Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Wycięcie połowy funkcji z konsoli i zagrywki typu online passy do własnych eksów, jak można inaczej tłumaczyć trzymanie się tej marki jeśli nie klapki na oczach? Wyjaśnijcie mi to plox.

Aha no i wyłączanie później do tych eksów online, bo hajsu na prąd nie ma xD

Z PS4 też dobrze zaczęli, najpierw mówiąc o 1080p/60fps w KZ: Shadow Fall w multi (co okazało się bzdurą), później samo Ready At Dawn tłumaczyło, że The Order 1886 to prawdziwe FullHD (ale damy pasy bo cinematic experience) i wyszło 1920x800, no ale Full HD. 

Na oficjalnym blogu PlayStation doszedł nawet specjalny dopisek małymi literkami, kiedy sprawa z multi KZ: SF wyszła na jaw:

*Update March 5th, 2014: After seeking clarification with developer Guerrilla Games regarding Killzone Shadow Fall’s multiplayer resolution, we learned that the game uses a “reconstruction technique to combine samples from two 960×1080 frames to form a new full 1080p frame.” The developer is scheduled to present a Game Developers Conference technical session that will dive deeper into the technique of rendering multiple lower-resolution buffers in order to create a 1080p image. I’m grateful to those readers who asked questions and sought clarification on this topic, and I apologize for not capturing this detail in the original post.

W sumie takich rzeczy mógłbym mnożyć, ale szkoda mi czasu na to wszystko ;)

Edytowane przez Maciomaniak

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

W jakiej grze tak wyłączyli? 

EA wyłącza ciągle serwery starszych gier i jakoś nikt nie płacze więc wydaje mi się, że to normalna sytuacja. Skoro grą jest małe zainteresowanie to im się to nie opłaca, powinna być opcja hostowania gry mimo, że wtedy gorzej się gra niż na serwie, ale po latach pograłbym w starsze tytuły online z kolegami a tak to lipa.

Usprawiedliwanie jakichś zachowań działaniami EA? Bluber plz

Opublikowano

Czytam smuty o tym, czy Saints Row, powtarzam - Saints Row jest lepsze od Far Cry'a, powtarzam - Far Cry'a i zastanawiam się, czy jest jeszcze u was nadzieja. "Zwycięzcy" w 2014 czekają na remaster tytułu sprzed roku, a przegrańcy z Wii U na takie kaprawe gunwa ze zbyt małą ilością głębokiej fabuły:

iq5ZvQTN1wAsm.gif

iDPIEr78B788O.gif

Suteq dał pierwszej Bajonecie 4/10 więc no tego...

Opublikowano

Wycięcie połowy funkcji z konsoli i zagrywki typu online passy do własnych eksów, jak można inaczej tłumaczyć trzymanie się tej marki jeśli nie klapki na oczach? Wyjaśnijcie mi to plox.

Z PS4 też dobrze zaczęli, najpierw mówiąc o 1080p/60fps w KZ: Shadow Fall w multi (co okazało się bzdurą), później samo Ready At Dawn tłumaczyło, że The Order 1886 to prawdziwe FullHD (ale damy pasy bo cinematic experience) i wyszło 1920x800, no ale Full HD.

Pamiętam jak jeszcze broniłeś tych pasów.

Opublikowano

W jakiej grze tak wyłączyli? 

EA wyłącza ciągle serwery starszych gier i jakoś nikt nie płacze więc wydaje mi się, że to normalna sytuacja. Skoro grą jest małe zainteresowanie to im się to nie opłaca, powinna być opcja hostowania gry mimo, że wtedy gorzej się gra niż na serwie, ale po latach pograłbym w starsze tytuły online z kolegami a tak to lipa.

Usprawiedliwanie jakichś zachowań działaniami EA? Bluber plz

a nie wiem w du.pie to mam xD na PC nadal mogę grać w Warcrafta 3 po necie czy drugie Diablo więc to niech konsolomaniaki się martwią

Opublikowano

jakoś nie jestem zdziwiony.

Opublikowano

Japan_240-animated-flag-gifs.gif

Opublikowano

wybaczmy tym którzy jednak w porę otworzyli oczy i przeszli na jasną stronę mocy

Opublikowano

Bajoneta 2 <3 kolejny must have do WiiU, które za miesiąc kupię <3 

Opublikowano

co za roznica, skoro na konsolowym bublu jakim jest Xbox 729p pewnie i tak nigdy nie zobaczycie takiego poziomu wykonania gier, jak w Killzonie, The Order, Uncharted itp. - bedzie dokladnie tak jak przy poprzedniej generacji, z ta roznica, ze software i poziom uslug sieciowych sie zatarl, zas multiplatformy chodza teraz plynniej i w wyzszej rozdzialce na konsoli Sony.

