizacji kodu/ wielowątkowości. Realnego wpływu na same konsole nie ma, na podejście do tworzenia: tak.

Opublikowano

inni z kolei sugerują, że Microsoft pokaże nowy model. 

I co wymieni posiadaczom aktualnej wersji na nową czy powie (pipi) z wami ? :lol:

Opublikowano

Jak będzie wzrost nawet 10% to i tak zawsze lepiej niż jakby żadnego nie było.

Twórcy PC mówią o zwiększeniu wydajności w granicach 7-8% na xo.

Opublikowano

10% uwolnionej mocy z kinecta

10% boost dzięki DirectX 12

może do 2020 Xbox One jako beznogi inwalida dogoni kulawe PS4 w tym maratonie dla niepełnosprawanych

Nie ma co szykuję nam się pasjonująca generacja :obama:

PS. 

Zapytacie gdzie w tym wyścigu jest WiiU

o to opowiedź

SQukMDS.gif

Opublikowano

Nie, najwięcej 3rd party.  Teamy first-party generalnie znają konsolę najlepiej (a więc i procesy optymalizacyjne) i niskopoziomowy dostęp jest wykorzystywany z dużą uwagą i dbałością o każdy cykl.

Co innego reszta :D

Opublikowano

I co wymieni posiadaczom aktualnej wersji na nową czy powie (pipi) z wami ? :lol:

Mało to modeli Slim PS3 i X360 wyszło? Naturalna kolej rzeczy ;) 

Ale wątpliwe, żeby pokazano całkiem nową konstrukcję na tych targach E3, zapewne chodzi tylko o pierdoły w stylu większego dysku. 

Opublikowano

A niech daja te slimke, mi tam odpowiada obecny model, bo jest mega cichy, chlodny i dobrze wykonany(chyba najlepszy sprzet na premiere od czasu gacka), ale niektorym by sie zamknela jadaczka jakby zrobili slimke mniejsza od ps4 ;)

Edytowane przez Copper

Opublikowano

inni z kolei sugerują, że Microsoft pokaże nowy model.

A z jakiego powodu powinni wymieniać ? Czy producenci kart graficznych, procesorów, telefonów, samochodów, telewizorów wymieniają każdemu na nowe modele gdy wprowadzają co roku odświeżone wersje ?

Ja wiem ze konsole to dla niektórych majątek i podpisanie cyrografu no ale :reggie:

Ja z chęcią bym wymienił gdyby wprowadzili model z 2tb, moze byc w tym samym opakowaniu, a jak nie to bedzie trzeba dokupić dysk zewnętrzny

A tak btw wiadomo co sie dzieje ze steamboxem, kiedy premiera ?

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Nie przesadzajmy - konsole są tak tanie (szczególnie xo), że nie mówmy tu o jakiś fortunach xD

Sama 970 kosztuje tyle co nowe ps4.

Opublikowano

Co za choragiewka. :lapka:

Przepraszam ze wole gry a nie plastik noooo, wiem ze o kant dupy rozbic taki poglad w CW :frog:

Ja też wolę gry, a nie plastik, ale to jest CW więc TYLKO XBOX. :rayos:

:buziak:

Edytowane przez suteq

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.