Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

@ping

sprawdz i wyedytuj zdanie pod spoiler tagiem zanim ktos cie podyebie albo modzi zauwaza.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

hurr durr ja jestem stary a ty nie i zamknij du,pę tu dorośli rozmawiają

xd

Pewnie dostawał wpier.dol po sieci i teraz boli dupa i płacze. Z tego co pamiętam to grałem w Moha z kumplem na psxie i był to multiplayerowy pif paf więc no fajnie, ze dali też opcje dla ludzi bez kolegów i można sobie popykac z takim mendrkami, którzy zycza ci smierci jak ich bijesz.

Opublikowano

hurr durr ja jestem stary a ty nie i zamknij du,pę tu dorośli rozmawiają

xd

hcsg3.gif

Opublikowano

Nawet jeżeli nie, to gracze przecież też wybierali tlou gra roku więcej razy jak gta, wiec wiesz. Na tym forum też tak wybraliście.

Bo to jest forum PSXExtreme? To chyba logiczne, że głosowanie nie będzie obiektywne tylko będą faworyzowane gry na PS.

Tylko że już chyba od dobry 10 lat albo i więcej nie się jednoplatformowi. Twój argument jest inwalidą, więc.

Opublikowano

ktoś chyba zapomniało socomie na ps2. nie oszukujmy się, sony winowajcą zeszmacenia się rynku.

Opublikowano

Ok, macie rację - każdy coroczny CoD i Buggerfield to GOTY i 11/10 :thumbsup: A jak teraz ktoś te gry skrytykuje to "pewnie dostawał wpier.dol po sieci i teraz boli dupa i płacze". Forum <3

Opublikowano

@Ping wow no rzeczywiście odkryłeś amerykę z tym stwierdzeniem

Poważnie? Te branżowce to chyba nieuki jakieś nieoczytane, skoro concept światów równoległych znany w literaturze od dawien dawna jest dla nich powiewem świeżości.

to samo można powiedzieć o każdej grze i filmie, najświeższy przykład TLOU no bo przecież apokalipsa, ludzie zli, zabijajo przecież to już wszystko było. Chodzi o realizacje i jak to zostało wplecione w ramy gry, nie każda gierka musi być tylko prostą wyrzynką przez korytarzyk a do b z wielkim gamescorem po prawej stronie, fajnie jak zdarzają się spoko historię. Fakt, Infinite to średnia gierka, ot cod z 2deep4me otoczką, ale jednak w tych czasach to nadal coś więcej niż tylko pif paf. Można hejtować Levina i jego kolegów, ale jesli pomyśle ile musieli pracy włożyć w ten tytuł to jednak trochę mi się odechciewa, to samo mam z Tlou - można się smiać, że noszenie drabiny etc, ale jak popatrze ile pracy włożone jest w pieczołowite odwzorowanie każdej lokacji to współczuje tym ludziom ile godzin musieli crunchować, żeby osiągnąć taki poziom.

bez kitu ktoś Ci się konto w telefonie wpyerdolił i zaczął mądrze pisać. kimkolwiek jesteś napisz coś w temacie Wegetarianizm zobaczymy kto połknął blubiego. 

Opublikowano

Ja jestem bardzo mądry i ogólnie znam się na rzeczach dobrych takich, takich.

Opublikowano

Bo to jest forum PSXExtreme? To chyba logiczne, że głosowanie nie będzie obiektywne tylko będą faworyzowane gry na PS.

Tylko że już chyba od dobry 10 lat albo i więcej nie się jednoplatformowi. Twój argument jest inwalidą, więc.

CD-Action też zrobiło się multiplatformowe i co to zmienia skoro to dalej pismo stricte pctowe?

Opublikowano

Ok, macie rację - każdy coroczny CoD i Buggerfield to GOTY i 11/10 :thumbsup: A jak teraz ktoś te gry skrytykuje to "pewnie dostawał wpier.dol po sieci i teraz boli dupa i płacze". Forum <3

Ty nie rozumiesz tego, że gry są dla dzieci, a że teraz na swiecie istnieją tylko dzieciaki, które nie znaja czasów bez internetu więc to oczywiste, ze takie gierki są najpopularniejsze.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

CD-Action też zrobiło się multiplatformowe i co to zmienia skoro to dalej pismo stricte pctowe?

