Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

@pajgi

To jest tylko Maciomaniak, nie traktuj go jako wytycznej branzy, jego zachcianki na pstrym koniu jezdza.

A ty Rayos zastanow sie co wrzucasz i czytaj ze zrozumieniem, pajgi odnosil sie do Macka nadziei o remaster na konsole ...

Edytowane przez Bansai

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jeśli o udowadnianiu było o mnie, to tylko udowadniam, że na smartfonach nie będzie tak kolorowo jak na konsolach/pc, that's all

To jest oczywista oczywistość

Opublikowano

@pajgi

To jest tylko Maciomaniak, nie traktuj go jako wytycznej branzy.

Jak czytam zachwyty nad remasterami kilkuletnich (a ostatnio rocznych) gier zmierzających na nowe konsole, to tracę grunt pod nogami.

Opublikowano
edyta. Soul- to było o Bio?

W życiu, chodzi o z(pipi)ane ptaki, Bio to dzieło sztuki, do dziś na półce leży w steelboxie :)

Edytowane przez Soul

Opublikowano

@pajgi

To jest tylko Maciomaniak, nie traktuj go jako wytycznej branzy.

Jak czytam zachwyty nad remasterami kilkuletnich (a ostatnio rocznych) gier zmierzających na nowe konsole, to tracę grunt pod nogami.

Same here, cholernie irytujące badziewie :/ Najlepszy remaster ostatnimi czasy to kolekcja Halo. Starsze gierki, świetna kolekcja, idealny przykład, jak się remastery powinno robić.

Opublikowano

Angry Birds czy jakies Fruit Ninja nie sa takie zle bo sa od poczatku przystosowane do touch screena. Mozna pograc sobie w pociagu czy autobusie, ale taki BioShock? XDD. Tylko kanapa i duzy TV, pad w reku i rozkosz nad dzielem sztuki a nie garbienie sie na 4 calach i patrzenie czy nie przejechalo sie swojej stacji. No ale kasiorka sie pewnie bedzie zgadzala....

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

@pajgi

To jest tylko Maciomaniak, nie traktuj go jako wytycznej branzy, jego zachcianki na pstrym koniu jezdza.

A ty Rayos zastanow sie co wrzucasz i czytaj ze zrozumieniem, pajgi odnosil sie do Macka nadziei o remaster na konsole ...

Ale nie czaję o co chodzi teraz. Gdyby wyszedł za(pipi)isty remaster Bioshocków w jednym zestawie na nowe konsole, to pewno kupiłbym go, bo to dla mnie świetnie gry. Ale tylko wtedy, gdyby do jednego pudełka upchnięto trzy, a nie jedną część.

A na telefonie tego nie dotknę.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Tu chodzi wlasnie o te mentalnosc ze wypluwanie co chwile remasterow jest ok bo "na pewno bym kupil".

A potem dojdzie do takich kuriozalnych sytuacji gdzie next-genowa grą roku 2014 bedzie prawdpodobnie TLoU, Halo Coll albo GTA V ...

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

ale taki BioShock? XDD. Tylko kanapa i duzy TV, pad w reku

Licytują się co jest rakiem branży, a grają w uproszczone względem swych pierwowzorów FPSy na padzie...

Chcecie "remaster" Bioshock to odpalcie grę na PC...

Opublikowano

Póki co remastery to raczej dominacja Sony , trzeba się przyzwyczaić :-D

Opublikowano

Do fanów remasterów: weźcie wy sobie kupcie PCty. Wszystkie multiplatformy będziecie mieli remastered. No i całą 6 generację.

Opublikowano

Ta, a klapy masowo się rzucają po remaster TLOU i to już jest ok...

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Do fanów remasterów: weźcie wy sobie kupcie PCty. Wszystkie multiplatformy będziecie mieli remastered. No i całą 6 generację.

Przecież kupili PS4. Architektura pecetowa, tylko system inny. Tak jak bym kupił średniej klasy komputer i zainstalował na nim Linuxa.

Dlatego dobrze mieć konsole dla kilku exclusive'ów, a do gier na co dzień oryginalny Windows 8 ze STEMEM na pokładzie.

Ta, a klapy masowo się zrzucają po na remaster TLOU i to już jest ok...

