Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Zapomniales wspomniec o swietnym bit trip runner 2.

Ale takie gry to nie dla konsolowych januszy.

Edytowane przez suteq

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Prawie wszystko z tego tez jest na konsole, wiec nie wiem czemu puppeteer mialby miec lepsze wziecie na konsolach.

Lalkarz jest bardzo przyjemna gra, zwlaszcza grajac z kims. Ile z tych gier ktore wymieniles ma co opa?

Opublikowano

lol, serio? Co jak co, ale indie platformówek 2d na PC jest od zaje,bania i jeszcze trochę

Braid, FEZ, Mark of the Ninja, Super Meat Boy, Rogue Legacy (kind of), VVVVVVV, Cave Story, They Bleed Pixels, Dustforce

z tych, w które miałem okazję mniej lub więcej zagrać, oczywiście lista ciągnie się dalej

dustforce lepszy od puppeteer? CW dostarcza, Fez to bardziej gra logiczna z zabawa perspektywa niz pelnoprawny platformer, cos jak Limbo

no i na vite jest wiekszosc z tego

Opublikowano

Oczywiście, że lepszy. Przynajmniej kierowanie postacią sprawia przyjemność.

@koper

Oczywiście, że są też na konsole. Przy czym wszystkie wpierw były eksami na PC. A że kąsolomaniaki mogą zaznać pysznego nektaru z rajskiego ogrodu Gabena na swoich potatostation (z gierkami 2D poradzą sobie chociaż, bez cięć i spadku framerate'u)? Ja nie mam nic przeciwko, niech mają coś dobrego od życia.

*prócz FEZ i Mark of the Ninja, ale wiadomo, xboty to konsolowa master race, coś fajnego dla siebie też mogą mieć

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

lol, serio? Co jak co, ale indie platformówek 2d na PC jest od zaje,bania i jeszcze trochę

Braid, FEZ, Mark of the Ninja, Super Meat Boy, Rogue Legacy (kind of), VVVVVVV, Cave Story, They Bleed Pixels, Dustforce

z tych, w które miałem okazję mniej lub więcej zagrać, oczywiście lista ciągnie się dalej

dustforce lepszy od puppeteer? CW dostarcza, Fez to bardziej gra logiczna z zabawa perspektywa niz pelnoprawny platformer, cos jak Limbo

no i na vite jest wiekszosc z tego

Średnio 2-3 razy drożej niż kod na  STEMA.

Opublikowano

Dobry platformer z nieprecyzyjnym sterowaniem.

Ohohoho xD

Opublikowano

Nie mówiąc o tym, że najlepiej grać w te gry jak pan bóg przykazał, czyli strzałkami i spacją na klawiaturze, a nie wyginać sobie palce wokół pada.

@ragus

no, wreszcie ktoś, kto rozumie o co chodzi

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Super Meat Boy, propsy za niego <3 Ale co do reszty to fakt, większość z tego wyszła na konsolach... 

Opublikowano

Grałem w Braid, FEZ, Mark of The NInja, Super Meat Boy, Cave Story i Dustforce i spokojnie mogę powiedzieć, że Lalkarz jest od nich lepszy albo przynajmniej na podobnym poziomie.

Ale przecież to ex na PS'a więc musi być słaby.

Pomijam już fakt, ze prawie wszystkie wymienione przez ciebie gry to niezła pixeloza, ale z posiadaczy PS4 to się śmiejecie jak dostają gierki tego typu.

Opublikowano

LOL RAVEN! Odpal sobie SMB i zobacz co sie pojawia NA SAMYM POCZĄTKU gry! Jakbym byl w akademiku na laptopie a nie w robocie to bym Ci screena zrobił. Wiesz co tam jest? Wiesz? INFO, ŻE NAJLEPIEJ GRAĆ NA PADZIE! SZACH MAT PCKLAPEK!

