Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Wyjdzie Bloodborne i wszyscy będziecie klękać przed PS4. Potwierdzone info.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

No jako zaprawiony w boju gracz, z wiekszym sentymentem do marki Playstation (czyli w tym temacie klapers) trzeba przyznac ze MS stara sie bardziej od Sony poki co i pod wzgledem Exow na chwile obecna Xbone bardziej kusi.

Jendak dat Bloodborn'e zmieni wszystko, no ale do przyszlego roku na czyms trzeba grac ;f <paczy na hejlo>

Opublikowano

Chociaż jeden trzeźwo myślący.

Ja nie mam sentymentu do żadnej marki.

Generację temu grałem najchętniej na X360(świetny pad, system) i DSie (wiele oryginalnych produkcji) co nie przeszkadzało mi kupić pod koniec generacji PS3 i cieszyć się exami, które Sony zaczęło masowo wypluwać.

Teraz na przykład jaram się Vitą, bo jest na nią mnóstwo gier, których próżno szukać na innych platformach (Danganronpa, Tearaway, Demon Gaze, Freedom Wars, Oreshika) - to czego wymagam od handhelda, jak w przypadku DSa. Na dodatek jest świetne dopracowanym sprzętem.

Natomiast w stacjonarkach skłaniam się do X One, bo po prostu widzę, że będzie w co grać przez najbliższy czas.

Szkoda, że w tym temacie większość ludzi to dzieciaki, które rozpoczęły zabawę z psxem i ssą jajka Sony, tylko dlatego, że nic innego nie znają, nazywając to "magią playstation". Szkoda mi was.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Nie wymieniłeś nic z PC-ta ??? O ty nieogarze!

Opublikowano

I modlić się, żeby działało w więcej niż 15tu klatkach na sekundę?

Na prawdę myślisz, że gra będzie działała w 15fpsach. jestem skłonny nawet się założyć o to, że tak nie będzie. Gra będzie śmigała płynnie.

Szkoda, że w tym temacie większość ludzi to dzieciaki, które rozpoczęły zabawę z psxem i ssą jajka Sony, tylko dlatego, że nic innego nie znają, nazywając to "magią playstation". Szkoda mi was.

Cieżko być dzieciakiem skoro zaczynało się z PSx'em większość to raczej już dorośli ludzie. Mi bardziej przykro tego, ze co drugi xbot nie grał na PSxie czy PS2.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Przeczytaj drugi cytat jeszcze raz, bo nie zrozumiales go jak chcialem.

Hint: dzieci to nie ludzie

chodzilo mi, ze klapki to ludzie, ktorzy za dzieciaka dostali psxa i do tej pory zawsze graja na playstation, bo niczego innego nawet nie chcieli spróbować

Opublikowano

Niby sami zapaleni gracze, a po tylu latach tłumaczeń niektórzy dalej nie są w stanie ogarnąć od czego zależy czy gra jest w 30 czy 60 FPS.

Opublikowano

Ale przecież BB będzie miało syfiastą grafikę (jak wszystkie gry FS), a jak widać po tym temacie, dla większości posiadaczy PS4 grafika >> cała reszta, więc czym przeciętny posiadacz PS4 ma się tu jarać?

Opublikowano

Żeby chociaż wyszła ponad poziom PS3 który obecnie pokazuje. 

Opublikowano

Ale przecież BB będzie miało syfiastą grafikę (jak wszystkie gry FS), a jak widać po tym temacie, dla większości posiadaczy PS4 grafika >> cała reszta, więc czym przeciętny posiadacz PS4 ma się tu jarać?

Większość posiadaczy ps4 jara się ta gra a skoro twierdzisz, że gra będzie miała średnią grafe to chyba zaprzeczasz sam sobie że jaraja się tylko grafika.

Opublikowano

Większość posiadaczy ps4 jara się ta gra a skoro twierdzisz, że gra będzie miała średnią grafe to chyba zaprzeczasz sam sobie że jaraja się tylko grafika.

Hipokryzja u Dona to temat wcale nie świeży.

Opublikowano

vita jrpg:
persona4 golden

final fantasy X HD

final fantasy X-2 HD

mind-0

ys celceta

demon gaze

orishika2

disgaea4 revitalised

atelier rorona

atelier meruru

atelier totori

atelier ayesha

conception II

natural doctrine

disgaea3 

tales of hearts R

sorcery saga

hyperdynmantion neptunia

kilka w produkcji np phantasy star nova od tri ace

+ klony monster hunter: freedom wars, soul sacrifice, soul sacrifice delta, toukiden, niedostepny u nas god eater2

+ wsteczna kompatybilnosc z psp i psx

jrpg od groma

Opublikowano

Ex4ct: Ty najpierw sprawdź w słowniku co to hipokryzja XD

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

W sesji pytań i odpowiedzi zadałem Miyazakiemu chyba najgorsze pytanie z możliwych: czy gra będzie wyglądała tak jak na pokazie. Bo trzeba powiedzieć, że Bloodborne prezentował się przepięknie – niesamowicie gęsty klimat budowało specyficzne oświetlenie, gra świateł, gęstość czerni i szczegółowość otoczenia oraz postaci. Szczególne wrażenie robił wspomniany boss, pokryty piórami, futrem czy Bóg wie czym – od jego uderzeń wznosiły się zawiesiste chmury kurzu. Uwagę przykuwały także hektolitry bryzgającej krwi – po jednej z walk bohater był nią dosłownie przesiąknięty. Bloodborne naprawdę wyglądał przepięknie, ale odbiło się to na płynności.

http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=9775

Opublikowano

x one od września zaczyna konkretną ofensywę, w przeciwieństwie do PS4.

