Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Tak trzymać ;).

Swoją drogą dziwna ta generacja, żeby po 7 czy tam 8 latach wydać sprzęty, które mają problem z wyświetlaniem grafiki w 1080p? Tyczy się to zarówno PS4 jak i X1. Za dwa/trzy lata ceny TV 4k spadną do poziomu 4-5tys a konsole będą męczyć się z 1080p ehhh. Czuję że ta generacje jest przejściowa i PS5 oraz X2 zobaczymy już w 2017/2018 roku.

Mieli wydać sprzęty pod telewizory kosztujące obecnie pare tysięcy złotych? Nawet telewizja jeszcze nie nadaje w full hd....

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

No ja wystawiłem xboxa na sprzedaż, nie bede trzyma w domu złomu co nie odpala 1080p

Ja to samo, tylko Playstation! Dzisiaj znowu partyjka w Knacka wieczorem?
Sorry, zajęty bede tasowaniem sie do 1080p w gifie z DriveClub ta grafa o_O nie wazne ze model jazdy poduszkowca liczą sie tylko piksele

Spoko to ja skoncze Infamous. Juz dawno bym to zrobil ale te wybory moralne nie daja mi spac po nocach :/

Opublikowano

Tak trzymać  ;).

Swoją drogą dziwna ta generacja, żeby po 7 czy tam 8 latach wydać sprzęty, które mają problem z wyświetlaniem grafiki w 1080p? Tyczy się to zarówno PS4 jak i X1. Za dwa/trzy lata ceny TV 4k spadną do poziomu 4-5tys a konsole będą męczyć się z 1080p ehhh. Czuję że ta generacje jest przejściowa i PS5 oraz X2 zobaczymy już w 2017/2018 roku.

Mieli wydać sprzęty pod telewizory kosztujące obecnie pare tysięcy złotych? Nawet telewizja jeszcze nie nadaje w full hd....

Wiesz konsole ZAWSZE wyprzedzały sprzętowo to co było na rynku w dniu kiedy się pojawiały (pamiętam że jak wyszedł Xbox 360 / PS3 królowały TV LCD 720p no i większość z nas miała nadal TV CRT). Ta generacja to całkowite odejście od tego, zarówno Sony jak i M$ wydali sprzęty "oszczędne" - być może miał na to wpływ ogólnoświatowy kryzys i tak jak napisałem są to takie konsole przejściowe.

Edytowane przez Neox

Opublikowano

Wiesz konsole ZAWSZE wyprzedzały sprzętowo to co było na rynku w dniu kiedy się pojawiały (pamiętam że jak wyszedł Xbox 360 / PS3 królowały TV LCD 720p no i większość z nas miała nadal TV CRT). Ta generacja to całkowite odejście od tego, zarówno Sony jak i M$ wydali sprzęty "oszczędne" - być może miał na to wpływ ogólnoświatowy kryzys i tak jak napisałem są to takie konsole przejściowe.

Masz racje ta generacja jest przejściowa tyle że miedzy 720p a 1080p. Następna generacja to będzie 1080p jako standard jak się napalasz na 4k to od razu możesz się przesiąść na PC bo wcześniej jak przy okazji 10 generacji ta rozdzielczość  będzie praktycznie nie istniała na konsolowym rynku.

Opublikowano

Juz widze jak PS5 bez problemów odpala gry w 4k a Xbox Two ledwo radzi sobie z 3192p.

Beka

Opublikowano

PC nie dla mnie, tylko konsole.

Opublikowano

Juz widze jak PS5 bez problemów odpala gry w 4k a Xbox Two ledwo radzi sobie z 3192p.

Beka

Kolego, 4k nie równa się 4000p. Nazwa ta jest tylko chwytem marketingowym. 4k to tak naprawdę 2160p!

Opublikowano

Oszukali mnie : (((((

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Oby, chyba, że ta chmura w końcu zacznie działać

U mnie dzisiaj słoneczna pogoda :P

PS. Rozumiem, że 1080p powinno być preferowane, ale w sytuacji gdy zaczyna już dochodzić do sytuacji, że klapki najwyraźniej utożsamiają rozdzielczość z tym czy gra jest dobra czy nie, to już zaczyna się robić żałośnie.

Tym bardziej, że większości z nich jakby powiedzieć, że dana gra chodzi 1080p (a faktycznie np. w 900p), to na 99% by tego nie zauważyli.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Boty znowu głowy w dupach i kłamanie że to na PS4 nie ma gier, więc prawilnie przypominam się ze swoim sigiem:

Opublikowano

Masz racje ta generacja jest przejściowa tyle że miedzy 720p a 1080p. Następna generacja to będzie 1080p jako standard jak się napalasz na 4k to od razu możesz się przesiąść na PC bo wcześniej jak przy okazji 10 generacji ta rozdzielczość będzie praktycznie nie istniała na konsolowym rynku.
Nie będzie 10 generacji. Może jeszcze do 9 pociągną ale potem konsole znikną. Zastąpi konsole streaming gier z neta. Wszystko do tego zmierza. Zamiast konsol będziesz miał usługodawców sony, ms, steam czy nintendo.
Opublikowano

Boty znowu głowy w dupach i kłamanie że to na PS4 nie ma gier, więc prawilnie przypominam się ze swoim sigiem:

W ile gier z tego siga zagrałeś na swojej PS4? ;)

Opublikowano

No a są ? W tym roku tylko Driveclub. Porażka

Opublikowano

A na xbone tylko Forza, którą ogram na X360. Porażka do kwadratu!

