Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Uwielbiam to niczym nie poparte przekonanie o własnej wyjątkowości tylko dlatego że gra się w Mariany lub inne Lichbombardmagicka z wyprzedaży za 5 zł. 

O i kolejny raz tabelka za 150 exami na PC, z których ludzie znają może 1 - 2 xD Jedyna warta uwagi gra to Kingoms C. Deliverance ale to też konsole jak mnieniam, nowy Starcraft dodatek.

A Hat In Time - mega ex kurtyzany xDDD

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Kurde oglądam znowu te stare porównania

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-battlefield-4-next-gen-face-off

I o ile różnica na korzyść PS4 jest widoczna, to i tak obie wersje wyglądają zdecydowanie gorzej od PC. X360/PS3<<< X1<PS4<<PC

BTW, bez trollingu, ile kosztuje PC mogący pociągnąć BF4 na takich ustawieniach jak w artykule?

Opublikowano

Uwielbiam to niczym nie poparte przekonanie o własnej wyjątkowości tylko dlatego że gra się w Mariany lub inne Lichbombardmagicka z wyprzedaży za 5 zł. 

O i kolejny raz tabelka za 150 exami na PC, z których ludzie znają może 1 - 2 xD Jedyna warta uwagi gra to Kingoms C. Deliverance ale to też konsole jak mnieniam, nowy Starcraft dodatek.

Chcialbym zeby kazdy "dodatek" wygladal tak jak te do Starcrafta :)

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Chcialbym zeby kazdy dodatek wygladal tak jak te do Starcrafta :)

Niewiele ich się teraz robi ( tzn. pełnoprawnych add onów w pudełkach ). Teraz przerzucili się na DLC.

Tak czy kwak, to nie jest stricte nowa gra. Czyli same indyki, te exy PCtowe.

Opublikowano

Lista jest ogolnie wybrakowana bo chyba tez na Xbonie czegos brakuje, na PC sa jakies time exy ale wklejam bo Marian nie ma racji pisząc, że wszystkie gry są teraz "na jedno kopyto".

Swoją drogą nie wiem co ma znaczyć że na jakimś randomowym polskim forum janusze gamingu grający na konsolach nie znają dobrych nadchodzących PC exów. Skąd wy je macie znać jak żyjecie w świecie Sony/MS i śmiesznych korporacji typu EA i Ubisoft a o grach niezależnych stawiających na innowacje słyszycie dopiero jak ktoś je zapowie na konsole.

Kilka stron temu pisałem dlaczego niektóre z tych gier się wyróżniają i dlaczego warto na nie czekać. Jeśli natomiast nie wiesz czym jest Pillars of Eternity, Wasteland 2, Divinity: Original Sin albo Star Citizen to polecam nadrobić konsolowy ignorancie.

Opublikowano

Ej ludzie.

Jak można jarać się Nintendo i setną częścią Mario? Mario był fajny na NESa, a po setnej części to już nuda. Ale Wy jesteście ślepi. Wyjdzie Mario część 134958 a Wy i tak się posikacie z radości. Nawet mi Was nie żal. Mario Mario, Mario golf, Mario kart, Mario chu.j, Mario coś tam. Eej Nintendo. Zmień nazwę na Mariotendo. Zieeew.

Poza tym liżecie się po jajach w growych zakupach/kolekcjach jak ktoś wklei fotę konsolki Nintendo. O jak za(pipi)iście, kolejna ofiara kolorowych giereczek w super jakości i ultra grafice HD. ŻAL. Czas dorosnąć dzieciaki a nie jarać się mało skomplikowanymi i maksymalnie minimalistycznymi graficznie, cukierkowatymi gierkami. Za chwilę N ogłosi premierę WiiSru2 a gry nadal będą zacofane graficznie mimo, że konsola śmiało pociągnie mega skomplikowane produkcje na ultra detalach. Równie dobrze mogliby dać te same bebechy w WiiU co i Wii, bo przecież takie skomplikowane giereczki to i na zegarku Montana się uruchomią.

