Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

brak voice actingu też robił. przez lata myślałem, że sepiroth to kobieta, a tu nagle pojawił się internet i czar prysł.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Pamiętam jak mi ziomek z klasy wmawiał, że Sydney z Vagrant Story to facetka ( ukończył gierkę z takim przekonaniem ). 

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Jeżeli chodzi o oprawę stylistyczną gier, to tu wyróżnia się wydany rok temu na PC i niedawno na PSN, The Swapper. Całość gry: otoczenie, postacie, elementy stalowe wykonano wykorzystując glinę.

Opublikowano

Ja sam bałbym się takiego rimejku Medievil, czy pierwszego MGS'a.

nie ma się czego bać, przecież oba już wyszły.

no właśnie mnie rimejk metala negatywnie rozczarował. plus te inspiracje matrixowym slow motion...

Opublikowano

Jednak jak pokazały przykłady RE na GC, czy ostatniego Oddworld, stworzenie dobrego rimejka  Jest Wykonalne.

Są gry wyjątkowe które warto Remake  :yes: Ta gra pokazuje jak powinien wyglądac pierwszy MGS

Edytowane przez ussr

Opublikowano

Jakby nie patrzeć na psp jest remake :D

Jeden z największych PSPkowych zawodów - spodziewałem się petardy, albo chociaż poziomu pierwszego Medievil, a zrobili coś strasznego, chodzącego w 15 klatkach. Chyba ten 'remake' klepała grupka stażystów. Bardziej się opłaca odpalenie oryginalnego medievila, nie wiem czy jest dostępny na PS Store, ale na szczęście ripować oryginalne gry też się da (choć nie jest to oficjalne roziwązanie).

Platyny platynami, ale gier ma ogranych i tak więcej od Ciebie na plejkach, więc wyzywanie go od botów to dis na siebie, oznacza, że jesteś gorszy od bota.

Przepraszam, że mam życie i grałem na 3 konsolach poprzedniej generacji plus tysiące godzin z PC i nie jaram się zdjęciem z filmu, ale może faktycznie zacznijmy, będzie to nowy, totalnie kretynski poziom CW.

Mój ulubiony argument na forum o grach wideo. Dobrze widzieć, że ktoś ma życie! :teehee:

Opublikowano

Ja bym nie chciał rimejków starych gier. W ogóle nie podoba mi się kierunek obrany w sprawie grafiki komputerowej. Czemu pościg w stronę realizmu? Mamy takie potężne narzędzie zwane wyobraźnią i formę przekazu w postaci gier video, a wykorzystujemy to przenosząc rzeczy z rzeczywistości.

Dlatego nie chcę rimejków. Dla mnie grafika na takim psxie ma swoją moc. Brak ostrych tekstur, niewyraźne twarze, mgła - to wszystko zmuszało do użycia naszej wyobraźni. To my wypełnialiśmy te luki graficzne, co czyniło całe doświadczenie ciekawszym i bardziej wciągającym. Tak jak ksíążka jest lepsza od filmu, bo pozostawia naszym zmysłom pole do zabawy.

A teraz oglądam jak ktoś gra w Crysisa 3 i jest mi niedobrze, dosłownie dostaję bólu głowy od tego artstyle'u. Może dlatego tak wchodzą mi indyki, gdyż często cec.huje ich prostota grafiki i wizualne eksperymenty. Dlatego mówię nie dla rimejku Medievila.

Nie zauważyłem, żeby był jakiś pościg w stronę realizmu. Gierek wychodzi od groma i gdzie widzisz ten pościg, w Kryzysie? Są gierki celujące w realizm graficzny (autka, niektóre strzelanki), ale to nie jest żadna nowość i raczej margines. Mistrz, który wydałby np. remake Spyro z PSX w oprawie jak z Kryzysa, musiałby mieć mocno naprane pod deklem.

Osobiście chciałbym zobaczyć pewne tytuły w nowej oprawie (bo, np. grafika jest mało czytelna) z uwspółcześnionym interfejsem, bez zmian w rozgrywce, ale to się tyczy gierek, których mechanika się nie zestarzała.

