Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Strzelanie w Alan Wake:

- likwidujesz osłonę przy pomocy światła (jak nie zlikwidujesz to nic nie zrobisz),

- strzelasz.

Strzelanie w każdej innej grze akcji:

- strzelasz = zabijasz.

Co ten upośledzony gunplay w Alan Wake to ja nie wiem ;)

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Nie pokazali żadnego gameplayu czyli wątpiliwe by był jakikolwiek w retailu.

Rozmawiamy o QB, a nie o QTE 1886.

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

PS. Beznadziejna ta nowa nazwa CW...

Mam nadzieję, że na nią nie głosowałem :P

Opublikowano

XO - obnizka ceny i wywalenie kinkieta

WiiU - premiera Mario Karta

popatrzmy teraz na majową sprzedaz NPD i zobaczmy czy powyższe wydarzenia cos dały konkurencji.

PS4 - 194k

XO - 76k -> lfcfans_d1b8e141b4c1b65c4877841fc66d0e4d

WiiU - 60k -> lfcfans_d1b8e141b4c1b65c4877841fc66d0e4d

PS4 > XO + WiiU

konkurenci tak gryzą piach, ze nawet ich łączna sprzedaz nie zagraża pełnej dominacji miłościwie nam panującej PS4.

słaby technicznie Xbone z duzym zewnętrznym zasilaczem, ktorego nikt nie chce [*]

Edytowane przez Czychu3

Opublikowano

Zluzuj pory - jedyna konsola na ktora pluje to Xbone 720p i ich cala obecna polityke.

Sprzedaz nie wzrosla przy FORZA, KI, Tytanfall, ale na bank wzrosnie przy HALO po raz n-ty (gdzie 3/4 czesci wszyscy ogrywaja nadal na 360tce), SO i przebije PS4 ! LOLEK. Dla fanatykow Combat Envolved jest najwiekszym exem tego roku, ale tych nawet tutaj mozna policzyc na palcach jednej reki. Nawet gdy ta gra byla na topie, to scena w Polsce liczyla moze z 50 osob, z tego na turniejach pojawialo sie 12scie. Byles na jakims ? Ide tez o zaklad, ze takie nonamy jak Maciomaniak i osoby, ktore nigdy HALO na oczy nie widzialy pewnie odpala i wylaczy po 15 minutach.

Po pierwsze, to jakim prawem nazywasz mnie nonamem? Bo co? Sodówa uderzyła do głowy? Zachowujesz się jakbyś postradał wszystkie rozumy, bo kupiłes PS4 i pucujesz do grafiki na prawo i lewo. Grałem w Halo, ale nigdy go nie ukończyłem, bo nie miałem na czym, natomiast możemy się zakładać.

Tytanfall nie chodzi w 900p, podobnie jak COD Pies. Nawet (pipi) Trialsy maja problemy z rozdzialka i firane podczas przesuwanego ekranu. No i wstrzymalbyjm sie z osodami Destiny, Wiedzmina itp. Niby oficjalnie roznic nie bedzie, ale jednak ludzie ktorzy maja dostep do alphy od dawna pisza o znacznych roznicach w grafice. Tworcy Wiedzmina oficjalnie tez mowia co innego niz prywatnie - jakis czas temu w warszawskim sklepie bylem przy rozmowie, gdzie dal do zrozumienia, ze nie maja zielonego pojecia jak zodlaja zoptymalizowac ta gre na Xie. Wyjda to zobaczymy, skoro 3/4 gier roznice wystepuja, to chyba mamy prawo sie obawiac ?

Inna sprawa, ze juz po e3 widac, dlaczego dla MS "grafika nie miala znaczenia". Czekam na pierwsze gry od ND, Santa Monica itp. i pewnie w kwesti doznan wizualnych nie bedzie czego zbierac.

Powiedz mi, skąd możesz wiedzieć, że różnice w Destiny są znaczne, skoro alphy nie było na Xboxie One? Nawet twórcy zapowiadają, że nie będzie między tymi platformami żadnych różnic.

http://gamingbolt.com/destiny-wont-be-dumbed-down-on-xbox-one-no-problems-developing-on-it

Poza tym co za bzdura z tym Wiedźminem. Twoje informacje jakoś sprzeczne są z moimi, nie wiem czy ogarniasz czy nie, ale jeden z właścicieli CD Project RED jest ogromnym fanem i miłośnikiem Xboxa, a to właśnie ta platforma jest wiodącą przy produkcji tej gry. Microsoft dodatkowo zaangażowany jest w ten projekt, by twórcy mieli dostęp do wszystkiego, co jest im potrzebne. I po raz kolejny - podniecasz się grafą, jakby ona była wyznacznikiem za(pipi)istości danej gry. Zejdź na ziemię. Czy wszyscy posiadacze PS4 muszą nagle spuszczac się nad 1080p? Aż przykro to czytać, nie mamy czym się chwalić, to pochwalmy się grafiką.

no cytowalem ssxx1 - troche smutne, ze nawet na poprzedniej generacji najlepsze single, do tego najlepiej wygladajace byly na PS3.

