Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Kuzwa jak ja wam dziekuje za ta dyskuje o konsolach przenosnych xD o wiele lepsza niz blacharze czy przesciganie sie na ktorej konsoli bez gier jest mniej gier xD

Jako Janusz handheldow mam pytanie, czy jakas dobra duszyczka wymieni gry RPG dostepne na 3DS I Vite? Tego gatunku najbardziej mi brakuje, a cos czuje ze Dragon Age raczej mnie nie poratuje :P Zdaje sobie sprawe ze wiekszosc tego to beda gry japonskie ale moze cos zachodniego tez sie znajdzie? Albo sie przelamie?

Jak ktos sie pofatyguje to odplace sie plusikami jak wroce do domu, jak nie to I tak was lubie!

Edytowane przez hav3n

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Na 3ds dużo tego nie ma, bravely default, fire emblem i pokemony.  Jeśli nie miałeś jednak zwykłego ds'a, to biblioteka rpg jest ogromna do nadrobienia. Jednak to głównie japońszczyzna.

Opublikowano

pokemony i bravely default

Opublikowano

Na vicie kiepsko, lepiej brać 3ds i najwyżej ograć gierki z ds.

Opublikowano

Na 3ds dużo tego nie ma, bravely default, fire emblem i pokemony. Jeśli nie miałeś jednak zwykłego ds'a, to biblioteka rpg jest ogromna do nadrobienia. Jednak to głównie japońszczyzna.

Na 3DS mozna normalnie grac w gry z DS?

Opublikowano

tak. Najlepsze jest to że gry z ds'a nie mają blokady regionalnej i sporo gier sciagalem tanio z usa.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Tak

Opublikowano

A jak sie maja gry z GB I GBA? Da sie jakos to ograc na 3DS? Czy zostaje tylko emulator na PC?

Opublikowano

Enkidou ma racje. Wydawania biedackich wersji dużych gierek na handheldy to najgorsza rzecz, jaka mogła spotkać konsole sony. Patapony to powinien być symbol kieszonkowego grania i wyznacznik tego, czym te konsole powinny być.

Ostatnio kupiłem sobie DSa i czuje się jakbym został zesłany do Edenu. Grania na 5 lat tutaj mam, a sama biblioteka gier to zupełnie coś innego od tego, co oferują duże konsole. I tak powinno być. 

Opublikowano

Mimo wszystko bibliotekę jRPGów na obu sprzętach ratuje wsteczna kompatybilnośc z psp i dsem. Na Vicie dzięki temu ograsz większość Final Fantasy, na DSie kilka Dragon Questów.

Square Enix ty kur,wo (pipi)ana gdzie są moje Dragon Questy na 3DSa ;_;

A jak sie maja gry z GB I GBA? Da sie jakos to ograc na 3DS? Czy zostaje tylko emulator na PC

Trochę gier z GB jest do ściągnięcia na 3DSa ze sklepu online. GBA nie ma. Czemu? Nie wiem, Nintendo chyba nie lubi pieniędzy.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

A jak sie maja gry z GB I GBA? Da sie jakos to ograc na 3DS? Czy zostaje tylko emulator na PC?

Niektóre gry masz w eshopie, zostaje ci emu, ewentualnie kupno gameboya i gierki na niego

Opublikowano

Dragon Quest > FF jak dla mnie.

Dzieki, 3DS here I come ♡

Opublikowano

gry z gba mozesz ograc na starym ds i ds lite.

Mozesz tez kupic tanie psp i tam ogrywac gry z gba i gb, wygodniejsze od pc.

Opublikowano

troche gier z GB jest w eshop, mam 10 gba gier jako ambassador 3ds (czyli kupilem na poczatku 3ds bez gier)

3DS i GBA advance i ograsz wszystko co Nintendo wydalo na handheldy od poczatku

Opublikowano

Na vicie kiepsko, lepiej brać 3ds i najwyżej ograć gierki z ds.

O kurffffa, nie wiedziałem, że tak się da. A już miałem kupować DS'a bo chodzi teraz w cenie nowej gry na XO/PS4 a tu widzę, że się nie opłaca. Nigdy nie miałem przenośnej konsolki i ostatnio coś mnie wzięło na coś z pod szyldu Nintendo

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano
Ostatnio kupiłem sobie DSa i czuje się jakbym został zesłany do Edenu. Grania na 5 lat tutaj mam, a sama biblioteka gier to zupełnie coś innego od tego, co oferują duże konsole. I tak powinno być.

to samo u mnie. nie wiem za co się brać. no i na dsie ograsz gierki z gba. próbowałem ciorać na gemboidzie, ale jak wspominał ficuś brak fizycznych przycisków to horror. idzie jako tako tylko advance warsy, fire emblemy i inne ff tactics ograć.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

backlog na ds to mam na kilka lat, ponad 50 gier na półce czeka.

Opublikowano

Nie starczy mi na was wszystkich plusow xD. Dzieki, biore 3DS I GBA, czuje sie teraz lepszym czlowiekiem <3

Opublikowano

ja chyba przeskoczę jedną generację handheldów ninny bo zanim nadrobię backlog z ds'a to pewnie wyjdzie kolejna i miejmy nadzieję ze wsteczną kompatyblinością.

Opublikowano

A 3DSa jakiego brac? Zwyklego czy XL?

Opublikowano

Enkidou ma racje. Wydawania biedackich wersji dużych gierek na handheldy to najgorsza rzecz, jaka mogła spotkać konsole sony. Patapony to powinien być symbol kieszonkowego grania i wyznacznik tego, czym te konsole powinny być.

Dla mnie DS i generacja PS1/Saturna/N64 to chyba najlepsze co ta branża zaserwowała w swej historii. Piszę 'prawdopodobnie', bo jeszcze nie ograłem wszystkiego, co chciałem. :) Poziom kreatywności nigdy nie był wyższy wg mnie, nawet jeśli niektóre tytuły się zestarzały, a formułę jeszcze innych udoskonalano jakoś w przyszłości. Nigdy nie eksperymentowano tyle i z gameplayem, i z innymi aspektami. Wiele tytułów z czasów piątej generacji pozostaje zresztą nieznanych (NDS-a też to dotyczy).

Opublikowano

XL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.