Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

A u Ciebie cokolwiek w full HD chodzi?

Odpowiedz na moje pytanie, a nie odpowiadaj pytaniem na pytanie. Albo posmaruj pupę maścią i z odwagą przyznaj mi rację.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Muszę się odnieść do chipa rzekomo poprawiającego płynność w Morpheusie przez interpolację.

Każdy chip zwiększający ilość klatek przez interpolację zwiększa laga ponieważ żeby zwiększyć płynność musi poznać najpierw dwie klatki (w najprostszej wersji, bo najnowsze telewizory potrafią sobie obserwować wektory ruchu dużych obiektów z większej ilości poprzedzających klatek).

Przy emisji 30 klatek z konsoli bardzo łatwo policzyć ten dodatkowy lag:

Minimalnie będzie to 1000ms / 30 = 33,33ms (przy szalonym założeniu, że samo wyliczenie pośredniej klatki zajmuje 0ms), do tego należy dodać laga wynikającego z zastosowanych ekranów oraz innych elementów przetwarzania obrazu. Śmiało można założyć, że wyjdzie wtedy 40-50ms. Teraz kolejna rzecz. Mówimy o urządzeniu, które powinno reagować na ruchy głowy - czyli używać akcelerometrów i żyroskopów cyfrowych - mamy kolejny punkt do produkcji laga. Poza lagiem transmisyjnym pomiędzy chipami ruchu a magistralą (np. USB) konsoli mamy jeszcze jeden - gra musi odpowiednio zareagować na ruchy i przesunąć kamerę.

Reasumując - wszelkie interpolacje klatek odpadają, bo zwiększą rzy.gow.ność użytkowników, a żeby to w ogóle miało sens na PS4 to gry będą musiały być uboższe graficznie niż gry bez Morfeusza, co nie znaczy, że musza być słabe i brzydkie. Natomiast ja nawet kijem przez szmatę tego szajsu nie dotknę. Zamiast ładować kasę w to ścierwo, Sony powinno wskrzesić Motorstorm, Wipeouta, Crasha Bandicoota. Niestety korporacja ta betonowa nie ma w tej chwili absolutnie żadnych podstaw do takiego działania. Paradoksalnie słaby start Xboxa One spowodował, że fani niebieskiego blefu dostają o wiele słabsze rzeczy niż by mogli.

Szacuneczek Panowie.

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

- większość multiplatform na XO to HD Ready

- a bo ty jesteś głupi!!11

no może nie głupi, po prostu chuya o tym wiecie i wiedze czerpiecie z tematow tego typu albo z 2013 :reggie:

E, a to coś się zmieniło i nagle większość multiplatform na XO chodzi w full HD? 

wiekszosc multiplatform to 900p i 1080p

HDREDY to 720p

Berlinki to parówki

zawsze lubiłem oświecać ludzi z przeszłości

Opublikowano

Na pewno nie Ty :reggie:

Opublikowano

Ja się nie nazywam Xbox One, wypraszam sobie. Musiałbym popełnić samobójstwo...

Opublikowano

Mendrek może zaczniesz się udzielać na Ircu lemoki? Tak będą Cię kochać bardzo mocno i namiętnie.

Może nawet jakiś filmik Ci nagrają.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Ale Mendrek w gruncie rzeczy to taki nieszkodliwy berlinek. 

Nikogo nie będzie bił po twarzy za odmienne poglądy ;)

Opublikowano

Czytanie jego poglądów to jak bić siebie samego po twarzy... :reggie:

Opublikowano

Nie jestem taki pewien. Grozi śmiercią innym ludziom na psnie przecież

Opublikowano

gdybyś spedził tyle czasu z ps3 też byś miał chęć na morderstwo

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Dawno temu i nieprawda. Nikomu nie groziłem, tylko uprzejmie prosiłem. Czy napisanie komuś: "please die" by się odpindolił, to już grożenie śmiercią, czy bardziej prośba? ;)

Opublikowano

Przecież tam było coś o might not be able to control myself, jak hulk prawie

Opublikowano

Ktoś go pokonał w jakiejś grze i ten w napływie nagłej fali agresji zapragnął jego śmierci? To takie typowe dla Dzieci Tibii i Neostrady.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

A to boty są niezrównoważone podobno :/ Lem musi zweryfikować swój światopogląd.

Opublikowano

Nie wiedzieliście o tym? xd Dobry ten post był, ale nie pamiętam gdzie już niestety

Opublikowano

Panie, piersze słysze. :notbad:

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Leży gdzieś w wkp. Ale opowieść Michaelisa i tak jest lepsza.

Opublikowano

No, jakiś troll coś gdzieś zaczął pisać o mnie na forum virtua fightera, ktoś coś tu to łyknął, przepisał i na fali durnego hejtu zaczęto tworzyć mity na mój temat. Nihil novi, przywykłem już że za mówienie bolesnej prawdy, będą chcieli mnie obrzucać błotem, a nuż coś się przylepi...

Opublikowano

Coś sobie przypominam, że był screen tej wiadomości z PSN, więc to nie jest taka do końca bzdura ;)

Opublikowano

Było, Mendrek groził typowi,że jakby go spotkał na jakimś turnieju to mógłby nie kontrolować siebie. Mejm wklejał całość.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Nie myślałem, że Mondry taki fifarafa. Zawsze wydawał się takim nieszkodliwym grubaskiem z własnym światem.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

na czele playstation stoi ktoś kto by zabił dla gierki i mordował dla chińskiego plastiku - to najlepiej świadczy o klapach i świecie w jakim żyją

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.