Pocieszne klapki. Boli że vita bez gier już dogorywa, a na ps4 do przyszłego roku nie bedzie w co grac.

Opublikowano

Widzę w ogóle MeSSer że się wychylasz do dyskusji więc odpowiedz mi na posta, przekleje dla ciebie

Zapowiedziano w ogóle na nowe konsole Sony i MS jakiegoś exclusiva który jest w jakikolwiek sposób "świeży" poza Entwined? Tzn taki który wprowadza i eksperymentuje z nowymi rozwiązaniami w gameplayu lub w znaczący sposób rozwija te już znane jak np. system czarów z Lichdom:Battlemage, podejście do broni i multiplayera ze Splatoon, tropienie, kamuflaż i "oswajanie" dinozaurów w Stomping Land, międzyplanetarny RTS w Planetary Annihilation albo chociaż jakaś realistyczna i zaawansowana fizyka jak w Star Citizenie mająca znaczący wpływ na gameplay (polecam lekture https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/13951-Flight-Model-And-Input-Controls)?

Jak tak przeglądam te eksy na 2015 rok (  :turned: ) to nie widze nic takiego, wyprowadzi mnie ktoś z błędu?

To jak, z pochyloną głową będziesz czekał 1,5 roku żeby grać w takie same gierki jak wcześniej co? :| 

Opublikowano

Swoją drogą nie wiem co ma znaczyć że na 1. jakimś randomowym polskim forum janusze gamingu grający na konsolach nie znają dobrych nadchodzących PC exów. Skąd wy je macie znać jak żyjecie w świecie Sony/MS i 2. śmiesznych korporacji typu EA i Ubisoft a o grach niezależnych stawiających na innowacje słyszycie dopiero jak ktoś je zapowie na konsole.

Kilka stron temu pisałem dlaczego 3. niektóre z tych gier się wyróżniają i dlaczego warto na nie czekać. Jeśli natomiast nie wiesz 4. czym jest Pillars of Eternity, Wasteland 2, Divinity: Original Sin albo Star Citizen to polecam nadrobić konsolowy ignorancie.

1. Aha. Ta miażdząca logika, siła argumentów i moc 1080p60FPS na Ultra. 

2. Mirrors Edge, Prince of Persia czy wiele innych to śmieszne gry bo nie rozumiem ? Przypominam że to są hity sprzedażowe również na PC ghrhrhrhrhrhr

3. Człowieku, o KAŻDEJ grze ja ci mogę napisać to samo.

4. Wiem. Nie jaram się.

Opublikowano

Te najciekawsze niezależne gry i tak wychodzą na konsole. Frictional Games do tej pory ultra PC-towa ekipa robi grę na PS4. Chmielarz swoją nową grę też wyda na konsole. Podejrzewam, że i nowy Torment wyjdzie na PS4, bo niczego pod debili nie muszą upraszczać, bo w grę zagrają tylko zainteresowani. Róźnice w gamingu były widoczne 14 lat temu. PC miało swoje Evil Islands, serie Etherlords, No One Lives Forever, Fallout Tactics. Konsole miały swoje Devil May Cry, Fatal Frame czy późniejszy SOTC. Teraz to jest wszystko na jedno kopyto robione.

No i nie rozumiem tej całej debaty o 30 czy 60 klatek. Jak gra jest bijatyką, wyścigówką czy szybką platformówką to 60 klatek jest wskazane. Ale w tych wszystkich cover shooterach z zeszłej generacji, gdzie AI samo się pcha pod lufę, to po co jest tam potrzebne 60 klatek?

MHUUAUl.jpg

Jeśli nie widzisz tu zróżnicowania i dla ciebie wszystko jest "na jedno kopyto to nie wiem co ci poradzić.