Edytowane przez easye

Opublikowano

pewnie i tak nigdy nie zobaczycie takiego poziomu wykonania gier, jak w Killzonie, The Order, 

i za to nalezy dziekowac M$

Opublikowano

Ale nie chodzi tu o samą ideę pasów, tylko o wypowiedzi developera i wciskanie kitu, że to chodzi w Full HD.

Opublikowano

<CW MODE OFF>

To jest śmiertelna prawda. Jak pierwszy raz ogłosili funkcje PS4 to myślałem, że to żart, w sensie, że nie wszystkie są jeszcze znane lub podane do wiadomości. Potem okazało się, że to naprawdę final list jest. Wycięcie MP3 - bluber pisze, że ch,uj z tym, a ja byłem jednak w szoku. U mnie wszystko spięte jest w jeden system, cały organizm, gdzie PS3 było naprawdę "centrum domowej rozrywki" i przy jego użyciu oglądało się filmy, puściło streaming filmu, media server z muzyką, puściło mp3 z dysku a nawet miałem tam kilka zdjęć do pokazywania na dużym TV. Pamiętam do dziś, jak Butcher na swoim FB był mega zdziwiony kto słucha MP3 z konsoli. Odpisałem mu wtedy w skrócie "a co Cię to kur.wa obchodzi - obcięli funkcjonalność i na tym się skup" to stwierdził, że zamiast słuchać MP3 z szumiącej PS3 to on woli to zrobić z kompa i że mnie żałuje. Mieliśmy małą dyskusję, gdzie napisałem że nie każdy ładuje kompa do salonu, poza tym taki ruch Sony wymusza zmianę infrastruktury. Ktoś zaplanował cały obieg multimediów w domu w taki a nie inny sposób i zmieniając to, w zasadzie zubożając swoją maszynkę, Sony pcha ludzi do kupna sprzętów innych firm. Głupota, której ja po prostu nie rozumiem.

Do mnie konsola jako centrum domowych multimediów trafiała w punkt, szkoda, że wszyscy producenci olali ten kierunek, zwłaszcza, że można go softowo pięknie rozwijać (przykład chińskich dekoderów DVBTR gdzie samym softem można zdziałać cuda)

Sony poleciało z tym ostro w kulki i samo siebie zepchnęło znów do niepotrzebnego gadżetu dla graczy. Szkoda

<CW MODE ON>

hahahahahahahahahaha jaki ból d,upy u Was ja nie mogę, MP3 pewnie z torrentów brane i nagle oooo posłuchać się nie da. Wiadomo, blacharnia do kradzieży przyzwyczajona a tu nagle zonk, bo ktoś płyty kupuje i zapachem bogactwa się rozkoszuje. Beka, żeby MP3 żałować. 

Opublikowano

co za roznica, skoro na konsolowym bublu jakim jest Xbox 729p pewnie i tak nigdy nie zobaczycie takiego poziomu wykonania gier, jak w Killzonie, The Order, Uncharted itp. - bedzie dokladnie tak jak przy poprzedniej generacji, z ta roznica, ze software i poziom uslug sieciowych sie zatarl, zas multiplatformy chodza teraz plynniej i w wyzszej rozdzialce na konsoli Sony.

Software i poziom usług sieciowych się zatarł? Nie do końca. Sony ma rzeczywiście dobry system, który chodzi szybko i sprawnie, a dodatkowo genialnie rozwiązano sposób instalacji gier, ale pod względem różnych funkcjonalności są daleko za Microsofotem, który w kolejnych aktualizacjach dodaje ogrom nowych rzeczy. Co miesiąc masz tego pełno. 

Opublikowano

z ta roznica, ze software i poziom uslug sieciowych sie zatarl, 

Dishonored ? Dla mnie ta gra byla tak biedna i nudna, ze 10razy bardziej wolalbym wrocic do zabawy w SR4

200.gif

Easye widze ze pracie Kaza, chociaz niewielkie i wiatkie, daleko zawedrowalo w Twoim anusie.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

ok

Opublikowano

Ale nie chodzi tu o samą ideę pasów, tylko o wypowiedzi developera i wciskanie kitu, że to chodzi w Full HD.

No jasne, że tak. Po prostu dziwnie czyta mi się Twoje posty w takim stylu, wiedząc, że jeszcze kilka miesięcy temu nie pozwalałeś na The Order złego słowa powiedzieć.

Opublikowano

Masz jakis ukryty bol tylka ze mnie szpiegujesz? xD

Opublikowano

Software i poziom usług sieciowych się zatarł? Nie do końca. Sony ma rzeczywiście dobry system, który chodzi szybko i sprawnie, a dodatkowo genialnie rozwiązano sposób instalacji gier, ale pod względem różnych funkcjonalności są daleko za Microsofotem, który w kolejnych aktualizacjach dodaje ogrom nowych rzeczy. Co miesiąc masz tego pełno. 

