Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

@Cosmos - też nie jestem fanboyem żadnej marki(tylko gier) i złożyłem preorder na xboxa. Moja kochana Forza i sporo nowych, ciekawych ip. Lepszy pad, lepszy system aczków, tańsza gra przez neta (kupiłem golda na rok za 115zł, plus co najmniej 5 dych więcej). Gry w abonamencie porównywalne. Wybór jest jeden. PS4 to dla tych, którzy nie grali nigdy na żadnej innej konsoli poza playstation i wolą grać w 1080p niż w gry.

@Yeti - co z tego, że gra jest dobra, świetna, znakomita, 200nagród, skoro prawdziwi gracze ograli ją już na ps3... I wolą pograć w inne dobre gry, których na ps4 nie ma.

Edytowane przez KopEr

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Juz nie jedna osoba tutaj udowodnila jak fajna konsola jest Wii U, w momencie, gdy to jedyny nextgen jaki posiadamy ^^
Niektorzy to nawet do Splatoona nie wytrzymali  :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Juz nie jedna osoba tutaj udowodnila jak fajna konsola jest Wii U, w momencie, gdy to jedyny nextgen jaki posiadamy ^^

Ale gierki ma na ten rok najlepsze i to się liczy.

Opublikowano

Jako prawdziwy baron gamingu, posiadacz miliona konsol i miliarda gier na nie, stwierdzam, że Wii U jest bardzo uczciwą platformą, na którą wyszły (a nie dopiero wyjdą) godne gry. Zazwyczaj narzekają ci co nie mieli nigdy w łapach i wycierają sobie mordę 'pedalską' otoczką.

Opublikowano

Wyjdzie Bayo2 to pozamiata te śmieszne średniaki z Xbone/PS4. Jakby jeszcze N wydało w tym roku tego Project Zero WiiU to byłoby idealne zwieńczenie tego roku dla tej konsoli.

Opublikowano

Zresztą zobaczmy na psnie w co grał nasz wielki baron gamingu, Yeti, który według psnprofiles ma PS4 od grudnia zeszłego roku:

Resogun

Outlast

Valiant Hearts

Battlefield 4 (xD)

Crapzone Shadow Fail

The Last of us Remastered

Oddworld

7gier, tyle to ja przechodzę na Vicie bez gier co 2 miesiące, a nie na nadkonsoli z tyloma grami przez 8miesiecy.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Kolejny naiwny.

Nie licza sie gry, liczy sie marka i ilosc TFLOP'opw. :teehee:

Opublikowano

@Cosmos, jeżeli szanujesz swoje pieniądze, to jedynym słusznym wyborem jest PS4, które to jako jedyna konsola na rynku jest pełnoprawnym next genem. Tylko na japońskim sprzęcie pędząc ferrari po trasie przecinającej las składający się z miliona dobrze wymodelowanych drzew, a nie po polu buraków, poczujesz jak najlepiej wykonany deszcz z dziejach gier wideo zmywa z ciebie wszystkie głupie myśli o kupnie konkurencyjnej konsoli, która wyglądem przypomina odtwarzacz vhs, a jej możliwości techniczne, to jawna kpina z trzeźwo myślącego człowieka w 2014.

PS. Poza tym kupując xbona, wypadałoby zmieniać tv na hd ready.

7gier, tyle to ja przechodzę na Vicie bez gier co 2 miesiące, a nie na nadkonsoli z tyloma grami przez 8miesiecy.

Jak będziesz miał więcej niż 14 lat, chodził do pracy, miał inne obowiązki niż grzebanie w nosie, to pogadamy.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

@ping, masz 14lat i grzebiesz w nosie, dlatego przechodzisz tyle gier?

@Yeti, więcej czasu poświęcasz na bronieniu PS4 niż na graniu na niej, faktycznie warto ją mieć.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Kolejny naiwny.

Nie licza sie gry, liczy sie marka i ilosc TFLOP'opw. :teehee:

Pamiętam 15 lat temu była beka z posiadaczy komputerów osobistych, że dla nich się tylko grafa liczy i gry nie mają duszy tak jak konsolowe tytuły, a tu proszę - konsolowcy sami się spinają o to, że Wii U ma słaszą grafę i na ich PS4 z GPU za 400zł gorszym niż w średniej klasie laptopie zjada Nintendo na śniadanie.

No ale fakt, czasy się zmieniają, realia też, miłego przełączania detali z  medium na low w Uncharted 4 żeby ustawić 60fps mode.

@KopEr

Nie, po prostu nie oglądam telewizji (nie mam jej od ~15 lat), filmów, seriali. Coś kosztem czegoś.

Edytowane przez ping

Opublikowano

@ping, no wiadomo, też nie mam tv, nawet zwykłej anteny podłączonej, no ale według Yetiego jesteśmy 14latkami, smuteczek.

(chociaż jakbym miał tylko ps4 to pewnie bym kupił jakąś kablówkę, żeby nie umrzeć z nudów w czasie wolnym)

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

To czekanie na driveclub właśnie zniechęca mnie do ps4...Już nie mówiąc o tym że forza wypada imo lepiej, no i liczba samochodów w dc to jakaś kpina. A szkoda, bo bardzo liczyłem na ten tytuł...

Opublikowano

@Yeti, więcej czasu poświęcasz na bronieniu PS4 niż na graniu na niej, faktycznie warto ją mieć.

Niestety, ale PS4 do pracy nie mogę zabrać, w przeciwieństwie do internetu.

