Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Pingu są jakieś mega exy na PS4 dostępne tylko po japońsku oprócz yakuzy osadzonej w przeszłości?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

logika xbotów

brzydsze multiplatformy na xbone  - gramy w gry nie w rozdzielczosc i grafike, liczy sie fun

megatona na ps4 - (pipi)owa grafa i animacja, szrot.

Logika konsolowców - granie w gorsze graficznie gry, kosztujące 5 razy tyle co na STEMIE i licytowanie się o to komu TLOU chodzi w 40 klatkach z gorszymi cieniami, a komu w 30 z detalami medium. xDDDD

na stemie nie pograsz w tlou, rdr, gta5 czy demons souls.

Do tego można mieć konsole, ale zobacz w co grają klapki - Watch Dogs, Assassins Creed, Murdered, Wolfenstein, Need For Speed, Battlefield 4 itd.

Lepsze to niż LOL i inne gry tego typu.

Opublikowano

@mate5

Mega może nie, ale jest Natural Doctrine, które wychodzi niedługo w USA.

Oprócz tego same gierki dostępne też na innych platformach (PS3/Vita).

@kidnappa

Nie zrozumiałeś o co chodziło, więc tłumaczę:

Klapki grają głównie w gry, które są też dostępne na PC. Dziękuję za uwagę.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Taka prawda. Jednorazowa inwestycja znacznie mniejsza niż PC do najnowszych gier, a później używki, sprzedawanie, itd. Jeśli ktoś tylko nie kupuje zawsze gier na premierę żeby dołączyć je do "kolekcji", granie na konsoli jest niedrogim hobby.

Biorąc pod uwagę abonamenty i kupowanie gier "na półkę" a nie na weekend to wcale konsole nie wychodzą tanio na dłuższą mete.

Opublikowano

@kidnappa

A w co mają grac jak 90% gier to multiplatformy.

Pecetowcy grają głownie w gry, które są też dostępne na konsolach. Dziękuję za uwagę.

Opublikowano

grają w lepszej jakości gry po niższej cenie, rzeczywiście głupota z ich strony

Opublikowano

@kidnappa

Pecetowcy grają głownie w gry, które są też dostępne na konsolach. Dziękuję za uwagę.

na której konsoli można zagrać w league of legends, defenders of the ancients, world of warcraft i counter strike global offensive?

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Za tę kursywę leci subskrypcja, teka.

Opublikowano

@kidnappa

na której konsoli można zagrać w league of legends, defenders of the ancients, world of warcraft i counter strike global offensive?

SC:GO np. na PS3 albo X360.

Na którym PC można zagrać w RDR, TLOU, Uncharted, Gearsy 2/3, Forze czy GT?

Zresztą w LoLa nie życzył bym zagrać najgorszemu wrogowi.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

To pograjcie w CODa w trybie Hardcore

???
Ludzie płaczą ze gry są za łatwe, że w uncharted trzeba dwa magazynki żeby ubić typa a serwery w trybie Hardcore świecą pustkami.
Opublikowano

Nope, to akurat jest nieprawda co pokazują każde dostępne statystyki.

Z 10 gier w które gra najwięcej osob na STEMIE w tym momencie multiplatformą jest tylko Skyrim. 

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Taka prawda. Jednorazowa inwestycja znacznie mniejsza niż PC do najnowszych gier, a później używki, sprzedawanie, itd. Jeśli ktoś tylko nie kupuje zawsze gier na premierę żeby dołączyć je do "kolekcji", granie na konsoli jest niedrogim hobby.

Biorąc pod uwagę abonamenty i kupowanie gier "na półkę" a nie na weekend to wcale konsole nie wychodzą tanio na dłuższą mete.

Mało kto kupuje gry na półkę, co widać po allegro i świeżych grach wystawianych w piątek, żeby typek przez weekend zdążył przejść i sprzedać.

A już konkretna beka jest z gośćmi, którzy nie dość, że składają się na sloty z grami, to potem jeszcze je odsprzedają. Zrzutkę jestem w stanie jeszcze zrozumieć, ale odsprzedawanie takiego slota? Beka.

@kidnappa

No więc właśnie dochodzimy do sedna - chodzi o to, że granie na PC jest mimo wszystko tańsze, a za pieniążki dostajesz produkt o lepszej jakości (oprawa wizualna, plynność rozgrywki, wsparcie społeczności - mody itd.).

Tak można się do rana przerzucać tytułami.

Edytowane przez ping

Opublikowano

4 strzaly w głowę wyznacznikiem dobrego multi xD

Opublikowano

@kidnappa

SC:GO np. na PS3 albo X360.

Zresztą w LoLa nie życzył bym zagrać najgorszemu wrogowi.

na żadnym. ale to nie zmienia faktu, że twój argument jest inwalidą.

