Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

kilka gierek spłodzili ok, mass effect był ok dead space tez mi sie podobał poza 3ką, nie podaruje im za to dungeon keeper'a widzieliście tego balasa na tablety? przykład jak sie nie robi gier i gwałci marke

A widziałeś Mirrors Edge na Windows Phone? Też balas.

Nie rozumiem traktowania tabletowych popierdółek jako sequeli kanonicznych, przecież wiadomo, że tu tylko o licencję chodzi, co by hajs się zgadzał. Jak bym się przejmował gwałceniem marki to bym już pewnie tutaj nie pisał po zobaczeniu co SE zrobiło z FFX-2, bo bym sobie żyły podciął. Nie ma sensu dawać o to fucka.

jesli to to samo co na tablety to widziałem. ale z dungeon keeperem pojechali po bandzie, gra to jedna wielka mikropłatność. i zrobili z tego uposledzonego towerdefenca. i rogaty to jakiś pedał :<

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

no ale who cares Orzeszek. Liczyles na jakis mocny line up na tablety ? To zupelnie inny target - widac kasa sie zgadza, skoro w ogole wydaja.

Wazne, ze na innych platformach mimo wszytsko robia porzadne szpile.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No gierki na tablety są robione pod zupełnie inny target. Pod ten sam co lubi pajdę dolców wydać na jakieś wirtualne gunwo w farmville. Nie ma co się przejmować - dla mnie jako kąsolomaniaka ten rynek nie istnieje, a że EA jest łasa na hajs to już wina ludzi - pamiętam na X360 pierwsze paczki DLC typu kredyty do NFS Carbon za prawdziwy hajs i inne takie historie. Widocznie było wzięcie, skoro dalej mikrotransakcje mają się dobrze. Kiedyś wklepywałem kod do gierki wideo, teraz za cheaty się płaci hehe.

Opublikowano

Jakie są najważniejsze różnice miedzy wersja xbone\ps4?

Kiedyś Maciomaniak pisał,ze na ps4 są jakieś przecięcia, ale u mnie zapirrdziela płynnie.

Mikroprzyciecia - to nie sa spadki fps, poza tym to nie jest tak, ze gra zwalnia na PS4. Na Xboxie One wyraznie płynniejsze jest menu (czy to podczas gry czy w trybie kariery), a także przyjemniej wykonuje sie rożne i karne (poprzez większa płynność, czyli automatycznie większa dokładność). Dla przykladu, ten pasek od karnych na Xboxie One chodzi na tyle plynnie, ze mozna trafić dokładnie w tym momencie, w którym naciśnie sie przycisk. Ja wiem, ze fani PS4 nie bedą tego widzieć, bo nie maja porównania i według nich chodzi płynnie, ale różnice widać choćby pomiędzy edycjami na PC i konsolach w przypadku płynności przy stałych fragmentach gry. To mniej wiecej cos na tej zasadzie.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

No gierki na tablety są robione pod zupełnie inny target. Pod ten sam co lubi pajdę dolców wydać na jakieś wirtualne gunwo w farmville. Nie ma co się przejmować - dla mnie jako kąsolomaniaka ten rynek nie istnieje, a że EA jest łasa na hajs to już wina ludzi - pamiętam na X360 pierwsze paczki DLC typu kredyty do NFS Carbon za prawdziwy hajs i inne takie historie. Widocznie było wzięcie, skoro dalej mikrotransakcje mają się dobrze. Kiedyś wklepywałem kod do gierki wideo, teraz za cheaty się płaci hehe.

no ale who cares Orzeszek. Liczyles na jakis mocny line up na tablety ? To zupelnie inny target - widac kasa sie zgadza, skoro w ogole wydaja.

Wazne, ze na innych platformach mimo wszytsko robia porzadne szpile.

ale ten target wygryza kieszonkowe konsolki o ile 3ds sie trzyma to vita jest trupem, teraz ps4/xbox ma aplikacje mobilną na telefon/tablet niektóre gierki wykorzystują juz tablety jako element rozgrywki jak Battlefield 4 czy assasins cred 4, w_d, przypomne jeszcze ze juz trylogia 3d gta śmiga na telefonach, ciul z sterowaniem, chodzi mi o potencjał. telefon zmienia sie co rok/dwa konsola ma minimum 5 lat zycia.

jak by ktoś mi powiedział 15 lat temu ze będe mógł grac na telefonie w gta III to bym spojrzał na swoją nokie 3210 i nie wierzył.

no i playstation now za rogiem czeka, nawet konsoli nie bedzie potrzeba tylko karta kredytowa i tablet

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

Nie wygryza, bo ludzie co grają w te biedne gunwa oparte na mikropłatnościach i tak by nie kupili przenośnej konsoli z grami po 200zł.

Ja po prostu nie potrafię grać na tabletach/telefonach - te gry mają głębie bliską produkcjom z gameboya color i to też nie zawsze.

Opublikowano

Proszę mi tutaj nie obrażać GBC.

