Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

PewDiePie to gunwo, jest tylu lepszych i niedocenionych, którzy gadają ciekawie zamiast pie,rdolić od rzeczy.

No kurde, ale jednak coś robi i zarabia więc no. Nawet laski go lubią, miałem jedną taką w pracy co mówi, że nie gra ale pjudipaja ogląda heh.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

PPD to taki zachodni Rock i Rojo, tylko że jest hetero i ma chyba laskę.

Co do TLOU2, to recepta jest banalna - grafa jak w trailerze U4, dobrze rozpisane postacie i dobra literacka historia niczym w porządnej książce, i wszystko to wplecione w gameplay najeżony tymi małymi elementami które dopełniają złożoność fabuły. TLOU jedynym czym się wyróżnia, to synchronizacją wszystkich elementów na wysokim poziomie, co czyni zeń dzieło sztuki i grę poprzedniej generacji. Jedyne ryzyko jakie widzę, to chęć zrobienia wielu nowości w gameplay'u i popsucie tym immersji.

Ja tam bym fabularnie wolał:

Ciekawi mnie wizja dojrzałej Ellie (co samo sprowokuje sytuację do wielu dylematów) i podstarzałego już Joela, czy przejmie po nim pałeczkę i czy Świetliki będą szukały zemsty... :)

Opublikowano

Mam uczulenie na tego pana, takie samo jak na Dodę. Kilka sekund oglądam i ogarnia mnie szał. Zarobił ogromną kasę i fajnie. Widocznie jest dobry i trafił w zapotrzebowanie. Znając jednak życie wartościowi jutuberzy klepią biedę i dokładają do interesu :)

Opublikowano

Mendrek skad wiesz ze wezma sie za watki z jedynki? Ja bym wolał inna grupe, calkiem nowa historie w tym samym uniwersum. Prequel nawet, jak zaraz sie dopiero rozprzestrzeniała

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Sprzedaż Vity skoczyła aż o 1600% - to chyba rekord. Nie było to trudne, bo w kwietniu poszło tylko 3 tys. sztuk :P

pozny, zbugowany i niereklamowany port borderlands2 zrobil taki wzrost to strach pomyslec co b ybylo jakby sony na powaznie zadbalo o lineup odpowiedni dla us i eu, zreszta raban w necie o brak type-0 hd na vite pokazuje ze potencjalny popyt na ta konsole jest tylko ze nikt nie rwie sie do jej kupna skoro poza japonia devi serwuja na nia tylko morze indykow i pozne porty

Opublikowano

@guer: Spoiler z TLOU:

Bo już był jakiś sketch od artysty, gdzie dojrzała Ellie sobie na gitarce pogrywa ;)

Z innej beczki, pigułka historii. PE #10 1998 relacja z E3:

Sony zaprezentowało na targach E3 nowy standard muzyczny pod nazwą X-360. Pozwala on na uzyskanie przestrzennego dźwięku (surround) bez żadnego dodatkowego wyposażenia. Wyrwaliśmy wersję demonstracyjną i już w przyszłym numerze przeczytacie nasze wrażenia po odsłuchaniu pierwszych skomponowanych w ten sposób utworów muzyznych.

Tak więc X360 należy do Sony. Przykro mi xboty. All your base are belong to us! ;)

Opublikowano

Spodziewalem sie gorszej sprzedazy Xbona w Maju po ogloszeniu zestawu bez Kinecta. Sony ma Destiny na poczatku wrzesnia wiec stawiam ze PS4 nadal bedzie na szczycie sprzedazy. Dopiero od pazdziernika zaczna sie exy od MS w postaci Horizon I Sunset a w listopadzie dojdzie Halo Collection. Rowniez Dragon Age, Evolve, nowy Assassin I CoD beda reklamowane na Xbona wiec spodziewam sie ze One wyprzedzi PS4 pod koniec roku.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Watpie. Chyba ze Drive Club okazalby sie totalnym szrotem. Wiekszosc ludzie ktorzy zmienili oboz czekaja na TLOU, bo nie ograli jej na PS3, no kwestia czy te wszystkie multiplatformy w koncu beda bez roznic graficznych.