Opublikowano

Ja mam ogromny dylemat, co do next gena.  Zdecydowany byłem na wii u, no ale to było krótkotrwałe. I teraz nie wiem zupełnie czy ps4 czy xone. Miałem ps2, gamecuba, mam teraz x360 i wii. Nie jestem fanboyem żadnego z obecnych sprzętów i chcę po prostu grać w dobre tytuły. Niby większość zachęca mnie do ps4, ale w co ja teraz miałbym na niej grać, killzone? no spoko ale po drugiej stronie mamy świetne wyścigi, które uwielbiam. Poza tym bardziej ufam psn niż xbl. Rozsądnym wyjściem wydaje się być czekanie na gry, tylko ile...

No jak chcesz grać w dobre gry to tylko xbone, bo na ps4 będziesz grał w gry roku i gry generacji.

Nom. W TLoU Remastered z PS3 xD

Zanim xbone dostanie tak dobrą grę jak TLoU, to już będziemy bawić się na PS5, o ile w ogóle dostanie, bo tam tylko bezmózgie strzelanki. Poza tym poprzednia generacja pokazała, która konsola ma najlepsze gry.

Wiadomo, ze w poprzedniej generacji najlepsze gry byly na 360.

Opublikowano

To czekanie na driveclub właśnie zniechęca mnie do ps4...Już nie mówiąc o tym że forza wypada imo lepiej, no i liczba samochodów w dc to jakaś kpina. A szkoda, bo bardzo liczyłem na ten tytuł...

Na Xboxie One będziesz mieć i Forze 5 i Horizon 2, a dodatkowo The Crew w takiej samej jakości jak na PS4 i Project C.A.R.S który... dalej nie wiem, jak będzie wyglądać i działać na konsolach. Ale oferta wyścigowa dla Xboxa One jest ciekawsza.

Jak ograłeś TLOU na PS3, to nie masz po co kupować PS4, bo do końca roku lepiej będziesz się bawić z Xboxem, dodatkowo wszystkie największe multiplatformy będą takie same.

Opublikowano

Wiadomo, ze w poprzedniej generacji najlepsze gry byly na 360.

W świecie xbotów może tak.

Opublikowano

@ping, no wiadomo, też nie mam tv, nawet zwykłej anteny podłączonej, no ale według Yetiego jesteśmy 14latkami, smuteczek.

(chociaż jakbym miał tylko ps4 to pewnie bym kupił jakąś kablówkę, żeby nie umrzeć z nudów w czasie wolnym)

A, no nie zauważyłem posta Yeti'ego.

Argument

Jak będziesz miał więcej niż 14 lat, chodził do pracy, miał inne obowiązki niż grzebanie w nosie, to pogadamy.

zawsze mnie bawił, a osłuchałem się go sporo już kilka lat temu na UWAGA forum o grach wideo.

Tak samo teksty o byciu no-life'm (również na forum o grach wideo). Beka, bo życie mam i jestem z niego bardzo zadowolony, hehe.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Na obecna chwile rozsadne combo to WiiU i pc. Sporo pseudo exow z xbone jest juz albo bedzie na pc, a na ps4 oprocz tlou nie ma nic ciekawego.

Opublikowano
Pamiętam 15 lat temu była beka z posiadaczy komputerów osobistych, że dla nich się tylko grafa liczy i gry nie mają duszy tak jak konsolowe tytuły, a tu proszę - konsolowcy sami się spinają o to, że Wii U ma słaszą grafę i na ich PS4 z GPU za 400zł gorszym niż w średniej klasie laptopie zjada Nintendo na śniadanie.

No ale fakt, czasy się zmieniają, realia też, miłego przełączania detali z  medium na low w Uncharted 4 żeby ustawić 60fps mode.

15 lat minęło i nic się nie zmieniło, nadal beka ze blacharzy podpisujących petycje o gry, aby później mogli je ukraść z torrentów. Nadal pakują mase kasy, a by odpalić symulator kozy czy pograć w takie graficzne killery jak diablo III, day z lub Starcraft II. Po drugiej stronie mamy laptopowe gpu i cpu, które w pierwszym roku dostarcza tak wyglądające gry jak DriveClub, inFamous czy Order 1886. Prawdziwa sra.czka się zacznie jak pokażą Bloodborn za kilka dni, a ostateczne KO dopełni U4. Ale nie ma to jak być dymanym przez producentów kart graficznych, których możliwości wykorzystywane są może w 50%.

Ostatnio tu wklejałem dobry tekst, jak nvidia dyma graczy, podpisując umowy z twórcami, że tylko ich karta za 3000zł pozwoli januszowi gimbusowi odpalić Batmana z lepszą peleryną.

Blacharstwo, w łańcuchu pokarmowy niżej niż xboty i cyganie.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Yeti, czemu jarasz się bloodbornem, skoro nie skończyłeś żadnego soulsa?

To jest jakaś nowa moda na jaranie się grami, w które się nie zagra?

Opublikowano

Na obecna chwile rozsadne combo to WiiU i pc. Sporo pseudo exow z xbone jest juz albo bedzie na pc, a na ps4 oprocz tlou nie ma nic ciekawego.

O to to. Dlatego kupuję WiiU niedługo <3 do tego jeszcze Vita dla indie i japońszczyzny i mam raj gejmingowy (+ oczywiście PS3 i Wii i 3DS )

Opublikowano

To forum konsolowe, kiedyś "pececiarz" brzmiało jak wulgaryzm.

Kiedyś. Teraz konsole przejęły rolę pecetów, tylko są jeszcze gorsze. Smutna, ale prawda. Nazwać kogoś "konsolowcem" to jedna z gorszych obelg.

Opublikowano

#wkladamplyteigram

xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.