Opublikowano

Trzeba uczciwie przyznać - w wielu grach po prostu idziesz i skaczesz. Na tablecie często samo idzie, a skacze się klepiąc w ekran. Super. Do tego te gó.wnogierki, a przynajmniej większość, wygląda jak produkcje z jakiegoś gamemarkera z jednym, ograniczonym zestawem assetów.

Ale tak, gierki na GBC przynajmniej mają duszę.

Opublikowano

tez nie lubie grac na tablecie i telefonie, jak by ludzie zlali tablety i gierki na niego to sony nie wywalało by kupe kasy teraz w usługe now, chociaż po wtopach w postaci ps move, i 3d którego zadna z nowych gier nie wspiera to pewnie tak samo skonczy ta usługa  ps home.

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

Nie oszukujmy się, szkoda kasy na nich. 

Resident, DMC czy Monster Hunter to kuszace marki chociaz stracily juz swoje znaczenie, zwlaszcza na zachodnie. Dlatego mysle ze skonczy sie na wykupieniu akcji przez inna japonska firme (niekoniecznie zwiazana z branza gier wideo).

Z innej beczki:

FIFA 15 ULTIMATE TEAM LEGENDS EXCLUSIVE TO XBOX ONE AND XBOX 360

Ultimate Team Legends will be exclusive to Xbox One and Xbox 360, EA has confirmed.

The publisher has issued a statement confirming the news following box art for the title appearing online, which bore a sticker explaining certain features would only hit Microsoft platforms.

"We're not talking about FUT 15 just yet but yes, Legends will continue to be only on Xbox platforms," an EA Sports spokesperson confirmed.

Legends is set to add a number of legendary footballers to the FIFA Ultimate Team feature, with players included in FIFA 14 including the likes of Dennis Bergkamp, Ruud Gullit and Freddie Ljunberg. Each player came replete with unique stats and were randomly included in FIFA 14 Ultimate Team Gold Packs when Xbox One launched at the tail-end of last year.

http://www.ign.com/articles/2014/06/18/fifa-15-ultimate-team-legends-exclusive-to-xbox-one-and-xbox-360

Kupujesz PS4 dla Fify a tutaj na Xbonie lepsza XD Beka z Januszy gejmingu xD

I co z tego. Przecież bociarnia gardzi FIFĄ, BF'em i CODem

Lepsza bo chodzi, płynnie / szybciej / lepiej niz na czerstwym playstation

Pierwsze o czymś takim słysze. Daj linka z jakimiś porównaniami

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

a w tym roku fifa będzie tłumaczona? czy ea juz cebuli na lokalizacji? jak sie woogle sprzedała 14tka w porównaniu z innymi fifami?

już widze, troche beka. fifa 13 sprzedała sie lepiej od 14 mimo ze miala mniej platform docelowych.

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

A to brak tłumaczenia nie był spowodowany tyko tym, że wersja na ps4/xo wyszła z opóźnieniem w odniesieniu do pierwotnej wersji Fify 14?

Opublikowano

Easye taki jestes kozak w fife to mam pytanie grasz na manualu czy asystach?

Opublikowano
  • Valkyria Chronicles
  • Tales of Vesperia
  • Lost Odyssey
  • Xenoblade Chronicles
  • The Last Story
  • Bravely Default
  • Ressonance of Fate
  • Eternal Sonata
  • Ni No Kuni
  • Dragon's Crown
  • Radiant Historia
  • The World Ends With You
  • Golden Sun Dark Down
  • Uncharted
  • Uncharted 2
  • Uncharted 3
  • The Last of Us
  • Resistance 1
  • Resistance 2
  • Resistance 3
  • Warhawk
  • Call of Duty MW1/2/3 BO1/2
  • Killzone 2
  • Killzone 3

No jak tam Observer? Które z wymienionych wyżej ograłeś?

Opublikowano
Stary, ale ja sobie doskonale zdaje sprawe ze gier jest niewiele, kupujac nextgena wzialem go raptem dla paru multiplatform. Takie hobby. Troche szkoda mi pieniedzy na posiadanie wszystkich (chroniczny brak czasu na ogranie nawet tego, co mam), ale gdybym byl jak Richi Rich to pewnie juz dawno pod telewizorem stalyby wszystkie. ^^

U mnie multiplayer to od lat glownie FPS+sportowki, dlatego taki wrzesien czekam z niecierpliwoscia. Ciebie te gry nie interesuja, ja pewnie bede sie zagrywal kolejne pol roku. Moj avatar ustawilem dla beki, bo jako fanboy MS przez ostatnie edycje CW pewnego dnia zdalem sobie sprawe, ze poza 360 w moim salonie caly sprzet to marka Sony, od telewizora, konsol (w tym PS3 i PS2 do ktorych przeciez miloscia nie palam) po handhelda, kino domowe, telefon i inne... Peace!

