Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Podawanie całościowo wyników Vity, PSP i VityTV, tylko pokazuje jak bardzo Sony się wstydzi sprzętu i najlepiej wycofałoby go ze sprzedaży. Vita systemem jest bardzo dobrym ale finansowo, to nieporozumienie, jak swego czasu N-Gage.

Edytowane przez Marian446

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Do N-Gage bym tego nie porównywał. Vita jakoś się trzyma na rynku już ponad dwa lata i jest świetnym dodatkiem do PS3/PS4. Ale kupując Vitę od razu trzeba się zaopatrzyć w Plusa. Inaczej nie ma to sensu. A sprzęt sam w sobie jest naprawdę solidny.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

oni niepotrzebnie w ogole sie pchali w kolejnego handhelda po psp, nie maja pojecia w ogole o tej galezi rynku i jak sobie radzic w dobie smartfonow. zamiast zabezpieczyc deale na przenosnego finala i serie monster hunter (bo to one uratowaly psp gdzie sony tez dawalo du.py) to oni zaczeli ja promowac jako gry jakosci ps3 w kieszeni z czego i tak po roku sie wycowali na rzecz indykow

ta generacja stacjonarek bedzie najkrotsza - tez jestem tego zdania, widac to juz po zastosowanych technologiach, zero innowacyjnosci, po prostu bebechy z pc zamkniete w pudelku, cena rozniez niska. Czeka nas teraz jeszcze z rok cross-ganow, potem zloty czas 2-3 lat gdzie devi beda pisac gry od podstaw pod konfiguracje ps4 i xone, a gdy juz pc znacznie przescigna konsole to ci od razu zaserwuja cos nowego (typuje, ze pierwszy z czyms nowym wyskoczy niny lub microsoft)

Opublikowano

I ma persone 4.

Opublikowano

Ten cały kryzys Sony w mediach jest niepotrzebnie wszędzie rozdmuchiwany przez hejterów i cytowany w praktycznie każdym newsie o PS4.  Dlatego ludzie wciąż gadają, że Sony zbankrutuje. Szczerze? To nawet Wii U ma gorszą sytuację i tak się o tym nie mówi.

Moze samo wiiu jest w gorszej sytuacji, ale na pewno nie nintendo, bo oni maja kosmiczne rezerwy hajsu, jeszcze ze 2 generacje mogliby przewalic zanim by je zuzyli. Sony ma tylko dlugi.

Opublikowano

wii i 3ds zagwarantowaly im dostatnie zycie na dlugi dlugi czas

Opublikowano

cos na pewno pokaza, nie licze na zadnego aaa, moze pare ciekawych indykow, fmc2015, ktory tym razem wyjdzie na rowni z wersja na pc itp, na nic wiekszego sie nie napalam, dopiero tgs bedzie ciekawe jesli chodzi o vite bo to jedyne miejsce na swiecie gdzie sie bardzo dobrze sprzedaje i ja szanuja ;P

Opublikowano

SONY dobrze by graczom zrobiło, gdyby uwolniło VITA spod swojej "opieki" jak Jesse uwolnił orkę.

Opublikowano

Ciekawe czy nastepna generacja to bedzie juz w kazdej grze 1080@60.

Opublikowano

Czeka nas teraz jeszcze z rok cross-ganow, potem zloty czas 2-3 lat gdzie devi beda pisac gry od podstaw pod konfiguracje ps4 i xone, a gdy juz pc znacznie przescigna konsole to ci od razu zaserwuja cos nowego (typuje, ze pierwszy z czyms nowym wyskoczy niny lub microsoft)

Nie. Nowe konsole powstaną wtedy, gdy krawaciarze uznają, iż jest to bardziej opłacalne niż ciągnięcie obecnej generacji. 

Opublikowano

Wszystko generalnie super. Szkoda tylko, że nie zobaczymy już na tej konsolce gier pokroju Killzone Mercenary. Przydałby się jeszcze jakiś MGS może GTA. 

bajki :D nie wierze ze jeszcze cos wielkiego z duzym budzetem wypusci jakis dev poza studiami z japonii

z gta to jedynie cien szansy masz na gta vice city i san adreas, ktore jakis czas temu wyszly na komorki, bo jak mnie pamiec nie myli chodza one na tym silniku unity, ktorego wsparcie otrzymala vita

aaa gamescom i vita to pewnie bedzie jeszcze promowanie minecrafta w wersji na vite, ktory ma premiere pod koniec sierpnia - widzac jak to sie super sprzedaje na jakimkolwiek urzadzeniu to jest to zdecydowanie najwiekszy tytul jaki zmierza na vite od devow zachodnich :D

Opublikowano

Produkcja gier coraz droższa, a tu się pisze, że generacja potrwa tylko 5 lat.

Co ja czytam XD

Devi będą się ze dwa lata wdrażać w obecną generację i Wy myślicie, że pozwolą by na tym zarabiać de facto tylko 3 lata? Niedoczekanie.

Opublikowano

Na brak gier na Vitę głównie narzekają osoby, które ogrywają tylko AAA. Reszta jest zadowolona z konsolki. Nie mówię, że same indyki wystarczą bo jak już wcześniej wspomniałem - parę ekskluzywnych blockbusterków mocno podniosłoby Vitę na duchu i przede wszystkim zwiększyłoby ilość dumnych posiadaczy.

