Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

mnie tearaway zachwycil, przepiekny i oryginalny, no i pierwsza gra od mm z normalnym skokiem. szkoda ze gierka krotka i nie stanowi jakiegokolwiek wyzwania, w momencie zapowiedzi liczylem na taka zelde w papierowym swiecie origami, a dostalem banalna przepiekna platformowke 3d na 5h

Serio taka krótka?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Chociaz kusi mnie do kupna ponownie zeby pograć w tlou hd w multi xD

No powiem Ci ze fajnie sie gra, wczoraj do 3ej siedzialem grajac z forumkiem i ostro na(pipi)yalismy randomow.

Moja ulubiona akcja z dnia wczorejszego:

Choc bylo sporo momentow do beki, np ledwo sie mecz zaczal, zobaczyli nasza szarze i wszyscy wyszli po 10 sekundach, bezcenne.

Opublikowano

Mnie, jak wspomniałem zachwyciły te ostatnie sekwencje, w których musiałeś i obracać Vitą oraz używać tylnego panelu lub dotyku, żeby przejść etap. Przez 90% gry jest to zrobione osobno. Z jeden strony walisz w tylni panel, żeby ci postać podskoczyła ale w odpowiednim momencie musisz też przeczylić konsolę aby kartony zmieniły swoje położenie i nie przeskadzały w skoku. Tak powinna wyglądać cała gra, w oparciu o możliwości konsoli. A nie niewymagające elementy platformowe i wycinanie kutasów w wycinance.

Opublikowano

@ragus bo 3/4 graczy patrzy teraz tylko na grafikę, ile razy już słyszałem że 3ds jest (pipi)owy bo na komórkach jest lepsze grafa i wystarczy dokupić kontroler do telefonu xD

Opublikowano

akurat nowosci na 3ds i vite sa w tej samej cenie, jak nie nawet tansze na vite

a przecen tez pelno na ps store na cyfraki, swietne gierki do wyrwania czesto w cenie 15-30zl 

don - no niestety tearaway spokojnie do skonczenia w 5h

Opublikowano

No powiem Ci ze fajnie sie gra, wczoraj do 3ej siedzialem grajac z forumkiem i ostro na(pipi)yalismy randomow.

Choc bylo sporo momentow do beki, np ledwo sie mecz zaczal, zobaczyli nasza szarze i wszyscy wyszli po 10 sekundach, bezcenne.

Przestań bo polecę do sklepu xD super to wyglada, ciekawe jak długo serwery bedą pełne

Opublikowano

A po co ma mieć lepsze bebechy niż Vita? Żeby gry były po 50$ i konsola powyżej 200$? Takim myśleniem powtarzasz tylko błędy Sony.

Przecież bebechy VITA w tym momencie są tanie jak barszcz. Niny zwyczajnie w świecie winduje ceny swojego sprzętu, który już na premierę spokojnie dałoby się opylić za połowę.

Opublikowano

@ragus bo 3/4 graczy patrzy teraz tylko na grafikę, ile razy już słyszałem że 3ds jest (pipi)owy bo na komórkach jest lepsze grafa i wystarczy dokupić kontroler do telefonu xD

Wydaje mi się, że mylisz graczy grających na konsolach z graczami grającymi na urządzeniach przenośnych. Wszedłem właśnie na AppStore, i tak oto prezentuje się top pobieranych płatnych gier:

1. Pou

2. Bio Inc (gra 2d)

3. Minecraft

4. Modern Combat 5 (shooter od gamelofu, grafika 3d)

5. Lego Friends (jakieś koniki dla dziewczynek)

6. Angry Birds

7. True Skate

8. Monopoly

I tak dalej, i tak dalej. W 2014 roku, osoba, która gra na urządzeniach przenośnych ma dosłownie w chu,ju grafikę. Owszem, istnieją również osoby, które sądzą inaczej, ale ich opinia nie przekłada się na to, co ściągane jest z AppStore. Gry szybkie, łatwe do opanowania, TANIE. Tak się teraz gra na urządzeniach przenośnych.

akurat nowosci na 3ds i vite sa w tej samej cenie, jak nie nawet tansze na vite

Mam na myśli ewentualną podwyżkę cen przy takim zabiegu. Gry na handheldy nie mogą już drożeć, gdyż nie ma na to miejsca przy grach za dolara na komórki. MSRP gier na Vitę i 3DS'a jest taka sama.

Przecież bebechy VITA w tym momencie są tanie jak barszcz.

No i ok, więc niech ma bebechy jak Vita. Nic więcej.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Ja mam prawie wszystkie handheldy od nintendo i 3ds lezy i kwiczy przy vicie, a mam 2 na us i eu. DS byl szczytowym osiągnięciem nintendo, na 3dsie jak sie nie lubi gier od nintendo to nie ma w co grac.

xD Tobie się sprzęty nie pomyliły przypadkiem? Chyba miałeś na myśli to, że Vita leży i kwiczy przy 3DSie. Szybki rzut oka na listę gier (ofkoz same typowe gry od Nintendo xD):

Fire Emblem: Awakening, Bravely Default, Etrian Oddysey, Shin Megami Tensei, seria Professor Layton, Theatrhythm Final Fantasy, Inazuma Eleven, Kid Icarus, Crashmo itd.