Opublikowano

ogrywanie indykow pixel arts na czyms wiekszym niz 5 cali to dla mnie od zawsze na zawsze jest skrzywieniem psychicznym - kupujecie te swoje nadkonsole, karty graficzne za 2k, podlaczacie to do tv 50cali bo szlachta nie gra inaczej, klocicie sie o to co ma lepsza grafe i potem odpalacie pixele na caly ekran - fuck logic

Opublikowano

Ficusiu, czy jesteś w stanie polecić jakiś sprzęt, na którym warto ogrywać takie gry?

Opublikowano

Grałem w Braid, FEZ, Mark of The NInja, Super Meat Boy, Cave Story i Dustforce i spokojnie mogę powiedzieć, że Lalkarz jest od nich lepszy albo przynajmniej na podobnym poziomie.

No cóż, przynajmniej się starałeś. Za to szacunek.

Opublikowano

ogrywanie indykow pixel arts na czyms wiekszym niz 5 cali to dla mnie od zawsze na zawsze jest skrzywieniem psychicznym - kupujecie te swoje nadkonsole, karty graficzne za 2k, podlaczacie to do tv 50cali bo szlachta nie gra inaczej, klocicie sie o to co ma lepsza grafe i potem odpalacie pixele na caly ekran - fuck logic

Czyli grasz na małym ekranie żeby nie widzieć pixeli, które są częścią zamyślonego designu gry? :D To chyba coś nie tak z Twoją logiką :P

Opublikowano

No (pipi)a :D przecież dopiero co się śmialiście, że klapy ogrywają pixelowe indyki na 55 calach. A teraz nagle trzeba grać na dużym ekranie a nie na małej vicie, żeby widzieć pixele które są częścią zamyślonego designu gry.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Z innej beczki, miałem dziś "przyjemność" zobaczyć jakimi bzdetami tym razem nowy numer PE faszeruje typowych kowalskich, już oficjalnie wiadomo, że pracują tam sami #sonyslaves, którzy jedno głośnie mówią tylko PS4. To ja się pytam po co w tej gazecie tracą czas i kasę na platformę M$ ?? mało tego masa bzdetów typu...

na XBOX ONE gry tylko w 720p/900p na SONY wszystko w 1080p etc Już raz za napisanie prawdy zabrali mi GSR'a ciekawe co teraz na mnie czeka.....

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Ale przecież to ex na PS'a więc musi być słaby.

Pomijam już fakt, ze prawie wszystkie wymienione przez ciebie gry to niezła pixeloza, ale z posiadaczy PS4 to się śmiejecie jak dostają gierki tego typu.

Jako posiadacz PS4 też się śmieję, bo nie po to ładowałem pod telewizor nową konsolę, żeby grać w jakieś gó.wna, które spokojnie by ruszyły na PS2/PS3.

A to niestety lwia część obecnego line-upu. Gdyby nie EA i Ubi to już zupełnie nie byłoby na ten sprzęt normalnych gier, a już niedługo platformie stuknie rok.

PS3 zresztą tez miało słaby launch i potrzebowało półtorej roku żeby odbić się od dna. X360 z kolei dostarczał sporo zabawy od samych początków.

@Soul

Ja bym ogólnie darował sobie czytanie jakichkolwiek periodyków growych (prasa i sieć), bo nie ma tam miejsca na bezstronność i obiektywne podejście. Nigdy nie wierzyłbym w słowa kogoś, kto jest uzależniony od wydawców, reklamodawców i za promkę jest w stanie wystawić minimum 8/10 (te wszystkie niezależne sajty growe... ;) ).

Edytowane przez ping

Opublikowano

No (pipi)a :D przecież dopiero co się śmialiście, że klapy ogrywają pixelowe indyki na 55 calach. A teraz nagle trzeba grać na dużym ekranie a nie na małej vicie, żeby widzieć pixele które są częścią zamyślonego designu gry.

Co niby i gdzie pisałem geniuszu?