A co to ma być za ofensywa XO? Horizon 2, czyli kolejna Forza już 5. rok z rzędy, kolekcja HD Halo (czyli główne x-owe danie - ludzie, którzy mają coś do jakości TLoU Remastered jeszcze zapłaczą, jak zobaczą Halo 3 na XO) i Sunset Overdrive - zapowiada się fajna i luźna gra (szkoda, że to ex w 900p i 30 fps). Tyle w pudełkach, dystrybucja cyfrowa ciekawiej wygląda na PS4, które w pudełkach zapodaje InFamous: First Light, DriveClub, LBP 3 i Guilty Gear Xrd Sign. Jesienny line-up wyrównany, zależy od preferencji. Jeśli chodzi o exy, to ta jesień mimo wszystko należy do Wii U. Ale to już ostatnia taka pora roku - idzie bezwzględna dominacja PS4.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Nie grałem w Soulsy, ale z tego co widziałem ich debiut w postaci Demon's hasa płynniej niż niepopularny pod tym względem Dark Souls. Mnie tam gierka kupiła gotycko-wiktorianskim klimatem i flowem kultowego Nightmare Creatures i obstawiam że spokojnie sprzeda się powyżej 1.5 mln. szuk. Swoją drogą żenujące że jedyne co niektóre boty kojarzą z exów Sony to oczo(pipi)e blockbustery pokroju GT, U czy KZ, no ale optymistycznie zrzucę to na formułę tematu.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Kasias, dla mnie jesien to 3:1 dla xboxa, mozesz tutaj mowic o gustach, ale z tym, ze po jesieni PS4 bedzie juz zawsze prowadzic ciezko mi sie zgodzic.

Gry na 2015rok prezentuja sie nastepujaco:

PS4: The Order, Uncharted, Deep down i bloodborne

XOne: Crackdown, Fable legends, Halo 5, Quantum break, Scalebound i moze Phantom Dust

Jak dla mnie to dalej przewaga Xboxa.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Kasias, dla mnie jesien to 3:1 dla xboxa, mozesz tutaj mowic o gustach, ale z tym, ze po jesieni PS4 bedzie juz zawsze prowadzic ciezko mi sie zgodzic.

XOne: Crackdown, Fable legends, Halo 5, Quantum break, Scalebound i moze Phantom Dust

Z tym Crackdownem i Scalebound to bym sie tak nie wyrywal.....

Pewnie wyjdzie jeszcze Forza 6, no i K U R W A dlaczego kazdy zapomina o Below?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

A już zapowiedziany, całkowity reboot Ratchet i Clank na I połowę 2015? A nowe, potwierdzone projekty Media Molecule, Guerrilla Games, Bend Studio, Santa Monica Studio? Poza tym Rime, No Man's Sky, Shadow of the Beast, Until Dawn (więcej o tym na tegorocznym Gamescomie)? Wiadomo, że nie wszystko uderzy na 2015, nie zmienia to jednak faktu, że moc wewnętrznych studiów Sony jest nieporównywalnie większa niż MS.

O ScaleBound w 2015 możesz co najwyżej pomarzyć, Phantom Dust to na razie sam tytuł, bo nic o tej grze nie wiadomo.

Edytowane przez Kasias

Opublikowano

Zaczyna się. Sony zapowiada gry, które później będą wymieniane co rok przez 3 kolejne lata przed każdymi targami E3 :P

O Scalebound możemy co najwyżej pomarzyć, a Phantom Dust to tylko tytuł, ale niepotwierdzone projekty studiów Sony albo gry, które od roku funkcjonują jak CG albo sam tytuł to pewniaki :P

Opublikowano

Pewniaki/potwierdzone na 2015 to:

MS: Fable Legends, Halo 5, Quantum Break i Forza Motorsport 6

Sony: Bloodborne, The Order, Uncharted

Cała reszta to spekulacja. Handlujcie z tym.

Opublikowano

A już zapowiedziany, całkowity reboot Ratchet i Clank na I połowę 2015? A nowe, potwierdzone projekty Media Molecule, Guerrilla Games, Bend Studio, Santa Monica Studio? Poza tym Rime, No Man's Sky, Shadow of the Beast, Until Dawn (więcej o tym na tegorocznym Gamescomie)? Wiadomo, że nie wszystko uderzy na 2015, nie zmienia to jednak faktu, że moc wewnętrznych studiów Sony jest nieporównywalnie większa niż MS.

O ScaleBound w 2015 możesz co najwyżej pomarzyć, Phantom Dust to na razie sam tytuł, bo nic o tej grze nie wiadomo.

A Last Guardian?

@Don

Taka prawda. Czuje w kosciach ze jeszcze Phantom Dust wyrobi sie na 2015r.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Yeti wstawia link do blaszanego portalu. Swiat sie konczy. :O

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.