Opublikowano

@exc4t

Dla mnie wyższy health = wymóg większego skilla. Trafiasz przeciwnika pierwszy, ale i tak wygra osoba z lepszym aimem i schodzeniem z linii ognia w lewo i prawo. Z tymi dwoma magazynkami to pojechałeś...

Opublikowano

@exc4t

Dla mnie wyższy health = wymóg większego skilla. Trafiasz przeciwnika pierwszy, ale i tak wygra osoba z lepszym aimem i schodzeniem z linii ognia w lewo i prawo. Z tymi dwoma magazynkami to pojechałeś...

No i wiadomo, że 30 klapek zamiast 60 to lepsza opcja, bo jest bardziej kinowo.

Opublikowano

Nie wiem jak ci tu odpowiedzieć Ping, ale na VII generacji trzeba sobie było radzić zarówno z 30 klapkami jak i 30 botami. :(

Opublikowano

@kidnappa

No więc właśnie dochodzimy do sedna - chodzi o to, że granie na PC jest mimo wszystko tańsze, a za pieniążki dostajesz produkt o lepszej jakości (oprawa wizualna, plynność rozgrywki, wsparcie społeczności - mody itd.).

Ale ja bardzo dobrze o tym wiem dlatego gram na konsolach i PeCetach. Problem w tym, ze niektórzy nie potrafią tego zaakceptowac. Jak kiedyś tu napisałem, że gram równiez na PC i takie L4D kupiłme własnie na komputer osobisty a nie na x360, bo tańsze, multi za darmo i mogłem grac z kumplami to zostałem zjechany przez xbocki plankton.

Co nie zmienia faktu, ze mimo wszystko preferuję konsole jako sprzęt do grania, choćby dlatego, ze IMO dostają fajniejsze produkcje jak PeCety. Ot chocażby z tej listy co wymeinił teka nie interesuje mnie nic po za CS:GO które i tak jest na konsolach.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

@exc4t

Wyższy health i pancerz to ma sens w Quake 3 Arena, 4 strzały w łeb dla mnie nie są wyznacznikiem dobrego multi.
Opublikowano

Ot chocażby z tej listy co wymeinił teka nie interesuje mnie nic po za CS:GO które i tak jest na konsolach.

mnie nawet ten cs nie interesuje, pozdrawiam :P.

Opublikowano

Nie rozumiem kompletnie CS go na konsolach.

Ta gra jest niegrywalna.

Spierdzielone sterowanie,masakryczny recoil.

Jakby jakiś gracz pctowy zobaczył jakiś mecz na pubie z konsol to by pomyślał,ze niewidomi grają mecz.

Ludzie strzelają z odległości 5 metrów do siebie i nie mogą trafić.

Cyrk.

Opublikowano

CS:GO na konsolach to to samo co Diablo 3: wypuszczone raz i w du,pie mają. A na PC nieustanny rozwój i dodawanie nowych pierdół (chociaż czy skiny są przydatne to kwestia dyskusyjna, ale prócz tego też non-stop pracują nad balansem).

Opublikowano

@exc4t

Wyższy health i pancerz to ma sens w Quake 3 Arena, 4 strzały w łeb dla mnie nie są wyznacznikiem dobrego multi.
Dobra wytłumaczę to na szerszym przykładzie; w U2 startujesz z ak47 (4 hity w głowę, 6 w tors) i berettą 9mm (3 w głowę, 4 w tors). Podczas meczy zdobywasz porozsiewane po mapie silniejsze bronie w typie Dessert Eagle 50AE (1 w głowę, 2 w klatę), rpg, czy snajperka (1 w głowę, w 90% przypadków 1 w klatę). Podobnie zrobiono w U3, z tym że tam podbito health o 1-2 otrzymywane kulki z broni startowych (tzw. power weapons wciąż zostawiając zabójcze), no ale tam jedynie Tryb Klasyczny oferuje podobny skill meczy co w "dwójce".

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Ot chocażby z tej listy co wymeinił teka nie interesuje mnie nic po za CS:GO które i tak jest na konsolach.

mnie nawet ten cs nie interesuje, pozdrawiam :P.

Konsolowy CS - martwe serwery, sterowanie na padzie, płatny online... (no, na PS3 problem odpada).

A niski DMG w U to akurat norma - przecież w tej grze archeolodzy strzelają do siebie z kapiszonów więc co to za porównania w ogóle.  W Halo walczyło się z gośćmi w porządnych pancerzach, więc wiadomo, trzeba było zjechać osłonki typowi do zera no i na dobitkę z łokcia.

Co następne? Gra o bibliotekarzach z procami na skobelki?

Edytowane przez ping

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.