Wlasnie dlatego sie zatarl, glowne bolaczki PS3 to bylo brak grup, voice chatu i caly system, ktory byl udreka - do grania online nie potrzeba mi innych funkcjonalnosci pokroju snap, ogladania telewizji w tle itp. Sony w koncu ma dobry software, patche sciagsz w tle w sec, a nie 15GB (do tej pory nie czaaje jak MS mogl to z(pipi)ac) - w zasadzie tylko do konserwacji mozna sie do(pipi)ac i aktualizacji, ktore czesto nic nie wnosza. 

Edytowane przez easye

Opublikowano

Waldek w dobie bezprzewodowej komunikacji urządzeń typu all share samsunga ktoś jeszcze bawi się w słuchanie muzyki z poziomu konsoli?

Opublikowano

Wlasnie dlatego sie zatarl, glowne bolaczki PS3 to bylo caly system,.

No, DROBNOSTKA jak chvj XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

15GB to bylo sciagane w listopadzie ale dalej sobie zyj w swoim swiecie.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

No ale nie rozmawiamy teraz o PS3 tylko o PS4. Takze mozna sobie wsadzic w dupe dedyki MS i ich marketingowy belkot o miliardzie serwerow, bo granie online w 3/4 gier nie roznic sie aktualnie niczym miedzy tymi 2 platformami, a nawet w takim BF to na Xbonie dodatki wychodzily 2 tyg pozniej, ze wzgledu na problemy. I co sie stalo z ta slynna chmura MS ? Bo ciagle piszecie, ze Sony zabija swoje projekty, ale gdy MS pozbywa sie funkcjonalnosci, zwalnia Kinecta dla 10%mocy, bez ktorego jeszcze 4 miesiace temu przeciez nie bylo konsoli to jest w porzadku ? I to wszytsko po to, by wypocic taka sama grafe w paru multiplatformach jak na PS4. Nextgen !  :teehee:

Waldek w dobie bezprzewodowej komunikacji urządzeń typu all share samsunga ktoś jeszcze bawi się w słuchanie muzyki z poziomu konsoli?

Teraz wystarczy kupic ciut drozszy router, by zawrtosc ze wszytskich urzadzen miec w chmurze i zarzadzac nimi nawet przez telefon...

Edytowane przez easye

Opublikowano

a co jeśli tak? cokolwiek by nie odpowiedzieć na Twoje pytanie, SONY zabrało funkcjonalność, która była używana przez wiele osób, a która nie jest jakimś wyczynem technologicznym (i dotyczy to nie tylko mp3). W mojej opinii to oni nie powinni zabrać, tylko wręcz rozbudować tę funkcjonalność właśnie o tricki typu all share, o inne formaty, o wygodny ripping z nośników itp. Liczyłem, że PS4 rozszerzy ideę multimedia roomu, a nie skurczy się do roli konsoli. Of kors poradziłem sobie z tym w 3 sekundy jak wszyscy, ale kosztem SONY, bo pieniążki poszły do producentów innych sprzętów.

Kurcze ja nawet bym robił appki na PSN rozwijające system, niech będą płatne nawet, ale niech rozwijają ten sprzęt, dają nowe możliwości integracji z innymi urządzeniami itp. Tymczasem bryndza

Teraz wystarczy kupic ciut drozszy router, by zawrtosc ze wszytskich urzadzen miec w chmurze i zarzadzac nimi nawet przez telefon...

to nie jest prawda, w piętrowym domu (parter, pierwsze piętro oraz piwnica z kinem domowym) jest ciężko mieć internet w każdym miejscu a ty tutaj mówisz o zarządzaniu multimediami po sieci....

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

Oho, BF4 chodzi tak samo = zatarly sie roznice  :teehee:

PS4 to jest prawdziwa nadkonsola z moca z gwiazd. Wyswietla grafike 1080p, 60 fps. a dodatkowo pierze ludziom mogzi i zakleja oczy. Zmienia opinie i sprawie ze ludzie zyja w swoim wlasnym swiecie. Zatrzymales sie w 2013 roku i juz widze Twoje posty w 2018 - hahaha beka z Xbona, dash zamula a MGS chodzi w 720p. Jestes bardzo ciezkim przypadkiem ktory kieruje sie prosta zasada:

co wrzuci Sony = potrzebne, dobra gra.

co wrzuci MS - nie jest mi potrzebne, nudna gra. wole zagrac w tamta gre na PS3/PS4.

Tak fapujesz nad ta konsola ze pewnie bedziesz mial bialem PS4 jeszcze przed premiera Destiny. Gratuluje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.