Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nie ma szans zeby wygladały podobnie skoro różnica w samym hardware to prawie 50% , takich rzeczy sterownikami i wywaleniem kinecta nie da się nadrobić.

Tylko dużo fajnych exów moze to nadrobic.

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Nie ma co sie oszukiwać, źle sie dzieje z xboxem pod względem sprzedaży i naprawdę szkoda że gracze konsolowi zmienili sie na przestrzeni lat w blacharzy, zero pytań o gameplay tylko o to czy full hd xD

Fani Sony to największy ciemnogród w branży, przecież łykali PS3 gdy było 50% droższe od X360 pomimo tego, że było mniej gier, a te które były działały gorzej niż na X360. Fani Xboxa natomiast wstrzymali się w analogicznej sytuacji (obecna generacja) i czekali na zmiany.

Jak na dłoni widać gdzie mamy do czynienia ze świadomymi klientami, a gdzie z typowymi januszami.

Tyle ze 360tka miala sie bardzo dobrze w wielu krajach, w niektorych wyprzedzila SONY - ba - nawet w Polsce sprzedawala sie niezle...

Pare lat swietnego marketingu (reklamy,xbox fun day,fun nighty, liveleague itp.) jednak szlag trafil, bo MS po raz kolejny pokazal naszemu rynkowi fucka. 2 lata wprowadzali Live do Polski, a pozniej nie wiem na co byly ich starania, by rozleklamowac swoj produkt, skoro z kolejna premiera robia dokladnie to samo...

Nie ma co sie oszukiwać, źle sie dzieje z xboxem pod względem sprzedaży i naprawdę szkoda że gracze konsolowi zmienili sie na przestrzeni lat w blacharzy, zero pytań o gameplay tylko o to czy full hd xD

Ide o zaklad, ze 80% czasu poprzedniej generacji spedziles przy multiplatformach. Najlepsze exy przez te lata mozna bylo policzyc na palcach jednej reki na obu platformach. Juz nie chce mi sie wracac do tych debili zatrudnionych przez MS, ich marketingu, pieprzenia, ze zaproponuja zupelnie inne doznania z Kinectem, "dlatego nie skupiaja sie na grafice" itp.

Niestety prawda póki co jest inna i z tego co idzie zaobserwować jest duża szansa że już w niedługim czasie większość multiplatform będzie wyglądać tak samo.

Jest tez duza szansa, ze roznice zaawsze beda i ze znowu nie bedziemy mieli okazji zobaczyc exow z taka oprawa, jak byly na PS3.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Cóż za ironia losu, xboty wypominały oficjalnie niepotwierdzoną niższą rozdziałkę w GTA IV na PS3, i non stop o tym trąbiły. Teraz jednak okazuje się, że przecież niższa rozdziałka to tak naprawdę złudzenie i efekt marketingowej papki. Karma is a bi*ch ;)

Opublikowano

Podczas tej generacji pewnie też większość czasu spędzę przy multiplatformach, ale patrząc na zapowiedziane exy na oba next geny bardziej ciągnie mnie do xone niż ps4, tak samo jak wole pada od xboxa (chciaż ten z ps4 jest całkiem wygodny ) i system operacyjny jest lepszy imo na xboxie

Chociaz kusi mnie do kupna ponownie zeby pograć w tlou hd w multi xD

Ej ale taki Ryse wyglada bdb i mimo 900p jest to jedna z najładniejsza gier na next geny imo

Edytowane przez kubson

Opublikowano

No Microsoft oczekiwał sprzedaży Xbone'a na poziomie 400 milionów, hehe.

Sytuacja nie wygląda ciekawie dla microsoftu. Na świecie jest już 2 razy więcej PS4 niż Xbox One. W poprzednim kwartale xbox one mimo obnizki ceny sprzedawał się gorzej od WiiU. W Europie xbox przegrywa z playstation minimum 1 do 3. Nawet w USA przegrał w miesiącu obniżki ceny. Niedawno zostało zwolnionych ponad 1000 osób w kontynentalnej  Europie z dywizji xboksa. Widać że Microsoft zdał sobie sprawe z przegranej i planuje skupić się na swoich 2 najważniejszych rynkach USA i UK gdzie sprzedaje się ponad 60% xboksów.