Poprawiłem. Sloty na allegro schodzą w ilościach hurtowych.

Edytowane przez ping

Opublikowano

a grałeś w TLOU?

Opublikowano

Ty rzucasz się na metro a i bioshocka byś chciał więc czym się od nich różnisz?

Opublikowano

a grałeś w TLOU?

Kupiłem edycję Ellie na premierę i dla mnie to genialna gra - świetnie się przy niej bawiłem.

Pawciokratos - ja nie mówię tu o różnicach, a podejściu. Remaster Bioshocka zły, ale remaster TLOU to świętość.

Opublikowano

Co do Nintendo, niech wreszcie postąpią jak Sega. Sukces Wii im namieszał we łbach, to się już nie powtòrzy...

Znaczy się mają stać się marną namiastką tego czym byli kiedyś? Teraz Sega to raczej obiekt drwin i złości fanów poszczególnych gier jakie nie wydają na zachodzie niż firma,którą się lubi.

Nie muszą kończyć jak Sega. Kurczowe trzymanie swoich marek dla swoich konsol, jest jak kula u nogi. Powinni postawić IMO na poszerzanie horyzontu, budowanie marki na popularniejszych sprzętach, pokazanie się od przyjaznej strony dla każdego. Niech zaczną wydawać swoje marki na IOSa czy Androida, nawet na inne konsole. Wtedy więcej hc graczy przekona się do ich gier. Bo jak dla mnie to obecnie N jest namiastką swej przeszłości... :/
Opublikowano

A co ty wiesz o dawnym Nintendo? Wychyliłeś kiedyś głowę ponad logo Sony?

Edit: U znajomych się nie liczy.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Hehehe, yeti tak sie brandzlowal nad Abe'm, ale nic nie wspomnial ze sa bledy uniemozliwiajace w niektorych przypadkach ukonczenie gry + masa innych bugow.

Jak dobrze ze Rasa Panow dostanie juz w pelni dzialajaca i bez bledow wersje. W imieniu Pecetowcow dziekuje posiadaczom ps4 za testy.

Przy no mans sky bedzie to samo, hihihi.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Jezeli faktycznie nintendo zdecydowało by sie wydawać swoje marki na komórki to sobie sami strzelą w kolano

W dzisiejszych czasach jedyna opcja dla nich to lepsza współpraca z 3rd dev. I zapewnienie lepszych gier / bardziej unikatowych na handhelda

W ostateczności mogli by połączyć siły z marka xbox wtedy świat byłby pieknieszy, a beka z Sony jeszcze większa

:D

Opublikowano

W ostateczności mogli by połączyć siły z marka xbox

Tak i skończą jak Rare, tworząc gierki z bohaterami ze swoich gier na kinecta...

Opublikowano

Jezeli faktycznie nintendo zdecydowało by sie wydawać swoje marki na komórki to sobie sami strzelą w kolano

W dzisiejszych czasach jedyna opcja dla nich to lepsza współpraca z 3rd dev. I zapewnienie lepszych gier / bardziej unikatowych na handhelda

W ostateczności mogli by połączyć siły z marka xbox wtedy świat byłby pieknieszy, a beka z Sony jeszcze większa

:D

Mario na Xboksie? Pewnie by wyglądało tak :/.

Albo tak:

Nędza, zero magii wielkiego N.

Opublikowano

Beka to jest z x-boxa na rodzimym rynku nintendo. Jeśli Sony upadnie, najpewniej oni je wykupią.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Bo z Sony nie ma beki. Tygodniowo w Japonii schodzi 30k PSV i szalone 5k PS4 xD.

Ale zara wyjdzie nowy Battlefield i Driveclub, także będzie lepiej xDD.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Beka to jest x-boxa na rodzinym rynku nintendo. Jeśli Sony upadnie, najpewniej oni je wykupią.

Akurat na 360-tkę na rodzimym rynku Nintendo wyszło w ch.uj typowo japońskich gier (tRPG, jRPG, visual novelki, masa shmupów). Dopiero po jakimś czasie najbardziej liczący się producenci (5pb, CAVE, Idea Factory...) zaczęli klepać gierki na PS3.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.