Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Dlatego najlepiej przerzucic sie na PC gdzie sami musicie sie skladac na gry ktore i tak pozniej wychodza na konsole, oj macio macio :pawel:

W imieniu wszystkich konsolowcow dziekuje za beta testy Divinity i Wasteland.

Edytowane przez hav3n

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

No tak jest ze wszystkimi firmami, stąd mamy kolejne Halo, Gearsy (mają sprzedaż bardzo podobną do GoW) i Forzę (Fable to musi się doczekać reboota, F2P nie wystarczy by przedłużyć serię, bo 3-część rzuciła mocny cień na markę).

W ogóle MS, to firma która przede wszystkim stara się dbać o społeczność zbudowaną wokół swoich marek (różne badania zresztą potwierdzają, że w tej generacji X1 wybierają głównie gracze wcześniej związani z firmą, często podając przywiązanie do marki jako powód zakupu) i pewnego typu gier, scentralizowanego na rynku NA.

@Don
Spadek sprzedaży był, pełnoprawna, numerowana część serii sprzedała się słabiej przy okazji mając nieporównywalnie większy install base.  Oczywiście to nie tak drastyczna obniżka jak przy GT6 (dużo czynników wpłynęło na to)

Edit:
Teraz w ogóle MS ma problem, bo rynek EU odrzucił konsole, rynek JP to full mobile i skrawki dla Ninny i Sony, rynki rozwijające się wybierają też Sony.  Prognozy wyglądają na 30-50 mln przez całą generację.  Oczywiście gracze, którzy już zainwestowali w X1, prawdopodobnie nadal będą bardzo zadowoleni z samej konsoli, bo dostaną więcej tego co chcą i oczekują od firmy.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Ficuś, a co robi Sony ? Wypuszcza te same gnioty z poprzedniej generacji z podbita rozdzialka i tyle. MS przynajmniej wypuszcza nowe IP i kontynuacje swoich gierek a Sony wypuszcza korytarze na 5h,mody do soulsow i remastery i to dla nich jest 4theplayers. Nigga please

Opublikowano

microsoft dopiero w tej generacji cos sie stara z nowymi markami - wczesniej to przeciez od ery xbox - tylko halo i forza, era x360 przyniosla gyrosy

sony w samej generacji ps3 stworzylo serie motorstorm, resistance czy uncharted

mozna na sony narzekac, smiac sie ale nowe marki od zawsze tworzy regularnie obok swoich flagowych serii, nawet odwazyli sie by ich najlepsze studio na sam koniec generacji majac takie portfolio wypuscic nowe ip

microsoft dopiero teraz w tej generacji zapowiada cos nowego, wczesniej to zerowanie przeciez bylo na jednym i tym samym

Opublikowano

The Order 1886, Bloodborne, Until Dawn. A teraz Macio wymienia nowe marki, które w tym roku w pudełkach wyda m$.

Skończ z tym gównianym The Order i Until Dawn :dynia:

Tak jak myślałem - zero nowych ip w pudełkach od m$ w 2015.

3-0 dla drużyny Kaza, Yosp strzela botom klasycznego hattricka! :dance2::dance::dance2:

Opublikowano

Czy Until down bedzie gównem to sie jeszcze okaze. Choc najprawdopodobniej tak bedzie :).

Opublikowano

@Don

Spadek sprzedaży był, pełnoprawna, numerowana część serii sprzedała się słabiej przy okazji mając nieporównywalnie większy install base.  Oczywiście to nie tak drastyczna obniżka jak przy GT6 (dużo czynników wpłynęło na to)

Bez przesady. 2mln przy 10/12 mln to żadna różnica.

Opublikowano

No nie wiem Ficus. Na poczatku MS tez wydal PDZ, Viva Piniata, Kemeo, Mass Effect, byl przeciez Alan Wake, State of Decay, Too Human, Crackdown, PGRy. Gry lepsze czy gorsze, ale jak widac malo o nich juz ludzie pamietaja. Po prostu nie ma w biznesie i mainstreamie miejsca na takie gry, teraz to musi byc duze IP, rozdmuchany marketing i 3mln preorderow zeby panowie w garniturkach byli zadowoleni. Dojenie marek zaczal MS w drugiej polowie zeszlej generacji, a Sony to skopjowalo. Jak zreszta wszystko.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Dojenie marek to jest od początku branży: No i mistrzem w tym jest Nintendo, więc raczej od nich się "kopiuje" :D (No i sequele to ogólnie ulubiony byt branży rozrywkowej)

Opublikowano

Czy Until down bedzie gównem to sie jeszcze okaze. Choc najprawdopodobniej tak bedzie :).

Until Down zapowiada sie na krotka pseudo gierke. Mod do Heavy Raina

Zapewne bedzie krotsza od ordera.

Edytowane przez Mroku333

Opublikowano

Dlatego najlepiej przerzucic sie na PC gdzie sami musicie sie skladac na gry ktore i tak pozniej wychodza na konsole, oj macio macio :pawel:

W imieniu wszystkich konsolowcow dziekuje za beta testy Divinity i Wasteland.

Życzę powodzenia w graniu w Divinity i Wasteland na konsoli ;)

Inna sprawa, że słowem nie wspomniałem teraz o PC.