Czlowiek mial nadzieje, ze MS wystartuje chociaz z rowna konsola, ale nie - oni mieli zupelnie inna wizje niz 80% oczekujacych na nextgeny graczy na calym swiecie, a teraz beda najblizszy rok wycinac swoj system z Kinecta, Snapa i innych (pipi), by chociaz multiplatformy do siebie zblizyc.  :down:

Po co wycinaja ? - niech chmure wprowadza !  :teehee:

Nie jestem przekonany czy zdajesz sobie sprawę z tego, jakie możliwości daje infrastruktura sieciowa i nie chodzi tu o marketingowe "Power of the cloud", tylko o realną poprawę takich elementów, jak fizyka, sztuczna inteligencja czy działanie postaci trzecioplanowych. Sieć pozwoli np. na znaczną poprawę destrukcji otoczenia przy zerowym nakładzie pracy samej konsoli, która w tym czasie będzie mogła zająć się czymś innym. Wycinają SNAPA dodając dziesiątki nowych aplikacji? No tak. W przypadku multiplatform, jestem przekonany że w przyszłym roku już żadnych większych różnic nie uświadczymy. Poza tym, jeżeli Microsoft ma wprowadzać więcej takich elementów, jak choćby Drivatar, a Sony będzie pchało wszystko w grafikę, to zobaczysz co znaczy faktyczna rewolucja w grach. Dodatkowe piksele nie zmienią gameplayu, a chyba zapomniałeś co jest w grach najważniejsze.

Opublikowano

@mysza fc3 nom, nuda w ch.uj. Ja nie lubię gier od ubi straszne balasy od kilku lat robią.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Strzelanie z kapiszonów po podświetleniu przeciwnika biegnąc po łące niczym Rambo.

Max Payne ma chociaż trochę szerszą paletę ruchów no i fajniejszego bohatera. Do AW podchodziłem dwa razy i dwa razy znudziło mnie strzelanie do duchów oraz walka z kombajnami (no dobra, w praktyce nie jest to taki zły motyw, jak brzmi, ale tutaj pasuje)

No i zbieranie itemków oraz eksploracja korytarzowych leveli... No geniusz i najlepsza gra na X360. Serio, ta konsola miała gierki z 10 razy lepszym gameplayem, a nie takim, który został 30 raz zmieniony w trakcie developingu, bo autorzy już się wypalili a wydawca naciskał.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

popatrzmy teraz na majową sprzedaz NPD i zobaczmy czy powyższe wydarzenia cos dały konkurencji.

PS4 - 194k

PS4 > XO + WiiU

konkurenci tak gryzą piach, ze nawet ich łączna sprzedaz nie zagraża pełnej dominacji miłościwie nam panującej PS4.

slaby technicznie Xbone z duzym zewnętrznym zasilaczem, ktorego nikt nie chce [*]

Wprowadzenie Xone bez Kinecta było w czerwcu, a nie maju.

;)

Opublikowano

PS4 - 194k

PS4 > XO + WiiU

słaby technicznie Xbone z duzym zewnętrznym zasilaczem, ktorego nikt nie chce [*]

wywalenie kinecta i obniżka nastąpiła w czerwcu a ty podajesz wyniki za maj. lol

edit: don szybszy o 0,000001 sek

Edytowane przez kermit

Opublikowano

edit: don szybszy o 0,000001 sek

Jestem jak Google vs Bing ;)

Opublikowano

Xbone skonczył jak wiiu, dodatek do ps4, albo konsola ktora sie kupi pod koniec generacji dla tych paru exow. Micro juz nie ma zadnych szans zeby dogonic Sony.