Bardzo dobrze sie sytuacja rozwija. Xbox juz nie ma szans dogonic ps4, nie bedzie wyrownanej walki jak w ostatniej generacji. Dobrze ze gracze przejrzeli na oczy i wybieraja lepszy sprzet.
Opublikowano

Kolejny dzień w CW i kolejna porcja zaklinania rzeczywistości, jakoby konsole tak różniące się osiągami mogły wyświetlać identyczną grafikę w multiplatformach :lol: Liczycie, że miłościwie wam panujący m$ będzie smarował devom za obcinanie grafy na PS4 czy jak, bo inaczej nie da się tego zrobić?

W Unity módlcie się o 792p, bo 1080p nie będzie nawet na PS4, a Ubisoft dawno zapowiedział, że do skalowania oprawy na słabszych platformach posłuży im rozdzielczość i framerate.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

W Unity módlcie się o 792p, bo 1080p nie będzie nawet na PS4, a Ubisoft dawno zapowiedział, że do skalowania oprawy na słabszych platformach posłuży im rozdzielczość i framerate.

http://www.gamespot.com/articles/report-assassin-s-creed-unity-targeting-1080p-60fps-on-ps4-and-xbox-one/1100-6420580/

Dlaczego ma nie być 1080p? Bo ktoś chyba sprzedał ci błedne informacje. Gry od Ubi będą śmigać w 1080p, Watch_Dogs był wypadkiem przy pracy. Dwójka będzie już w 1080p (byłoby idiotycznie, gdyby nie była). 

Guernica - przed konsolami jeszcze luźne 6 lat pobytu na rynku, zobaczymy co czas przyniesie.

Opublikowano

W tej generacji będą się liczyły dla mnie głównie multiplatformy. W tej chwili absolutnie żaden potwierdzony na PS4 ex mnie nie jara. Uncharted sprawdzę z czystej ciekawości, bez jizzu w w gaciach. Ale zanim wyjdzie to nadejdzie pewnie Gwiazdka 2015.

Opublikowano

Słabsze platformy czyt. konsole.

Opublikowano

Guernica - przed konsolami jeszcze luźne 6 lat pobytu na rynku, zobaczymy co czas przyniesie.

Chcesz kolejnej 7 letniej generacji ?

Opublikowano

A ty ile chcesz 3 lata ? guernica jak zawsze gada głupoty szkoda ze wykorzystałem na dzisiaj minusy

Opublikowano

Nie ma opcji, że te konsole potrzymają się tyle na rynku co PS3/X360. Ich żywoty zostały sztucznie przedłużone przez kontrolery ruchu. Gdzie i tak każdy już chciał nowej grafy.

Opublikowano

A ty ile chcesz 3 lata ? guernica jak zawsze gada głupoty szkoda ze wykorzystałem na dzisiaj minusy

Dla mnie optymalny okres trwania generacji to 5 lat.

Opublikowano

Jesteś bardzo naiwny jeśli wierzysz że xbone ma jakieś szanse nadgonić ps4.

Opublikowano

Dla mnie tez, ale patrząc w jakim kierunku branża zmierza nie zdziwiłbym sie gdyby nas dojili ile wlezie xD

Opublikowano

Chcesz kolejnej 7 letniej generacji ?

A wyobrażasz sobie, żeby pogrążone w długach Sony, które jest na granicy bankructwa mogło wypuścić nową konsolę za mniej niż 6 lat? A i to nie jest takie pewne. Według mnie 2020 rok to jest najwcześniej, kiedy zobaczymy nowe sprzęty.

