Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Zeratul, hahah, jak zawsze standardowo wyskakuje z jedynym i tym samym screenem, aby tylko się ośmieszyć. Co chcesz osiągnąć tym screen, wmówić wszystkim, ze inFamous tak wygląda, czy że trollujesz tak nieudolnie jak daddy?

A ból dupy plebsu będzie jeszcze większy, jak wyjdzie DC i swoim mega realistycznym deszczem zmyje całe pedalstwo nintendo z Dejwa Czeskiego. Początek 2015 to będzie Order 1886 od gości trzaskających gierki na PSP, z grafiką o której posiadacze X792p będą mogli pomarzyć przez całą generacje. Ostateczne KO dopełni Bloodborne, wówczas nastąpi masowa przesiadka xbotów na jedyny next-gen na rynku. Pewnie znajdą się jednostki pokraju Mazzeo czy Daddiego, które nadal będą ogrywac gierki w 900p/15-30fps, ale to są przypadki nieuleczalne. Jak juz wszyscy będą grać na PS4, to wyjdą killery graficzne od największych, czyli ND, QD czy SSM.

Infamous moze byc rowniez brzydki jak kazda gra... ale ja przynajmniej zagralem i porobilem pare snapshotow, ty dalej nie masz pojecia jak ta gra wyglada naprawde. I nie kompromituj sie wymieniajac tytuly na PS4 na ktore i tak ci bedzie szkoda kasy tak jak na Infamous.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Tak sobie popatrzyłem na ten "sezon ogórkowy", no i wychodzi na to, że My mamy Oddworld, TLoU: Remastered i InFamous: First Light, a x-szaleńcy co? Polskie jeziora?

xone this i waiting, nie od dziś wiadomo, że na tym szrocie nie ma w co grać.

Zeratul, zapisz sobie ten post. W dzien premiery DC, Order i BR prześle ci fotki, jak ogrywam te graficzne killery na najlepszym tv 2013 według EISA. Wkleję je do tego tematu, a ty łaskawie klękniesz jak zwykły chłop i przeprosisz szlachcica.

Opublikowano

Zeratul, zapisz sobie ten post. W dzien premiery DC, Order i BR prześle ci fotki, jak ogrywam te graficzne killery na najlepszym tv 2013 według EISA. Wkleję je do tego tematu, a ty łaskawie klękniesz jak zwykły chłop i przeprosisz szlachcica.

Dodaj do tego reboot Ratchet & Clank, który ma graficznie wypalać gały. Takie Tools of Destruction z PS3 do tej pory świetnie wygląda.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Oferta na wyłączność ps2, gc i pierwszego x-boxa >>> wszystko z pc lat 00'-06.

Chyba nie przyglądałeś się pecetowym premierom z tego okresu zbyt uważnie. Gdyby nie fakt, że to jest Console Wars, to bym powiedział, że ogólnie to były bardzo dobre lata dla graczy wszystkich znaczących platform, w tym PC. 

No ja z pc tego okresu cenię i pamiętam tylko Warcrafta 3, HL2, oraz dwa pierwsze Max Payny. Reszta w sumie mi wisiała. Jednak bardziej cenię już jego lata 90' i pierwszego Half Life, Deus Ex, System Shocki, czy Heroes 3.

To od czasów PS3/X360 wszystko zaczęło kompletnie schodzić na psy, gdzie prowadzące graczy za rączkę pifpafy zdominowały rynek, a ambitne czy rozbudowane produkcje przestały być opłacalne, gdyż nie sprzedawały się tak dobrze jak kolejne smutne cinematic experience. Teraz cała nadzieja w indykach i kickstarterach, że produkcje tego pokroju jeszcze powrócą.

No to już wiemy co jest największym wkładem w rynek konsol dzięki serii Halo. 

Opublikowano

Tak sobie popatrzyłem na ten "sezon ogórkowy", no i wychodzi na to, że My mamy Oddworld, TLoU: Remastered i InFamous: First Light, a x-szaleńcy co? Polskie jeziora?

Remake, remaster, DLC.

Opublikowano

Remake, remaster, DLC.