Opublikowano

PS4 - 194k

PS4 > XO + WiiU

panowie moderatorzy przy akcji "czyszczenie forum z N-plusowych resztek" zapomnieliście chyba o kimś, zgłaszam to ;/

Opublikowano
Poza tym co za bzdura z tym Wiedźminem. Twoje informacje jakoś sprzeczne są z moimi, nie wiem czy ogarniasz czy nie, ale jeden z właścicieli CD Project RED jest ogromnym fanem i miłośnikiem Xboxa, a to właśnie ta platforma jest wiodącą przy produkcji tej gry. Microsoft dodatkowo zaangażowany jest w ten projekt, by twórcy mieli dostęp do wszystkiego, co jest im potrzebne. I po raz kolejny - podniecasz się grafą, jakby ona była wyznacznikiem za(pipi)istości danej gry. Zejdź na ziemię. Czy wszyscy posiadacze PS4 muszą nagle spuszczac się nad 1080p? Aż przykro to czytać, nie mamy czym się chwalić, to pochwalmy się grafiką.

Masz jakiś link na potwierdzenie tego? Cały czas myślałem że to PC jest wiodącą platformą przy produkcji W3.

Opublikowano

Heh klapeczki się czepili QB, że cinematic expiriens z tym, że nad tym IP pracuje Remedy a oni słabego gameplayu nie robią. Gorzej jak cinematic ikspiriens jest poprzeplatany dramatycznie słabym gameplejem jak w Heavy Rain.

Robią nudne gameplay jak choćby w Alan wake. Wiec jeszcze bym się ak nie podniecal.
Opublikowano

a wiesz ze 3/4 polskiej sceny HALO gra obecnie w COD Psa ^^

PS4 sprzedaje sie lepiej, bo ludzie byli glodni nextgenow, a nie gier, w ktorych ciezko dostrzec roznice miedzy 360tka, a Xbox One.

cciekawe skąd wiesz co robi scena halo jak nie masz ani x360 ani xone. Pewno wziales info z dupy jak zwykle.

Opublikowano

Heh klapeczki się czepili QB, że cinematic expiriens z tym, że nad tym IP pracuje Remedy a oni słabego gameplayu nie robią. Gorzej jak cinematic ikspiriens jest poprzeplatany dramatycznie słabym gameplejem jak w Heavy Rain.

Robią nudne gameplay jak choćby w Alan wake. Wiec jeszcze bym się ak nie podniecal.

żeś napisał :D jak alan wake ma nudny gameplay to the last of us to partia szachów. imo alna wake> Tlou pod względem historii i gameplayu. alan wake gra generacji na x360 i jedną z najlepszych ogranych u mnie przez 7 generacje. lepsze trząchanie soku w heavy rainie lub AIDEN POMUSZ w beyondzie.

Opublikowano

Maciomaniak - bo przegrales cala generacje na PS3 i jestes takim fanem HALO, jak Mendrek! Jarasz sie standardowo gra, o ktorej nie masz zielonego pojecia, fajnie gdybys choc raz skosztowalmulti, zanim zaczniesz klaskas uszami, ze gra da Ci wiecej fanu niz wszytskie inne produkcje.  :teehee:  Alpha Destiny jest od dawna - nie raz wklejalem tutaj link do wypowiedzi testerow, ale rozumiem, ze jak cos nie jest publiczne, to nie istnieje ?

a wiesz ze 3/4 polskiej sceny HALO gra obecnie w COD Psa ^^

PS4 sprzedaje sie lepiej, bo ludzie byli glodni nextgenow, a nie gier, w ktorych ciezko dostrzec roznice miedzy 360tka, a Xbox One.

cciekawe skąd wiesz co robi scena halo jak nie masz ani x360 ani xone. Pewno wziales info z dupy jak zwykle.

LOL - sam niedawno to pisales. 360tke juz sprzedalem, ale przeciez Juana, Farma i innych znam prywatnie.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Masz jakiś link na potwierdzenie tego? Cały czas myślałem że to PC jest wiodącą platformą przy produkcji W3.

to jedna pier.dolna nainterpreetacja maciomaniaka bo jeden z devow z cdp red na oficjalnym forum na pytanie czy gameplay z konfy na e3 lecial z xone odpisal ze "oczywiscie ze tak, nie lekcewaznie mojej ulubionej konsoli ;)"

wiesiek na ps4 bedzie wygladac i chdozic lepiej niz na xone - o to sie nie martwie, na razie niech sie martwi cdp red by wersje konsolowe odpowiednio zoptymalizowac bo spadki framerate a szczegolnie vsync w demie na e3 jest wg mnie skandaliczny

Opublikowano

Maciomaniak - bo przegrales cala generacje na PS3 i jestes takim fanem HALO, jak Mendrek! Jarasz sie standardowo gra, o ktorej nie masz zielonego pojecia, fajnie gdybys choc raz skosztowalmulti, zanim zaczniesz klaskas uszami, ze gra da Ci wiecej fanu niz wszytskie inne produkcje.  :teehee:  Alpha Destiny jest od dawna - nie raz wklejalem tutaj link do wypowiedzi testerow, ale rozumiem, ze jak cos nie jest publiczne, to nie istnieje ? Ta gra w fazie testow jest od dawna.