Nie wiem też skąd wymyśliłeś Tormenta na konsole ale zapomnij, prędzej się doczekasz TLG ;)

American Truck 2 XD. Już lecę po Titana w SLI za 8000zł. Nie ma co pisi gejming pełną parą. Oczywiście kupione za 1$ na wyprzedaży sztim, bo reszta poszł na master riga i rachunki za prąd. Z tej listy co wkleiłeś, to jedynie u Nintendo wyglada to fajnie. U Master Rasy to jedynie Routine( twórcy pisali kiedyś o możliwości konwersji na PS4), gra Chmielarza( to samo), Westland 2, DreamFall i nowy Torment, reszta to meh i popierdółki na 2h. Ogarnij się chuopcze.

Aha, wszystkie te gry do działania będą wymagać 800MHz na procu i 16 MB pamięci a i tak będziecie składać te wasze stacje do gier pod kątem tych wszystkich gier dla Januszy.

Edytowane przez Marian446

Opublikowano

Chu,jowe te gierki na pc.

Opublikowano

Widzę w ogóle MeSSer że się wychylasz do dyskusji więc odpowiedz mi na posta, przekleje dla ciebie

Zapowiedziano w ogóle na nowe konsole Sony i MS jakiegoś exclusiva który jest w jakikolwiek sposób "świeży" poza Entwined? Tzn taki który wprowadza i eksperymentuje z nowymi rozwiązaniami w gameplayu lub w znaczący sposób rozwija te już znane jak np. system czarów z Lichdom:Battlemage, podejście do broni i multiplayera ze Splatoon, tropienie, kamuflaż i "oswajanie" dinozaurów w Stomping Land, międzyplanetarny RTS w Planetary Annihilation albo chociaż jakaś realistyczna i zaawansowana fizyka jak w Star Citizenie mająca znaczący wpływ na gameplay (polecam lekture https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/13951-Flight-Model-And-Input-Controls)?

Jak tak przeglądam te eksy na 2015 rok (  :turned: ) to nie widze nic takiego, wyprowadzi mnie ktoś z błędu?

To jak, z pochyloną głową będziesz czekał 1,5 roku żeby grać w takie same gierki jak wcześniej co? :| 

No co ty, już teraz są takie gry zarówno na PS4, X1 jak i Wii U.

X1 - Titanfall - najlepiej wykonane walki mechów.

Ryse - gra w starożytnym Rzymie, a to bardzo rzadko wykorzystywany setting.

Wszystkie gry na Wii U/3DS to rewolucje ale tutaj ktoś wtajemniczony się musi wypowiedzieć <fanboys attack in 3 2 1 .. >

PS4 - no niech będzie że Natural Doctrine z 2015, od biedy Destiny czyli pierwszy poważne MMOFPS sci fi. Co wygrałem ?

uścisk dłoni prezesa i talon na (pipi)e i balon.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Te najciekawsze niezależne gry i tak wychodzą na konsole. Frictional Games do tej pory ultra PC-towa ekipa robi grę na PS4. Chmielarz swoją nową grę też wyda na konsole. Podejrzewam, że i nowy Torment wyjdzie na PS4, bo niczego pod debili nie muszą upraszczać, bo w grę zagrają tylko zainteresowani. Róźnice w gamingu były widoczne 14 lat temu. PC miało swoje Evil Islands, serie Etherlords, No One Lives Forever, Fallout Tactics. Konsole miały swoje Devil May Cry, Fatal Frame czy późniejszy SOTC. Teraz to jest wszystko na jedno kopyto robione.

No i nie rozumiem tej całej debaty o 30 czy 60 klatek. Jak gra jest bijatyką, wyścigówką czy szybką platformówką to 60 klatek jest wskazane. Ale w tych wszystkich cover shooterach z zeszłej generacji, gdzie AI samo się pcha pod lufę, to po co jest tam potrzebne 60 klatek?

MHUUAUl.jpg

Jeśli nie widzisz tu zróżnicowania i dla ciebie wszystko jest "na jedno kopyto to nie wiem co ci poradzić.

Nie wiem też skąd wymyśliłeś Tormenta na konsole ale zapomnij, prędzej się doczekasz TLG ;)

Przepraszam kolege, czy Galactic Civilisation 3 jest w produkcji?