86%, 96%, pewnie 80%. Są na PS4 porządne gry, to i są porządne recki. Na XO do końca września nie masz nic na wyłączność, a multiplatformy gorsze. Poza tym, szykujcie się niedobitki na Gamescom i TGS - tam PlayStation odpali XO dwa ostateczne kopniaki.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Dodaj do tego reboot Ratchet & Clank, który ma graficznie wypalać gały. Takie Tools of Destruction z PS3 do tej pory świetnie wygląda.

No tak, to najważniejsze.

Opublikowano

Chyba nie przyglądałeś się pecetowym premierom z tego okresu zbyt uważnie. Gdyby nie fakt, że to jest Console Wars, to bym powiedział, że ogólnie to były bardzo dobre lata dla graczy wszystkich znaczących platform, w tym PC. To od czasów PS3/X360 wszystko zaczęło kompletnie schodzić na psy, gdzie prowadzące graczy za rączkę pifpafy zdominowały rynek, a ambitne czy rozbudowane produkcje przestały być opłacalne, gdyż nie sprzedawały się tak dobrze jak kolejne smutne cinematic experience. Teraz cała nadzieja w indykach i kickstarterach, że produkcje tego pokroju jeszcze powrócą.

Dałbyś już spokój. Zrób parę wdechów i wracaj do "ambitnych", pctowych gierek pay 2 win.

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem, chłopak o grafice mówił, więc dodałem. Poza tym Ratchety z głównej serii nigdy nie zawodzą.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Typowy konsolowiec, na dodatek ślepy.

:confused:

Opublikowano

xone this i waiting, nie od dziś wiadomo, że na tym szrocie nie ma w co grać.

Mam tylko nadzieje, ze nie skompromitujesz sie biedawersja z Plusa DC tylko udowodnisz, ze grasz w pelna wersje.

Opublikowano

Ja nie wiem po co ogólnie te wojenki, nie możecie być tacy jak ten gość?

Mądrze prawi, gra na PC, a jednak jest w stanie docenić inne platformy. Spoko typek ogólnie, subek poleciał.

Opublikowano

Piękny zestaw screenów z niesławnego, Yeti. Niektórych będzie teraz trzy dni piekło w dole pleców.

Opublikowano

image_ryse_son_of_rome-23646-2061_0009.j

Wyraz twarzy Mariusa mówi sam za siebie, co ten Yeti tam bełkocze ? 

image_ryse_son_of_rome-23646-2061_0012.j

A już nic bo nie ma czym. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Blacharze wrzucaja jakies randomowe gierki w bundlu za dolara, klapki chwala sie remasterami i DLC....dobrze ze mam Xboxa XD

Opublikowano

Piękny zestaw screenów z niesławnego, Yeti. Niektórych będzie teraz trzy dni piekło w dole pleców.

Cała przyjemność po mojej stronie Baronie.

tbk7d6sfwlvy.jpg

Szkoda tylko, że chłopstwo nie odpisuje na posty.

Soul, no Ryse wygląda ładnie, szkoda, że to gra Crytek, kolesi którzy znają się tylko na grafice, i którym zapewne udało się wycisnąć 90% z tego gpu za 300zł. Zwłaszcza, że gra chodzi na ich silniku.

Niebawem na jedynym next genem dostępnym na rynku.

ikGRUJJJAMeYS.gif

Czekam na tak wyglądające gry na x792p

Opublikowano

@Suavek

To od czasów PS3/X360 wszystko zaczęło kompletnie schodzić na psy, gdzie prowadzące graczy za rączkę pifpafy zdominowały rynek

Dałbyś już spokój. Zrób parę wdechów i wracaj do "ambitnych", pctowych gierek pay 2 win.

Pomijając już że sukces Halo wraz z infrastrukturą online otworzył drogę do multiplayerowych pif pafów w rodzaju COD MW, ten pierwszy przy okazji 4-tej odsłony, jako pierwszy wprowadził na szerokie wody skrypty i autoregenerację (a po nim BF, MOH, Crysis 2&3 itd). 3 lata po sukcesie multi pierwszych Gearsów, ND uprościł elementy platformowe i zagadki, poprawiając jednak flow scelania i dodając do przygód Drejka rozbudowany multiplayer. To z myślą o tym trybie gry single zaliczyły taki spadek, bo i po co gracze mieli się intelektualnie męczyć? Także kształt ostatniego Tomb Raidera, to nic innego jak wynik sukcesu serii ND. Tam także dorzucono scelankowy multiplayer, choć szczęściem zachowano dobre, acz głównie opcjonalne zagadki. 