Przeciwko rimejkom staroci (kilkunastoletnie tytuły, które faktycznie się mocno postarzały) nie ma nic, może np. oprócz sytuacji, kiedy okazują się gniotami i burzą mi miłe wspomnienia.

To co się teraz wyprawia na konsolach, to jest mocna beczka z graczy, ale jak widać po baronach ogrywających cały rok jeden tytuł, nabywcy current genów nie mają specjalnych wymagań.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

10593056_724560117617574_287080496657645

No a taki remaster to ja rozumiem. Jestem gotów na nadejście szlachcica remasterów, istnego barona, mesjasza, którego wizytę w moich skromnych progach będę czcił przez cały wrześniowy weekend.

Taa remaster, zwykłe CGI, a bot się podnieca.
Napisał casul z 12 platynkami. Zobacz, ten "bot" ma ogranych więcej gier na Twoim kochanym PlayStation. Gdzie jest teraz Twój Kaz Hirai?

Lol, a co ma do tego liczba platyn? Jaranie się remasterem po zdjęciu z CGI jest po prostu failem, a to, że masz czas na granie i platynowanie to gratuluję, ja niestety tyle wolnego czasu nie mam i mi się po prostu nie chce tego robić.

CIebie chyba coś piecze, co z tego że to screen z cutscenki? To miało pokazać jak niektóre firmy robią rimejki gdzie starają się robić większość rzeczy od nowa (MS) i wrzuca tyle contentu że 60$ to absurdalna cena, a kto ma w (pipi)e to wszystko i podbija jedynie rozdziałkę (Sony).

Opublikowano

@ping jedynka jest na pss ale już dwójka nie :/ muszę sobie znaleźć gdzieś w porządnej cenie, chociaż niby jest gorsza od orginału.

Opublikowano

Zastanawialiście się już panowie nad kandydatami do GOTY 2014?

Klapy pewnie będą forsować TLOU jako nową grę na ten rok albo DriveCluba (xD) bo nic więcej nie ma.

Opublikowano

Klapy pewnie będą forsować TLOU jako nową grę na ten rok albo DriveCluba (xD) bo nic więcej nie ma.

Kandydat jest tylko jeden: Yakuza: Ishin. Nic nie przebiło tej gry, a koniec roku już blisko.

Opublikowano

A to w przypadku goty gra musi być exem?
Opublikowano

Shovel Knight albo Captain Toad, nie rozśmieszaj mnie tymi "eksami" na PlejStejszyn xD.

Opublikowano

infamous s(pipi)ysyn

Opublikowano

Oczywiście, że nie. Ale przecież najlepsze gry tylko na Playstation. Tylko Sony.

Opublikowano

Shovel Knight albo Captain Toad, nie rozśmieszaj mnie tymi "eksami" na PlejStejszyn xD.

Kapitan przeniesiony na 2k15.

Opublikowano

z exów jak bym wybierał goty to słabo, zobaczymy co z duzymi tytułami ms na jesień i sony. na tą chwile to chyba tylko mario karty 8 najlepiej ocenianym exem w tym roku.

za to jak by brac dlc/dodatek to reaper of souls/ naxxramas do heartstona goty

Opublikowano

Z tego co grałem : Divinity, South Park, Dark Souls II... Mam jeszcze do ogrania Broken Age, Banner Saga i Transistor + to co jeszcze wyjdzie do końca roku.

Opublikowano

GOTY pewnie dostanie Destiny bo nic innego nie ma....

Ewentualnie Assassin Creed Unity xD.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

+1

ping - swoją drogą ty w końcu obstajesz za PC czy za konsolą?

masz PS3 i PS4 tak?

określ sie bo nie wiem jak rozumieć twoje posty czasami

Opublikowano

Oczywiście, że nie. Ale przecież najlepsze gry tylko na Playstation. Tylko Sony.
SSłaby troling tak ogólnie 1/10
Opublikowano

GOTY to oczywiście South Park.

Opublikowano

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-vs-metro-redux

ps4 1080p@60fps

xbox one 912p@60fps

i najlepsze:

"The original plan for Xbox One was to ship at 900p, but the June XDK update (returning the Kinect GPU resources to developers) has allowed for a tiny resolution boost"

To się nazywa boost :D z 900p na 912p :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.