Opublikowano

Kurde oglądam znowu te stare porównania

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-battlefield-4-next-gen-face-off

I o ile różnica na korzyść PS4 jest widoczna, to i tak obie wersje wyglądają zdecydowanie gorzej od PC. X360/PS3<<< X1<PS4<<PC

BTW, bez trollingu, ile kosztuje PC mogący pociągnąć BF4 na takich ustawieniach jak w artykule?

koło 3 kafli.

Niezły szajs na kompa, PC zmienił się w kurnik?

Opublikowano

American Truck 2 XD. Już lecę po Titana w SLI za 8000zł. Nie ma co pisi gejming pełną parą. Oczywiście kupione za 1$ na wyprzedaży sztim, bo reszta poszł na master riga i rachunki za prąd. Z tej listy co wkleiłeś, to jedynie u Nintendo wyglada to fajnie. U Master Rasy to jedynie Routine( twórcy pisali kiedyś o możliwości konwersji na PS4), gra Chmielarza( to samo), Westland 2, DreamFall i nowy Torment, reszta to meh i popierdółki na 2h. Ogarnij się chuopcze.

Aha, wszystkie te gry do działania będą wymagać 800MHz na procu i 16 MB pamięci a i tak będziecie składać te wasze stacje do gier pod kątem tych wszystkich gier dla Januszy.

czepianie się pojedyńczej gry. QUINTET NA PS4 ALE BEKA O JA XD

Nawet szkoda komentować bo tobie jak dziecku z autyzmem trzeba pokazywać w któro miejsce patrzeć. Popierdółki na 2h. Nom szczególnie Assetto Corsa, Star Citizen i te wszystkie RPGi i RTSy  :thumbsup:

Swoją drogą nie wiem co ma znaczyć że na 1. jakimś randomowym polskim forum janusze gamingu grający na konsolach nie znają dobrych nadchodzących PC exów. Skąd wy je macie znać jak żyjecie w świecie Sony/MS i 2. śmiesznych korporacji typu EA i Ubisoft a o grach niezależnych stawiających na innowacje słyszycie dopiero jak ktoś je zapowie na konsole.

Kilka stron temu pisałem dlaczego 3. niektóre z tych gier się wyróżniają i dlaczego warto na nie czekać. Jeśli natomiast nie wiesz 4. czym jest Pillars of Eternity, Wasteland 2, Divinity: Original Sin albo Star Citizen to polecam nadrobić konsolowy ignorancie.

1. Aha. Ta miażdząca logika, siła argumentów i moc 1080p60FPS na Ultra. 

2. Mirrors Edge, Prince of Persia czy wiele innych to śmieszne gry bo nie rozumiem ? Przypominam że to są hity sprzedażowe również na PC ghrhrhrhrhrhr

3. Człowieku, o KAŻDEJ grze ja ci mogę napisać to samo.

4. Wiem. Nie jaram się.

1. Tak jest, do miecza

2. hurr durr hity sprzedażowe i 4 miliony pacz psów w tydzień

3. może 

4. nic dziwnego januszu

No co ty, już teraz są takie gry zarówno na PS4, X1 jak i Wii U.

X1 - Titanfall - najlepiej wykonane walki mechów.

Ryse - gra w starożytnym Rzymie, a to bardzo rzadko wykorzystywany setting.

Wszystkie gry na Wii U/3DS to rewolucje ale tutaj ktoś wtajemniczony się musi wypowiedzieć <fanboys attack in 3 2 1 .. >

PS4 - no niech będzie że Natural Doctrine z 2015, od biedy Destiny czyli pierwszy poważne MMOFPS sci fi. Co wygrałem ?

uścisk dłoni prezesa i talon na (pipi)e i balon.

Najlepsze walki mechów w TF :D no ta gdyby nie Hawken który w dodatku jest F2P a Tytanowy janusz z niego mocno zaczerpnął jesli chodzi o mechy

setting w starożytnym rzymie, innowacja.