T.j. wcześniej ci pisałem, kiedy ojciec serii SS, Kevin Levine tworzył swojego pierwszego "Shocka" na VII generację, stanął w rozkroku pomiędzy artystyczną wizją, opartą na założeniach Obiektywizmu, miksem survival horror i rpg i typowym pif pafem. Z obawy o niezwrócenie się kosztów wybrał inspirację sukcesem Halo. 6 lat później przyczynę znacznie uproszczonej względem oryginału z 2007 eksploracji i elementów rpg, w jednym z wywiadów zdradził, cytuje "próbując przyciągnąć do swojej nowej produkcji fanów marek typu COD zdecydowaliśmy się uprościć rozgrywkę"

Cinematic experience to już dalszy element tej patologii, raz robiony lepiej jak w przypadku gier ND, MP3, ubiegłorocznego TR. Raz znacznie gorzej, np. w rodzaju festiwali QTE grafomana Cage'a.

a ambitne czy rozbudowane produkcje przestały być opłacalne, gdyż nie sprzedawały się tak dobrze jak kolejne smutne cinematic experience. Teraz cała nadzieja w indykach i kickstarterach, że produkcje tego pokroju jeszcze powrócą.

Ambitne i rozbudowane produkcje nie miały się wcale lepiej już w czasach ps2; patrz porażka finansowa ICO i Okami. O ile ci pierwsi podźwignęli się przy okazji SOTC, o tyle ci drudzy zostali zamknięci przez wydawcę, a przecież stworzyli jedną z najlepszych i najoryginalniejszych gier przygodowych w historii konsolowej rozrywki. RE i RE0 okazały się finansowymi klapami (choć pewnie dlatego że były to jedynie exy GC), więc Mikami zrobił RE4 nastawionego bardziej w stronę akcji i swoją drogą wrzucił w nią megatonę świeżości i rozwiązanie z kopniętą w prawo kamerą, którą do dziś używają prawie wszystkie gry TPP. Dalsze jego odsłony zamiast czerpać jego najlepsze motywy wybrały te najbardziej prostackie, nastawione na eliminacje 100 wrogów na 45 min. rozgrywki.

Więc jak widzisz te argumenty, to nie do końca tak jak było i ich powodów należy upatrywać już w czasach zmierzchu ps2 i pierwszego x-boxa. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Yeti ładne bullshoty. Gra w akcji nie wygląda tak dobrze, no i jest strasznie sterylna, plastikowa wręcz.

Wygląda, ale najpierw zmień telewizor, szlachta poleca coś w okolicy 50-55 cali, najlepiej Bravia z serii W, albo legendarny już HX850, tak aby w pełni cieszyć się możliwościami Nadkonsoli.

Mam bravie seria W i 90% tych screenow tak nie wyglada, dokładnie tak jak Ping napisał bije od infamous plastikiem

Opublikowano

Blacharze wrzucaja jakies randomowe gierki w bundlu za dolara, klapki chwala sie remasterami i DLC....dobrze ze mam Xboxa XD

Racja. Bo posiadanie blachy i podstawki pod piwo (PS4) od razu sprawia, że człowiek nie może mieć w barońskiej posiadłości Xboksa.

@kubson

Nareszcie rzetelna opinia kogoś kto grał. Też grałem, nie widzę powodów, dlaczego miałbym okłamywać forumek w materii jakości gry na jedną z wielu platform, które posiadam. A że niektórych prawda w oczy kole i próbują udowadniać innym, że nie mają racji...

Edytowane przez ping

Opublikowano

Apropo The Order...

7l2tolf.jpg

Mam nadzieję, że wrzucileś ten obrazek dla żartu i nie jesteś głupi.

Opublikowano

Zaraz odpiszą, że to wizja tworców itp

Opublikowano

Zaraz odpiszą, że to wizja tworców itp

Przecież od razu widać, że te screeny z prawdziwej czwórki są lepsze - jest bardziej filmowo!

Opublikowano

No obrazek z "prawdziwej czwórki" jest ze streamu (versus screen z gazety), posiada, w przeciwieństwie do pierwszego, cienie i tak dalej. Innymi słowy - upgrade. A stary strój dalej istnieje w grze :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.