Opublikowano

X-box dostaje baty nawet na własnym podwórku. Słodko :D

Prawda to, iż Figaro poleciał za to, że nie chciał udostępnić zdjęć rudej bez bielizny?

Opublikowano

GHlW6w5.png

Co ja pacze...

Czego nie rozumiesz? ja też nie trawię filmów w 60fps i wyglądają dla mnie zbyt teatralnie, co w tym dziwnego że niektórzy mają podobne odczucia co do gier? Przypominam że to nie ani FPS ani bijatyka tylko gra-film i zbyt dużo poza samym faktem bycia w 60fps taka płynność grze nie da.

nie wiem ale się wypowiem. Chyba w 48fpsach a nie 60. Filmów nie puszczają w 60 klatkach :D
Opublikowano

Na dodatek słodki jezu, przecież w filmie masz naturalny blur, w grach nie. I w grach rozchodzi się o czas reakcji, nie o jakąś śmieszną "filmowość", o której się zapomina po 30s grania w 60fps.

Opublikowano

Watpie. Chyba ze Drive Club okazalby sie totalnym szrotem. Wiekszosc ludzie ktorzy zmienili oboz czekaja na TLOU, bo nie ograli jej na PS3, no kwestia czy te wszystkie multiplatformy w koncu beda bez roznic graficznych.

Obozy to byly w 1944. Sugerujesz ze jak ktos kupil 360 w poprzedniej generacji to juz na inne konsole nie spojrzal? Prosze cie, nie kazdy jest takim betonem jak Ty co kupi jedna konsole I pluje jadem na pozostale bo tak.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Zluzuj pory - jedyna konsola na ktora pluje to Xbone 720p i ich cala obecna polityke.

Sprzedaz nie wzrosla przy FORZA, KI, Tytanfall, ale na bank wzrosnie przy HALO po raz n-ty (gdzie 3/4 czesci wszyscy ogrywaja nadal na 360tce), SO i przebije PS4 ! LOLEK. Dla fanatykow Combat Envolved jest najwiekszym exem tego roku, ale tych nawet tutaj mozna policzyc na palcach jednej reki. Nawet gdy ta gra byla na topie, to scena w Polsce liczyla moze z 50 osob, z tego na turniejach pojawialo sie 12scie. Byles na jakims ? Ide tez o zaklad, ze takie nonamy jak Maciomaniak i osoby, ktore nigdy HALO na oczy nie widzialy pewnie odpala i wylaczy po 15 minutach.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie, sprzedaż wcale nie skoczyła przy TF, które wcale nie jest ciągle jedną z najlepiej sprzedających się gier na nowych konsolach (i najlepiej sprzedającą się grą na Xo)  :P

Co ten easye to ja nie wiem nawet ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Titan mial za zadanie sprzedac drozsza konsole z Kinectem wiec mial trudniej ale jakos dal rade dobic do najlepiej sprzedajacego sie tytulu na One. Teraz Sunset I Horizon 2 beda mialy latwiej przy Xbonie za 400 dolcow.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Nie, sprzedaż wcale nie skoczyła przy TF, które wcale nie jest ciągle jedną z najlepiej sprzedających się gier na nowych konsolach (i najlepiej sprzedającą się grą na Xo)  :P

Okej - stiill 3 razy mniej niz konsola bez gier.

Opublikowano

Nie no, dziwne, że sprzedaż spadła akurat wtedy, gdy w USA cena powróciła do $500 i jednocześnie zapowiedziano że za miesiąc/półtora będzie można kupić o $100 taniej.

Dziwny zbieg okoliczności, co nie easye? Tyma bardziej, że jak Xone można było kupić za $400, to sprzedaż nie odstawała jakoś znacznie od PS4 w USA, hmm...

