Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

no ja jestem zdania, ze gdyby ta gra nie miala multipayera, to dzisiaj nikt by o niej nie mowil.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Czy nikt by o niej nie mówił ? wątpię była by po prostu mniej popularna ale na pewno nie zapomniana.

Opublikowano

Już nawet forbes śmieje się z xboxa 

All of its hardware divisions are performing somewhere between terrible and absolutely dreadful. The worst among them, though, was the Xbox division where the rapid deterioration of Microsoft’s console business may lead to another round of calls to spin the division off. 

Xbox: One console, many problems As Erik Kain reported here last week, the U.S. retail numbers for Xbox One don’t look that awful. The PS4 beat it handily at retail in June, by 36%, but with nearly 197,000 units sold, Xbox One seems to have benefited from its recent price cut. That said, Microsoft can’t hide the fact that sales have been so tepid in 2014, it’s been working through channel inventory and manufacturing barely any new consoles. Consider these stats: In the prior quarter, Microsoft reported 2 million console sales of which 1.2 million were the Xbox One. That means the company was moving about 800,000 Xbox 360s just three months ago. If we assume that the 360 is selling similarly at this point, then this quarter’s 1.1 million consoles likely consisted of just 300,000 Xbox Ones.

To get a sense of how terrible that is, it’s as bad as Nintendo’s Wii U results for the quarter that ended in May. Now, before anyone asks: How can Microsoft sell nearly 200,000 Xbox Ones in the U.S. in June alone if it shipped 300,000 worldwide for the entire quarter? The answer is that the channel has been sitting on too many consoles for and it’s now working through that backlog. Going forward, that almost certainly means more Xbox sales, but unless Microsoft cuts into Sony’s substantial lead sometime soon, it risks becoming the also-ran of this generation.

And it doesn’t help that despite saying nice things about Xbox, new CEO Satya Nadella doesn’t seem especially committed to it. In his now infamous 3,100 word memo on the company’s future, Nadella spent one paragraph on Xbox.

http://www.forbes.com/sites/markrogowsky/2014/07/23/disappearing-act-xbox-sales-plummet-while-microsofts-other-devices-continue-to-struggle/?partner=yahootix

Wszystko wskazuje na to że Xbox One to ostatnia konsola microsoftu :banana:

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

no ja jestem zdania, ze gdyby ta gra nie miala multipayera, to dzisiaj nikt by o niej nie mowil.

Tak i pewnie dlatego wyszło kilkadziesiąt książek i komiksów w uniwersum Halo. Weź skończ wypisywać bzdury.

Opublikowano

Już nawet forbes śmieje się z xboxa 

http://www.forbes.com/sites/markrogowsky/2014/07/23/disappearing-act-xbox-sales-plummet-while-microsofts-other-devices-continue-to-struggle/?partner=yahootix

Wszystko wskazuje na to że Xbox One to ostatnia konsola microsoftu :banana:

wszyscy po prostu czekaja az wydadza nextgena!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Tak i pewnie dlatego wyszło kilkadziesiąt książek i komiksów w uniwersum Halo. Weź skończ wypisywać bzdury.

Cały czas mi się marzy tytuł w 100% nastawiony na singla w uniwersum Halo :yes:

Opublikowano

Cały czas mi się marzy tytuł w 100% nastawiony na singla w uniwersum Halo :yes:

W dzisiejszych czasach to mało prawdopodobne. A tak na marginesie, to MS chyba pracuje nad osobną serią:

iviuxg.jpg

*fingerscrossed*

Opublikowano

Pytam się, co wyszło ciekawego na ten złom od czasów titanfail.

Pytałem już to samo z 5, 6 razy. Nie było odpowiedzi, ale co oni mają odpisać skoro nie dostali w tym roku żadnego dużego exa. Śmieją się oczywiście z  sony bo dali inFamousa i TLOU Remaster, ale na swoje podwórko, na którym nic nie ma nie zerknął.

Pytam się, co wyszło ciekawego na ten złom od czasów titanfail.

To zapytaj się inaczej, co wyjdzie na ps4 i xbona do końca roku ? Odpowiedź: na ps4 wyjdzie Driveclub i ... koniec . Na xbona SO, FH2, Halo . Sprawa jasna prawda ?

Do the math, bo pieprzysz. Jak chcesz walczyć z kimś to dobrze go poznaj, bo potem sypiesz takimi kwiatkami.

Bierz pod uwagę cały rok i nie obrażaj Titanfalla bo to dobra gra.

Proszę bardzo.

