Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Mogliby jakieś Tales dać na PS3 w Plusie. Nie ufam jeszcze tej serii i jakoś mam obawy przed zakupem.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Mogliby jakieś Tales dać na PS3 w Plusie. Nie ufam jeszcze tej serii i jakoś mam obawy przed zakupem.

Zacznij od Xilli. Można tanio dostać, a gra od podstaw była szykowana pod PS3 (reszta dostępnych Talesów to konwersje). Jeśli tęsknisz za klasycznymi jRPG z drużyną i przemierzaniem przepastnego świata to na pewno się nie zawiedziesz :).

Opublikowano

Ta wydaje się być intrygująca :)

Pamiętam jak pograłem w demo Vesperii w krzaczkach i totalnie mnie odrzuciło ciągłymi walkami i brakiem głębi.

Opublikowano

Jeśli nie znasz japońskiego, to trudno żeby jRPG w tym języku Cię nie odrzucił.

Vesperia też jest klawa, ale to konwersja z klocka [*].

Opublikowano

Atelier to też spoczko seria. Ot taka lekka i przyjemna z pięknym chara designem. W zeszłym miesiącu kupiłem sobie Escha&Logy jako pierwsza grę z tej serii i właśnie czegoś takiego szukałem jako odskoczni od megatenów w jakie ciągle gram.

Mam nadzieję,że Shalie też Tecmo wypluje na rynek USA/EU.

Opublikowano

Xillia słyszałem jest najgorsza, hehe. Jak będzie tania, to może kiedyś się przełamię. Mam nadzieję, że są miasteczka.

Opublikowano

W tales of system walki mnie odrzuca od lat :/

Opublikowano

Moje 2 podejścia do serii zakończyły się porzuceniem gier po kilku godzinach. Strasznie odpychający design świata i kreacje bohaterów. No ale może po prostu źle trafiłem, bo grałem w Tales of The World na PSP i Tales of Vesperia na 360.

Opublikowano

Stosowne newsy na temat aktualizacji PS+ pojawią się dzisiaj około godziny 17:00.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

http://www.usgamer.net/articles/the-last-of-us-remastered-playstation-4-review-

(This remastered version achieves the 60 frames-per-second that gamers demand, but I recommend making use of the ability to lock it in at 30; it makes for a far more cinematically immersive game, bringing the frame rate more in line with the Hollywood standard of 24 fps.)

Zaczynam się szczerze zastanawiać, czy konsolowy plebs serio jest tak ograniczony, czy może jednak ktoś sobie tylko jaja robi na tym etapie.
Opublikowano

(This remastered version achieves the 60 frames-per-second that gamers demand, but I recommend making use of the ability to lock it in at 30; it makes for a far more cinematically immersive game, bringing the frame rate more in line with the Hollywood standard of 24 fps.)

Zaczynam się szczerze zastanawiać, czy konsolowy plebs serio jest tak ograniczony, czy może jednak ktoś sobie tylko jaja robi na tym etapie.

Wow, opinia jednego kolesia, no kurna konsolowy plebs faktycznie.

Opublikowano

na forumku też dobre asy

Gra się lepiej w 60 klatkach, no chyba, że ktoś woli wiekszy lag w sterowaniu/dłuzszy czas reakcji postaci.

dokładnie!

przeszedłem Infamous w 30fps i usiadłem zaraz do Tomb Raider w 60fps, różnica bardzo duża, czuje sie jakby efekt filmowy

wszystko jest mega płynne

oczywiscie, ze tak jest - bijatyki sa tego prostym przykladem :-)

Drua strona medalu jest taka, ze w 30fps masz wiecej czasu na reakcje, co moze pomoc na trudniejszych poziomach trudnosci.

Skoro teoretycznie widzisz dokładnie połowę mniej klatek na sekundę, to jakim cudem masz więcej czasu na reakcję? Mi wychodzi dokładnie na odwrót.

dziwne pytania zadajesz. Pograj troche to sie sam przekonasz.

Ja mam w tym co najwyzej 14 lat doswiadczenia, wiec jak mowie, tak jest :-)

P.S zapomniales o czasie.

Jako że TLoU ma bardzo kinowy feeling, gram na 30 klatkach

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Zamiast grać w gry to im się filmów zachciewa. Gdzie ta branża zmierza :confused:

@up:dokładnie, na różnych stronkach i czytając niektóre wpisy na Twiterze znajdzie się dość spora ilość takich cudaków.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

30 fpsów w TLOU jest inne niż 30 fpsów w innych grach

Opublikowano

Ja jestem na przykład amatorem slideshowów, więc jeśli mogę to ustawiam limit fps w grach na 1 klatkę / 5 sekund, mam wtedy prawdziwy experience jak w pokazie slajdów.

Opublikowano

Co najwyżej 14 lat doświadczenia xD

Poważna sprawa, no nie pogadasz.

Emotion, cinematic experience, epic30fps :sick: :sick: :sick:

Opublikowano

Wchodzę do działu plejstejszon 4, temat o remasterze rzekomego GOTG i co widzę? Dyskusja od kilku stron kto w ilu klatkach gra. Przecieram oczy ze zdumienia i upewniam się, czy przypadkiem nie jestem na forum PCLab. Nie, wciąż forum konsolomaniaków PSX Extreme. Kopalnia beczuni.

Tu już nawet nie ma się co oszukiwać. Konsolowcy = nowi pecetowcy.

Opublikowano

chu.j nie cinematic experience, panie gdzie moje 24 klatki?

Opublikowano

30 fpsów w TLOU jest inne niż 30 fpsów w innych grach

Jest "cynematycznie popsute"

Opublikowano

Ktoś kiedyś nabijał się, że dział X1 ma mniej postów od działu PS4. Chyba wolałbym, by w moim dziale dyskutowano mniej, ale o gierkach, a nie o klatkach na sekundę jak typowe brudne konsolomaniaki.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

No ale wkładasz płytkę i grasz, nie musisz sie babrać z ustawieniami i takimi tam :teehee:

Opublikowano

Dawajcie coś więcej plusów przy ważniejszych postach, bo ostatnie 15 stron przescrolowałęm w 5 minut, może z dwa razy zatrzymując się nad czymś do przeczytania :]

czytaj zawsze moje i Yetiego - głoszą słowa prawdy. 

Ktoś kiedyś nabijał się, że dział X1 ma mniej postów od działu PS4. Chyba wolałbym, by w moim dziale dyskutowano mniej, ale o gierkach, a nie o klatkach na sekundę jak typowe brudne konsolomaniaki.

to byłem ja i podtrzymuję to zdanie

PS4 budzi kontrowersje, PS4 budzi emocje, PS4 zrzesza tłum graczy, PS4 - #4theplayers. 

XboxOne - nikogo, XboxOne - nikogo, XboxOne - nikogo, XboxOne - #4thenikogo, 

Opublikowano

Jeśli nie znasz japońskiego, to trudno żeby jRPG w tym języku Cię nie odrzucił.

Vesperia też jest klawa, ale to konwersja z klocka [*].

I w dodatku w mniejszej rozdzielczości i  mniejszej liczbie klatek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.