Opublikowano

Nie przesadzasz z tym skrajnym bankructwem Sony? Nie wiem czy śledzisz newsy ale firma zanotowała ostatnio wzrost sprzedaży na poziomie prawie 100%. Całkowity zysk ze wszystkich działów to 265 mln. I to w przedziale kwiecien-czerwiec.

swietny-wynik-dziau-playstation-w-pierws

Opublikowano

Nie przesadzasz z tym skrajnym bankructwem Sony? Nie wiem czy śledzisz newsy ale firma zanotowała ostatnio wzrost sprzedaży na poziomie prawie 100%. Całkowity zysk ze wszystkich działów to 265 mln. I to w przedziale kwiecien-czerwiec.

swietny-wynik-dziau-playstation-w-pierws

Firma ma poważne problemy finansowe i bardzo dobrze, że zanotowali ostatnio zysk, ale to dalej tylko 265mln $. Bardzo mało w obliczu tego ile kasy muszą wydać na utrzymanie wszystkich rzeczy, które produkują, opłaty i rozwój, a przecież jest jeszcze mnóstwo innych wydatków. 

Ja im życzę jak najlepiej - jak wyjdą wreszcie z tego dołka, to z korzyścią dla graczy i nie tylko. 

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Jakiś czas temu czytałem wywiad z jakimś wysoko postawionym kolesiem z SCE i padło tam zdania, że ta generacja będzie krótsza od poprzedniej. 5, maks 6 lat i nowe konsole powinno wchodzić na rynek.

Opublikowano

Ten cały kryzys Sony w mediach jest niepotrzebnie wszędzie rozdmuchiwany przez hejterów i cytowany w praktycznie każdym newsie o PS4.  Dlatego ludzie wciąż gadają, że Sony zbankrutuje. Szczerze? To nawet Wii U ma gorszą sytuację i tak się o tym nie mówi.

Opublikowano

W pierwszym kwartale fiskalnym tego roku, czyli w okresie od początku kwietnia do końca czerwca, Sony sprzedało 4,25 mln konsol oraz 85 mln gier, co przełożyło się na dobre wyniki finansowe w tym segmencie.

Łącznie dział „Game & Network Services”, odpowiedzialny za wirtualną rozrywkę, zanotował wzrost sprzedaży na poziomie 95,7 procent w porównaniu z pierwszym kwartałem ubiegłego roku. Zysk operacyjny wyniósł 43 mln dol.

Lepszy wyniki przypisano oczywiście zainteresowaniu konsolą PlayStation 4 oraz „znacznemu zwiększeniu dochodów z usług sieciowych, związanych z premierą PS4” - czytamy w raporcie finansowym.

Sony nie podaje dokładnych statystyk, ale w okresie ostatnich trzech miesięcy łącznie sprzedano PS3 i PS4 w liczbie 3,5 mln egzemplarzy. Sprzęt przenośny PS Vita TV, PS Vita i PSP odpowiadał za 0,75 mln.

Dla porównania, w identycznym okresie Microsoft wysłał do sklepów na całym świecie łącznie 1,1 mln sztuk Xbox One i Xbox 360, a Nintendo sprzedało 1,33 mln swoich urządzeń.

Ogólnie japońska korporacja zanotowała bardzo dobry kwartał - niemal wszystkie gałęzie działalności poprawiły swoje wyniki w porównaniu z poprzednim rokiem. Ogólnie zyski w całej firmie wyniosły 265 mln dol.

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-07-31-swietny-wynik-dzialu-playstation-w-pierwszym-kwartale-fiskalnym-sony

Kaz robi robotę.

Opublikowano

Właśnie dałem ten wykaz z ww.newsa stronę wcześniej xD

Sony ma branie z PS4, teraz pora na odpowiedni support grami. Niech pozyskają te prawa do Crasha i zrobią prawdziwy remaster całej trylogii i umieszczą w jednym tytule Crash is Back!

Pomarzyć dobra rzecz ale skoro Ubi tak cudownie reaktywowało Raymana to nie wierzę, że z Rudym się tak nie da.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.