Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie przejmowal bym sie strata xboxa jak na razie. Sprzedaja mniej konsol od sony, a wiecej inwestuja w exy, na dodatek mieli kupe zbednych pracownikow, ktorych ostatnio Spencer zwolnil.

Jezeli po jesieni (SO, Horizon 2 i przede wszystkim Halo Collection) dalej beda na stracie to wtedy mogloby byc nieciekawie. Ale szczerze watpie, ze do tego dojdzie.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Historia lubi się powtarzać dotyka jednych i drugich, M$ żyje i będzie żył z Windowsa, Sony miało tarapaty i dało sobie radę to i M$ da, albo zwinie interes.

Opublikowano

Nie przejmowal bym sie strata xboxa jak na razie. Sprzedaja mniej konsol od sony, a wiecej inwestuja w exy, na dodatek mieli kupe zbednych pracownikow, ktorych ostatnio Spencer zwolnil.

Jezeli po jesieni (SO, Horizon 2 i przede wszystkim Halo Collection) dalej beda na stracie to wtedy mogloby byc nieciekawie. Ale szczerze watpie, ze do tego dojdzie.

Link or it didn't happen.

Opublikowano

Patrzac na to jakie inwystecyje podjal Spencer po idiocie Mattricku to 400mln nie jest tak zle. Musza sporo kasy wydac zeby odejsc od Kinecta I zrobic kilka duzych gier AAA.

A Sony? Wydali konsole, 3 gry I jednego remastera. Nie ma co sie dziwic ze wychodza na swoje tak malym kosztem.

Opublikowano

wiecej inwestuja w exy

Fajnie to brzmi w natłoku informacji "tytuł xxx w drodze na platformę PC"

jednym słowem sekcja Windows Games ratuje Xszita. Brawo, dokonały ruch milordzie. 

Teraz czekamy na zapowiedź Titanfalla na komórki z systemem Windows Phone. 

Opublikowano

Jak tam nastroje wśród posiadaczy Xboksów przed premierą Master Chief Collection? Zapasy są już robione?

v6K7saS.jpg

Zimny Żuber z kufla 4life.

fmkhc.jpg

400 milionow nie jest tak łatwo nadrobic

Rocznie mają ponad 2x większe przychody z samego Golda.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Co to jest 400 mln dla takiej korpo jak ms. Nie będzie 13' tek pod koniec roku dla pracowników to i 500 mln się znajdzie. Ot tak aby na plus wyjść; )

Opublikowano

No w skali całego MS to jest nic jak oni kwartalnie zarabiają na czysto po 4-6 mld $.

Opublikowano

Jak tam nastroje wśród posiadaczy Xboksów przed premierą Master Chief Collection? Zapasy są już robione?

v6K7saS.jpg

Zimny Żuber z kufla 4life.

fmkhc.jpg

400 milionow nie jest tak łatwo nadrobic

Rocznie mają ponad 2x większe przychody z samego Golda.

nie wiem skąd masz dane, ale kiedyś czytałem, że zarabiają na goldzie rocznie 500mln dolcow.. Chyba, ze teraz to się zmieniło.

Opublikowano

Znasz pojęcie "przychodu"?

~25 mln rocznych subskrybentów x uśredniona stawka rocznego golda na poziomie ~40$ = ~1 mld $ przychodu rocznie

Opublikowano

Ja myślę że historia znowu się powtórzy. Xbox będzie najtańsza konsola na rynku ( vide 360 arcade) wrzuca nowe halo, nowe Gear of War i będzie się kręcić. Ja po 6 czy 7 latach jestem bardzo zadowolony z 360. Exow może mniej niż na ps4 ale wole ich mieć mniej ale lepszych. Tak tak gran Turismo < Forza, Killzone< Halo itd ;)

Opublikowano

ile nintendo straciło?

Opublikowano

Q1 Opeating Loss 94 million

Q1 Net Loss 98 million

Opublikowano

Nie martwil bym sie o te 400mln. MS zainwestowalo o wiele wiecej w nowego Kinecta, Mattric tez wydal kase na nowe studia ktore mialy robic gry na Kinecta (LXP I Platform Next) albo tablety (Lift London). Stworzyl tez to studio do seriali I zatrudnil Spilberga. Wyobrazcie sobie ile w to poszlo kasy. A co zrobil z tym wszystkim Spencer? Wszedl I powiedzial W Y P I E R D A L A C. Zero Kinecta I seriali. Chcesz poskakac I schudnac to na silownie, chcesz cos obejrzec? Zapros dziewczyne do kina a nie bedziesz sie kitral przed dekoderem w helmie Master Chifa. Studio od seriali zostalo zamkniete, na Swieta tez maja byc nowe bundle z NFL I Sunset - o dziwo sam Xbox z gra za 400 dolcow. A gdzie Kinect?