No, ale pewnie dla niektórych jak grafika nie wypala gałek ocznych to automatycznie gra dostaje -3 do oceny.

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

Czyli na vitę jest już Spelunky, Fez, Hotline Miami, Rogue Legacy i Terraria? Nie powiem, ciekawa sprawa, bo każda gra zapewnia masę rozgrywki (nieważnie, że większość ograłem na pc, chętnie ograłbym znowu na przenośnej konsoli).

Opublikowano

Wszystko już jest.

Opublikowano

Na bebechy w 3ds narzekają prawdziwi Janusze.

Opublikowano

i nie ma trofeow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

trololo

Opublikowano

Przecież bebechy VITA w tym momencie są tanie jak barszcz.

No i ok, więc niech ma bebechy jak Vita. Nic więcej.

VITA ma bebechy smartfona, a przystawki z androidem do TVków , które już np. mają 4 x ramu co VITA i mocniejszy procek, chodzą po 400 zł... Nie mam parcia na grafę, ale Niny mocno przesadza w drugą stronę. Zwyczajnie nie wyobrażam sobie, sprzętu wypuszczanego za kilka lat, który ma parametry VITA i jest sprzedawany za 700-800 zł.

Opublikowano

Jak masz cały team to gra się wybornie, a ta akcja z wczoraj to było coś niesamowitego, nieźle się uśmiałem :)

Opublikowano

takie mocne te smartforny a dalej ladniejszej gry niz killzone mercenary na sprzety przenosne jak nie bylo tak nie ma

Opublikowano

@pajgi

No właśnie pisałem przecież, że za tyle nie będzie mógł być sprzedawany, bo na tak drogie handheldy nie ma miejsca. 100-140 dolarów, tyle powinien kosztować następca 3DS'a. Cena na poziomie tej, która była wołana za GBA. I to jest do osiagnięcia, skoro jak sam piszesz, hardware Vity jest tani jak barszcz. Nintendo wchodząc na rynek z 3DSem pokazało się z bardzo aroganckiej strony, wołając za niego 249,99$ "no bo hej, kupili DSa, więc i 3DS'a kupią". A tu psikus, trzeba było uciąć cenę o 40 %. Takiego samego błędu drugi raz już nie mogą powtórzyć.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

takie mocne te smartforny a dalej ladniejszej gry niz killzone mercenary na sprzety przenosne jak nie bylo tak nie ma

Bo to nie grafika sprzedaje gry na smartfony, a odpowiednie skrojenie ich pod docelowego klienta.

Opublikowano

no wiem, to tylko byl sprzyczek w strone pisania ze bebechy komorek juz dawno przegonily te z vity

handleldy tylko od nintendo - ale mus to tansze niz teraz i by nie mial region locka i by mial dwie galki analogowe

ostatnio probowalem cos ograc na komorce i do mnie to jest chore ze ktos probuje grac w gry i one sie sprzedaja jak nie ma fizycznych przyciskow - przechodzi to moje pojecie

Opublikowano

No, bo Ficuś, Nie ma potrzeby aby robić gry z grafiką Killzone na przenośnych sprzętach. Technologia gra ostatnia rolę, jeśli idzie o produkcje hanheldowe. Sony tego nie pojęło i poległo.

Opublikowano

technnologia gra role ale sony bardziej nie zrozumialo ze specyfika gameplayu z duzych konsol nie sprawdza sie na przenosniakach

Opublikowano

Przesadzasz. Top 5 gier z 3DS'a równie dobrze mogło by wyjść na dużej konsoli. Chyba, że masz na myśli epickie i filmowe doświadczenie AAA, wtedy ok. Argument "a bo taka gra nie ma specyfiki gameplayu utożsamianego z handheldami" nigdy do mnie nie przemówi. No bo jakie to są gry, na chwilę? Na GBC spędziłem dziesiątki godzin przy Pokemonach, Zeldach czy MGSie, na GBA jeszcze więcej przy kilkudziesięciogodzinnych tytułach i tak samo z PSP, DS i resztą tego badziewa.

Można inaczej tym zakręcić - może to właśnie gry na duże konsole nie mają już niestety specyfiki gameplayu, który znamy z małych konsol :teehee: . Im więcej o tym myślę, tym bardziej logiczne się mi to wydaje.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

swoją drogą dostaliście na X1 już jakąś gre real next-gen?  po zakupie konsoli przestałem śledzić wasz dział

na PS4 nie ma, Infamous sie nie klasyfikuje

Głównie grafika jest pierwszym rzeczą która się rzuca w oczy, jeśli Infamous się nie klasyfikuje to zdefiniuj mi grę next gen.

Opublikowano

To raczej nie tyle 'niekompatybilna' specyfika gier z dużych konsol, co po prostu niechęć przed ogrywaniem bieda-wersji gier ze sprzętów stacjonarnych. Na handheldach powinno się oferować coś innego jeśli ten rynek ma przeżyć. NDS był strzałem w dziesiątkę, 3DS to raczej kontynuacja i dowód zachowawczej postawy. Nowy przenośniak Nintendo musi być stosunkowo tani, tak jak i gry na niego, i być może powinien korzystać z jakiegoś ciekawego gimmicku, który doda coś do gameplayu.

Opublikowano

głośniczek do audio-logów i oczoje.bna latarka jak w nowym dual shocku byłyby niezłym gimmickiem!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.