O grze na WiiU napisałem w poscie, szanuje. Chodziło mi o te 2 konsole dla plebsu.

Destiny pierwszym MMOFPS? eeee nie :)

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Titanfall najlepsze walki mehow.

FE_DA_120823ObamaSweat425x283.jpg

@MeSSer

Zamawiam specjalnie dla ciebie puchar Yanósza gamingu, bez jajec.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Przecież na ps3 nie brakowało gier platformowych 2.5 i 3D. Całkiem nieźle poradziły sobie także jrpi i ich odmiany jak turowa Valkyria od Segi. Gry Atlusa, Level 5 jak np. Cathrine, Ni No Kuni, Dragon Crowns. Także ani na pc ani na nintedno jakoś nie widzę gier w stylu Infamous, albo Wipeout, Wiec nie wiem skąd wam się wzieło że poza nintendo nie ma róznic, no chyba chyba że z laicyzmu.

Opublikowano

Na PS4 i PS3 jest The Last of Us, jedyna we wrzechświecie gra na 11/10, górująca niebotycznie nad wszystkimi grami, tzw. 10/10. Only On PlayStation.

Opublikowano

"Robin Beanland, the Composer/head of music for Rare posted this on Vine 10 days ago...."

https://vine.co/v/MDlwu6ub50h

Opublikowano

Najlepsze walki mechów w TF :D no ta gdyby nie Hawken który w dodatku jest F2P a Tytanowy janusz z niego mocno zaczerpnął jesli chodzi o mechy

setting w starożytnym rzymie, innowacja.

O grze na WiiU napisałem w poscie, szanuje. Chodziło mi o te 2 konsole dla plebsu.

Destiny pierwszym MMOFPS? eeee nie :)

W Titanfall to można nawet wyjść z mecha. No ale będzie jeszcze nowy Mobile Suit Gundam na PS4, się zobaczy. 

Ile gier w starożytnym Rzymie poza Total War się ukazało ?

Destiny to pierwszy poważny MMOFPS. PlanetSide 2 to imho nieco niższa liga.

@MeSSer

Zamawiam specjalnie dla ciebie puchar Yanósza gamingu, bez jajec.

Dziękuję, dziękuję. Dopiszę do listy życiowych osiągnięć obok pierwszego miejsca w recytowaniu wiersza w podstawówce.

Opublikowano

Po jakiego grzyba pecetowa masa wchodzi na forum i próbuje walczyć i wmówić swoja wyższość. Kurffa, to jest forum konsolowe, co wy tu chcecie osiągnąć, bo na prawdę tego nie rozumiem? Podniecajcie się tymi swoimi gierkami na forum cd-Action.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Lepsza pecetowa masa, niz posty observa, kidnappa i irasa :sorcerer:

Opublikowano

Po jakiego grzyba pecetowa masa wchodzi na forum i próbuje walczyć i wmówić swoja wyższość. Kurffa, to jest forum konsolowe, co wy tu chcecie osiągnąć, bo na prawdę tego nie rozumiem? Podniecajcie się tymi swoimi gierkami na forum cd-Action.

gów,no, ile razy jeszcze admini mają pisać, że to forum multiplatformowe i wszyscy mogą się wypowiadać?

Na dodatek dyskusje o grach pecetowych są ciekawsze, ile można czytać o tranzystorach w kartach graficznych i liczeniu pikseli w demach jakiś gierek, a to ostatnio ulubione tematy kąsolomaniaków.

Opublikowano

Powiedziała osoba piszą a posty na poziomie 5 letniego dziecka z autyzmem.

Opublikowano

Powiedziała osoba piszą a posty na poziomie 5 letniego dziecka z autyzmem.

Nie będe odpowiadał na twoje wyzwiska. Nie sprowokujesz mnie i nie zniże się do twojego poziomu. Zaraportowałem twój post. mam nadziej, że jakiś mod cię za to ukarze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.