Coś chyba Ci się pomerdało w głowie, bo nigdzie nie podkreślam, że jaram się Halo, tylko że z chęcią zobaczę co to jest i z czym się je. I że ta kolekcja jest stworzona dla osób takich jak ja. Nie dopowiadaj sobie własnych historii, bo ostatnio ciągle słyszę jak to się wszystkim jaram, a większosć z tego to jakieś wyssane z palca brednie przez takich jak ty.

Swoją drogą, niezły prztyczek w nos dla Microsoftu:

Są takie miejsca na świecie, gdzie posiadacze PlayStation 4 i PlayStation 3, mają lepiej niż właściciele konsol konkurencji. Wielkie przedsięwzięcie Activision i Bungie pod tytułem Destiny (PS4) nie wszędzie będzie dane Xboxowi.

W Japonii, to swoiste połączenie Borderlands, Halo i Mass Effecta wyjdzie jako tytuł na wyłączność konsol Sony. Dla nas nie ma to większego znaczenia, ale trzeba przyznać, że zabezpieczenie takiej umowy jest przykładowym prztyczkiem w nos dla Microsoftu, który i tak nie ma lekko w kraju kwitnącej wiśni. Ich najnowsza konsola pojawi się na terenie Japonii prawdopodobnie jeszcze w tym roku, ale jak widać Sony nie ma zamiaru ułatwiać konkurencji startu. Na szczęście dla największych japońskich fanów Xboxa One, jest on pozbawiony blokady regionalnej, więc zawsze będą mogli sprowadzić sobie wersje z USA, wraz z kopią Destiny (PS4) i przemierzać kosmos wraz z ich amerykańskimi przyjaciółmi.

to jedna pier.dolna nainterpreetacja maciomaniaka bo jeden z devow z cdp red na oficjalnym forum na pytanie czy gameplay z konfy na e3 lecial z xone odpisal ze "oczywiscie ze tak, nie lekcewaznie mojej ulubionej konsoli ;)"

Bez takiego bulwersa - oczywiste, ze PC jest wiodącą platformą, mówię o wersjach konsolowych, zaraz znajdę newsa. Poza tym nawet przed targami E3 podkreślano, że Wiedźmin jeszcze nie przechodził przez finalny proces optymalizacji, więc po kiego trzęsiesz dupą?

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

@mysza fc3 nom, nuda w ch.uj. Ja nie lubię gier od ubi straszne balasy od kilku lat robią.

rayman nie jest balasem :(

Opublikowano

żeś napisał :D jak alan wake ma nudny gameplay to the last of us to partia szachów. imo alna wake> Tlou pod względem historii i gameplayu.

Gameplay w TLOU:

- rozbudowa umiejętności postaci

- skradanie

-pływanie i nurkowanie

- ciche zabójstwa (duszenie/ podżynanie gardła)

- strzelaniny

- sekwencje ucieczek

- walka wręcz i bronią białą

- eksploracja zapasów i crafting przedmiotów, oraz broni

- noszenie desek drabin, drabin, przepychanie wózków, szukanie kodów do sejfów, uruchamianie generatorów

A jako bonus:

Polowanie na jelenia, jazda konna, zabawa w snajpera, obrona domu rodem z Nocy Zywych trupów, odkrywanie meandrów uniwersum w stylu Fallout 3 i Bioshock1, rozbudowana pchychologia podtaci i jedno z najoryginalniejszych zakończeń w grach video

AW leży i kwiczy. [*]

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

No to widać jak grałeś w AW bo ja go skończyłem ze 3-4 razy i ani razu nie udało mi się strzelać ze snajperki jeździć konno a już na pewno nie polowałem na jelenie.

Opublikowano

żeś napisał :D jak alan wake ma nudny gameplay to the last of us to partia szachów. imo Mario Kart 8 > Tlou pod względem historii i gameplayu.

fixed by janczes

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.