Opublikowano

microsoft dopiero w tej generacji cos sie stara z nowymi markami - wczesniej to przeciez od ery xbox - tylko halo i forza, era x360 przyniosla gyrosy

sony w samej generacji ps3 stworzylo serie motorstorm, resistance czy uncharted

mozna na sony narzekac, smiac sie ale nowe marki od zawsze tworzy regularnie obok swoich flagowych serii, nawet odwazyli sie by ich najlepsze studio na sam koniec generacji majac takie portfolio wypuscic nowe ip

microsoft dopiero teraz w tej generacji zapowiada cos nowego, wczesniej to zerowanie przeciez bylo na jednym i tym samym

:notsure:

ale czego spodziewac sie od osoby ktora cale zycie zwiazana jest z plejstejszon xD bo wiedzy to napewno nie :reggie:

Opublikowano

Driveclub tez nowa marka plus w tym roku jeszcze Rime i nowa gra Qd a ten pisze ze ciagle jedne marki Sony ciagnie.

doliczyć należy jeszcze No Man's Sky

Hellblade i SOMA, ale to wyjdzie też na PC

póki co zapowiada sie świetny horror do obejrzenia :)

Opublikowano

Ej a jeśli chodzi o Gran Turismo 6, to ma toto jakąś fajną karierę? Bo wkur,wia mnie GT5, fajnie się jeździ, ale ta kariera jest nudna jak flaki z olejem. A pojeździłbym sobie kuźwa.

Tak podświadomie to ja pragnę Forzy Horizon, ale co zrobić jak ma się tylko sprzęty od Sony i PC :frog:

Opublikowano

slucham jakie nowe marki wprowadzil microsoft ? - nie liczymy rzecz jasna spadochroniarzy z innych konsol (czyli seria pgr, conkery, banjo, panzer dragon - boty oczywiscie nie wiedza, ze te serie instanialy przed xboxem itp) i gierek robiacych przez innych devow, ktorym zaplacil m$ za jakis deal czy to czasowa eksluzywnosc

wyjdzie tego garska w porownaniu do tego ile nowych ip wprowadzilo na rynek sony

Opublikowano

Śmiało boty proszę o pełna listę nowych IP MS z poprzedniej generacji które nie były jednorazowymi wystrzałami bo o takich w kontekście tworzenia nowej marki nie ma co mówić ;)

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Tak podświadomie to ja pragnę Forzy Horizon, ale co zrobić jak ma się tylko sprzęty od Sony i PC :frog:

Sprzedaj plejke. Wprawdzie forzy za to nie dostaniesz, ale na pewno poczujesz się lepszym człowiekiem

Opublikowano

Ej a jeśli chodzi o Gran Turismo 6, to ma toto jakąś fajną karierę?

Jesli w GT5 Ciebie nudzila to tutaj bedzie identycznie do tego masa mikrotransakcji i samochody kopiuj wklej z poprzednich czesci ktore na drodze zachowuja sie niektore identycznie. Nie zdziwilbym sie jakby Sony wypuscilo remastera tej czesci na szrocie.

Opublikowano

Ej a jeśli chodzi o Gran Turismo 6, to ma toto jakąś fajną karierę? Bo wkur,wia mnie GT5, fajnie się jeździ, ale ta kariera jest nudna jak flaki z olejem. A pojeździłbym sobie kuźwa.

Graj jak na master rasę przystało w pecetowe racery, poniższe Generally to jedna z lepszych party games IMO, masę czasu na to poszło z kolegami dekadę temu. No i jest edytor tras. :banderas:

screen4.gif

Opublikowano
:fsg:
Opublikowano

X360 to ja chyba tak naprawde to trzymam dla forzy 4 i horizon...polecam

Opublikowano

Śmiało boty proszę o pełna listę nowych IP MS z poprzedniej generacji które nie były jednorazowymi wystrzałami bo o takich w kontekście tworzenia nowej marki nie ma co mówić ;)

ktos widze zapomnial o mass effect. Pierwszy byl exem czasowym potem port na pc no i dopiero 2ka na wszystko wyszla
Opublikowano

slucham jakie nowe marki wprowadzil microsoft ? - nie liczymy rzecz jasna spadochroniarzy z innych konsol (czyli seria pgr, conkery, banjo, panzer dragon - boty oczywiscie nie wiedza, ze te serie instanialy przed xboxem itp) i gierek robiacych przez innych devow, ktorym zaplacil m$ za jakis deal czy to czasowa eksluzywnosc

wyjdzie tego garska w porownaniu do tego ile nowych ip wprowadzilo na rynek sony

wasi koledzy wyskakuja z the order, until down, bloodborne jako nowe marki

wiec okej na xbox 360 nowe marki to

state of decay

blue dragon

alan wake

crackdown

gears of war

halo wars

kameo

lost oddysey

n3

too human

viva pinata

shadow complex

i nie zapominaj ze to MS wydal Mass Effect 

no tak ale tylko sony wprowadza nowe marki xD nawet mi was nie zal janusze gejmingu

a jeszcze moglbym zrobic liste z nowymi markami na pierwszym xboxie no ale czy jest sens ? przeciez ms to tylko halo forza i girsy xD

Edytowane przez kubson

Opublikowano

guwniaka

Piękne słowo, jednocześnie wulgarne i nostalgiczne, zacznę go używać.

Edytowane przez mate5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.