Opublikowano

Ale rozmowa sie tyczy tego, czy jak wyjdzie 1 czesc HALO po raz 3ci + dodatkowo SO to Xbone zgarnie rynek i wyprzedzi Sony. 

Opublikowano

Nie, sprzedaż wcale nie skoczyła przy TF, które wcale nie jest ciągle jedną z najlepiej sprzedających się gier na nowych konsolach (i najlepiej sprzedającą się grą na Xo) :P

Nie no, dziwne, że sprzedaż spadła akurat wtedy, gdy w USA cena powróciła do $500 i jednocześnie zapowiedziano że za miesiąc/półtora będzie można kupić o $100 taniej.

Dziwny zbieg okoliczności, co nie easye? Tyma bardziej, że jak Xone można było kupić za $400, to sprzedaż nie odstawała jakoś znacznie od PS4 w USA, hmm...

Nie prawda Don, PS4 sprzedaje sie dobrze bo BF4 chodzi w 900p.

Easye- LOL nie. Nikt nie pisze ze zgarnie rynek tylko ze podskoczy sprzedaz, moze wyprzedzi nawet PS4 ale raczej na kilka miesiecy a nie cala generacje.

Tylko klapy mysla ze 7 miesiecy starczy zeby wygrac cala generacje.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

a wiesz ze 3/4 polskiej sceny HALO gra obecnie w COD Psa ^^

PS4 sprzedaje sie lepiej, bo ludzie byli glodni nextgenow, a nie gier, w ktorych ciezko dostrzec roznice miedzy 360tka, a Xbox One.

Edytowane przez easye

Opublikowano

a wiesz ze 3/4 polskiej sceny HALO gra obecnie w COD Psa ^^

PS4 sprzedaje sie lepiej, bo ludzie byli glodni nextgenow, a nie gier, w ktorych ciezko dostrzec roznice miedzy 360tka, a Xbox One.

No w Fifę, w którą grasz albo NFS nikt nie dostrzeże różnicy... a nie, zaraz... przecież chodzą tak samo jak na PS4. Ale w Destiny... nie kuźwa, też coś nie pasuje, hmm... może w Battl... fak!

Opublikowano

No nie chodza tak samo na PS4, jak na PS3. Ale jak juz odpale MGS V, COD'a, Tytanfall to w sumie nie wiem czy warto przeplacac i brac nextgena, czy ograc to na 360tce w tej samej rozdzialce i bez screen tearingu   :teehee:

No i poczekaj z grami, ktore nie mialy premiery...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Demagogia wylewa się z Twoich postów, jedyna gra, która by spełniała warunki, o których piszesz, to ten nieszczęsny MGS bo reszta gier chodzi na Xone w 900p-1080p, czyli tak samo albo trochę słabiej od PS4.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Tytanfall nie chodzi w 900p, podobnie jak COD Pies. Nawet (pipi) Trialsy maja problemy z rozdzialka i firane podczas przesuwanego ekranu. No i wstrzymalbyjm sie z osodami Destiny, Wiedzmina itp. Niby oficjalnie roznic nie bedzie, ale jednak ludzie ktorzy maja dostep do alphy od dawna pisza o znacznych roznicach w grafice. Tworcy Wiedzmina oficjalnie tez mowia co innego niz prywatnie - jakis czas temu w warszawskim sklepie bylem przy rozmowie, gdzie dal do zrozumienia, ze nie maja zielonego pojecia jak zodlaja zoptymalizowac ta gre na Xie. Wyjda to zobaczymy, skoro 3/4 gier roznice wystepuja, to chyba mamy prawo sie obawiac ?

Inna sprawa, ze juz po e3 widac, dlaczego dla MS "grafika nie miala znaczenia". Czekam na pierwsze gry od ND, Santa Monica itp. i pewnie w kwesti doznan wizualnych nie bedzie czego zbierac.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.