Sony - inFamous, DC, TLOU remaster, LBP 3

MS - Fh2, Halo, SO

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Co do exów, licząc od startu do teraz:

PS4: Killzone, Knack, inFamous, TLoU (4)

XOne: Dead Rising 3, Forza 5, Ryse, Titanfall, Kinect Sports Rivals (5)

Licząc od startu do końca roku:

PS4: Killzone, Knack, inFamous, TLoU, Driveclub, LBP 3 (6)

XOne: Dead Rising 3, Forza 5, Ryse, Titanfall, Kinect Sports Rivals, Halo Collection, Sunset Overdrive, Forza Horizon 2 (8 )

Licząc w tym roku:

PS4: inFamous, TLoU, Driveclub, LBP 3 (4)

XOne: Titanfall, Kinect Sports Rivals, Halo Collection, Sunset Overdrive, Forza Horizon 2 (5)

Dla mnie to jest 3:0 dla X One, ale klapeczki zaraz znów zaczną zakrzywiać czasoprzestrzeń

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Co do exów, licząc od startu do teraz:

PS4: Killzone, Knack, inFamous, TLoU (4)

XOne: Dead Rising 3, Forza 5, Ryse, Titanfall, Kinect Sports Rivals (5)

Licząc od startu do końca roku:

PS4: Killzone, Knack, inFamous, TLoU, Driveclub, LBP 3 (6)

XOne: Dead Rising 3, Forza 5, Ryse, Titanfall, Kinect Sports Rivals, Halo Collection, Sunset Overdrive, Forza Horizon 2 (8 )

Licząc w tym roku:

PS4: inFamous, TLoU, Driveclub, LBP 3 (4)

XOne: Titanfall, Kinect Sports Rivals, Halo Collection, Sunset Overdrive, Forza Horizon 2 (5)

Dla mnie to jest 3:0 dla X One, ale klapeczki zaraz znów zaczną zakrzywiać czasoprzestrzeń

Fighter Within, Crimson Dragon, Halo: Spartan Assault, Killer Instinct, Killer Instinct Classic, LocoCycle, Xbox Fitness, Zoo Tycoon jeszcze.

Opublikowano

Ładnie Xbox pocisnął Playowi xD

Opublikowano

I jeszcze Max I Plantsy.

Ale to I tak malo na Battlefielda 4 w 900p xDDD

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Liczyłem pudełkowe gry, czyli to co tygryski lubią najbardziej. Ale w sumie Fighter Within chyba jest w boxie, a Killer Instinct do końca roku też wyjdzie. Zoo Tycoon też jest w boxie. Dobra, sorry, faktycznie X One gniecie jeszcze bardziej.

Opublikowano

Liczyłem pudełkowe gry, czyli to co tygryski lubią najbardziej.

Od kiedy jakość gry zależna jest od metody dystrybucji?
Opublikowano

Dochodza jeszcze gry zapowiedziane na chinski rynek. Oczywiscie tylko na Xbona bo Sony jest za biedne zeby wystartowac tam swoja konsole.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano
Opublikowano

I co z tego, że PS4 się lepiej sprzedaje, "Ich troje" i " Doda" też się sprzedawały swego czasu najlepiej. Ba, im coś się bardziej sprzedaje tym jest dla plebsu. XboxPiękneOne Triple Wins xDDD

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Bardziej chodzi o ilość czasu, które można spędzić z danym tytułem. Nie umniejszam indykom, bo niektóre są świetne, ale większość indyków to 3h grania, czyli ze 3x mniej niż gry w boxach. Na dodatek pudełka łatwiej było policzyć :D

Opublikowano

A gdzie jest Ori ja sie pytam, Ori Ori, od ilosci gier na Xboxa juz sie w glowie pierdooli xD.

Opublikowano

vita eskluzywna na ten rok : freedom wars, orishika2, txk, danganrompa2, danganrompa another episode, murasaki baby, disgaea4 promise revisited, persona dancing all night, tales of hearts r, sword art online, hotaku no nikki, phantasy star nova, ys memories of celceta

dziekuje, dobranoc

Opublikowano

Bardziej chodzi o ilość czasu, które można spędzić z danym tytułem. Nie umniejszam indykom, bo niektóre są świetne, ale większość indyków to 3h grania, czyli ze 3x mniej niż gry w boxach. Na dodatek pudełka łatwiej było policzyć :D

Dystrybucja cyfrowa ≠ indyk...
Opublikowano

Bo liczą się tylko epickie gry AAA na konsole, a nie jakieś indyki. Indyki to są dobre dla blacharzy. Doinformuj się, Suavek :confused:.

Opublikowano

462065_602x602.jpg

Co może być lepszego, bzykanko a potem Xbox. Damm.

Edytowane przez Szatanek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.