Opublikowano

Z innej beczki, miałem dziś "przyjemność" zobaczyć jakimi bzdetami tym razem nowy numer PE faszeruje typowych kowalskich, już oficjalnie wiadomo, że pracują tam sami #sonyslaves, którzy jedno głośnie mówią tylko PS4. To ja się pytam po co w tej gazecie tracą czas i kasę na platformę M$ ?? mało tego masa bzdetów typu...

na XBOX ONE gry tylko w 720p/900p na SONY wszystko w 1080p etc Już raz za napisanie prawdy zabrali mi GSR'a ciekawe co teraz na mnie czeka.....

To nie jest gazeta zacznijmy od tego.

Co niby i gdzie pisałem geniuszu?

napisałem śmialiście, czyli chodziło mi o boty a ty do jednych z nich należysz.

Jako posiadacz PS4 też się śmieję, bo nie po to ładowałem pod telewizor nową konsolę, żeby grać w jakieś gó.wna, które spokojnie by ruszyły na PS2/PS3.

A to niestety lwia część obecnego line-upu. Gdyby nie EA i Ubi to już zupełnie nie byłoby na ten sprzęt normalnych gier, a już niedługo platformie stuknie rok.

PS3 zresztą tez miało słaby launch i potrzebowało półtorej roku żeby odbić się od dna. X360 z kolei dostarczał sporo zabawy od samych początków.

@Soul

Ja bym ogólnie darował sobie czytanie jakichkolwiek periodyków growych (prasa i sieć), bo nie ma tam miejsca na bezstronność i obiektywne podejście. Nigdy nie wierzyłbym w słowa kogoś, kto jest uzależniony od wydawców, reklamodawców i za promkę jest w stanie wystawić minimum 8/10 (te wszystkie niezależne sajty growe... ;) ).

Ja tam dla siebie fajne gry znajduje na PS4, zresztą pisałem już w co na niej grałem kilkanaście stron temu i były to zarówno duże gry jak i te mniejsze typu Strider czy Stick it to the Man. Takiego XO nie odpaliłem od lutego np. MS nie wydał żadnej dużej gry póki co w tym roku, te dopiero pojawią się pod koniec roku (SO, FH2, Halo Collection) a GwG nie rozpieszcza.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Ale odpisywałeś konkretnie na mojego posta, więc lepiej wracaj do swojej nory i głupot następnym razem nie pisz.

Opublikowano

@Soul

Ja dla siebie fajne gry znajduje na PS4, zresztą pisałem już w co na niej grałem kilkanaście stron temu i był to zarówno duże gry jak i te mniejsze typu Strider, Stick it to the Man. Takiego XO nie odpaliłem od lutego np. MS nie wydał żadnej dużej gry póki co w tym roku, te dopiero pojawią się pod koniec roku (SO, FH2, Halo Collection) a GwG nie rozpieszcza.

Ja też znajduję, nie ma aż takiej tragedii, ale gdybym posiadał tylko jedną konsolę i byłoby nią PS4, to byłbym nieźle podkurzony.

Obecnie z exclusive'ów do ogrania mam Yakuzę i InFamous. Potem zostanie mi ponoć kiepski Shadowfall i tyle dobra. Jasne, gram też w multiplatformy, bo olałem zakup One'a na ten moment (tak to pewnie w multiplatformy bym grał na sprzęcie MS z przyzwyczajenia do poprzedniej generacji gdzie X360 był moim ulubionym sprzętem do grania).

W przypadku One z gier ciekawych dla mnie jest: Ryse, Forza 5, Dead Rising 3 więc z mojej perspektywy wychodzi po równo.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Problemem jest balans. Gdyby indyki nie stanowiły 99,9% tego co się wydaje obecnie na konsole, a tak z max. 70%, to by Walduś nie musiał przez rok grać tylko w BFa. Uwielbiam pomysłowe tytuły, ale indyki nie dostarczą mi złożonego gameplayu, być może piekielnie dopracowanego, ale jednak opartego na prostych założeniach. Nie chodzi o oprawę, voice acting, mocapy i itd., tylko zwykłą pewność, że tej gierki nie mógł zrobić jeden facet zamknięty w garażu na 2 lata.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.