@Don: dwa latka wdrażania, o będzie akurat 2016, minie rok i  ludki zaczną marudzić, że konsolki są słabe i nie wyrabiają z wydajnością na poziomie tanich kart z PC xD

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Na brak gier na Vitę głównie narzekają osoby, które ogrywają tylko AAA. Reszta jest zadowolona z konsolki. Nie mówię, że same indyki wystarczą bo jak już wcześniej wspomniałem - parę ekskluzywnych blockbusterków mocno podniosłoby Vitę na duchu i przede wszystkim zwiększyłoby ilość dumnych posiadaczy.

@Don: dwa latka wdrażania, o będzie akurat 2016, minie rok i  ludki zaczną marudzić, że konsolki są słabe i nie wyrabiają z wydajnością na poziomie tanich kart z PC xD

I co z tego? Inwestycje muszą się zwracać. Nikt nie zainwestuje w nową generację jak poprzednia na siebie nie zarobi, a biorąc pod uwagę, że developerka jest coraz droższa, to bardziej jest prawdopodobne, że obecna generacja potrwa właśnie minimum tyle co poprzednia, a nie na odwrót.

Opublikowano

cos na pewno pokaza, nie licze na zadnego aaa, moze pare ciekawych indykow, fmc2015, ktory tym razem wyjdzie na rowni z wersja na pc itp, na nic wiekszego sie nie napalam, dopiero tgs bedzie ciekawe jesli chodzi o vite bo to jedyne miejsce na swiecie gdzie sie bardzo dobrze sprzedaje i ja szanuja ;P

O właśnie to jest w moim odczucie złe podejście do przenośnych gier i efekt porażki SONY już kolejną generację. Oni nie mają pojęcia jak robić duże gry na małe konsole. To nie chodzi o to, że ludzie potrzebują god of warów, gierek których budżet pożera dzięsiątki milionów dolarów, grafy wyrąbanej w kosmos itd. mało ważnych bzdetów (Tzn. większość klientów, a nie wyznawcy SONY z nad Wisły i gadżeciarze, którzy chcą mieć małego potwora w kieszeni- he, he). Potrzebny jest umiar, który w efekcie nie jest idorem, ale też nie przykrywa ubogiej mechaniki kosmiczną oprawą, oryginalność też jest w cenie. Patapony i Locoroco dawały nadzieje, ale teraz dostajemy Tearaway, które udaje grę od Niny, przynajmniej do momentu aż weźmiemy pada do ręki...

Opublikowano

primo - tearaway jest super i nie udaje gry od niny

secundo - nie zagrasz w niego z padem w dloniach

tetrio - juz wiele razy pisalem ze moja logika nie ogarnia czemu nie ma nowych wersji pataponow i locoroco czyli praktycznei jedynych oryginalnych i ckawych gier od samego sony z psp, tym bardziej ze vita ma zyroskop i tylni panel dotykowy, kore moglyby odpowiadac za przecyhalnie obrazu i wybijanie rytmu na bebenku

Opublikowano

Tearaway w moim odczuciu, to duży fail od Sony. Jak można było zrobić takiego samograja? Ta gra dopiero pod koniec gry wyglądała tak jak buk przykazał( żyroskop, tylni panel, ekran dotykowy, wszystko idzie w ruch w tych samych sekwencjach platformowych) ale całe 90% reszty to meh.

Opublikowano

mnie tearaway zachwycil, przepiekny i oryginalny, no i pierwsza gra od mm z normalnym skokiem. szkoda ze gierka krotka i nie stanowi jakiegokolwiek wyzwania, w momencie zapowiedzi liczylem na taka zelde w papierowym swiecie origami, a dostalem banalna przepiekna platformowke 3d na 5h

Opublikowano

1.A nie, bo nie jest super i co teraz?

2. A szkoda, bo te grzybki nadają się do pieca. Wiadomo, że miałem to myśli!

3. Odpowiedź jest prosta: SONY nie ma pojęcia o przenośnym graniu. Niech się dogadają z Niny i zrobią im bebechy do następnego handhelda, ale resztę niech pozostawią Królom tego biznesu.

Tak z ciekawości. Miałeś Ficuś przenośniaki od Nintendo?

Opublikowano

Ja mam prawie wszystkie handheldy od nintendo i 3ds lezy i kwiczy przy vicie, a mam 2 na us i eu. DS byl szczytowym osiągnięciem nintendo, na 3dsie jak sie nie lubi gier od nintendo to nie ma w co grac.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

gb advance

ano, sony nie ma pojecia o przenosniach, juz psp byloby failem gdyby nie monster hunter i crisis core - one uratowaly im ta konsole i dzieki nim wzrosla sprzedaz i jakies konretne gry na nia wyszly 

mam nadzieje, choc raczej to pewne, ze vita jest im ostatnim podejsciem do tego rynku, za to nastepce 3ds na pewno kupuje - niech tylko ma bebechy vity lub jeszcze lepsze i brak tego durnego region locka

Ja mam prawie wszystkie handheldy od nintendo i 3ds lezy i kwiczy przy vicie, a mam 2 na us i eu. DS byl szczytowym osiągnięciem nintendo, na 3dsie jak sie nie lubi gier od nintendo to nie ma w co grac.

tu sie zgodze, patrzac na liste gier jakie bym ogral to z ds mam od groma, z 3ds mam tylko bravely default bo reszta mnie interesujacych w lepszej jakosci do ogrania na wii u

Opublikowano

A po co ma mieć lepsze bebechy niż Vita? Żeby gry były po 50$ i konsola powyżej 200$? Takim myśleniem powtarzasz tylko błędy Sony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.