Nie porownuj CD-Action do PSXE mimo wszystko. Było głosowanie czytelników posma jak i forumowiczow i w oby dwu przypadkach wygrało TLOU. PSXE już dawno nie jest ukierunkowane na markę PS, było (nie wiem jak teraz bo nie czytam, za bardzo) dużo fanów xbox'a, chwalili go bardzo, sypali 10tkami dla exów na x'a itd.

Opublikowano

Żaden ex na xboxa nie dostał 10 w PE.

Opublikowano

Halo 3 dostało 10-

Opublikowano

Ostatnio jak jechałem pociągiem to sobie kupiłem najnowszy chyba numer, patrze Alan Wake to myślę - wybulę. Zaglądam do pisma a tam co 2 strona reklama, testy smartfonów, pierdu pierdu redaktorków, jakieś opisy gier o których nikt normalny nawet nie chce wiedzieć. Odłożyłem po szybkim przekartowaniu na bok ( w dodatku Alan Wake wymaga konta Steam także wogóle 0/10 ).

Recka WD - okładkowa grafika na 2 strony z 5 linijkami tekstu, a później 4 - 5 w której autor nie może się zdecydować czy gra mu sie podoba czy nie. W zasadzie najlepszy tekst to był ten ... o Amazonie, reszty nawet nie dotknąłem.

Kiedyś było lepsze. Do dziś mam numer w szafie z recką HoMM 5.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Lepiej niż MGS 2 z oceną 8-.

Osoby, które stwierdziły po przejsciu MGSa że są lepszymi ludźmi - gdzie jest wasz Bóg? Kolorowe krasnale dwa oczka wyżej, solidny wąż może się schować/

Ostatnio jak jechałem pociągiem to sobie kupiłem najnowszy chyba numer, patrze Alan Wake to myślę - wybulę. Zaglądam do pisma a tam co 2 strona reklama, testy smartfonów, pierdu pierdu redaktorków, jakieś opisy gier o których nikt normalny nawet nie chce wiedzieć. Odłożyłem po szybkim przekartowaniu na bok ( w dodatku Alan Wake wymaga konta Steam także wogóle 0/10 )

I tak lepiej niż na "niezależnych" stronach o grach prowadzonych przez lizodu.pów co za promkę by własną matkę sprzedali. Bloki reklamowe, nie strony. A te opisy gier to już wkrótce zaleją PSXE jak indiestation rozkręci się ze swoim cudownym lineupem gier z ośmiobitową grafą co na steamie poniżej dolara latają. Octodad - kilka dolarów klucz steam, na PSN kosztuje 70zł. This is for the players.

Edytowane przez ping

Opublikowano

xDDDDDDD dla ciebie chyba już nie ma ratunku. 

Opublikowano

Ale to Sony montuje deale na indyki, chyba ze o czymś nie wiem.

Opublikowano

Żaden ex na xboxa nie dostał 10 w PE.

Halo 3, z minusikiem. Ostatnio też przyznali chyba, że pierwszy GoW też powinien dostać dyszkę.

Opublikowano
  • Autor

Ping i co z tego, że zgony są bezkarne? Pewnie reżyserowi chodziło o przekazanie historii a nie meczenie gracza ciągłym save & load. Czasy się zmieniły, karanie gracza jest archaizmem. W takim Fezie nie można zginac czy to powoduje, że to zła gra?

@Raven kolego szanuje twoje zdanie, ale tego, ze stawiasz Infinite niżej o FC3 to nigdy nie zrozumiem.

Wez sie ogarnij. Jarac sie Infinite [*]

https://www.youtube.com/watch?v=VdNhwb7iuI4&feature=kp

Opublikowano

Bloki reklamowe, nie strony. A te opisy gier to już wkrótce zaleją PSXE jak indiestation rozkręci się ze swoim cudownym lineupem gier z ośmiobitową grafą co na steamie poniżej dolara latają. Octodad - kilka dolarów klucz steam, na PSN kosztuje 70zł. This is for the players.