Ja niestety nie przywiązuje wagi do napisu na sprzęcie tylko do tego czy jest dobry czy też nie, każdy ma prawo do swojego widzi mi się z które nie powinien być krytykowany, lecz są pewno granice które Ty easye ostatni notorycznie przekraczasz. I chyba zapomniałeś jak to było kiedyś gdzie nie interesowało człowieka jak gra wygląda  jaką ma rozdzielczość tylko to co ma do zaoferowania czyli gameplay. Mnie też na początku nieco rozczarował problem z brakiem 1080p w grach lecz z czasem przestałem się tym totalnie przejmować, nic z tym nie zrobię i żaden lament tego nie zmieni ani mój a tym bardziej Twój, więc przestań zachowywać się jak Maciomaniak przed transformacją. Bo do niczego to nie prowadzi, czy te 900p przeszkadza Sansetowi wyglądać cudownie ? odpowiedź jest PROSTA oczywiście, że nie gra rusza się i wygląda prześlicznie i widać w niej starą dobrą szkołę gier. Ostatnie lata pokazały, że ludzie na punkcie grafy dostali niezłego (pipi)ca, a co za tym idzie wymusiło to na developerach skupienie się na tym jak gra będzie wyglądać a nie jak się w nią będzie grać, oczywiście, nie którym udało się połączyć te dwa elementy, ale później zrobiły się z tego takie tasiemce, że szkoda gadać. Nie będę tu pisał, że grafa nie ma znaczenia i tylko gameplay się liczy, bo sam wymagam jak najlepszej jakości od gier nowej generacji i jak ktoś słusznie zauważył takie RYSE leci w 900p i co z tego skoro wygląda wy(pipi)iście a jak czytam, zdania typu "beka znowu 900p" to mnie śmiech ogarnia a w głowie pojawia się pytań jak można sobie odmówić za(pipi)istej gry  bo chodzi w 900p o qrva ale beka (pipi) z tego, że gamplay jest mega jak chodzi w 900p  :teehee: (mowa o SO) Nie chce nikogo obrażać ale tak prawdziwy gracz się nie zachowuje, prawdziwy gracz nie kupuje konsoli bo resztę urządzeń też ma tej samej firmy, prawdziwy grać kupuje konsole dla gier jakie owa platforma oferuje i dla niego są to ciekawsze gry a z tego co mi wiadomo to dla Ciebie ONE w tym roku ma coś więcej do zaoferowania niż PS4 więc skąd ten przesadny hejt na nowe dziecko M$ ??? 

@ Soul, przypadkiem w świeciegier przy Złotych Tarasach w Warszawie nie pracujesz?

Tam sprzedaje taki łysawy typ w dresach PROSTO.

Maybe ;)

Edytowane przez Soul

Opublikowano

"To, co stworzył Rockstar oraz również świat, który wykreowali jest imponujący. Właściwie, kiedy kilka dni temu zobaczyłem wersję na PlayStation 4 wpadłem ponownie w depresję. I tu nie chodzi tylko o branżowe spojrzenie, ale po prostu o mnie. Jakość, którą zaprezentowali w zwiastunie wersji na PlayStation 4 jest naprawdę imponująca."

Hideo Kojima mówi jak jest :)

Opublikowano

Wspominasz o tym 900p na przykładzie ryse jak by to była swietna gra. Nie jest.

Edyta. Mówiłeś ze nie jesteś dresem, a teraz nie zaprzeczasz tego ze możesz być łysym typem w dresach co jest dla mnie definicja dresa. To wiec jesteś tym dresem czy nie?

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

No ku.rwa scena z trailera jak Trevor wstaje na polu pełnym trawy jest epicka xD oglądałem porównanie trailera pomiędzy ps3 i ps4 wersja past genowa wygląda jak gta 3 w porównaniu do currentgenowej.

Opublikowano

Edyta. Mówiłeś ze nie jesteś dresem, a teraz nie zaprzeczasz tego ze możesz być łysym typem w dresach co jest dla mnie definicja dresa. To wiec jesteś tym dresem czy nie?

Ale wygląda najlepiej z wszystkich gier startowych na oba next geny.

Opublikowano

Trochę żałuję że ograłem fałszywego mesjasza na ps3, dobrze się to gta prezentuje.

Obstawiam że pociągiem nadal nie bedzie mozna jezdzic ;/

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Ale wygląda najlepiej z wszystkich gier startowych na oba next geny.
Ja o gruszcze ty o pietruszcze. ja mowie ze gra jest slaba ty wyjeżdżasz z grafika :D
Opublikowano

Ja się ciesze głównie z powodu tego, że będę mieć wersję mesjasza na konsolę która pobędzie u mnie para lat, bo X360 niedługo sprzedam i zostanie mi samo GTA które nie odpale na niczym. Będzie w sam raz na odświeżenie przed GTA VI <3

Opublikowano

No a do czego odnosi się gadka o 900p chyba nie o gamepleju?

Opublikowano

Chodziło mi o cały fragment z 900p. Soul napisał, ze jak można odmówić sobie świetnej gry mimo tego ze jest w 900p, podając to na przykładzie ryse. Odebrałem to jak by pisał ze ryse jest swietna gra. Problem w tym ze nie jest.

Edytowane przez kidnappa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.