Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Bo Windows tak? A jak kupie sobie lapka firmy Sony to co wtedy? Sprzet kitajcow, soft hamburgerów.

Nowego już sobie nie kupisz, bo biedne Sony musiało się pozbyć Vaio :(

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

no ja wiem, że posiadacze konsol sony od lat oczekują na takiego ekskluzywnego LEGENDARNEGO shootera jakim jest halo: combat evolved, ale nie dla barona kiełbasa.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Bo Windows tak? A jak kupie sobie lapka firmy Sony to co wtedy? Sprzet kitajcow, soft hamburgerów.

Możesz oszukać ich potrójnie; kupić lapka Sony, zainstalować Linuksa, zerżnać grę z torrentów. I co zrobi MS? Nic nie zrobi.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Wątpię aby czekały. Mogą sobie to odpalić na jakimś xboxie. To nie boty ze ograniczają się do jednego sprzętu. Zresztą legendarny to moze być half-life, goldeneye007 czy ut.

hav3n, jak zwykle u botów brak argumentów, ale czego się można po was spodziewać.

Opublikowano

Chcialem sobie kupic Bravie ale teraz to juz nie wiem. Zeby sie nie okazalo ze Sunset czy Halo Collection to exy od Sony :confused:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

ale to już nie mój interes co postanowisz zrobić. może sobie kupić używane Vaio i zainstalować windows vista z płytki wypalonej prze kolegę albo kupić jeden z wielu dostępnych na rynku komputerów dla graczy firmy microSOFT. ilość możliwości jest nieograniczona!

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Idąc tym tokiem rozumowania to i divinity boty mogą sobie wymieniać jako ex, bo przecież ms.

Opublikowano

ale to już nie mój interes co postanowisz zrobić. może sobie kupić używane Vaio i zainstalować windows vista z płytki wypalonej prze kolegę albo kupić jeden z wielu dostępnych na rynku komputerów dla graczy firmy microSOFT. ilość możliwości jest nieograniczona!

Albo kupić prawdziwą konsolę, czyli komputer PC i zainstalować STEMA.

Opublikowano

Możesz oszukać ich potrójnie; kupić lapka Sony, zainstalować Linuksa, zerżnać grę z torrentów. I co zrobi MS? Nic nie zrobi.

GNU+Linuksa*

A ten argument z laptopem Sony jest durny. Myślicie, że wszystkie podzespoły w konsoli Sony są od Sony? Jakie to ma znaczenie?

Opublikowano

Trzeba przyznac ze najwieksza beke z tej generacji jak narazie to maja PCtowcy. Stream, nagrywanie filmikow, robienie screenow, ubogie MMO - wielkie nowosci przerabiane na blachach X lat temu XD. O 1080p60fps nie wspomne bo wystepuje sporadycznie.

Ale to nic nowego, że PC wyznacza standardy według których później muszą żyć konsolomaniacy, wmawiając sobie, że dostają coś naprawdę wyjątkowego. Oczywiście w wersji konsolowej zawsze wychodzi zdzierstwo korporacyjne i np. na PC wymyślili grę online, ale dopiero na konsolach wpadli, że trzeba za to płacić.

Opublikowano

Albo kupić prawdziwą konsolę, czyli komputer PC i zainstalować STEMA.

albo poczekać na jakąś budżetową STEM MASZYNE za 1600. opcja w sam raz dla klapów, oni to lubią

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

kidnappa: Te Twoje rozkminy może i miałyby jakikolwiek sens gdyby nie fakt, że przez całą generację klapersy żyły logiką, że gry: konsola/PC, ruchowe, arcade/indie to nie gry/ex'y, ale oczywiście tylko w przypadku gdy dotyczyło to platformy MS, bo gdy chodzi o Sony zasady zmieniają się w zależności od tego skąd zawieje i wtedy wliczało się co popadnie nawet jakieś japońskie popeliny dla ludzi z odchyłami seksualnymi chociażby tylko wyszły w pudełku.

Najśmieszniejsze jest to, że gdyby taką samą logikę, którą teraz stosują do PS4, stosowali konsekwentnie w poprzedniej generacji, to żaden klapers nie powinien kupić PS3, tylko mieć w domu ze 3 X360 :P

Opublikowano

GNU+Linuksa*

A ten argument z laptopem Sony jest durny. Myślicie, że wszystkie podzespoły w konsoli Sony są od Sony? Jakie to ma znaczenie?

Ale to do mnie czy koło mnie kruku? Mnie to w sumie wisi. Faktem jest że wycieranie sobie gęby pc i dissowanie go kiedy jest taka potrzeba wypada zwyczajnie słabo. Z drugiej strony też to fajnie wygląda, bo nagle okazuje się że najwazniejsze jest 1440/60 i cebulacka cena. Niby zawsze wychodzi tutaj nerdowki spór o wygodę grania, o lepsze siedzisko, kanapowy co-op lub 1v1 i w ogóle "jak chcę to też se mogę podłączyć". Mój ulubiony "argument" to: "wyszło na Vitę, więc nie jest exem".

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Trzeba przyznac ze najwieksza beke z tej generacji jak narazie to maja PCtowcy. Stream, nagrywanie filmikow, robienie screenow, ubogie MMO - wielkie nowosci przerabiane na blachach X lat temu XD. O 1080p60fps nie wspomne bo wystepuje sporadycznie.