Także w dużych pismach to czuć, to włażenie w tyłek wydawcow. Nowy Wolfenstein został zjechany po całości, a wcale nie lepsze WD - z recenzji - wydaje się  znacznie lepszą grą, no ale wydawca to Ubi.

Z tymi indykami to niestety prawda,  co poradzić. Co za dużo to i świnia nie zje.

Opublikowano

I to te najgorszego typu - indyki.

triple.gif

Opublikowano

Nie porownuj CD-Action do PSXE mimo wszystko. Było głosowanie czytelników posma jak i forumowiczow i w oby dwu przypadkach wygrało TLOU. PSXE już dawno nie jest ukierunkowane na markę PS, było (nie wiem jak teraz bo nie czytam, za bardzo)

Znów klasyczne "nie znam się, ale wypowiem się"

Nie czytasz, ale "nie jest ukierunkowane na markę PS". Zobacz sobie jakie nagrody dają za list miesiąca, jakie reklamy umieszczają, okładki pisma, reklamy na PPE... Wiem, że to biznes, ale nie pisz, że patrzą obiektywnie na xboxa i psa. Tak nigdy nie będzie

Ps sprawdź, co było okładką roku 2013. Podpowiem #1 TLoU, #3 ta z Ps4. Ale na pewno to fanów pisma jest po równo, no

Edytowane przez Grzegorzo

Opublikowano

Taka dorbnostka.. ale myślisz, że oni sobie wybierają reklamy PS bo tak lubią? xD

Opublikowano

z pozdrowieniami dla bajkopisarza Maciomaniaka i wiadocym Xone przy Wiesku 3

http://www.eurogamer.net/articles/20...d-projekt-says

Meanwhile, Mamais confirmed that the version of Witcher 3 shown during Microsoft's E3 press conference was indeed running on an Xbox One at 900p resolution and 30 frames per second.

It looked pretty good to our eyes, but Mamais insisted it will end up looking even better by the time development is finished for Witcher 3's February 2015 release date.

"We're still optimising for Xbox One and PS4 so it should look better than that in theory," he said. "But everything we're doing optimisation wise for PS4 and Xbox One, we're also optimising for PC. It's a cross-platform engine, so any optimisation we do for one platform goes into the other platform and just speeds it up, basically."

A 900p resolution is CD Projekt's "minimum", Mamais said. "We will hit 900p no problem. We'd like to get it up to 1080p on Xbox One. That's our goal. Whether we can do it or not I don't know. We've got to squeeze everything we can out of the hardware.

"Microsoft and Sony say 900p is the sweet spot, and there's not a lot of difference visually between 900p and 1080p, but it's a hot topic now. So that's what my goal is."

To this end, CD Projekt is working directly with Microsoft engineers to try to improve the game's performance on Xbox One.

Thought the honesty on the PS4 and XboxOne was also good, PS4 1080 confirmed

As expected, on PlayStation 4 Witcher 3 outputs at 1080p resolution.

"It's just a slightly more powerful machine," Mamais said. "That's pretty known. But I think in the longer run everything is going to be on both platforms running at 1080p. It's just taking developers longer to do it than they expected because the architecture is a little more challenging on the Xbox One.

"It's actually easier to develop for Xbox One for us because we're PC developers. So everything we do on PC is for DirectX 11. And Xbox is also based on DX. So for the rendering side it's a more natural progression for us to go to Xbox.

"But we anti(pipi)te being able to do 1080p on PS4 a little bit easier than on the Xbox."

PC gamers also get the extra goodies if you have da power!!

As for PC, CD Projekt plans to add an ultra setting that, according to Mamais, you'll need a beefy machine to use.

"But I think it'll be worth it," he said. "Our ultra is pretty much the peak in games. At least we hope it is. The stuff we're doing is going to look really amazing."

Witcher 3 on PC ultra settings adds better tessellation, more physics, more post-processing and more realistic fur, Mamais said.

By comparison, the graphics of the console versions are equivalent to high settings on PC

2 of those look Nvidia only features but good to see and expected

Sub Native me if old

Edytowane przez Ficuś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.