Opublikowano

W ile gier z tego siga zagrałeś na swojej PS4? ;)

Ile by nie zagrał to ma rację. + ode mnie. 

Jak wyszedł TR:Definitive Edition to trollowałęm na korzyść PS4, że tam grafika i że klatki na sekundę. Ale gdy zacząłem grać to dotarło do mnie że ci na XboxachOne też muszą bawić się równie dobrze jak ja. Chciałbym żeby gry takie jak The Last of US i cała seria Uncharted trafiła na Xboxa. Do tego niesamowite Journey i Resogun. 

Bo ja sam chętnie bym pograł w Forza 5 na PS4 

Opublikowano

No a są ? W tym roku tylko Driveclub. Porażka
TLoU HD i LBP3 chuopcze! Sony World Wide Studios pokazuja moc!

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ciekawe kiedy zdasz sobie sprawę, że wywyższając się grami pokroju flOw, Zen Pinball, Putty Squad, Pure Chess, Backgammon Blitz, indykami z PC i PS3 (Awesomenauts, FEZ, Don't Starve, Mercenery Kings) tylko się ośmieszasz? Nadkonsola wygrywa takimi popierdółkami? To jest tak, jakby ktoś chciał mi wmówić, że BMW > Mercedes bo w tym pierwszym drzewko zapachowe ładniej pachnie.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Zapomniałeś jeszcze o Sunset i MCC. Swoją drogą fani Sony dostali mocnego liścia w pysk, ich ukochana firma tak hojnie obdarowała ich grami w tym roku. Beka

Opublikowano

aha bo na PS4 to faktycznie, same świeżynki których nie ogram na PS3, czyli TLOU HD i LBP3 :teehee:

Opublikowano

aha bo na PS4 to faktycznie, same świeżynki których nie ogram na PS3, czyli TLOU HD i LBP3 :teehee:

O! Czyli jednak nie tylko DriveClub? Brawo, robicie postępy.

Opublikowano

Chciałbym żeby gry takie jak The Last of US i cała seria Uncharted trafiła na Xboxa. Do tego niesamowite Journey i Resogun. 

Bo ja sam chętnie bym pograł w Forza 5 na PS4 

Tylko jaki byłby sens by Sony/MS/Big N wydawało swoją własną konsole ? Chcesz zagrać w danego exa kupujesz daną konsole proste jak drut , jedynie u MS zdarzają się wyjątki że ich ex'y trafiają także na PC.

Opublikowano

Ciekawe kiedy zdasz sobie sprawę, że wywyższając się grami pokroju flOw, Zen Pinball, Putty Squad, Pure Chess, Backgammon Blitz, indykami z PC i PS3 (Awesomenauts, FEZ, Don't Starve, Mercenery Kings) tylko się ośmieszasz? Nadkonsola wygrywa takimi popierdółkami? To jest tak, jakby ktoś chciał mi wmówić, że BMW > Mercedes bo w tym pierwszym drzewko zapachowe ładniej pachnie.

Tak tak, bo na Xbonie same AAA, takich gier jak Angry Birds Star Wars, Fighter Within, Zumba Fitness, It Draws A Red Box, Below i innych stanowiących 90% oferty MS wcale nie ma :teehee: Typowy xbot, tak zaślepiony ze popierdółki widzi tylko na konkurencyjnej platformie. :turned:

Opublikowano

No ja wystawiłem xboxa na sprzedaż, nie bede trzyma w domu złomu co nie odpala 1080p

Ja to samo, tylko Playstation! Dzisiaj znowu partyjka w Knacka wieczorem?

Sorry, zajęty bede tasowaniem sie do 1080p w gifie z DriveClub ta grafa o_O nie wazne ze model jazdy poduszkowca liczą sie tylko piksele

dziwne macie hobby bo Szlachta właśnie testuje alphę Destiny i na podstawie tych testów i naszych zachcianek będą zmiany, które potem sługusy podkonsoli dostaną jako prawdę objawioną. 

Taka prawda, gracze PS4 decydują o tym jak będą działać czołowe multiplatformy po premierze. K.O. sku,rvysyny, możecie śledzić twitche. 

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

Tak tak, bo na Xbonie same AAA, takich gier jak Angry Birds Star Wars, Fighter Within, Zumba Fitness, It Draws A Red Box, Below i innych stanowiących 90% oferty MS wcale nie ma :teehee: Typowy xbot, tak zaślepiony ze popierdółki widzi tylko na konkurencyjnej platformie. :turned:

Ale przypomnij mi: to od początku tej generacji xboty czy klapki jarają się wszelkiej maści cyferkami (piksele, tranzystory w karcie graficznej, liczba gierek)?

@up

Tak sobie tłumacz :teehee:. Sonyslejwy za darmo szukają błędów w gierce by xboksowa szlachta dostała wypucowany produkt na premierę. Tak to działa 8).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.