Mam info od insajdera ze jak Krol Spencer obja wladze przyszla do niego swita z pytaniem "Panie co my poradzimy, jak naprawic Xboxa?" Na to Spencer zdjal spodnie, walna kloca na Kinecta, podtarl swoj szlachecki zad scenariuszami od Spilberga I powiedzial "To by bylo na tyle. A teraz (pipi)c robic gry"

True story

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ja myślę że historia znowu się powtórzy. Xbox będzie najtańsza konsola na rynku ( vide 360 arcade) wrzuca nowe halo, nowe Gear of War i będzie się kręcić. Ja po 6 czy 7 latach jestem bardzo zadowolony z 360. Exow może mniej niż na ps4 ale wole ich mieć mniej ale lepszych. Tak tak gran Turismo < Forza, Killzone< Halo itd ;)

Na pewno nie będzie tak wyrównanej walki jak w poprzedniej generacji. 360 pomogła cena i headstart.

Opublikowano

Na pewno nie będzie tak wyrównanej walki jak w poprzedniej generacji. 360 pomogła cena i headstart.

I przeróbka, bo buractwo oczywiście musi grać w najnowsze gierki za darmo.

Opublikowano

To chyba głównie w biednych krajach jak Polska? Dlatego micro ma nasz kraj w (pipi)e i lepiej wspierać Sony.

Opublikowano

To chyba głównie w biednych krajach jak Polska? Dlatego micro ma nasz kraj w (pipi)e i lepiej wspierać Sony.

Takie bzdury tylko klapersy mogą pisać XD

Opublikowano

O co Ci chodzi? Nie pamiętasz już ile czasu boty musiały skamleć o live w Polsce? Jak tam, kiedy premiera xbone?

Opublikowano

Tak całkowicie do dupy to jednak nie, bo serwis gwarancyjny działał mega sprawnie przed premierą X360 w Polsce (a korzystałem często).

Szkoda tylko, że nie ma u nas takich niespodzianek jak w USA (znajomi dostawali XOne za wysoki gamerscore i lojalność itd.).

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

O co Ci chodzi? Nie pamiętasz już ile czasu boty musiały skamleć o live w Polsce? Jak tam, kiedy premiera xbone?

Schowaj się. Bo bredzisz. MS tak ma nas w D, że:

- jako jedyny producent konsol organizował zorganizowane imprezy plenerowe dla fanów,

- przez 7 lat gry w cyfrowej dystrybucji były 10-15% tańsze niż u konkurencji,

- najtańsze MSP w Europie, jeden z najtańszych abonamentów Gold,

- najtańsze w Europie gry od MS Studios,

Rozumiem, że jak Sony wydawało swoje konsole w PL z opóźnieniem, a tak też bywało, to już te zasady nie działają??

Sony Polska jako jedyny oddział w Europie podnosiło sugerowane ceny na swoje gry #4theplayers.

Nigdy nie zapomnę jak ten zły MS, który ma nas w D przy premierze Wiedźmina 2 zrezygnował z dużej części zysku żeby grę u nas wydać w cenie 119 zł podczas gdy na całym świecie gra kosztowała tyle samo co każda inna premiera 50-60$.

Do tej pory mam traumę po limitowanych edycjach gier MS takich jak Halo Reach czy Alan Wake, które były w cenie 199 zł, czyli tyle co golasy od innych wydawców.

Opublikowano

Schowaj się. Bo bredzisz. MS tak ma nas w D, że:

- jako jedyny producent konsol organizował zorganizowane imprezy plenerowe dla fanów,

- przez 7 lat gry w cyfrowej dystrybucji były 10-15% tańsze niż u konkurencji,

- najtańsze MSP w Europie, jeden z najtańszych abonamentów Gold,

- najtańsze w Europie gry od MS Studios,

Rozumiem, że jak Sony wydawało swoje konsole w PL z opóźnieniem, a tak też bywało, to już te zasady nie działają??

Sony Polska jako jedyny oddział w Europie podnosiło sugerowane ceny na swoje gry #4theplayers.

to plus prawilnie przypominam 

Remaster gry z zeszłego roku na ps4 189zł , nowiutka Forza Horizon 2 na XO 199pln

#Sony polska takie dobre

94f.png
Opublikowano

Plus jeśli chodzi o premierę, to do września Polska czeka wraz z takimi krajami jak Dania, Holandia czy bogata Szwajcaria.

Opublikowano

Ciekawe co Guernica myśli o nintendofagach w Polsce, no bo jeśli MS ma nas w D, to każdy nintendofag musi być w takim razie mega frajerem.

C'nie Guernica?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.