Ale to nic nowego, że PC wyznacza standardy według których później muszą żyć konsolomaniacy, wmawiając sobie, że dostają coś naprawdę wyjątkowego. Oczywiście w wersji konsolowej zawsze wychodzi zdzierstwo korporacyjne i np. na PC wymyślili grę online, ale dopiero na konsolach wpadli, że trzeba za to płacić.

Beka z taczpada w kontrolerze. Patent obecny w laptopach sprzed nastu lat.

@tk___tk

Byle nie zestaw z biedronki, bo będzie znowu płacz, że cośtam nie działa i konsole lepsze.

Edytowane przez ping

Opublikowano

kidnappa: Te Twoje rozkminy może i miałyby jakikolwiek sens gdyby nie fakt, że przez całą generację klapersy żyły logiką, że gry: konsola/PC, ruchowe, arcade/indie to nie gry/ex'y, ale oczywiście tylko w przypadku gdy dotyczyło to platformy MS, bo gdy chodzi o Sony zasady zmieniają się w zależności od tego skąd zawieje i wtedy wliczało się co popadnie nawet jakieś japońskie popeliny dla ludzi z odchyłami seksualnymi chociażby tylko wyszły w pudełku.

Najśmieszniejsze jest to, że gdyby taką samą logikę, którą teraz stosują do PS4, stosowali konsekwentnie w poprzedniej generacji, to żaden klapers nie powinien kupić PS3, tylko mieć w domu ze 3 X360 :P

Te moje rozmkiny i tak są mocno naciągane. Pokazuje tylko, ze na upartego zawsze można coś znaleźć.Ja osobiście dzielę to wszystko na PC, Xboxy, PS'y i konsole NInny. Tak jest chyba najlepiej i najlogiczniej. Nie rozumiem dlaczego boty często np. wypierają Pecety z tej listy, to rownież sprzęt do grania.

klapersy kapersami, nie możesz wszystkich wrzucać do jednego worka, bo ja tak do tego nie podchodze. Lubię indie czy gry arcade i jeżeli na X360 wychodził genialny Shadow Complex to dlaczego miał bym go pomijać w listach exów? Bo to gierka arcade? W żadnym wypadku.

Opublikowano

Nie podoba mi się kierunek w jakim zmierza ten temat :/ Chcecie zaprzepaścić tyle tysięcy stron CW...

Opublikowano

Ankieta przeprowadzona na 6500 osob w 1.5 BILIONOWYM Kraju xDDDDDDD. Pewnie obskoczyli jedno pole ryzu.

Przykro mi, ale jeśli próba nie jest obciążona to nie ma większego problemu w takiej ankiecie.

Lubię jak ktoś wiedzący co mówi wykazuje błędy ignorantom. :]

Opublikowano

Ankieta przeprowadzona na 6500 osob w 1.5 BILIONOWYM Kraju xDDDDDDD. Pewnie obskoczyli jedno pole ryzu.

Bilion=/=Miliard
Opublikowano

Może przeliczał ich na jeny

Opublikowano

Dobrze moje madre miski :* W takim razie oczekuje sprzedazy PS4 w Chinach na poziomie 600mln.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Z tym bilionem to akurat dość zabawna sprawa. W krajach anglosaskich np. bilion = nasz miliard.

Opublikowano

Sprzedaż konsol w Niemczech:

Hardware LTDs:
PS4: 540,000
XB1: 170,000

PS3: 4,200,000
360: ~2,100,000

Opublikowano

No Microsoft oczekiwał sprzedaży Xbone'a na poziomie 400 milionów, hehe.

Opublikowano

Dochodza jeszcze gry zapowiedziane na chinski rynek. Oczywiscie tylko na Xbona bo Sony jest za biedne zeby wystartowac tam swoja konsole.

Chiny zniosły wieloletni zakaz prowadzenia sprzedaży konsol w swoim kraju, co otworzyło drogę na ten ogromny rynek światowym potentatom pokroju Sony i Microsoftu. Pytanie tylko, jakiej nowej konsoli pragną sami Chińczycy. Dużo wskazuje na to, że najbardziej PlayStation 4.

Chiński portal newsowy NetEase zdecydował się przeprowadzić ankietę wśród swoich czytelników. Ludzie wskazują w niej, którą konsolę chcą nabyć w przyszłości. Wśród opcji pojawiły się między innymi PS4, Xbox One, PS Vita/PS TV. Póki co liderem jest ta pierwsza z 57% głosów. Xbox One zdobył jedynie 10,8%. W ankiecie wzięło udział jak na razie ponad 6500 osób.

Oczywiście do tego typu przedsięwzięć należy zachować zdrowy dystans, niemniej przewaga Sony może wynikać z tego, że Chińczycy zdążyli już poznać markę PlayStation - czy to przy okazji PS2, czy też PSP.

Czyżby więc Państwo Środka było kolejnym azjatyckim rynkiem, na którym Xbox się nie przyjmie? Zobaczymy

http://www.pssite.com/news-34693-jakiej_konsoli_chca_chinczycy__oczywiscie_playstation_4.html

To będzie ostateczny gwóźdź do trumny tego amerkańskiego bubla do zamawiania pizzy.

bluznisz synu , w chinach przypomna sobie o nankinie i wybiora produkt amerykanskiego zbawcy a nie japonskiego oprawcy

Opublikowano

Z tym bilionem to akurat dość zabawna sprawa. W krajach anglosaskich np. bilion = nasz miliard.

Za dlugo chyba siedze na emigracji :( Trzeba wrocic do ojczyzny, kupic wszystkie konsole Sony I zasadzic cebule plus.

Edytowane przez hav3n

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.